Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum iesim din criza?
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Haita
CRIZA IN CARE SE AFLA DINAMO, ESTE UNA FARA PRECEDENT.

ZILELE, SAPTAMANILE URMATOARE VOR FI DECISIVE PRIVIND VIITORUL LUI DINAMO. CONDUCEREA LUI DINAMO VA ALEGE STRATEGIA LUI DINAMO SI DRUMUL PE CARE SECTIA DE FOTBAL IL VA URMA. AVEM SEMNE MARI DE INTREBARE PRIVIND ACEASTA STRATEGIE SI DECIZIILE PE CARE ACTIONARII LUI DINAMO LE VOR LUA, TINAND CONT DE ISTORIA MANDATULUI DOMNIILOR LOR LA DINAMO, PRESARAT CU SCANDALURI, VANZARI DE JUCATORI, NUMIRI SI SCHIMBARI DE ANTRENORI SI-N PRIMUL RAND DATORITA LIPSEI PERFORMANTEI.

CA SUPORTERI AI LUI DINAMO NU PUTEM STA INDIFERENTI. IN ACEST SENS, DINAMOMANIA INITIAZA O DEZBATERE PUBLICA CU PRIVIRE LA CRIZA PRIN CARE TRECE DINAMO SI SOLUTIILE PE CARE DUMNEAVOASTRA, CA SUPORTERI AI LUI DINAMO LE GANDITI.

OPINIILE DVS. CARE VOR CONTINE ANALIZE SI SOLUTII PERTINENTE VOR FI PUBLICATE PE PRIMA PAGINA A SITE-ULUI DINAMOMANIA.

NU DORIM SA LIMITAM DISCUTIILE PRIVIND IESIREA DIN CRIZA LA ANUMITE PERSOANE, SAU LA O ANUMITA STRATEGIE. DORIM O DISCUTIE LIBERA, CU IMPLICAREA TUTUROR SUPORTERILOR DINAMOVISTI CARE SA AJUTE CA FC DINAMO SA AJUNGA LA NIVELUL DE PROFESIONALISM SI PERFORMANTA DORIT DE TOTI SUPORTERII DINAMOVISTI.

DORIM CA IN CADRUL ACESTOR DISCUTII SA DECIDEM SI ASUPRA ATITUDINII SI GRADULUI DE IMPLICARE PE CARE SUPORTERII DINAMOVISTI SA-L AIBA IN URMATOAREA PERIOADA.

SUCCES!
Lupu
[font=Times New Roman][size=7]La Dinamo totul pleaca de la conducere trebuie un actionar majoritar care sa aiba 81 % Din actiuni ...Sa Vina Tiriac .. Apoi Nea' Ando sa se intoarca unde este iubit de toata lumea si Jucatori care nu merita sa poarta tricoul Rosu sa plece si ce-i care raman sa joace cu Sufletul ! Anul Acesta am facut Cadou Titlul rivalelor ! HAITA_DINAMO.gif
ReDBullD0G
Ce trebuie?...Trebuie ca "respectabilii" actionari sa nu mai actioneze ca individualitati,ci ca un colectiv ...un colectiv care atunci cand este cat mai "strans" cu putinta va da rezultatele asteptate de intreaga suflare dinamovista!...Dinamo va ramane in criza pana cand unul dintre actionari va decide sa ia fraiele lui Dinamo...el sa raspunda si la bine si la rau in fata suporterilor...atunci cand domni ca Netoiu sau Borcea ies in fata si doar ne spun ca :"Am avut ghinion..."..."stiu...stiu"..."am trecut noi prin clipe si mai grele"...nu fac decat sa ne inraiasca asupra lor...VENITI DOMNILOR!!!...AVETI TARIA DE CARACTER SA VENITI IN FATA NOASTRA SI SA DECLARATI CA VOI SUNTETI VINOVATI DE CEEA CE SE INTAMPLA ACUM LA DINAMO!!!...RECUNOASTETI CA V`ATI UMPLUT BUZUNARELE PE SPATELE ACESTUI CLUB CU TRADITIE...Nu sunteti altceva decat niste mizerii pentru mine...voi...cu ajutoru` acestui aroman...giovanni...ati adus unul dintre cele mai iubite cluburi romanesti in situatia in care se afla acum!...Urmati pilda din Biblie...formati un colectiv nu doar la minciuni...ci si in actiunile pe care se presupune de noi ca le veti face pentru binele lui Dinamo...Deocamdata e destul pentru voi...

P.S Dinamo are suporteri pretutindeni in tara si nu numai...credeti ca 10.000$ fac cat nopti intregi de foame si de dormit pe unde se apuca?...De ce?...TOTUL PENTRU DINAMO!!!...DINAMO ESTE RELIGIA NOASTRA!...DINAMO ESTE VIATA NOASTRA!...DINAMO ESTE TOT!!!
Seychelles
@HAITA,

Toata lumea stie pasii care ar trebui facuti. Nu venirea unui om ar schimba Dinamo si institutirea unui sistem organizatoric normal pt un club profesionist:

1. Eliminarea coproprietatilor intre ACTIONARI-CLUB, care genereaza conflicte de interese si fac ca deciziile manageriale sa fie grevate de interesul imadiat al actionarilor.

2. Numirea in conducerea administrativa (director general, director executiv, director sportiv) a marilor fotbalisti dinamovisti. Nici unul dintre actionari nu trebuie sa mai detina functii administrative in club.

