Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Planuri de vacanta
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Ministerul Turismului
Pages: 1, 2, 3
POOL
QUOTE(Clau_Goool @ 27 May 2007, 21:45) *
Mihai am o curiozitate, dintre toate tarile care ne sunt noua vecine, exista una pe care sa o si simpatizezi ???

Marea Neagra?? icon_rolleyes.gif
Capirossi
Cat mai departe de Romania. Cat imi permite cardul. In iunie, pana in Corfu. Imbratisez ideea ca avem o tara frumoasa - pacat ca e locuita.
radu
QUOTE(COSMIN C @ 27 May 2007, 13:51) *
Hehehe, eu sper sa rezist tentatiei de a-mi petrece vacanta pe litoralul bulgaresc taunt.gif si sa plec putin prin "tara codrilor de fag." icon_wink.gif

Face am fost acolo anul trecut..si culmea am jucat baschet si cu un caine de prin zona icon_rolleyes.gif
Cai Lun
Imi imaginezi un raspuns de la mihai... gen "Marea Neagra" 010.gif

Daca aveti ocazia vreodata... urcati pana la Bobalna, in caz ca treceti prin zona... presupun ca a ramas tot darapanatura de monument profanat de bozgori, dar merita, e o priveliste superba, din varful unui deal plin cu sunatoarea.
mihaiul90
@Clau_Goool, Pai cu ucrainienii si moldovenii nu am nimic 010.gif Dar ce tie iti plac bulgarii astia care nu ne sufera ? icon_rolleyes.gif

@Cai Lun, Ce cauta cuvantul ala "bozgori" acolo? Sau si tu ai ceva impotriva maghiarilor ? 010.gif
Clau_Goool
@mihaiul90: In legatura cu bozgorii imi dau si eu cu parerea daca se poate: n-am nimic cu ei, dar ce ciuda imi este ca nu am o bazuka sau o mitraliera ...
Cu bulgarii n-am nimic nici cu ei, singurul lucru care ma deranjeaza e ca mai sunt pe harta lumii ...
POOL
QUOTE(mihaiul90 @ 28 May 2007, 19:02) *
@Clau_Goool, Pai cu ucrainienii si moldovenii nu am nimic 010.gif Dar ce tie iti plac bulgarii astia care nu ne sufera ? icon_rolleyes.gif

@Cai Lun, Ce cauta cuvantul ala "bozgori" acolo? Sau si tu ai ceva impotriva maghiarilor ? 010.gif

Si cu Marea ce ai? icon_rolleyes.gif
COSMIN C
QUOTE(radu @ 28 May 2007, 10:12) *
Face am fost acolo anul trecut..si culmea am jucat baschet si cu un caine de prin zona icon_rolleyes.gif

Si? Nu ne spui mai multe despre zona? Cazare, preturi? Sua sa intreb baschetbalistul? tongue.gif
radu
Eu am stat la Casa Bucovineana. Cazarea cred ca a fost vreo 60 lei camera (dar erau mai multe camere la diferite preturi).TV, baie prorpie, curatel. Per ansamblu cazarea de nota 7. Mancarea acolo de nota 10. Trasee montane superbe. Telescaun. Un parc minunat unde Mariana e pe toate aleile. Din pacate, ca in mai toate statiunile noastre, nu se profita de potentialul turistic. Drumul pe ultimii 60 de km e o pacoste. Noroc ca peisajul merita sa mergi la relanti. Una peste alta eu nu stiu cum au trecut 7 zile cand am stat acolo.
Cai Lun
Cine e dom'le Mariana? tongue.gif

Da.. Casa Bucovineana e "smash hit-ul" Dornei, mananci acolo de se cracaneaza scaunul sub tine si tot nu te-ai da plecatului... Si desi unora nu le place, mie imi place si apa minerala direct de la izvor.... NA, ca nu ii dau banii lu Sulfamidis ala care are apele minerale in zona si tot beau! taunt.gif
dinamovistu'92
QUOTE(COSMIN C @ 27 May 2007, 13:06) *
Ah, uitasem de copiii dinamomaniaci, bac, capacitate, licente tongue.gif Lasa ca trec, n-a murit nimeni din asta!

da toti plecati...numai eu tre sa stau dupa capacitatea aia..... complaining.gif
biancap78
QUOTE(marcher @ 24 Jun 2006, 18:53) *
Ba fratilor, ziceti-mi si mie o locatie misto la mare si una la munte. Misto inseamna raportul pret calitate bun 010.gif

