IceByt
May 20 2006, 12:51 AM
Sezonul actual de la Dinamo poate reflecta orice istorie a oricarui club, toata scurtata, facuta sa se desfasoare intr-un singur sezon. Ca orice echipa, am avut anul acesta perioade de glorie, apoi perioade de colaps, scurte rabufniri, lacrimi si de tristete si de bucurie, personaje care de care mai pitoresti, chiar daca denumirea(nu pot sa spun ca o marioneta are nume) este orice numai romanesc nu, nu prin forma gramaticala, ci prin semnificatie.Oricum, nu-i acum momentul sa criticam conducerea. Sau jucatorii. Sau scaunele stadionului. Nu, e timpul sa criticam atitutinea celor carora le este destinat fotbalul. Dragi suporteri, ultrasi care confunda acest fenomen cu hooligans, sau voi, simpli spectator neutrii. Fotbalul este un joc. Aceasta este realitatea, chiar daca de mult uitata. Este un sport, ridicat la rang de fenomen. A ajuns atat de sus incat cei mai josnici oameni pot lua parte. Si nu, nu ma refer la Gigi Becali. Ma refer la cei care cred ca si-au gresit vocatia. Puteau la fel de bine sa se angajeze la Euro-Motor de exemplu. Acolo ar presta intr-un cadru legal, nu in parcarea clubului pe care se zvoneste ca il iubesc. Ma refer de asemenea si la aceia care cred ca au epoleti pe umeri si insigna in buzunar. Dragi ultrasi denigerati. Telefonul nu e insigna, iar numarul lui Dan Alexa nu e mandat. Citisem mai demult, acum ceva ani, ca suporterul dinamovist este foarte mofturos, greu, foarte greu de multumit. As adauga, imposibil de multumit, coleric, un specimen care exagereaza mult o anumita situatie data. Veti spune ca generalizez. Dar, galeria incepe cu un om, apoi inca unul si tot asa…deci, vorba aia “pestele de la cap se-mpute”. Oare asta e valabil doar la nivelul conducerii?Sau al jucatorilor?De ce nu s-ar aplica si in galerie? Acum, onorabilii domni Mihnea Ionescu si Elias Bucurica sa nu creada sub nici o forma ca ma refer la ei. Nu vreau sa se interpreteze acest aspect.Sefii mai mici, manipulati probabil de cel manipulat la randul lui de un om care mai nou se crede Nasul, dar care, in cel mai bun caz seaman cu personajul principal din parodia “Mafia”. Ce coincidenta…in acel film existau niste oi…sa fie doar coincidenta de nume? Sau lup…adica oaia isi schimba lana, dar naravul ba?
Dar stati. Am deviat de la subiect, debitand diferite ipoteze. Cum spuneam, s-a ajuns mult prea departe. S-a depasit granita jocului, deja nu mai e nimic ludic in fotbalul romanesc..in fotbalul dinamovist. De ce oare, in Marea Britanie, fanii lui Liverpool si cei ai lui West Ham United au stat sa bea impreuna dupa finala cupei, iar in Romania oierul mioritic ii atrage atentia probabil tehnicianului momentului ca are un cercel in ureche. Revenind la pechinezii nostrii, ce sa inteleaga un supporter de la tribuna a doua sa zicem, atunci cand domnul Marioneta afirma ca jucatorii dinamovisti sunt onanisti. Sau cand incepe un razboi impotriva lui Andone, fara sa realizeze ca cel din urma are ceva in plus….Sange alb-rosu. De cea mai pura rasa. Iar aceasta Marioneta face tot posibilul pentru a impiedica revenirea Falcosului si, poate, salvarea lui Dinamo. De ce? Pentru ce e o simpla Marioneta, a carei papusar e bine ascuns dupa licente de impresar retrase…
rusucristi
May 20 2006, 02:00 PM
Raspunzatori de situatia actuala a clubului sunt cei din conducere care nu au stiut sa gestioneze o criza aparuta in iarna cu plecarea lui esteban vigo . CE FEL DE CONDUCATOR DE CLUB ESTE ACELA CARE NU SCHIMBA NIMIC ATUNCI CIND AUDE CA JUCATORII NU AU ALERGAT MAI MULT DE 65 SECUNDE IN PREGATIREA DE IARNA.