3. Privatizarea clubului la pretul real, care sa tina cont inclusiv de potentialul brandului Dinamo.

4. Eliminarea imprumuturilor masive care fac regula lotului lui Dinamo azi.

5. Promovarea tinerilor (Ropo, Stefan, Ilin, Pacurar etc) si crearea unei strategii de de durata dezvoltarea centrului de copii si juniori, inclusiv cu directionarea unui fond substantial anual.
Lupu
AsTa E Pana Atunci Suferim ! HAITA_DINAMO.gif
st_an
1. DEMISIA in grup a actionarilor FC Dinamo(-N.Badea). Aici incluzand si "angajatii" fideli acestora: Buduru, Danilescu, Dinu(chiar si el!), Culina etc.
2. Evaluarea REALA a clubului si gasirea unui om SERIOS si cu un potential financiar insemnat pentru a prelua pachetul majoritar: I.Tiriac, N.Badea, S.O. Vantu(chiar daca este putin suspect, pe omul acesta il duce capul).
3. Aducerea unui antrenor bun, devotat si cu experienta(Ando, Multescu, Rednic sau M. Lucescu).
4. Aducerea de jucatori buni, fara "fitze" de vedete, care sa apartina 100% clubului Dinamo(fara co-proprietate sau imprumut). Pastrarea in lotul actual doar a jucatorilor de perspectiva si a celor care au aratat de-a lungul timpului ca stiu sa apere culorile alb-rosii.
5. Imbunatatirea stadionului Dinamo sau construirea unei noi arene la standarde europene.
DUMMY
Eu cred ca pana la terminarea campionatului Dinamo nu poate iesii din criza , dupa incheierea returului trebuie luate niste masuri in privintza conduceri si a unor jucatori ! Sa plece " imprumuturile " , sa ramana jucatorii care odata ne faceau fericiti pentru ca daca au putut atunci sunt convins ca pot si acum prin vointza si multa munca! cel mai important lucru...la DINAMO sa ramana numai dinamovisti ..noi si in conducere avem stelisti, sa ramana numai cei care sunt cu inima pt Dinamo si sa plece lipitorile astea care au venit la DINAMO sa ditruga acest club ! DINAMO SUNTEM NOI ! ball.gif
manbay21
Trebuie un manager care sa aiba 51% din actiuni.
Ca si antrenor Andone este singurul care iubeste Dinamo, care are creditul suporterilor si rabdarea pe care o care.
Ca "echipa care suna bine" prin ceea ce au facut pana acum TIRIAC - LUCESCU.
Opiniile noastre conteaza dar jocurile se fac acolo, in Bucuresti si nu in orasele in care suntem noi. Am sentimentul ca suntem aceeasi masa de manevra ca si la alegerile din politica. Cat timp suporterii nu sunt independenti fata de club din punct de vedere financiar nimic nu se schimba, nici in atitudine si nici in modul de a impune o idee.
Am stat si m-am gandit zilele astea si m-am rascolit. Ca anul acesta de cand sunt nu am mai vazut si trait o perioada asemanatoare. Este rezultatul a ceea ce au reusit cei de acum de la "putere". Spre deosebire de ei la steoaia si rrrpid s-a facut treaba de oameni buni manageri. Exemplul este acolo la rivali. Nu exista o cale si un drum pe care sa-l descoperim noi. El a fost descoperit in Europa de multi si la noi in ultimii ani de rivali. Plan-Investitii-Promovare imagine-Control.
Plan - a existat mereu dar nu a dus la nici un rezultat - asta inseamna ca cei care l-au initiat trebuie sa-si asume raspunderea si sa plece (dar nu o sa plece nimeni care are acum actiuni la Dinamo pt ca vor suporterii - este o afacere)
Investitii - s-au facut si chiar nu s-au mai vandut jucatori in ultimull timp dar degeaba investesti in jucatori fara valoare si fara AMBITIE, in jucatori care nu simt nimic pt Dinamo ci au simtaminte puternice pt ziua de salariu, si scutura furiozi cardurile fara sa gandeasca o clipa daca merita cat primesc.
Promovare imagine brand - Un lucru foarte important, poate cel mai important care aduce, facut de oameni care au ceva comun cu bussinesul, venituri importante, creaza si dezvolta istoria culorilor clubului, contribuie la educarea si evolutia jucatorilor prin dezvoltarea mentalitatii de invingator.
Control - organele statului sa faca acest lucru, dar pana sa ajunga ei sa fie facut un audit si sa vedem clar unde suntem, ce surse si ce venituri avem care sunt cheltuielile.
Am lasat la urma un lucru pt care o sa fiu criticat de voi, cei care sunteti pe forumul asta. Educatia celor care merg in tribune si sustin Dinamo. Totul a inceput de la Constanta si ma opresc aici. Tensiunea am adus-o si noi in cadrul clubului si ceea ce s-a spus atunci pe forum ca a fost o facatura este adevarat si prinde contur acum. Oierul ne-a facut-o si asta simtim acum cu totii. Fac pariu acum ca rrrpid o sa castige campionatul pt ca oierul nu a luat asta in calcul. Netoiu este un comandant de moda veche, Badea la fel, Borcea nu exista ca si manager. Am avut candva posibilitatea sa intru in contact direct cu Dinamo - atunci cand am castigat campionatul cu golul lui Mihalcea din meciul de pe Stefan cel Mare cu spurki, cand nu mai batusem stoaia de mult. Atunci imi aduc aminte ca era la marketing un tip Iancu, care a fost adus la Dinamo de la rrrpid. Nu-l cunosc dar era un tip destept. Asta ne trebuie noua un Tiriac care sa-si doreasca ca castige cu Dinamo tot, care sa-si aduca oamenii competenti, tineri si fara fite, care sa creeze un brand si sa-l dezvolte pt a scoate profit. Ne trebuie un patron care sa-si doreasca sa scoata profit nu din vanzarea unui jucator sa-au a altuia ci din imaginea clubului. Daca anul acesta aveam echipa la anul frumos daca castigam campionatul luam 6 mil de dolari. ce simplu. la astia ce adauga publicitatea.... si ma opresc aici ca sa nu-i plictisesc pe cei care ne conduc astazi.
oec1
Solutiile la problemele cu care se confrunta Dinamo nu sunt o noutate. De altfel, Dinamo dupa 1989 nu a reprezentat decat:
- cadrul in care s-au cheltuit milioane de dolari in scopuri personale (perioada Ianul), apoi
- pseudo-echipa anilor 1994-1998 (dezastru pe toate planurile) si in fine
- "solutia" Badea-Becali, de dupa 1998, in care s-au atras bani spre echipa pe de o parte printr-o promovare mai buna a brandului Dinamo, dar, in primul rand, prin promovarea unei solutii ingenioase de export de jucatori, prin care 150-200.000 dolari "albi" (folositi pentru cumpararea jucatorului la intern si plata salariului) veneau inapoi ca 1,5-2 milioane dolari "negri" (de la Donetk, din Turcia, China, de la Inter Milano sau din Portugalia), dupa trecerea jucatorului 6 luni - 1 an - 1 an si jumatate prin Groapa.
Pentru a iesi din aceasta a treia etapa, care nu duce la performante deosebite, in conditiile in care clubul din Ghencea controleaza federatia, delegarile de arbitri si are 4-5 cluburi cu care oricand poate face blaturi (avand in plus de partea lor 2-3 ziare, "formatoare de opinie", care isi iau simbria direct de la Gigi), este necesara implicarea statului. Din pacate, spre deosebire de Adrian Nastase, Traian Basescu este un stelist convins, care nu va face nimic in favoarea clubului Dinamo.
Pana la momentul in care Basescu va pierde puterea, si un alt politician (sau un alt grup) va/vor detine puterea, nu se va putea face nimic. La acel moment, solutiile vor fi destul de clare:
- re-asumarea controlului Ministerului de Interne asupra FC Dinamo (prin rascumpararea jucatorilor care sunt inca proprietate a FC Dinamo si nu a diferitilor investitori; rascumpararea se poate face lejer prin conversia datoriilor FC Dinamo in actiuni la FC Dinamo)
- in momentul in care statul devine in acest fel actionar majoritar la FC Dinamo, clubul poate fi scos la licitatie publica; rezultatul va fi achizitionarea clubului de fotbal (care ar putea fi facut mai interesant prin vanzarea bazei sportive "la pachet", cu obligatia FC Dinamo de a asigura, pe 99 ani, accesul gratuit al CS Dinamo la toate facilitatile sportive) de catre investitori adevarati
- capitalul social al FC Dinamo ar putea fi apoi sporit prin listarea la bursa a clubului si vanzarea de actiuni catre cei 7-800.000 suporteri dinamovisti (probabil sub 10% din ei ar si cumpara actiuni, dar la o investitie medie de 100 dolari/suporter, 70.000 x 100 dolari ar aduce 7 milioane dolari, o suma importanta in fotbalul romanesc)
- in fine, intr-o faza ulterioara, baza sportiva ar putea fi mutata in Pantelimon sau Colentina; diferenta de pret al terenului intre centru si periferie, plus o emisiune de obligatiuni si un ajutor de stat ar permite construirea unui stadion de 100.000 locuri, plus sala de jocuri / bazin de inot / terenuri de antrenament
pctelnet.ro
cum iesim din criza?