No boiere uiti cei.....Sa vezi tu locatie la noi la munte pe Valea Bargaului....Nu ai sa regreti super zona....acolo langa muntii Rodnei...pasul Tihuta Castelu Dracula.....Iti fac eu turul de onoare daca vrei... 010.gif
mrbodo2002
QUOTE(Cai Lun @ 29 May 2007, 14:57) *

Asta e numele veveritei! verystrange.gif
rednorth
Numa' ca "veverita" lui Cai Lun are doua picioare, da' tot sprintara este!! icon_redface.gif
biancap78
QUOTE(Cai Lun @ 29 May 2007, 14:57) *

Mariana..asa li se spune veveritelor...am auzit si io anul trecut cand am mers la Buzias in Timisoara...frumos oras..frumoasa zona....
COSMIN C
Multumesc Radu. Nu intentionez sa stau atatea zile intr-un loc dar s-ar parea ca trebuie sa ajung la Casa Bucovineana si sa o salut si pe Mariana! icon_lol.gif
Cai Lun
Nenea.. nu vorbi de ispite in timpul postului ca e riscant... bangmyhead.gif
gilutza_d
veniti la statiunile din valcea(calimanesti,caciulata,olanesti)e super frumos si foarte relaxant icon_rolleyes.gif
marcher
Gilutza...p-acolo pe la valcea am facut eu armata. Pe la "86. Era un hotel de-i zicea alutus.
COSMIN C
Ha, abia acum am vazut ca gilutza_d e din Valcea. icon_redface.gif Am avut o perioada pe la inceputul anilor 90 cand masina stia singura drumul spre Valea Oltului. Si singura incetinea in fata la hotel Cozia! icon_lol.gif
Lasand gluma, chiar ca e o zona frumoasa, cine n-a fost poate incerca. Si ai uitat de Voineasa si mai ales de Vidra.
POOL
Veniti voi la Maramures sa gustati si voi putina PALINCA adevarata... Zic putina pentru ca daca beti vreo 4-5 paharele sunteti MUCLES. doglaugh.gif
Hatzu
Of of, numa sa treaca bine licenta, adica sa o iau si apoi asa ma imbat, cu palinca de BIHOR!!! :) si in aburii betiei care o sa tina o saptamana in care o sa stau acasa, prin crasme, o sa visez ca is la mare, la munte, in Grecia, in Paris, peste tot. Apoi, cand imi revin o sa imi dau seama ca de fapt sunt tot in Oradea, tot la acelasi servici, dar macar mai cultivat. Doamne Ajuta!!!
Vacanta placuta la toti cei care se pot bucura anul asta de asa ceva si FORZA Dinamo!!!
Cai Lun
verystrange.gif Ce vremuri.. cand se dadea licenta.... abia imi aduc aminte.. icon_lol.gif
COSMIN C
Hatzu, bafta la licenta, dar lasa ca nu ai chiar motive sa te vaiti. Dupa ce scapi, ai unde te relaxa si prin zona ta.

Chiar, ce vremuri cand ma ameninta Cai Lun ca incepe pregatirea pentru licenta! icon_lol.gif
gilutza_d
QUOTE(COSMIN C @ 30 May 2007, 22:20) *
Ha, abia acum am vazut ca gilutza_d e din Valcea. icon_redface.gif Am avut o perioada pe la inceputul anilor 90 cand masina stia singura drumul spre Valea Oltului. Si singura incetinea in fata la hotel Cozia! icon_lol.gif
Lasand gluma, chiar ca e o zona frumoasa, cine n-a fost poate incerca. Si ai uitat de Voineasa si mai ales de Vidra.