INSEAMNA CA AVETI PREA MULTI BANI SI NU VA INTERESEAZA UNDE SE DUC CHIAR PE APA SIMBETEI. SI MAI ESTE O PROBLEMA ATATA TIMP CIT O SA FITI 9 ACTIONARI SAU CITI MAI SUNTETI NICIODATA NU O SA MEARGA TREABA BINE.SUNT UN DINAMOVIST ADEVARAT SI TIN CU ACEASTA ECHIPA DIN ANII "70. DAR LA ORA ACTUALA CE SE VEDE DIN EXTERIOR TOTI ACTIONARII VOR SA CONDUCA SI SE BAT CAP IN CAP CARE II MAI TARE.HOTARITIVA CARE SUNTETI PTR. DINAMO SI CEILALTI MAI BINE PLECATI CA MAI MULT INCURCATI AVIZ
NETOIU, BORCEA, TURCU .SI REALIZATI CEI CE RAMINETI O ECHIPA DE TOP SI CARE SA MUNCEASCA FARA PREA MARI VEDETE.
HAI DINAMO SI MULTA BAFTA BODO DIN BT
ForzaLazio
May 20 2006, 03:48 PM
anu asta totu e pierdut....asa au fost si tiganii dupa pecarea Marionetei de la ei...fara cupa uefa...fara nimic....dar uite ca s-au ridicat,nu datorita banilor lui copos(care ii tine pentru el),ci datorita unui spirit de echipa extraordinar.De ce la rapid jucatorii au luptat,chiar daca copos punea presiune?la noi e la fel...o presiune mult mai mare,dar la noi sunt jucatori(care se cred,si pe care ii credeam) mult mai valorosi....cam atat...sa speram ca la anul toate lucrurile se vor rezolva...
coolio
May 20 2006, 03:59 PM
Fotbalul nu mai e demult un joc a devenit o industrie...
E mult prea serios ceea ce se intampla acum.
Nu cred ca e cel mai bine sa ii dai drept exemplu pe fanii din Anglia(cel putin daca privim istoria lor)
Ce crezi ca ei au stat totdeauna cuminti pe scaune si au cantat?Au facut "scandal" pana cand autoritatile au permis acest lucru.(i-au educat)
Ai realizat un articol execelent din punctul meu de vedere, insa ideile pe care ai ales sa le sustii nu cred ca sunt cele mai bune.Oricum ai talent....BV
Pepid
May 26 2006, 06:17 PM
Scuza-ma ca te contrazic dar fotbalul a devenit o industrie intr-adevar.Dar nu la noi ci in alte campionate la noi e o industrie doar pentru cei ce vand jucatorii si baga banii in buzunare in loc sa de-a pentru clubul de care apartin.Intr-adevar pentru ei e o industrie.Si avem exemple destule.
Din punctul asta de vedere ai nostrii ar trebuisa i-a exemplu de la Becali nu ca l-as indragi pentru ca il detest si ca om si ca manifestarile care ar trebui sa fie de conducator.Dar el a investit si toata lumea stie,ii tine pe palmi pe cei de la steaua si pana una ulta l-au rasplatit atat in cupa uefa,campionat dar si cu milioane de euro dintr-un singur transfer.Omul vede ca ii iasa si continua si daca nu se schimba ceva repede si la noi o sa ne uitam mult si bine spre cer dupa o stea pe care stiti voi ce faceam odata.Asa ca toti cei care ati distrus Dinamo va implora toata suflarea dinamovista faceti ceva pentru binele echipei sau daca nu lasati pe altii in locul vostru.
De la un caine care stie ca va veni vremea odata(sper curand) cand cainii vor domina din nou si va fi vai de mama celor care ne hulesc.Oricum e vai de ei.
rednorth
May 26 2006, 06:36 PM
Ciobanu' a investit...numai si numai in el si in imaginea lui.In subsidiar, a atins si clubul care-l obladuieste.
Putea la fel de bine sa se faca producator de telenovele sau de emisiuni tampite, atata timp cat rezultatul investitiei era asemanator pt el.
Nu este el modelul de urmat in cariera de conducator de club, din nici un punct de vedere.
Pt oameni ca el, exista o singura solutie, Balaceanca...caci acolo s-ar intalni si ar putea discuta cu multe din personajele pe care le tot invoca.
Numele panglicarului asta, nici macar nu trebuie pronuntat sau amintit; am vazut ca molipseste lumea...
red_dogvitan
Jun 24 2006, 09:41 AM
Eu cred ca si unii suporteri au avut partea lor de vina dar si actionarii in mare parte!!!!
red_dog_rahova
Jun 25 2006, 07:46 AM
Inteleg ca s-ar putea sa ne "paraseasca" Netoiu. Ar fi bine sa ne paraseasca toti actionarii astia de kkt si sa vina unul singur care sa bage bani cu adevarat.