Schimbari majore in conducere si staful tehnic, si al jucatorilor, numiri de dinamovisti cu state vechi in posturile cheie, promovarea de tinere sperante si aducerea de jucatori straini, gen diop, care mi se parea excelent.
adrivali
1. in primul rand trebuie sa plece toti neprofesionistii din conducere;
2. trebuie sa existe un actionar majoritar sau un patron exclusiv al echipei;
3. sa fie adus in functia de conducere executiva un profesionist adevarat, cunoscator de fotbal si fost dinamovist, care sa aiba mana libera de la conducere(nu U-ist de spurcati ca danilescu!);
4. sa fie transferati si promovati jucatori tineri de perspectiva, cu caracter si dorinta de munca, adusi jucatori deja care au reusit la alte echipe si care DORESC sa joace la Dinamo nu in ideea ca de aici se pleaca repede:
5. sa-si dea demisia Badea, Netoiu, cohn, Borcea si ceilalti>
Metallica
IN PRIMUL RAND TREBUIE SA PLECE TOTI SI SA SE IA TOTUL DE LA ZERO. SA VINA PROFESIONISTI IN MANAGEMENT, IN ORGANIZARE , IN DORINTA DE SUCCES. PT CA IN CONDITIILE IN CARE SE POATE FACE PERFORMANTA IN CUPELE EUROPENE SI ACEASTA E URMATA DE VENIREA UNOR SUME IMPORTANTE DE BANI, ORICE INVESTITOR ADEVARAT SE VA BAGA LA NOI. CEI DIN CONDUCERE NU AU INTELES NICI ACUM CA DACA BAGA NISTE BANI MOMENTAN SI AU PUTINA RABDARE IN CATIVA ANI ( MAXIM 3) POT AJUNGE SA SCOATA BANI CINSTITI DE LA DINAMO SI SA NU MAI FIE NEVOIE SA-SI IMPARTA COMISIOANE SI ALTE PROSTII DE GENUL ASTA.
red dog forever
Haita, toate ideile mentionate aici sunt pertinente, in special Oec 1 , baiatul se pare ca se pricepe, si pare interesanta .
DAR, FRATILOR ACEASTA CONDUCERE NU VA PLECA DE BUNAVOIE, CA SUNT PREA FLAMANZI CA SA O FACA. Si atunci cum punem planurile in aplicare , venirea lui Tiriac, listarea la bursa etc etc , daca acesti viermi in speta actualii conducatori nu vor sa plece de bunavoie de la Dinamo ?

Haita, cred ca ce ce putem noi suporterii sa facem, ce ne sta noua in puteri sa facem imediat este ca, voi, tu, Disco si ceilalti baieti de la Dinamomania sa faceti o scrisoare deschisa catre singura noastra speranta : Ministrul de Interne - dl Blaga, scrisoarea sa o puneti aici pe internet si pe stadion la meciurile de acasa , sa fie semnata de mii si sutele de mii de suporteri dinamovisti din tara si din lume. Scrisoarea sa cuprinda ceva in genul " Dle Ministru sutele de mii de suporteri Dinamovisti sunt revoltati de modul cum actuala conducere al lui FC DINAMO isi bate joc de performantele echipei , si va rugam sa ne gasiti un alt finantator pentru echipa de fotbal, speram finantator unic" sau ma rog ceva in genul asta , asa mai la sentiment , stiti voi ce sa scrieti in scrisoare ca sunteti baieti destepti.
Si chiar daca ministrul sa zicem nu va lua nici o masura imediata , cel putin il va pune serios pe ganduri , si la vara cine stie de unde sare iepurele. Este ceea ce putem noi sa facem.
Iar liderii din PCH sa se alature multimii in aceasta actiune, sa inceteze sa mai injure jucatorii si sa mai fie de partea conducerii, ptr ca a tine partea conducerii acum e o clauza moarta, oricum conducerea asta se va scufunda daca nu acum atunci la anu , ca se vede ca sunt prea terminati sa aibe vreo strategie de viitor, la anul batalia va fi infernala , e greu de crezut ca prapaditii astia vor fi instare sa tina pasul cu concurenta.
drag_duta
Dragi dinamovisti,sezonul acesta e total compromis si pentru asta trebuie sa-i multumim lui becali si imbecililor care l-au primit cu bratele deschise.Bravo javrelor,felicitarile mele pentru acest sezon extraordinar;oricum,sper sa fie ultimul si pentru actionari,dar si pentru o parte din jucatori,care au uitat sub ce culori evolueaza.Bai javre ordinare,voi jucati pentru un club prea mare pentru ceea ce aratati voi!Voi sunteti jucatori ce puteti evolua fara probleme la Vaslui,Arges.Otelul,dar nu aveti ce cauta la un club care cere performanta.Voi sunteti in stare doar sa va etalati masinile luxoase,mercenari nenorociti! Vai ce mai suferiti voi ca va injura suporterii,dar oare nu o meritati?Ba o meritati cu prisosinta,pentru evolutiile voastre mizerabile.Oricum cred ca anul acesta nu mai prindeti nici macar cupa UEFA.Ce e de facut!Reforma totala de la actionari la jucatori!Sa plece toti cei care nu sunt in stare sa joace la nivelul cerut de aest club de traditie.Ca dinamovist,sufar pentru ce se intampla si sper sa se schibe ceva cit mai repede cu putinta. HAITA_DINAMO.gif
rava
Criza?...cand?,...unde?....cum?.....fugiti domnilor de aici ca nu e nici o criza... bigcry.gif
Nexus
Sa dispara conducerea din fruntea lui Dinamo.Acesti sa fie inlocuiti cu oameni capabili,iar actionarii sa plece si sa vina unul singur (model spurkati).Jucatori care nu sunt ai clubului sa plece iar in locul lor sa vina alti jucatori tineri si dornici de performanta(nu ca bautori actuali de la echipa).
Kroegger
Articol din Vocea Peluzei anul 3, nr.31 pe data de 27.11.2004; Opiniile apartin in exclusivitate autorului, Bogdan Rusu:

"Numai este nici un secret pentru nimeni ca Dinamo e bolnava....nu de 3 zile, nici macar de 3 ani; nu e o simpla raceala ci, se pare, cancer generalizat. Daca mai lasam acest club in situatia actuala, condus de incapabili si profitori, de oameni care nu au trait o viata decat pentru Steaua Bucuresti, da, stiti la cine ma refer...(unde esti tu, Cataline) vom ajunge sa ne numim Butelia Bucuresti, FC Romcarton sau Steaua 2. Gata, bataia de joc care a ajuns numele Dinamo trebuie sa inceteze; vrem ca in conducere sa fie oameni care sa se implice si sa faca performanta-cu BBNC+ Dinu, performanta ne este interzisa. Trebuie sa le demonstram ca NOUA NE PASA DE DINAMO-cum? In primul rand prin unitate; orice dezbinare intre suporterii dinamovisti nu va face decat sa ne indeparteze de obiectivul nostru prinicipal. Nord, Sud-toti uniti pentru ACEEASI cauza.Primul Pas nu poate fi facut decat de liderii tuturor grupurilor de suporteri. Iar cand aceasta unitate va fi din nou efectiva, ideile vor veni de la sine.
Uniti Pentru O Singura Cauza: Dinamo
Nu e posibil ca samsarii sa conduca Dinamo!
Nu e posibil ca stelistii sa aiba functii de conducere la Dinamo!
Nu e posibil ca istoria noastra sa fie terfelita de aceste jeguri!
Nu e posibil sa acceptam non-valorile!
Nu e posibil ca fostele noastre glorii sa fie batjocorite!
Nu e posibil ca suporterii sa fie dezbinati!
Nu e posibil sa ne obisnuim cu lipsa de performanta!"