da da,am uitat de ele icon_redface.gif e frumos si acolo
cat de hotelul alutus,mai e si acum icon_rolleyes.gif
COSMIN C
Daca ajungeti prin Maramures sa mergeti neaparat cu mocanita pe Valea Vaserului.
Plimbarae dureaza cateva ore bune, adica plecarea dimineata la 8:30, se urca vreo 3 ore, pauza cam o ora jumate si din nou vreo trei ore la intoarcere. Asa ca e nevoie de provizii, mancare, apa, si ce mai vreti. Nu e indicat sa imbracati haine de culoare deschisa, macar pe culori mai inchise nu se vede funinginea. Nu mai spun ca pot fi si arse de scanteile de la locomotiva. In rest e superb. Merita.
RED75
Ceva detalii privind posbilitatile/conditiile de cazare ? Spre rusinea mea n-am vizitat zona icon_redface.gif
COSMIN C
Niic eu nu fusesem. Adica vazusem Baia Mare si atat. E o zona frumoasa si merita. Ca si Bucovina. dar acolo mai fusesem in tinerete. icon_wink.gif
Cazare, ce sa zic, gasesti de toate felurile, si super pensiuni, de 4 margarete, cam 1,2 mil pe noapte camera dubla, fara mancare insa, dar si mai ieftine. Nu stiu cum o fi in sezon, adica de acum din iulie, dar cand am fost eu nu prea era imbulzeala pe nicaieri. Ceea ce n-a fost deloc rau.
COSMIN C
Si doua poze, ca sa va faceti o idee. Nu stiu exact de la ce km locuintele dispar, mai raman niste halte cam prapadite, banuiesc ca apartin ocolului silvic, sau poate nu.... oricum par de pe alta lume, ca si mocanita de altfel.

Valea Vaserului-1

Valea Vaserului-2
radu
Sa inteleg ca vrei sa faci in ciuda unora care nu au avut concediu/vacanta... Eu anul asta sper sa reusesc sa imi fac de cap prin Piatra Craiului.
COSMIN C
Nuuuuuuuu, nu va fac in ciuda, va ajut, in caz ca sunteti in pana de idei. tongue.gif
redlady08
frumoasa vacanta ai avut...da ceva poze din Moldova nu ai? icon_rolleyes.gif drunk.gif
gilutza_d
Olanesti-izvorul 24
Olanesti
Olanesti 1
COSMIN C
In caz ca nu ati fost deja in vacanta sau ca nu stiti incotro s-o luati...

Romania a pierdut toate cele opt plaje Blue Flag in trei ani

Cum sa-ti furi craca de sub picioare

Litoralul romanesc avea, in 2005, opt plaje si un port certificate Blue Flag, care recunosc curatenia, calitatea apei de imbaiere si, in final, siguranta. Normal, in timp, lucrurile ar fi trebuit sa mearga in sensul inmultirii sau macar al mentinerii numarului plajelor pe care sa fluture „Steagul albastru”. Numai ca in acest an, emblema calitatii si a sigurantei, care se regaseste pe zece plaje de la bulgari, a disparut de pe litoralul nostru. Cum s-a ajuns in aceasta situatie nu este greu de explicat, in conditiile in care obtinerea „Steagului albastru” depinde exclusiv de cei care administreaza plajele: concesionarii nu au ca domeniu principal de activitate turismul.

Simbolurile Blue Flag au fost obtinute, in anii trecuti, prin eforturile hotelurilor care administrau suprafetele de nisip din fata structurilor de cazare. Hotelierii erau interesati sa atraga turisti straini, foarte atenti la tot ceea ce inseamna calitate. „Operatorii care au obtinut statutul de plaja Blue Flag au fost dati la o parte. Fara investitii, plajele nu pot avea statutul de Blue Flag. Practic, am dat timpul in urma cu zece ani“, a afirmat Angela Zahiu, proprietarul unui hotel de 4 stele din Mamaia. Unitatea a reusit sa obtina distinctia Blue Flag pentru plaja din fata structurii de cazare in 2006. Acum, a mai ramas doar amintirea acesteia, situatie valabila, de altfel, si in cazul marilor tour-operatori germani de pe litoralul nostru, precum TUI. Pe de alta parte, turistii romani nu se arata prea interesati de prezenta Blue Flag pe plaja, nu pentru ca nu ar fi interesati de calitate, ci pentru ca nu sunt informati. „Foarte rar turisti romani se intereseaza daca o plaja are Blue Flag, pentru ca cei mai multi dintre ei nici nu stiu ce inseamna aceasta distinctie. Lucrurile se schimba radical daca vorbim despre turismul international. Pentru partenerii nostri straini, este aproape de neconceput ca o destinatie de litoral sa nu aiba nici macar o plaja certificata. Lipsa distinctiilor Blue Flag este o bila neagra pentru litoralul romanesc”, declara Camelia Iorgulescu, administrator agentie de turism.

