Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ticuri "verbale" Ăźn forum
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Universitatea DinamoMania
Pages: 1, 2
matador
ce anume de doua ori?
Sezran
deci pe tine te enerveaza gramatica limbii române, în schimb esti suporterul strutocamilei inventate in 1990 pentru ca niste bosorogi senili sa isi faca ceva capital politic? felicitari! ia-te de mina cu ei.
cred ca habar nu ai despre ce vorbesti, dar ai cautat si tu ceva sa ma ataci pentru ca ai luat un avertisment.
Cai Lun
Văd că nu mai zice nimeni nimic pe aici, dar vin eu tare din urmă, pentru că mi-a scos peri albi Marcher cu "sânt"-ul lui... bangmyhead.gif
MosIonRoata
Jurnalistii agramati (pleonasm) au inventat expresia asta cretina:
" sut la prima bara/ sut la bara a doua" - de nu se mai intelege om cu om...
Varianta corecta in Limba Romana este " sut la coltul scurt/ sut la coltul lung".
Alt cretinism lingvistic, opera jurnalistilor certati cu munca (inca un pleonasm) este si acesta:
"jucatorul Pasquale a facut bicicleta si a marcat un gol spectaculos".
Varianta corecta este asta: "jucatorul Pasquale a marcat prin foarfeca un gol foarte spectaculos."
E drept ca aceasta executie tehnica ,"foarfeca", inventata de Leonidas da Silva, este poreclita
in mod gresit "bycicle" de unii comentatori de limba Engleza, dar asta nu-i scuza cu nimic
pe lingaii care traduc de'am'boulea din Englezeste in Romana si care fonfaie pe nas tot
felul de biciclete din capul lor sec.

Gol memorabil inscris de Pasquale Luiso prin foarfeca.

La toti cei de fata si viitori, Sanatate!
COSMIN C
Era vorba de ticuri verbale in forum dar... Mosule, ca matale mai rar....
Cai Lun
Ne afundam in offtopic aici, pentur ca nu gasesc un topic potrivit pentur a continua discutia. Asadar:

QUOTE(MosIonRoata @ 30 Sep 2008, 18:40) *
Alt cretinism lingvistic, opera jurnalistilor certati cu munca (inca un pleonasm) este si acesta:
"jucatorul Pasquale a facut bicicleta si a marcat un gol spectaculos".
Varianta corecta este asta: "jucatorul Pasquale a marcat prin foarfeca un gol foarte spectaculos."
E drept ca aceasta executie tehnica ,"foarfeca", inventata de Leonidas da Silva, este poreclita
in mod gresit "bycicle" de unii comentatori de limba Engleza, dar asta nu-i scuza cu nimic
pe lingaii care traduc de'am'boulea din Englezeste in Romana si care fonfaie pe nas tot
felul de biciclete din capul lor sec.
Gol memorabil inscris de Pasquale Luiso prin foarfeca.
La toti cei de fata si viitori, Sanatate!

Ciudat, eu stiam ca "bicicleta" e acea fenta pe parcursul careia, jucatorul trece consecutiv picioarele prin fata mingiei, fara a o atinge... (o practica abuziv de mult Cristiano Ronaldo, desi imi amintesc ca procedeul l-a facut celebru pei celalalt Ronaldo.. Luis Nazario de Lima! 010.gif ) Iata aici un montaj cu driblingurile lui IL FENOMENO.

PS> Poate ar trebui sa deschidem un topic despre regulamentul jocului, driblinguri, tactici, etc... nu?
bibishte
QUOTE(MosIonRoata @ 19 Jul 2006, 1:52) *
"An epal a dei chips ze doctor auei."

Io to' nu pot intelege de ce nu scrie Englejii astia ca Lumea...
da la dansii acolo'n Englitera totu' ie pa dos ... cica si volanu'
la masina e pe dreapta, nu pe stanga ca'n tot restu' Lumii....
-------------------------------------------------------------------------

se pare ca nu prea tzi-a placut shcoala, bade Ioane, daca te intrebi asemenea frivolitatzi. volanul este pe dreapta in anumite tzari pentru ca se circula pe stanga, dar matale nu ai de unde shtii pentru ca este evident: CARUL NU ARE VOLAN. sunt 74 de tzari unde se circula pe stanga shi 166 unde se circula pe dreapta. o ratzie de 1 la 2 aproape.

detalii pe http://users.telenet.be/worldstandards/dri...0the%20left.htm
MosIonRoata
In afara subiectului.