Cam asta scria in acel articol pe data de 27.11.04 in revista Vocea Peluzei la Editorial. Si atunci Dinamo trecea printr-o perioada grea. Si acum aceeasi chestie. Ce e de facut? Ca s-au potolit lucrurile 1 an de zile dupa care au revenit la "normal". Zic eu in primul rand noi suporterii sa luam o atitudine fata de aceasta conducere si de jucatori si sa numai venim la meciurile de pe teren propriu(in spetza la cel cu Sportul Studentesc)...Sa vada si ei cum e sa ai stadionul gol....Din partea lor, sa renunte in favoarea lui Tiriac la actiunile majoritare a clubului si atunci sa vina Tiriac si sa faca curatenie generala. Din partea mea, Tiriac are 100% sprijin. Ramane de vazut ce se va intampla! Numai bine!
red_family
Nu cred ca solutia ar aducerea de fosti dinamovisti in posturi de conducere la club. Criteriul principal ar trebui sa fie probitatea profesionala. Fostele glorii, ca sa folosesc un cliseu, pot fi apreciate si respectate prin alte mijloace (Ca exemplu cred ca mai degraba i-ai face un deserviciu lui Dumitrache sa-l numesti director executiv).La fel nu cred ca salvarea sta in minister. Si-a declarat vreodata Blaga simpatia pt. Dinamo sau doar s-a aratat nemultumit ca este patata imaginea ministerului?
Solutia ar fi pur si simplu o tranzactie financiara prin care actiunile sa treaca dintr-o parte in alta, dar nu dupa principiul am bagat un euro imi dai inapoi un euro. Cand au venit la Dinamo "investitorii" nostri au bagat bani intr-o imagine (sau sa ii zicem brand) care avea relativ succes. La momentul acesta coordonatele sunt altele. Daca actiunile erau listate la bursa (cum ar fi fost normal) cursul lor astazi ar fi fost unul dezastruos, astfel ca nu poti avea pretentia ca dupa ce ai nenorocit clubul sa iti primesti si toti banii inapoi.
Si apropos, care este structura actionariatului? Vrednicii nostri actionari, daca am inteles bine, au in jur de 15-20% din actiuni, restul fiind detinute de asociatia non-profit Dinamo sau cum se cheama. Sa ni se spuna cine reprezinta aceasta entitate. Ca dupa cum se laudau domnii, deciziile se iau intre cei 7 magnifici, care nu detin nici intr-un caz majoritatea. De asemenea de bun simt ar fi ca la sfarsit de ciclu fotbalistic sa ni se prezinte transparent bilantul si indicatorii de performanta financiara, manageriala, sportiva. Altfel nu fac decat sa manipuleze sentimentele unor oameni care sufera cu adevarat pentru acest club si care parte dintre ei contribuie la veniturile clubului prin diverse mijloce (achizitionare de abonamente, bilete, obiecte etc.)
Mi se pare demagogie crasa sa vii tu, Nicolae Badea, dupa 7 ani de zile de cand esti la club, sa spui ca vom face o strategie pe 2-4 ani. E ca si cum ai recunoaste ca in acest rastimp ai condus clubul dupa criterii personale, ca altele au fost prioritatile. E ca si cum ai recunoaste ca ai fost INCOMPETENT. Dragostea noastra pentru club este confundata cu prostia. Momentul bilantului este acum, iar in ciclul de 7 ani (si asa prea mare) rezultatele sportive si nu numai arata ca managementul a fost unul suubmediocru.
Lasati-i pe altii sa faca aceasta strategie, asta daca mai este cineva interesat de acest club. Altfel fara voia noastra vom canta cu "cu BBNC pana la moarte si dincolo de ea"
dudu1961
diablo.gif CE trebuie facut; SIMPLU sa plece toti actionari actuali ai lui Dinamo eventual si cu jucatori care ii au in partenariat sa vina un singur actionar care sa preia cit poate sau cit vrea din actiuni restul sa le bage pe bursa asa cum se face peste tot in lume sa putem cumpara si noi suporteri actiuni si cel care va veni actionar cred ca isi va alege singur antrenorul ,asa cum fac toti actionari care vin cu bani ca sint bani lor si nu-si permit sa rateze sau sa-si bata joc de investutia lor de dragul unor sentimentalisme pe care le afiseaza uni dintre suporteri.Cine ar putea face asta ;1-fanii care sa picheteze clubul; 2 -ministu de interne pe motive ''N''motive daca vrea incepind cu rusinea si tigania care este la Dinamo acum ;3-cred eu ca BODU ar putea avea un mare cuvint de spus diablo.gif
patrik
In primul rand cred ca ar fi necesar sa vina un actionar, care sa preia peste 50% din actiuni si sa aiba putere de decizie....Tiriac ar fi o solutie buna cred eu, pentru ca domnu asta niciodata nu a facut afaceri neprofitabile si daca va veni cred ca nu va investi aiurea bani, va investi cu cap si nu va dori sa obtina bani de la Dinamo ca si materialistii din conducerea actuala...venirea kui Tiriac ar aduce in primul rand o lovitura de imagine pe plan international....In al doilea rand sa se fac niste achizitii pe posturile deficitare si putinii jucatori valorosi care ii avem sai pastram....Reconstructia echipei sa se faca cu un nucleu de jucatori care sa nu se schimbe..sa se joace un an sau doi aproximativ in aceeasi formula de joc si acelasi sistem....asta presupune de asemenea un antrenor valoros si care sa aiba sustinerea conducerii...Si asa ca o incheiere sa termin cu o intrebare??? Oare pana acum cum de nu s-a gandit nimeni sal aduca pe Multescu antrenor, care este un dinamovist adevarat si un om cu potential...au adus niste antrenori limitati care sa poata fi manipulati de conducere..si inca un lucru..conducerea sasi vada ei de partea administrativa si sa lase antrenoru sa gandeasca ce trebuie facut dpdv tehnico-tactic....si oricum in momentu asta trebuie sa avem rabdare...o solutie pe termen scurt va esua...
Seychelles
@red-family,

Milan ii pastreaza in staff pe Baresi, Rossi, F.Galli. Madrid ii are pe Butragueno. Barca pe Beguiristain. Bayern pe Beckembauer si Hoeness. Aici nu e vorba de oameni care sunt la virsta pensionarii, insa dc Lupescu, Prunea, Rednic, Raducioiu nu sunt chemati in cadrul clubului? E Eftimescu mai competent decit Lupescu?

Oamenii astia au trait o viata la club, il iubesc, pot insufla altora dorinta de victorie pe care au avut-o si in teren. Nu e greu ca Dinamo sa le plateasca un stagiu de 3-4 luni de management si marketing si apoi sa-i integreze in club. Dar astia de acum nu au nici o idee de management sau marketing, ei vor doar sa vinda jucatori!
paddy
Avem nevoie de un singur actionar banned.gif
st_an
@Seychelles
de ce sa aibe cei din conducere nevoie de Lupescu, Prunea, Rednic, Raducioiu, Lucescu sau Sabau cand ei au oameni de "incredere" ca Buduru, Danilescu, Culina, Eftimescu s.a.m.d. ??
danny
1. In opinia mea, cel mai important lucru este ca actionarii, aia care sunt sa nu mai aiba nici o functie administrativa. Actionarii vor trebui sa delege puterea adminstrativa si executiva unor terte persoane cu abilitati certe in a conduce un club de fotbal, oameni de valoare cu caracter, nepartinitori, caractere puternice, platite si cointeresate pentru obtinerea de performanta la clubul Dinamo.
2. Clubul trebuie sa fie proprietarul sau copropietarul tuturor jucatorilor, exclus copropietatile cu persoane fizice sau juridice altele decat cluburi de fotbal.
3. Micsorate salariile fotbalistilor. Sa va spun si de ce. In Romania, un jucator care castiga 30.000 de dolari pe an e slab platit? Sa fim seriosi. 90% din oamenii acestei tari castiga echivalentul a 200Euro/luna aproximativ 2400Euro/an. Atunci un fotbalist care castiga 30.000euro/an cum e platit? Bine sau prost? Comparativ cu tarile din Vest e platit prost, insa trebuie sa tinem seama ca acolo fotbalul e cu adevarat o afacere, acolo nu oamenii din conducerea clubului baga bani in buzunar de pe urma transferului de jucatori, acesti bani ajung in vistieria clubului, cu ei se aduc alti jucatori, se platesc salariile, etc...
4. Toti fotbalisti care se transfera la Dinamo sa semneze contracte pe minimum 4 ani de zile fara clauza de reziliere.
5. Promovati fotbalisti tineri care sunt apti sa fac performanta si doresc acest lucru. Cointeresarea lor prin acordarea de procente din castigul oferit de forul care organizeaza respectiva competitia numai in cazul in care aceasta este castigata. Acordarea de prime de meci pe tot parcursul competitiilor, fara ca suma acestora sa depaseasca prima de obiectiv.
6. Angajarea de antrenori, supervizori, cautatori de talente exclusiv pe criteriul competentei (deja asta e o treaba care tine de cel care va conduce clubul)