Castigatorii licitatiilor de concesiune a plajelor organizate in 2006 si 2007 s-au angajat sa investeasca in suprafetele primite in administrare pe zece ani. Unii, precum Sorin Greavu, reprezentantul Romned Port Operator, operatorul mai multor plaje de pe litoral, din aproape toate statiunile, promitea, anul trecut, ca va face demersurile necesare pentru ca toate plajele pe care le administreaza, de la Mamaia la 2 Mai, sa obtina certificatul verde in 2008. Totul a ramas deocamdata la stadiul de promisiuni. De altfel, starea plajelor este principala nemultumire si a tour-operatorilor internationali. „In statiunile romanesti exista niste hoteluri de lux care reprezinta adevarate oaze pentru turistii nostri, dar cand acestia parasesc locul unde sunt cazati, incepe cosmarul. Este de neconceput ca plajele sa se prezinte in acest fel. Nu putem accepta muntii de gunoaie de aici si nici cainii comunitari care umbla liberi pe langa copii”, a declarat Svetlana Skorik, manager agentie turism din Ucraina.

Spania, tara cu cele mai multe plaje certificate international

Programul „Blue Flag” („Steagul Albastru”) promoveaza un turism de calitate si este un simbol al protectiei mediului la cel mai inalt standard. Acordarea distinctiei se face de catre un juriu international, pentru un singur sezon estival, iar pentru a obtine distinctia, plajele trebuie sa indeplineasca 29 de criterii din mai multe domenii, printre care: educatie si informare privind mediul, calitatea apei de imbaiere, managementul mediului, siguranta si servicii. Pentru a fi incluse in Blue Flag, plajele trebuie sa ofere turistilor minimum cinci activitati de educatie ecologica, sa fie curate, sa aiba un numar corespunzator de cosuri de gunoi si facilitati de receptie a materialelor reciclabile, sa nu aiba vegetatie sau alge aflate in stare de degradare, sa dispuna de facilitati sanitare, de reglementari stricte privind accesul animalelor pe plaja, de un numar adecvat de salvamari, de echipamente de salvare si de prim ajutor, de o sursa de apa potabila si de o harta a plajei. Statisticile internationale demonstreaza ca operatorii de plaja inscrisi in programul „Blue Flag” se bucura de o crestere cu pana la 10% a numarului turistilor, inclusiv in capetele de sezon. Deloc de neglijat este faptul ca, pe termen lung, „Steagul Albastru” asigura utilizarea durabila a resurselor costiere. In prezent, peste 2.800 de plaje si porturi de agrement din 30 de state din Europa si Africa de Sud participa la „Steagul Albastru”. Multe dintre plajele Bulgariei au primit Blue Flag inca inainte de anul 2000, zece dintre ele indeplinind si acum criteriile de certificare. Cele mai multe plaje cu Blue Flag, peste 450, le are Spania, urmata de Grecia (430), Turcia (258), Franta (226), Italia (214), Portugalia (193), Croatia (125) si Cipru (52 plaje). Tara cu cele mai multe distinctii Blue Flag pentru porturi este Germania (125), urmata de Danemarca (75), Spania (72), Franta (69) si Italia (56).

(Carmen Neacsu-Financiarul)
red_butterfly
Mda..e trist icon_frown.gif
Anul asta am fost in Costinesti un weekend. Ce sa spun, e curat, apa e albastra...dar e foarte aglomerat si mancarea e...foarte proasta (parerea mea). O sa ma duc si in Mamaia un weekend, in interes de serviciu. Am vazut si eu ce alge sunt anul asta pe plaja. Bine, oricum era ea mizerabila.
Asa ca pentru concediu plec mai departe, undeva unde gasesc muuulte steaguri albastre. Ca la noi deja nu cred ca mai sunt sperante sa recuperam ceva.
COSMIN C
Am vazut la inceputul lunii un reportaj de la Costinesti. De necrezut, mormane de gunoaie pe plaja. Or mai fi curatat dupa ce a trecut presa pe acolo.
Morpheuss
QUOTE(red_butterfly @ 29 Jul 2008, 15:01) *
Anul asta am fost in Costinesti un weekend. Ce sa spun, e curat, apa e albastra...dar e foarte aglomerat si mancarea e...foarte proasta (parerea mea).

Aglomerat este doar in weekend-uri. In timpul saptamanii e foarte ok.(parerea mea)

De ce zici ca mancarea e proasta?Click to view attachment
red_butterfly
Pai pentru ca tot ce am mancat a fost cel putin naspa. Shaorma..cartofii prajiti parca erau de anul trecut, de paste ti se face greata..porumbul..tot asa. Ce sa mai zic? M-am lecuit, nu-mi mai trebuie Costinesti. Acu' ce sa zic, oi fi nimerit eu cele mai naspa locuri, cine stie.
Am facut pe dracu in 4 sa gasesc cazare in Constanta pentru mers cu firma..ca in Mamaia e un singur loc unde pot sa mananc pizza (dupa mine acolo e cea mai buna) tongue.gif
Morpheuss
Ce-i drept, am nimerit si eu mancare proasta in unele locuri...Si ceva comestibil inseamna si scump in Costinesti.

