Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Netiquette - codul bunelor maniere pe internet/forum
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: DinamoMania.ro, DinamoMania.net > Suport
Pages: 1, 2, 3, 4
Cai Lun
Acesta se vrea a fi un regulament deschis, la care sa participe cu propuneri si idei toti membrii forumului.

Codificam bunul simt, pentru ca uneori pare ca este nevoie...

Ultima prevedere adaugata la regulament spune ca "Este cu desăvîrşire interzisă terfelirea limbii romane pe forum". Prin asta speram sa se inteleaga faptul ca este bine sa scriem romaneste, corect si nu "în stilul copilaşilor agramaţi dar <<şmecheri>>". Motivatia? In primul rand pentru decenta, pentru sobrietate, datorita respectului pentru anumite valori pe care majoritatea prefera sa le ignore. Specificam ca limba română se află la loc de cinste pe acest forum. Pentru a nu lasa loc de dubii, vrem ca pe DinamoMania sa nu avem parte de "sh", "tz", "klumea", "kkt", "cmf", "thx", "bn", "nb", "pupik", "pitik", "mah", "bah", "luv", "fmm", "dgm", "plm", "fgm" si derivatele...

Acesta nu este un forum rezervat celor intre 13 si 18 ani sau intre 20 si 30 de ani ori intre 50 si 107 ani; nu este rezervat nici macar dinamovistilor, nici macar microbistilor! Mai pe scurt, forumul DinamoMania, nu este sub nici o forma un forum exclusivist! De aceea libajul folosit trebuie sa fie unul la indemana tuturor, pe intelesul tuturor, dar si pe raspunderea fiecaruia.

De asemenea va aduc in atentie si problema pentru care multi membri au luat si continua sa primeasca dojana: citarea mesajelor imediat anterioare! Problema este in felul urmator: romaneste vorbind, un topic este o discutie, in care fiecare participant isi exprima puntul de vedere. Mergand pe acest principiu, deducem logic faptul ca, ultima opinie exprimata este si ultima in dicutie. In cazul in care un participant in acel topic intentioneaza sa faca referire la unul din mesajele mai vechi aflate intr-una din paginile topicului, pentru a nu se crea confuzii, se recomanda ca el sa citeze mesajul / fraza / cuvantul fata de care are de facut respectivele precizari. In cazul in care vrea sa puna in discutie intregul mesaj, se poate folosi fie de adresarea directa [gen: Cai Lun, nu sunt de acord cu ultimul tau mesaj pt. ca... sau @ Cai Lun >> sau pentru Cai Lun >> referitor la mesajl lui Cai Lun.. etc]. Citarea mesajului cu pricina poate in aceste cazuri sa evite confuzia creata pentru cei care, citindu-va mesajul pot sa nu inteleaga la care din mesajele acelui topic faceti referire. DAR, in cazul in care mesajul vostru, pune in discutie sau continua ori completeaza ideea / ideile lansate de ultimul mesaj scris in acel topic, este lipsita de sens citarea mesajului imediat anterior celui pe care voi l-ati scris. E de la sine inteles faptul ca mesajul vostru face referire la cel imediat anterior, tocmai acesta fiind si principiul pentru care succedarea mesajelor este cronologica si nu aleatorie. Nu este nevoie sa puneti nici o precizare prealabila [gen: pentru, @, etc...] SE SUBINTELEGE!

O alta problema se refera la consideratiile pe care multi dintre noi avem tendinta sa le facem la adresa celorlalti membri. Principiul este ca, aici, toti ne aflam pe pozitii egale de discutie si ca discutiile noastre dezbat doar ideile lansate si nu autorii lor. De aceea trebuie sa incercam sa ne limitam la a combate, la a discuta, la a dezaproba ideile celorlalti si nu persoana lor - care de altfel nu poate face obiectul nici unei discutii pe acest forum.

Nu scrieţi cu litere mari! Asta însemnă că ţipaţi la ceilalţi parteneri de discuţie.