Cam atat.
Sincer, nu cred si nu vad cum Dinamo va deveni altceva decat a fost in astia ultimii 7 ani atata timp cat la conducerea clubului se vor afla Badea, Borcea, Netoiu, Turcu, Cohn, etc oameni incompetenti cand vine vorba de fotbal, oameni care nu au resursele financiare necesare pentru a sustine un club de talia lui Dinamo (ei au venit la Dinamo pentru imagine si pentru a castiga bani din transferul de jucatori in strainatate-cea mai usoara cale de a castiga foarte multi bani intr-un timp foarte scurt), nu au cunostintele necesare pentru a conduce un club de fotbal (nu conteaza ca e Dinamo sau Fc Vaslui).
DOG24
sincer cred ca e una din cele mai mari umilinte ptr.noi ce se intampla acum la dinamo.rApid si sTeaua sunt pe val,iar noi am ajuns batjocura lor."de ce?" - din cauza unor incompetenti care se afla la conducere.fiecare trage pentru el fara a se gandi si la altii adica la noi care suferim ptr rezultatele echipei.pe ei ii intereseaza banii in primulk rand si nu conteaza cum ii castiga.singura solutie este ca la DINAMO sa ramana un singur actionar majoritar cum este" ciobanul" la sTEAua.La Dinamo sunt prea multe interese.Cred ca doar Tiriac ne-ar putea salva de umilinte ,dar nu o sa se bage nici-o data, nu o sa fie lasat
protest.gif HAITA_DINAMO.gif
Emy2kslk
Pentru iesirea din pasa asta neagra ne trebuie:
1) Stabilitate la nivelul conducerii tehnice si administrative
2)Promovarea unor jucatori tineri
3) Nerenuntarea la cativa jucatori experimentati, care pot sa dea incredere echipei
4)Daca Florin Marin pleaca din vara, urmatorul antrenor sa fie un antrenor tinut tot sezonu viitor
5) Jucatorii care vor fi imprumutati sa aiba intre 18-22 de ani si sa aiba clauza de achizitionare la sfarsitul imprumutului
6) O incercare de colaborare cu un club european mare pentru a se putea imprumuta 2-3 jucatori de valoare tineri de la ei din lot(Milan-nar strica Marzorati, Luca Esposito sau George Weah Jr)
7) Incercare de achizitionare a unui jucator batran care a jucat la echipe ca Barca Real Madrid Arsenal si care nu mai este dorit la fosta echipa, de preferat mijlocas central!
8) Netoiu sa se duca in vacanta in America de Sud si sa gaseasca 2 jucatori de acolo!
cristi-dog
in primu rand conducerea e de vina...pe locul 2 jucatorii iar pe 3 suporterii.
sa plece conducere si sa vina una competenta cu un actionar majoritar care sa fie tiriac sau in cel mai rau caz badea. sa se numeasca un antrenor competent preferabil neamtz care sa fie dumnezeu la echipa, in fatza lui sa nu comenteze nici un jucator nici un conducator!!!in ceea ce priveste tactica, alcatuirea echipei and stuff...sa nu mai conteze de unde vine un jucator atata timp cat pe teren face absolut tot ce ii sta in putintza ca dinamo sa castige. elementele negative din peluza sa fie ignorate si marginalizate. nici macar un scaun din acest stadion nu ar trebui sa fie al unor frustrati de viatza de zi cu zi care au perceput fenomenu ultras in cele proaste ipostaze al lui, si l-au romanizat atat de mult. in rest...numai bine tuturor celor care se simt neputinciosi in momentele astea din cauza unei echipe manageriale experta in acapararea de profit personal.
adrian_smyle
deci sa facem prima o recapitulare pentru a vedea ce se intampla si care este cauza :
1-echpa in prima parte a campionatului mergea perfect chiar pot sa spun poate un tur de campionat cel mai bun din ultimii 5 ani,mai ales cu tranferurile care au fost facute.
2-cu terminarea turului si eliminarea din grupele uefa pot sa spun ca domnii netoiu ,borcea ,becali diablo.gif pana si majoritatea suporterilor de pe site il criticau pe nea Ando pt iesire lui dinamo din grupe dupa ce dinamo dupa vreo 10 ani nu neam mai fost calificat deloc in grupele cupei uefa.
3-becalisi netoiu faceau din ce in ce mai multe presiuni pe capul lui ando pana si suporterii chiar dak echa mergea perfect in campionat si si chiar in ultima etapa am batut echpa de vedete ai timisoarei care cred ca dak o intalnim acum ne face praf
4-la aceste presiuni nea ando a facut foarte bine ca a plecat deoarece dinamo nu il merita dupa ce a facut atatea sacrificii si a plecat la omonia nicosia numai sa scape de gura conducatorilor si a suporterilor acestia nestiind ceea ce urma sa se intample dupa plecarea lui nea ando
5-a venit unu vigo parka asa il chema practic un necunoscut carea dat peste cap totul in stagiunea de pregatire,
6-cam dupa2-3 saptamania conducerea la demis si la adus pe ion marin care dupa parerea mea el era cam cel mai potrivit si trebuia sa-l lase sai faca treaba chiar dak cand a venit la echipa a avut 2-3 rezultate foarte proaste
7-dupa partida de cu poli iasi inteleptzii de conducatori lau dat afara poate chiar ultima solutzi pt noi si la adus un flocea si acesta pt mine cel mai mare dezertor din istoria lui dinamo cdu care echpa merge mai prost decat cand era vigo.
8- acum suporteii si pana zic pana conducatorii de kkt il vor pe andone desi dak as fi in locu lui andone siner nu as mai veni ca pre l-au umilit.
concluzia finala este ca anul il terminam pe 7-8 ratam din nou titlul si abia de la anu poate zic poate vine nea ando sa fim cei care eram odata.multumesc mult conduceri thumb.gif pt ceea ce au facut si catorva suportei care au pus si ei umaru ca au ruinat un vis frumos.sunt bucuros si pt petre ca pleca nici pe el nul meitam dupa ce jegosii aia care inca purtau pempers baby lau umilit pe petre pe stadion cred ca asta a fost principalul motiva pe care petre sa suparat rau de tot. suces petre si andone beerchug.gif
red_dog_ditza207
nu conteaza cum iesim din criza important e sa iesim... beerchug.gif
razvan_superdog
Sunt atatea de facut la Dinamo, incat e foarte greu sa poti spune cu ce trebuie inceput. Multe din ideile celor de mai sus sunt pertinente, insa nu vad cum asa zisii actionari sa cedeze controlul clubului pe mana altui actionar sau unui administrator in conditiile in care o mare parte din jucatori nu sunt ai clubului, ci ai actionarilor. Si, aproape sigur, in contabilitatea la vedere a clubului este o situatie iar in realitate este cu totul si cu totul altceva.
Oricum e nevoie de o schimbare dramatica la nivelul conducerii, altfel sansele de reusita sunt minime. Deci prima varianta de solutie este BODU!!!
ax_alexa_92
daca nu se schimba conducerea nu cred ca vom iesi din"criza"asta.si mai este inca ceva,daca pleaca Florentin Petre d la Dinamo chiar nu mai e nici o sansa sa iesim din criza.daca voi credeti k e bine c faceti treaba voastra dar dupa cum vedeti multi sunt d parere cu mine si cred k si parerile suporterilor sunt foarte importante.asa ca...stiti c aveti d facut.....Florentine nu faci bine c faci...dar daca tu crezi k asa e cel mai bine...
kimi
CUM IESIM DIN CRIZA?
Aceasta intrebare ar tb sa o puneti lui Mister, ca este cel mai in masura sa raspunda deoarece are un rol in aceasta criza, si apoi sa comentam cele spuse de el. Daca nu ne raspunde, atunci ce cauta la club?
HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif
viktor
Cum sa iesim din criza?
Toate cele scrise mai sus sunt solutii pertinente, din pacate nu cred ca se vor atinge in viitorul apropiat...ca de... au investit milioane de euro numai anul asta smenarii din conducere. diablo.gif
Persoanele compromise , de care se leaga aluzia de blat, sa dispara!
Insa un lucru simplu m-ar face fericit, numirea lui jIOVANI ca executiv la
zdeaua!!!! bananasmile.gif
Max
Prea curand nu vom iesi din criza...timpul le va rezolva pe toate!
sandra
asta cu " timpul le vindeca pe troate " nu mai tine , nu la noi . Daca noi nu ne ambitionam sa facem ceva degeaba asteptam sa treaca timpul pt ca ranile in loc sa se vindece se vor adanci . Adversarii nostrii , steaua si rapid vor fii cu mult inaintea noastra . Imi e teama sa nu ajungem in urmatorii 2 ani in a 2 -a jumatate a clasamentului , daca nu se iau masuri cat mai e timp !
Dinamo pierde in ultima vreme la toate capitolele : Campionat , cupa , cupa Uefa , imagine , viitoare achizitii , sa fim seriosi , ce fotbalist bun ofertat si de alte echipe ne va alege pe noi ?

