Iaca au mai trecut 4 ani , a mai inceput un mondial . Germania e in sarbatoare . Luna aceasta Germania primeste zeci de mii de suporteri din toate colturile lumii . Dar , nu si romani . Nici in 2006 n-avem parte de un turneu final .
Din nou tricolorii nu ne aduc fericirea promisa inaintea fiecarei campanii . Din nou stam si ne uitam la televizor cum altii sarbatoresc sportul rege in lume .
De ce oare??Din ’98 ne afundam tot mai mult in mocirla fotbalului european , cu fiecare an pierdem puncte in clasamentul FIFA , cu fiecare calificare pierduta ne scad sperantele la performanta , la un Mondial , sau cel putin la Europene…
Mutu , Chivu , Lobont sau răţoi reprezinta pentru copii care descopera fotbalul idoli, reprezinta fotbalisti de vis , adevarate modele de urmat…dar oare ei stiu ca si datorita lor Romania sta acasa…Lobont fumeaza , Mutu se droga, cine stie, poate inca mai practica acest obicei…răţoi a provocat un mare scandal cu Piturca…iar Chivu e mai tot timpul accidentat .
De conducere ce sa mai vorbim…Nasule…cand o sa intelegi ca e mai important pentru Romania in momentul de fata sa joace cat mai multe meciuri , sa se uneasca toti jucatorii, fie ca sunt din veceha garda, sau sunt debutanti…Romania trebuie sa se califice la EUROPENELE din 2008 , altfel nu o sa mai iesim din anonimatul in care ne afundam incet-incet .Domnule Mircea Sandu , Romaniei nu-i trebuiesc urgent banii care s-au castigat cu ocazia turneului din America …Romaniei ii trebuiesc meciuri pe care jucatorii sa le aiba in picioare , sa existe o echipa de baza adevarata la Nationala , pe care Piturca sa se bazeze!!!Victor Piturca trebuie sa duca tricolorii la Euro 2008…oricare ar fi sacrificiile…
Uitandu-ma la meciul de deschidere de la Mondial…am realizat ce-am pierdut in ultimii ani…sute sau mii de minute sub reflectoarele unui turneu mondial…momente de fericire ca suntem ROMANI….momente de entuziasm si de mandrie ca suntem ROMANI!!!
As fi fericit doar sa onoram cu prezenta un turneu final , si mi s-ar parea o performanta notabila … dar NU…in stilul caracteristic roman…ne complicam existenta cum nu se poate mai rau…
Urmeaza , dupa alt Mondial la care absentam…inca o campanie de calificare , de aceasta data la Euro 2008 . Intr-o grupa in care teoretic suntem favoritii numarul 2 , TREBUIE sa ne calificam!!!Bulgarii sunt net sub noi daca jucam ca la carte…Trebuie sa nu mai comitem erori MAJORE care sa ne afunde in zona mediocra a fotbalului european si mondial !!!Trebuie sa ne mai ferim de accidente gen “Armenia”…. altfel…vom ramane doar cu privitul…la televizor…
PPS:Sper sa va placa