Lista acestor norme de conduita ramane deschisa si in continuare va invit si pe voi sa mai adaugati altele, daca mai aveti alte propuneri in acest sens!...
Nexus
O chestie buna,numai sa respecte lumea aceste 'indemnuri'.
radu
citez un post de azi "Serios?????? Foai mah mi-ai luat si ultima sperantza ku postul tau..... Poi cine crezi k ii da peste milion de euro cat cere el>??????? jiji ar fi in stare, da' nu kred k s-ar duce la voi"

cred ca ai pretentii mult prea mari.

Desi nu stiu de ce ai mai deschis acest topic cand in regulament sunt precizate lucrurile astea.
POOL
Mersi foarte mult radu pt precizarea postului meu. Mda ce pot spune? Dak unele persoane mai invarsta nu se conformeaza, tre' sa ne conformam noi.
PS: Macar eu imi exprim parerea si pe forum nu numai pe "subforumuri" daca ma intelegi. thumb.gif
anmini
mda, se pare ca topicul asta e degeaba. unora oricum le lipsesc cu desavarsire bunele maniere...........ce nevoie ar mai avea de un cod?
predator
ideea este buna , fara limbaj de chat si mirc.
dar , din pacate , majoritatea membrilor pe forum sunt din generatia mirc si chat.
ptr. mine , care sunt un pic mai in varsta(peste 30 ani) mi-e greu sa citesc posturile scrise in aceste limbaje.
si as avea propunerea sa se interzica si cuvintele vulgare , injuraturile etc.
radu
Nu nu te inteleg! Te rog sa fi mai explicit. Si poate ai observat ca nu am spus cine a postat am dat exemplu un post atata tot iar acela a fost primul care mi-a cazut in mana putea sa fie altul nu e nimic personal.
Ier eu in polemici nu mai intru cu nimeni ca nu are rost sa imi bat capul. Cine are urechi de auzit aude sau mai bine spus cine vrea sa auda aude.
POOL
Sincer mie oricum mi se pare absurd dar fie..... Si daca te referi la mine la faza cu codul.... Nu vorbi despre mine daca nu ma cunosti. thumb.gif

@radu dak nu ma intelegi poti sari peste postarile mele k si asa nu prea cred k esti de acord ku mine
anmini
010.gif 010.gif cum mai dau unii din maini sa le plece mustele de pe caciula................... crazy.gif
Cai Lun
Stiam eu ca o sa ne intelegem!!! beerchug.gif
COSMIN C
QUOTE(POOL @ 16 May 2006, 13:22) *
Mda ce pot spune? Dak unele persoane mai invarsta nu se conformeaza, tre' sa ne conformam noi.

Propun ziua de 1 Iunie, ziua limbajului chat pe Dinamomania !!! Ce zici Mos Ioane? Te risti?
Ca sa aratam ca putem sa ne conformam.... dar nu-i frumos....
st_an
interesant topic.

Cai Lun a devenit un fel de Pruteanu pe dinamomania.net beerchug.gif
urmeaza campania anti-manele sau anti-englezisme? mamba.gif mamba.gif mamba.gif

aaa si ca sa fiu si eu on-topic(pe-subiect tongue.gif ) sunt de acord cu acest "cod al bunelor maniere"(desi denumirea asta nu are nici o legatura cu ceea ce spune Cai Lun, ceea ce e mai mult un "regulament de abrevieri, prescurtari & stalciri a lb romane").

sunt de acord dar in anumite limite. adica unii dintre noi obisnuiesc sa scrie fff repede si ff mult(nu ma reffer numai la forum) si cand stai si postezi pe forum cateva mesaje, iar in timpul acela vb cu cineva pe messenger, tinzi sa prescurtezi unele cuvinte(bv, pt, ms, npc, etc).