O chestie care m-a deranjat: gandacii. Sunt peste tot. La intrarea in Tineretului in prima seara cand am fost ploua cu gandaci. Aveai sanse mari sa duci vreo 3,4 acasa prin haine, daca nu ii simteai.

Si inca ceva...Sambata a plouat jumate de ora si s-au inundat strazile, a trebuit sa ocolesc ca sa ajung la cazare si sa-mi iau bagajul sa plec.

Ma asteptam sa fie altfel. Si eu m-am lecuit de Costinesti. Pentru totdeauna. mainchin.gif
cosmin targoviste
Eu vara asta o ard pe DinamoMania.Cea mai frumoasa vacanta. ultras.gif
anmini
QUOTE(red_butterfly @ 29 Jul 2008, 16:47) *
Am facut pe dracu in 4 sa gasesc cazare in Constanta pentru mers cu firma..ca in Mamaia e un singur loc unde pot sa mananc pizza (dupa mine acolo e cea mai buna) tongue.gif

ia sa te plimbi matale prin Constanta la Marco Polo sau Scapino...sa vezi ce-ti mai schimbi parerea! tongue.gif
bigbobo
Cine stie cunoaste...
red_butterfly
Nu exista! Am incercat pana acu zeci de astfel de locuri, nici unul nu-mi place cum imi place terasa aia. Ma rog, asta e doar parerea mea, nu tre' sa fie nimeni de acord cu mine. icon_smile.gif
Cai Lun
Da... și nicăieri nu fac șaorma ca la red dogs.. crazy.gif
COSMIN C
Din acest motiv terasa de la Red Dogs poate fi inclusa in planurile de vacanta.... 010.gif
red_butterfly
Ba nu Cosmine. Red Dogs nu trebuie neaparat inclusa pe lista de destinatii de vacanta. Cel putin, nu la Cai Lun...ca el se duce oricum! doglaugh.gif
Leaveyou
Particip și eu la discuție ca să împărtășesc din experienața traumatizantă de la Brașov: nu mâncați pizza pe Bd-ul Republicii ! Am încercat 2 sau 3 locuri diferite și au aceeași rețetă. De fapt m-am întrebat dacă nu este doar un singur bucătar la toate terasele alea ... Dom'le pun ciuperci de zici că le cresc ei. În rest uită de cașcaval, mozarela și altele. M-am gândit cu groză dacă luam o pizza funghi. Plus că berea este scumpă ! Am mai spus asta ? Ei bine, țin să întăresc afirmația: berea este scumpă. Prea scumpă ! Dar asta nu m-a învins ! Am făcut credit și am putut să beau liniștit bere. Ce-i drept destul de rece ...
COSMIN C
Asa iti trebuie daca te duci la Brasov si preferi sa mananci pizza in loc sa-ti rasfeti papilele gustative cu niste preparate specifice. taunt2.gif

Hai, bine ai revenit. beerchug.gif
Raikkonen
Daca vreti pe litoral, faceti orice dar evitati Costinesti. Cand am vazut ce-i acolo m-am convins definitiv ca nu mai calc pe acolo.
Cand eram mic pe la 10-12 ani si mergeam pe acolo imi faceam sperante ca pe viitor acela "va fi locul" insa m-am inselat total. E plin numai de cocalari, manelisti si pe deasupra aceste 2 grupuri sunt reprezentate aproape in totalitate de...spurcati.
Pustiu peste tot noaptea, patroni rugandu-se de cetateni sa vada si ei cum e pe inauntru, toata lumea in Tineretului iar acolo dupa ce ca te calci in picioare, miroase a deodorant dat fresh pe transpiratie...miroase a ghencea.
Clau_Goool
Dragilor eu prin aprilie am programata o vizita in Insula Britanica. Mai exact 4 zile de recreere. Sper sa nu am parte de zile in care sa tin prea mult umbrela in mana si sa pot sa vizitez cat mai multe locatii. Ma gandesc sa le bag in cap si grasilor de englezi culorile alb-rosii si am sa duc cu mine si fularul dinamovist.

Cand ma voi intoarce va voi prezenta cateva poze din frumoasa Insula Britanica, pana atunci imi duc traiul
in frumoasa si mirobolanta noastra tara...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.