"CARUL NU ARE VOLAN."

Ba are. La noi la Tara le spunem haturi. Tragi de hatul din dreapta, o ia magarul la dreapta -
tragi d'ala din stinga si o ia la stinga... Daca nici macar atit nu'nvatasi la scoala, atunci sa stii
ca scoala nu-i buna de nimic!

Sanatate!
bibishte
hatzurile sunt volan la fel cum ce e sub coada e toba de eshapament.
cane loco
QUOTE(CyberDog @ 7 Jul 2006, 0:34) *
"**** Steaua! " , "spurkat", "aviar", "expirat", "terminat", "varza", "caine pana la moarte" ...

dar astea nu sunt ticuri, sunt realitati si cuvinte uzuale in limbajul oricarui dinamovist, in genere al oricarui om normal care nu accepta tarania si manelismul promovat de oi si ciori.
Mihai11
offtopic.gif eu stiam ca la "bicicleta" ii zice "foarfeca"...
ar fi fain un topic cu reguli si faze din fotbal.. dar oare cat o sa tina?..
ontopic: faza ce ma supara e noul "trend" in vorbitul pe net.. kand, aksa, byne, tzeava, "..whatever", si general "k'opiii astia de se murdaresc cu engleza la gura...
cosmin targoviste
Da! Multumesc Mihai,mi-ai amintit ceva ce de mult vroiam sa scriu aici.

Are cineva idee care e legatura dintre j si s (adica sh-pe messenger) ? Ca am vazut multi dobitoci care scriu "jtii","nu jtiu","am fost acolo ji.." ... Nu inteleg care poate fi legatura dintre j si s ... In primul rand pentru ca sunt 2 litere ce practic nu au nimic in comun.In al doilea rand pentru ca "jtii" nu as putea sa pronunt decat "jdii" .
In al doilea rand , care este rolul acestor "prescurtari" ? Adica daca scri "byne" esti mai cool ? Ca nu inteleg ce rost isi are acel "y" care nici macar cu reduce numarul de litere al cuvantului ...
Mai mult ma amuza decat ma enerveaza chestia asta de mai sus , pentru ca zilnic realizez ca a fi prost a devenit o religie pentru multi dobitoci din lumea asta .
Lucrul care cu adevarat ma enerveaza si care ma face sa dau pumni monitorului , este scrierea cu cifre sau semne in loc de litere... Cand vad la unii la status "DND m@ imbr@k" imi vine sa ma dau cu capul de pereti . Cat de prost si de cretin sa fi sa scri asa ? Adica ce motiv ai avea ? Ca nici mai estetic nu e ,nici mai usor de citit nu e(din contra) si nici mai usor de scris nu e pentru ca daca scri "a" apesi doar "a" , nu trebuie sa te "obosesti" sa mai apesi si "shift"si "2" .
Ma mai linisteste faptul ca majoritatea care realizeaza aceste statui si aduc acest tribut prostiei crancene,sunt stelisti.

Am postat aici , pentru ca am vazut si pe forum mai demult cateva persoane care foloseau aceste scrieri .
Cai Lun
Păi cei care scriu cu d-alde d-astea, au și ID-uri pe măsură...
bibishte
QUOTE(cosmin targoviste @ 2 Oct 2008, 9:10) *
Da! Multumesc Mihai,mi-ai amintit ceva ce de mult vroiam sa scriu aici.

Are cineva idee care e legatura dintre j si s (adica sh-pe messenger) ? Ca am vazut multi dobitoci care scriu "jtii","nu jtiu","am fost acolo ji.." ... Nu inteleg care poate fi legatura dintre j si s ... In primul rand pentru ca sunt 2 litere ce practic nu au nimic in comun.In al doilea rand pentru ca "jtii" nu as putea sa pronunt decat "jdii" .
In al doilea rand , care este rolul acestor "prescurtari" ? Adica daca scri "byne" esti mai cool ? Ca nu inteleg ce rost isi are acel "y" care nici macar cu reduce numarul de litere al cuvantului ...
Mai mult ma amuza decat ma enerveaza chestia asta de mai sus , pentru ca zilnic realizez ca a fi prost a devenit o religie pentru multi dobitoci din lumea asta .
Lucrul care cu adevarat ma enerveaza si care ma face sa dau pumni monitorului , este scrierea cu cifre sau semne in loc de litere... Cand vad la unii la status "DND m@ imbr@k" imi vine sa ma dau cu capul de pereti . Cat de prost si de cretin sa fi sa scri asa ? Adica ce motiv ai avea ? Ca nici mai estetic nu e ,nici mai usor de citit nu e(din contra) si nici mai usor de scris nu e pentru ca daca scri "a" apesi doar "a" , nu trebuie sa te "obosesti" sa mai apesi si "shift"si "2" .
Ma mai linisteste faptul ca majoritatea care realizeaza aceste statui si aduc acest tribut prostiei crancene,sunt stelisti.