eu nu sunt de acord cu chestiile acestea: k, tz, sh, etc. pe care recunosc ca si eu le foloseam in perioada "mirc" acum 4-5 ani.
radu
k sa fiu in ton ku lumea kred ka sunt si io de akord kiar dak nu sunt o persoana in varsta...
Cai Lun
QUOTE(st_an @ 16 May 2006, 16:16) *
Cai Lun a devenit un fel de Pruteanu pe dinamomania.net beerchug.gif

Vezi, Sezran? Io ti-am zis! complaining.gif

icon_lol.gif Bre, voi faceti misto de mine? Ia ca pun mana pe ulei si va ung, ca prea ma scarTZaiTZi!..

Si apropo... sunt mia multe reguli specificate in primul mesaj... asta de care va tot cramponati voi este numai una dintre ele, asa ca nu va faceti ca nu le-ati observat pe celelalte!
radu
Nu ne cramponam eu unul sunt de acord.
COSMIN C
QUOTE(POOL @ 16 May 2006, 13:22) *
PS: Macar eu imi exprim parerea si pe forum nu numai pe "subforumuri" daca ma intelegi. thumb.gif

Esti invidios ? Curios? Sau si una si alta? crazy.gif
cleo_patra
Poate ar trebui sa se vorbeasca mai civilizat si corect doar sunt si fete sau femei pe forum. In ceea ce priveste celelalte puncte de discutie sunt la latitudinea administratorilor si moderatorilor.
POOL
@ cosmin C...... Invidios??????????? 010.gif 010.gif 010.gif Foarte ce sa spun.... Ard de invidie..... Nu o mai po tine in mine..... 010.gif
la faza ku 1 iunie haha sant si oameni mai in varsta sau de toate varstele care folosesc astfel de limbaj...... tongue.gif
Si st_an faza ku campania antimanele a fost deja.... 010.gif Urmeaza "cenzurarea" dreptului la opinie si... multe altele. thumb.gif
COSMIN C
In mod normal ar trebui sa urmeze un 10 % !!! 010.gif 010.gif 010.gif

P.S.Nu-i problema , alege tu alta data, Un prieten bun, chiar mi-a sugerat ceva..Dar garantez, o sa-ti placa mai putin decat 1 iunie !!! taunt.gif taunt.gif taunt.gif
POOL
Uite mie mi-a soptit cineva ca sa 9 mai ar fi o data mai buna.... 1) Ii ziua mea
2) Ziua Europei (libertate la exprimare)
3)pe 9 mai se sarbatorea pana in anul 1990 Ziua veteranilor de razboi.... thumb.gif

@Cai eu sunt de acod cu majoritatea "regulilor" insa cer "clementza" 010.gif macar la faza cu "k".... In rest sh tz am scapat de ele. thumb.gif
COSMIN C
"In rest sh tz am skpat de ele. "

Corect !!! A scapat de ele !!! 010.gif 010.gif
POOL
Mda.... bine ca nu m-am scapat - pe - cineva...... 010.gif
anmini
verystrange.gif ia vezi, de bucurie, sa nu te scapi pe tine.......... 010.gif 010.gif
p.s. curiozitatea a omorat pisica....................
POOL
Uite daca tot facem aici rime,... Daca as fi facut pe mine, n-as mai fi vorbit acum cu tine.... thumb.gif

PS: Si dulaul a ucis pisica thumb.gif
anmini
010.gif 010.gif 010.gif 010.gif se pare ca incepem sa ne intelegem.
P.S: eu votez tot pentru 1 iunie, unora li se potriveste mai bine.
red_dog_ditza207
QUOTE(COSMIN C @ 16 May 2006, 16:05) *
Propun ziua de 1 Iunie, ziua limbajului chat pe Dinamomania !!! Ce zici Mos Ioane? Te risti?
Ca sa aratam ca putem sa ne conformam.... dar nu-i frumos....

hay k asta e buna....

shefu fara suparare...dar...nu te vad vorbind k noi.... 010.gif

CU TOATE ASTEA..ITI UREZ SUCCES!!!

