Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Păruială pseudo-religioasă
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ...
Pages: 1, 2
MosIonRoata
"Eu n-am auzit pe nimeni sa ii zica Constantinopol....
hai sa fim seriosi, plus ca daca ii vorbesti unui turc de
"Constantinopol" cu siguranta o va lua drept jignire.."

Car'vazica sustii ca pana si Turcul stie de Constantinopol ...
dar in aceeasi fraza sustii ca nu-i zice nimeni Constantinopol.

Nu-i nimic, auzi acum. Crestinii Ortodocsi ii spun Constantinopol nu Iastanbul
si asta se poate vedea chiar in pagina de INTERNET a Patriarhiei Ecumenice:
http://www.ec-patr.gr/athp/index.php?lang=en
Titulatura oficiala a Patriarhului Ecumenic fiind

BARTHOLOMEW
ARCHBISHOP OF CONSTANTINOPLE,
NEW ROME AND
ECUMENICAL PATRIARCH

si asta chiar daca locuieste pe teritoriu Turcesc si este cetatean al acestei Tari.

Domnitorii Romani, din dorinta de a impaca si capra si varza, i-au zis Tzarigrad
adica Orasul Imparatilor.

Sanatate!
Cai Lun
Aha.. deci un fel de Bucharest... sau.. un fel de... Kolosvar... te-ar deranja cumva daca un etnic maghiar de nationalitate romana [ tongue.gif ] ti-ar vorbi folosind acest apelativ pt. Cluj.. nu cred... nu? drunk.gif
Sezran
mosule, e constantinopol sau noua roma? hotaraste-te. ala e numele organizatiei respective, nu numele orasului. ce, nenea ala e sef numai peste orasul istanbul si peste orasul noua roma (unde e asta?)? sau e sef peste toti crestinii din zona?
numele episcopiei, mitropoliei sau ce o mai fi aia, nu are nici o legatura cu numele orasului. orasul se numeste istanbul si atit. ia pune tu (ca eu nu le stiu) o lista cu numele mitropoliilor si spiscopiilor din romania, alaturi de orasele in care isi au sediile. vezi daca nu cumva gasesti diferente.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.