REVOLUTIE !!!!! banned.gif
Max
Si ce am putea rezolva cu o revolutie?..crezi ca or sa joace ma bine doar daca clantanim din gura ca fraierii ?..nu !..singura solutie este sa improspateze lotul..sa aduca jucatori tineri fara pretentii financiare mari si dornici de performanta..jucatori de 19-20 de ani care rodati fiind acum iar peste cativa ani vor da roadele scontate...
sandra
Cand un jucator ajunge la Dinamo , stie ca de aicea sare banul fara prea mare efort .
crazy.gif
Max
Asta e parerea ta..te referi la cei imprumutati poate!
crazy_rednwhite
am zis-o si o mai zic...toata criza a inceput de la marsilia...de la acel gol neacordat al lui chihaia....cu dinamo in primavara europeana, ando ar fi ramas pe banca (parerea mea)...a fost inlaturat pe nedrept de catre giovanni, kre ne-a adus in aceasta situatie....un actionar majoritar cu o putere mare financiara ar fi cea mai buna solutie...intotdeauna, unde vor fi 2 persoane(sau mai multe) care vor lua deciziile, vor aparea neintelegeri...tiriac ar fi cea mai buna solutie, si ando inapoi p banca, care e respectat de jucatori, si el fiind cel care cunoaste cel mai bine lotul actual...doamne-ajuta sa trecem odata peste asta, k m-am saturat... complaining.gif
pctelnet.ro
oare ce ar tr sa facem sa ajunga BODU pe la club??????????
mi-ar placea sa vad ca le tataie curu de vrica de puscarie lu bbcnd , si mai si rade jiji de ei

vrem jucatori tineri si de perspectiva, ianis guda l-au vandut in franta la 17 ani, asta sa intamplat de 1 luna 2
Emy2kslk
Nu dand afara actionarii iesim din criza, ci mai rau ne adancim in ea. De ce navem putina rabdare cum au avut si stelistii cu anii aia 3 sau 4 fara un trofeu castigat!Nau vandut pe nimeni! La noi e anticariat! Florentin Petre e un jucator bun da nu e el Dinamo! Aveti rabdare! SI NU MAI PUNETI PRESIUNE PE JUCATORII SI CONDUCERE LASATII MAI LIBERI MACAR SEZONU ACESTA!
Max
Ma intreb..dupa ce or pleca ,, imprumutatii''..ce achizitii vor mai face actionarii?
COSMIN C
Ne adancim? Unde sa ne mai adancim ca am ajuns pe fundul prapastiei...
Max
In Abis!
reddogforever84
QUOTE(Emy2kslk @ 24 Apr 2006, 23:41) *
Nu dand afara actionarii iesim din criza, ci mai rau ne adancim in ea.

Probabil glumesti icon_rolleyes.gif .Pai in ultimii 7-8 ani cine s-a multumit sa ia o cupa sau un titlu , sa vanda jumatate din titulari si apoi sa piarda din primul tur in cupele europene ?? Sa nu uitam cum am castigat atatea meciuri... sa nu uitam acel retur de semifinala a cupei cu Astra. Si tu spui ca nu actionarii sunt cei ce au adus clubul in starea care e ? Cred ca ar trebui sa ne rugam sa vina cineva ca Tiriac la club...
Max
Cel mai bine ar fi fost ca , salariile jucatorilor sa fie platite din incasarile de pe bilete...si n'am mai avea nevoie de actionari tongue.gif
ged
1. societate pe actiuni in care un actionar (unul care sa poata asigura un buget de 15-20 milioane/sezon) sa aiba majoritate (suntem in romania, deh...);
2. toti jucatorii proprietatea clubului (a se citi ai societatii) si atentie, maximum 2 jucatori imprumutati in lot, adica din cei care dau gherle pe afara si vor sa vina la reciclat;
3. scoala serioasa de fotbal la nivel de copii si juniori unde sa fie atrasi si implicati fostii mari jucatori dinamovisti;
4. de dorit ca majoritarul sa fie un individ cu mintea intreaga si cu idei corecte in privinta management-ului unei societati si a celui sportiv in particular (de aceea tziriac ar fi de dorit in mod special).
5. ulterior societate deschisa pe actiuni, cu emisiuni de actiuni pentru atragere de capital, sa cumpar si eu (ca si multi altii) actiuni de vreo 10.000 de euro.
6. ministerul sa intre in societate cu partea ce-i revine aferenta patrimoniului pe care il utilizeaza clubul de fotbal. ulterior, dupa listarea actiunilor sa vanda sau nu. daca vinde bine, daca nu iar bine. poate ramane un actionar cu drepturile aferente acestei calitati conform legii.