POOL..pt tine am intrat...eu nu vreau sa imi scoatetzi..."tz" "sh" "k"...din limbaj..deja am inceput sa scriu romaneste pe mess... 256.gif 256.gif

dar...daca trebuie trebuie...

si daca tot se ia asa...de ce sa fie 1 iunie...si sa nu fie...mai devreme sau mai tarziu..cum ar fi de C-tin si Elena...ca tot trebuie sa fac cinste...sau pe 30 iunie..ca e ziua mea... 010.gif 010.gif
anmini
verystrange.gif cum spuneam.............
red_dog_ditza207
dau meditatzy...cine vrea...sa...invetze sa vb asha...pana pe 1 iunie... 010.gif 010.gif

in sf...pot sa dau si eu meditatii o data in viata mea...!!!! beerchug.gif beerchug.gif
POOL
Mda.... ce sa faci.... Nu cred ca o sa ai foarte multi doritori, ca vad ca majoritatea is "de moda veche". thumb.gif
red_dog_ditza207
010.gif ce pakt...pai..eu vreau sa meditez....Anmini..?...shefu (Cosmin)..M@x?...ma lasati?..

PS:...va dau o bere dak imi faceti placerea de a medita makr o data..!!! 010.gif

PPS:..astept raspunsu vostru!!! beerchug.gif 010.gif
COSMIN C
Pai incerc eu, dar sa n-ai probleme cu Pool !! 010.gif
anmini
010.gif 010.gif ma bag si eu.
i-ai cerut voie lui cai sa dai meditatii in locul lui?
mrbodo2002
Nu cred ca sunt multi de moda veche pe forum,dar e normal ce a cerut Cai Lun.Incerc sa ma dezvat si eu de prescurtarile de pe messenger si mirc.
POOL
Nu trebuie sa ceara voie nimanui.... tongue.gif Spre deosebire de alte locuri, la noi exista democratie, libertate la opinie, "egalitate in fatza legii" etc...... Atata sa nu facetzi "corupere de minori si minoare". 010.gif thumb.gif
red_dog_ditza207
yeeeey...DEMOCRATIE...
eu va las...ca maine am teza la mate....PAPA...si urati-mi succes...oooff...kre c o sa visez prblm de matematica...(ahh dmnee ce cosmaruri) 010.gif 010.gif
Cai Lun
Si de ma voi ridica.. si de am sa incep sa arunc cu banuri!... Pe tine, Pool, am sa te dobor din prima!
Nu stiu cum nimeriti voi sa va dati in barci numa' cand ies eu de pe forum!... 149.gif Tu ai impresia Pool ca ceea ce se discuta aici e o gluma? Nu e nici o democratie! E dictatura in toata regula! Inca nu te-ai prins? Apropo.. presupun ca in gluma ai omis sa treci la 9 mai si Ziua Independentei, nu? In caz contrar.. nu iti recomand sa te prezinti la "bac"... nono.gif

Au fost cam multe offtopicuri pe aici. Topicul asta este unul serios. Daca mai apar si alte mesaje de genul celor de mai sus, incep sanctiunile... si nu garantez ca vor fi doar dojeneli... diablo.gif
MosIonRoata
In Tara Noastra, ziarele, televiziunile si radioul
se intrec in a silui Limba Romana in fel si chip.
(De remarcat ca si in Occident mijloacele de informare
in masa zise "mass media" fac la fel cu Limba Engleza...
dar despre asta alta data.)

Barbarisme de genul "...turneul din America a bulversat
si aceasta competitie ..." sau atrocitati lingvistice ca "downloadeaza
walpapere"
ar trebui taxate prompt cu cartonase galbene si rosii, suspendari,
amenzi si puscarie.