Am postat aici , pentru ca am vazut si pe forum mai demult cateva persoane care foloseau aceste scrieri .

cred ca sunt in masura sa raspund. "umblu" pe internet de aproape 10 ani & am asistat la prea multe schimbari de curenturi.
ideea care se afla la fundamentul modei de a scrie cu "j" in loc de "sh" este asemanarea fonetica a celor doua litera. incearca sa pronuntzi "j" sau "sh", vei observa ca topologia gurii este aproape identica in cele doua cazuri. prima implementare a acestei alterari a fost cuvantul "jmeker", care a definit atat modul de folosire al "j"-ului - inaintea unei consoane lungi (de ex. m, n) dar shi ideea de "jmekerie" atunci cand vorbeshti astfel. de ce a prins mai ales in randul copiilor (nepoata mea de 13 ani numai in felul asta vb)? pentru ca aduce, intr-adevar, o tenta de "jmekerie" in exprimare, proiecteaza un limbaj natural precum limba romana in codul "jmekerilor" de la bloc. cu toate astea, folosit in exces a reushit sa intoarca aceasta perceptzie la 180 grade, denotand actualmente puerilitatea shi parvenitismul utilizatorului.

vreau sa subliniez ca limba romana este 50-60% latina (nu am dat eu procentajul, ci academicianul Alexandru Coteanu acum 15 ani), dar 30-40% slavona, imprumutand multe alte ticuri, tonuri, inflexiuni din Orient (Turcia mai ales), iar cele doua limbi latine reprezentative nu folosesc litera "j": italienii nu o au deloc! spaniolii o pronuntza "h". ele sunt limbi mai melodioase iar celelalte doua limbi latine (portugheza/franceza) il pronuntza diferit de noi. de fapt, noi suntem singurii (mai ales in Sud, may the most high bless the South!) care jucandu-ne cu accentul (ma refer la accentul de cuvant), care variaza de la un cuvant la altul pe a cata silaba intra in joc, putem sa ne dam drept condescentzi (precum vorbesc ardelenii, manca-i-ar tata) sau "jmekeri" (precum bine am prins in Sud). de-aia noi am putut sa inlocuim "sh" cu "j", dar altzii nu.

ca sa fac un rezumat: e ceva gen diferentza intre "ioi tu, ci faaaci?" (Ardeal), "uey,' she fashi?" (Moldova), "bah, ce mortzii ma-tii faci?" (Sud) :>

parerea mea: trebuie sa existe substantza in ceea ce spui shi modul in care itzi expui ideile nu ar trebui sa conteze, dar sunt multzi oameni care apreciaza ambalajul mai mult decat produsul
cosmin targoviste
Uita-te pe lucrarile de anul trecut de la bacalaureat cand au aparut "k"-uri , "sh"-uri , "j"-uri si "tz"-uri in textele cretinilor. E o mare prostie scrierea cu prescurtari din genul asta,iar cei care o folosesc o fac doar ca se considera mai "cool" sau , cum ai zis tu, mai "jmecheri"...pardon, "jmeKeri".Sa zicem ca cu "sh" si "tz" se pot crea anumite confuzii , dar cu "k" si "y" si "j" ... E penibil...
bibishte
QUOTE(cosmin targoviste @ 5 Oct 2008, 8:53) *
Uita-te pe lucrarile de anul trecut de la bacalaureat cand au aparut "k"-uri , "sh"-uri , "j"-uri si "tz"-uri in textele cretinilor. E o mare prostie scrierea cu prescurtari din genul asta,iar cei care o folosesc o fac doar ca se considera mai "cool" sau , cum ai zis tu, mai "jmecheri"...pardon, "jmeKeri".Sa zicem ca cu "sh" si "tz" se pot crea anumite confuzii , dar cu "k" si "y" si "j" ... E penibil...

trist crazysanta.gif crazysanta.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.