si cu astea, prieteni, punem stapanire pe fotbalul romanesc pentru un sfert de secol (cel putin), pana invata si altii sa faca la fel. abia atunci va trebui sa "inventam" altceva.
antisteaua
Constantin Noica spune despre esec ca" este locul de unde te ridici pentru a porni mai departe".
Pentru ca echipa sa se ridice este nevoie de un proiect. Reusita unui proiect este determinta, printre altele, de urmatoarele:
1. Determinarea corecta a amplasamentului - adica sa -ti determini corect pozitia in care te afli in raport cu un anumit reper de atins
2.Sa stii ce vrei - adica care este tinta pe care vrei sa o atingi
3. Sa stii cat poti - adica sa cunosti masura in care este posibil sa atingi tinta propusa

1. In ceea ce priveste pozitia actuala, Dinamo sta cam asa:
- management prost datorat lipsei de profesionalism a managerilor, intereselor personale si neintelegerilor interminabile dintre acestia;
-datorii de cateva milioane de dolari la buget;
-jocul echipei este la nivel de divizie judeteana;
-o parte dintre jucatori vor pleca la vara si astfel nu se va asigura continuitate in ceea ce priveste lotul de jucatori;
-va pleca si antrenorul si va trebui adus altul;
-campionatul este ratat si inca sunt sperante ca echipa va ocupa un loc care sa-i permita sa joace in uefa

2. Managerii clubului trebuie sa stabileasca clar ce obiective are Dinamo si sa actioneze in consecinta
3. Trebuie sa stie in ce masura se pot atinge aceste obiective avand in vedere starea de fapt care exista acum la club.

In ceea ce priveste mijloacele prin care se poate actiona pt atingerea obiectivelor, acestea sunt simplu de intuit si de un neavizat:
-in primul rand trebuie sa se rezolve problemele existente intre actionari, ori prin intelegere ori prin preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre o singura persoana;
-sa se creeze o stabilitate in ceea ce priveste lotul de jucatori prin stabilirea unor taxe de reziliere a contractelor care sa descurajeze cumpararea de jucatori de la Dinamo;
-atragerea de resurse financiare din alte surse decat vanzarea jucatorilor;
-jucatorii sa nu mai fie detinuti de alte persoane decat de club;
-din vara sa se aduca un antrenor care a avut rezultate si nu estebani sau mai stiu eu ce ratati(daca Andone nu mai vrea sa se intoarca se pot gasi si altii);
-promovarea juniorilor care joaca bine;
-in ceea ce priveste imaginea clubului cred ca ar fi mai bine sa nu mai apara la tv sau prin ziare borcea, turcu, netoiu si ceilalti si ar fi mai bine sa-l lase pe Badea, care mie mi se pare un om serios.

Nu am pretentia ca am epuizat toate mijloacele prin care se poate actiona. Unele le-ati mai spus si voi altele le vor mai spune si altii.
De asemenea nu cred ca cei din conducere vor tine cont de ce se scrie pe aici, poate nici nu se uita, dar ar fi bine ca parerile exprimate aici sa fie aduse la cunostinta actionarilor. Sau poate ar fi interesant daca s-ar face un topic: "Actionarii raspund suporterilor pe forum". M-ar interesa sa-i intreb cateva kestii.
razvan_superdog
Cum credeti ca noi suporterii putem decide soarta lui Dinamo asa cum afirmati in prima pagina? Cine ne va asculta pe noi care ne injuram unul pe celalalt chiar aici pe site, care avem cel putin trei site-uri si trei galerii, desi iubim aceleasi culori, care azi ii cerem demisia lui Andone considerandu-l prea prost pentru Dinamo si peste 3 luni il regretam si il imploram sa revina in Groapa, sa nu ne lase singuri? Cine va tine seama de cei care scriu aici atata timp cat cei din PCH ne considera falsi suporteri de internet sau "semintari", "cetateni" etc?
mhotima
toate parerile spun acelasi lucru...afara cu bbnc...hai Tiriac. hai sa va spun eu altceva...de ce Dinamo are cea mai proasta echipa de scouteri din Divizia? uitati-va ce transferuri au facut National. Steaua sau Sportul in ultimii 4-5 ani. Nu s-a intrebat nimeni care e succesul filierei italiene sau australiene de la National? In asta consta diferenta si in vreme ce noi il avem pe Danilescu Sportul scoate pe banda rulanta tineri de calitate, pe care fraierii care nu-s in stare sa puna pe picioare juniori de treaba o sa-i cumpere mai apoi pe bani grei. Cel mai tragic e faptul ca moralmente vorbind, Gigi Fecali e un gunoi, scursura tot ce vreti, insa din punct de vedere al manageriatului echipei nu poti sa-i reprosezi nimic. Uitati-va la vanzarile si cumpararile de jucatori din ultimii 5 ani:au scapat de pitici si mingicari(,Fl. Dumitru, Pompiliu Stoica, Lutu,Baciu, Neaga) sau tampiti(Cl Raducanu) si au adus oameni fara veleitati prea mari insa disciplinati si profesionisti. Ma enerveaza chestia asta insa rezolvarea unei probleme pleaca de la recunoasterea ei. Ce-i de facut...in mod sigur actionariatul majoritar spre o singura persoana e solutia si din pacate ideea lui Giovani Fecali cu construirea unei alte baze sportive cu banii luati pe vanzarea actualei baze din Stefan cel Mare e cea mai buna. Uitati-va la Ajax,Bayern,Arsenal, credeti ca ei plang dupa vechile stadioane in care au obtinut atatea victorii cand au (sau vor avea) superstadioane? E musai sa se bage si statul, asta e clar.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.