Sanatate!
BandiT
are dreptate mosu!
pe scurt ,sa se incerce scrierea corecta a limbii romane pe acest forum si totul o sa fie bine..chiar o sa fie cel mai bun forum.
anmini
e deja cel mai bun. altfel, ce-ai mai cauta pe la noi, din moment ce noi suntem concurenta?
POOL
@Cai daca asta urmaresti in mod special, nu e nevoie sa te "umfli in pene" ca sa ma dobori, ma pot dobori si singur. thumb.gif

Propuneri... Eu propun ca topicul Suporters english talk, sa fie sters ca si asa nu isi are rostul..... Daca 70% din membri nu stiu engleza, mai bine se sterge..... Sa traiti!!!!
Leaveyou
Ca de obicei, se pleacă de la o idee şi se ajunge pe câmpii !
Nu am înţeles ceva: ce se întâmplă dacă scriem altfel ? Primim fo' pedeapsă ceva ? protest.gif
este lipsita de sens citarea mesajului imediat anterior celui pe care voi l-ati scris. E de la sine inteles faptul ca mesajul vostru face referire la cel imediat anterior, tocmai acesta fiind si principiul pentru care succedarea mesajelor este cronologica si nu aleatorie. Nu este nevoie sa puneti nici o precizare prealabila [gen: pentru, @, etc...] SE SUBINTELEGE!

Mie mi s-a întâmplat să scriu imediat după un mesaj şi când am dat cu "ADAUGĂ RĂSPUNSUL" am constatat că au mai scris 2 - 3, astfel că sensul mesajului meu s-a dus polii de suflet.

Dacă tot vreţi să nu bulim limba română, de ce nu adăugaţi SĂ SE SCRIE CU DIACRITICE ? icon_lol.gif

De ce nu faceţi ceva asemănător (un Cod de Conduită) şi pentru suporterii care ajung pe stadion ? Să-i luaţi pe şefii de galerie şi să se ajungă la un ROI (Regulament de Ordine Interioară) al galeriei ?
iuliu
[quote name='Cai Lun' date='16 May 2006, 15:41' post='59024']
Vezi, Sezran? Io ti-am zis!
Cai Lun , salut. As fi vrut sa incep prin a cere o explicate legata de cuvantul IO , dar avand in vedere ultimul tau mesaj , cel cu "dictatura" , deja mi-e frica s-o fac.
Perfect de acord , trebuie respectat un cod legat de bunele maniere , de relatii de respect intre cei care scriu sau citesc aici si de folosirea unei limbi romane corecte.
Nu este cazul insa de cazut dintr-o extrema in alta , majoritatea celor care scriem aici suntem "doar" suporteri si la suparare (si in ultimul timp suntem cam suparati) mai putem gresi. La impartirea dojenilor sau altor pedepse , este rolul dictaturii sa aprecieze daca gresala a fost facuta din graba sau cu intentia de a jigni sau de a terfeli limba romana.
Atentie la SH sau TZ , multi dintre noi scriem din strainatate , nu avem posibilitatea de a pune virgula sub S sau T si la anumite nume ar creea confuzii. De exemplu in urma cu trei ani a incetat din viata un fost mare fotbalist care a jucat la Dinamo in urma cu 40 ani. Daca as scrie ca numele lui este Tircovnicu , nu stiu daca cineva (in afara de Haita care l-a vazut jucand) ar sti despre cine e vorba si mi se pare mai aproape de realitate sa scriu Tzircovnicu.
anmini
lasa, lasa, ca dictatura e buna. maine, poimaine vine ''bak-ul'' 010.gif si te trezesti ca-si fac aia cruce cand corecteaza la romana tz-uri, sh-uri si k-uri. crazy.gif
POOL
Leaveyou, tata, esti mare.... Sunt total de acord cu tine thumb.gif si cu iuliu in mare.... thumb.gif
@ cai diseara o sa mai vin cu niste propuneri... thumb.gif
iuliu
Pool , nu prea stiu in ce esti de acord cu mine , eu sustin ca trebuie sa scriem corect si cred ca uneori exagerezi. ( ma refer strict la forma , nu la continut , caruia n-am nimic de reprosat)
Pot intelege ca in loc de DACA folosesti DAK , ai castigat o litera si deci ceva viteza la scris . Dar ce rost are si ce castigi daca in loc de CU scrii KU ?
Radu10mai
QUOTE(MosIonRoata @ 17 May 2006, 2:45) *
In Tara Noastra, ziarele, televiziunile si radioul
se intrec in a silui Limba Romana in fel si chip.
(De remarcat ca si in Occident mijloacele de informare
in masa zise "mass media" fac la fel cu Limba Engleza...
dar despre asta alta data.)

Barbarisme de genul "...turneul din America a bulversat
si aceasta competitie ..." sau atrocitati lingvistice ca "downloadeaza
walpapere"
ar trebui taxate prompt cu cartonase galbene si rosii, suspendari,
amenzi si puscarie.
Sanatate!

mosule, dumneata vorbesti de a silui limba Romana?
ai multe comentarii pe unele topicuri ca nici tu nu le intelegi!!!
Cai Lun
Oameni buni... suntem rationali pe aici. Nu va cer caciulite si virgulite, nu va cer sa invatati gramatica acum! Va cer strict sa scrieti romaneste! Normal ca nu o sa stam acum sa folosim diacritice si ca nu ne apucam de corectat mesajele in care s-a mancat o litera sau mai stiu eu ce greseala din neatentie. E vorba de a scrie ceva ce se poate descifra, fara k, thx, 10q, 10x, sau mai stiu eu ce alte inventii. Nici sh-urile si tz-urile nu prea au acoperire [fara suparare, Iuluiu, dar cred ca indiferent ca scrii Tircovnicu sau Tzircovnicu, numele tot unul necunoscut ramane pentru majoritatea membrilor].E referirea la "siluirea limbii romane" din primul articol al regulamentului. Am incercat sa o explic si se pare ca nu toata lumea pare dispusa sa o inteleaga!

Eu unul chiar nu te mai inteleg, Pool...

@ Leaveyou >> Nu te opreste nimeni sa iti modifici mesajele! Daca vezi ca intre timp s-au mai adaugat si alte mesaje, editeaza-ti raspunsul si pune-i ceea ce ii mai trebuie! Cat despre Codul de Conduita pentru suporteri si ROIul din galerie... acolo drepturile mele de moderator nu exista... [altfel cred ca as face! thumb.gif ] Dar aici suntem la DinamoMania, asa ca...
Cartea de gramatica
Regulile forumului NU se discuta !

Daca e cazul, putem pune filtru pe "K" sa scapam odata pentru totdeauna de el. Exceptie doar pentru 'spurkat', care reprezinta numele celei mai noi rase de ovine, creata de ingineria genetica in fata televizorului, cu punga de aurolac.

Oricit de tare v-ati grabi sau oricit de comozi ati fi, va rog sa aveti BUNUL SIMT de a scrie Dinamo cu majuscula! Chiar nu va inteleg cum de puteti scrie numele echipei noastre la fel cu scrieti numele turmei dintre cimitire.

Pentru cei care au probleme cu cratima (si sint o gramada care o pun inainte de "ti" in orice situatie si nu o pun unde chiar ar fi nevoie) nu va fi o problema sa va aratam varianta corecta. La fel si cu "sant" in loc de "sint" sau "sunt", dupa preferinte. Si exemplele ar putea continua.. Chiar daca nu v-a placut gramatica la scoala, as fi foarte multumit daca ati invata 2-3 reguli simple de pe acest forum; o sa va foloseaca in viata si o sa va diferentiati de gloata de ascultatori de scooter.
predator
cam dura abordare...
dar ideea este una singura: sa se scrie corect romaneste.
Cai Lun
Pai daca de vorba buna nu ne intelegem...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.