Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Violenţele de la meciul Farul – Dinamo, o īnscenare a autorităţilor?
Comunitatea virtualć a suporterilor dinamoviŗti > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe > Jurnalist la DinamoMania
Nicu
Nu se poate contesta faptul că violenţa pe stadioanele de fotbal este un fenomen tot mai des īntīlnit īn multe ţări ale lumii. Sīnt cluburi ale căror grupuri de aşa-zişi susţinători au o foarte proastă reputaţie pentru „politica” de violenţă pe care īnţeleg să o promoveze sub pretextul afirmării loialităţii pentru echipa favorită. La noi, cele mai violente galerii sīnt considerate a fi, de departe, cele ale celor trei mari cluburi bucureştene, mulţi considerīnd că cea mai periculoasă, prin „coregrafie” şi potenţial agresiv, este galeria lui Dinamo. Pe de altă parte, se ştie că fanii echipei din Şos. Ştefan cel Mare sīnt, probabil, cei mai provocaţi dintre toţi, atīt de către membri ai galeriilor adverse cīt, mai ales, de unii vectori de presă, aceştia din urmă prin subiectivismul şi, implicit, neprofesionalismul lamentabil cu care īşi fac meseria. Īnsă, cea mai gravă dintre toate este atitudinea flagrant provocatoare pe care o manifestă jandarmii, atīt faţă de susţinătorii lui Dinamo, cīt şi faţă de cei ai altor echipe, īntre care cei ai Stelei, Rapidului, Universităţii Craiova, chiar ai Petrolului Ploieşti şi Politehnicii Timişoara. Cīnd vorbim de violenţa pe stadioane, este greu să poată lua cineva apărarea grupurilor dinamoviste, ca să mă refer doar la ele. Dar, vorba aceea, există un mare „dar”.

Jandarmeria şi-a pus de foarte multe ori, prin propriile acţiuni, rostul social sub un mare semn de īntrebare. Lefegii acestei instituţii reīnfiinţate după anul 1989 au preluat moştenirea īnaintaşilor lor, purtători de puşcă la spate şi cai īntre picioare şi anume moştenirea violenţei īmpotriva cetăţenilor. Incredibil, dar jandarmii romāni sīnt, cu certitudine, singurii jandarmi din lume care, plătiţi să asigure, cică, protecţia unor grupuri de cetăţeni, ei o fac prin ciomăgirea acestora. Halal „protecţie”! Este inadmisibil ca aceşti vlăjgani mascaţi, īnarmaţi cu bīte, grenade lacrimogene, cīini fără botniţe şi mitraliere cu cartuş pe ţeavă ascunse īn tomberoanele lor blindate pe patru roţi, să se năpustească asupra cetăţenilor – aşa cum a văzut o ţară īntreagă la meciul de la Constanţa, dar şi la mitingurile sociale de protest, cum a fost, spre exemplu, cel al pensionarilor de la Galaţi – şi, pur şi simplu, să īi stīlcească īn bătaie. Başca īnjurăturile şi vorbele murdare, ordinare, pe care aceste brute cu chip de om le adresează celor pe care īi reprimă, īntre care, după cum am văzut pe toate posturile de televiziune şi pe Internet, se aflau numeroase adolescente, copii şi, cazul de la Galaţi, bătrīni care le-ar putea fi bunici. Cum este posibil aşa ceva īn anul 2006? De ce tolerează societatea romānească asemenea organizaţie de-a dreptul criminală, īn loc să-i trimită pe aceşti indivizi nemunciţi pe şantierele construcţiilor abandonate ale ţării? Cine erau la Constanţa civilii aceia cu figuri de mafioţi, plesnind de sănătate nemeritată, care dădeau ordine bestiilor īn uniformă, lovind şi ei cu bocancii īn burtă şi īn gură nişte adolescenţi, fie ei şi scandalagii, care nu mai reprezentau īn acele momente nici un pericol? Ce fel de militari erau indivizii īn uniforme albastre care s-au coborīt pīnă acolo īncīt au pus mīna pe pietre, ca nişte maimuţe, să arunce după spectatorii scoşi din stadion? Demisia, domnule maior Sorin Mustăţea, comandant al Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanţa! Ăştia īţi sīnt jandarmii, domnule, nişte incapabili să prevină violenţele, spre rīsul curcilor, īntr-o peluză cu 500 de adolescenţi teribilişti? Chiar nu vă e ruşine? Dumneata meriţi să fii adus īn faţa justiţiei pentru modul cum ai organizat securitatea la meciul respectiv şi pentru comportamentul animalic al subordonaţilor dumitale. Dumneata ai dezonorat grav uniforma militară. Īn plus, dumneata ai de dat răspunsuri la nişte īntrebări, dacă īţi īnţelegi poziţia de slujbaş al cetăţenilor. Cine erau cei pe care subordonaţii dumitale i-au „preluat” de la Gara Constanţa, ca fiind galeria lui Dinamo, cīnd, de fapt, membrii acesteia au venit de la Bucureşti cu microbuzele şi autocarele? De ce īn stadion jandarmii au stat doar īn faţa galeriei dinamoviste şi nu şi īn faţa celei a Farului? De ce īn faţa peluzei dinamoviste dispozitivul de jandarmi a fost amplasat provocator, cu bastoanele īn mīini şi nu la brīu, īntre gardul metalic şi primul rīnd de scaune şi nu dincolo de gard? Cum se face că zeci de scaune din peluza dinamovistă au putut fi smulse dintr-o mişcare, de către spectatorii īnfuriaţi, unele cu cornierele de susţinere cu tot(!), cīnd, poftim de īncercaţi, un scaun ancorat cu piuliţele aferente nu cedează decīt prin distrugere directă cu ranga sau picioarele? Cine erau civilii care s-au infiltrat īn rīndurile galeriei dinamoviste la intrarea pe stadion, sub „neatenţia” jandarmilor de serviciu? De ce jandarmii s-au năpustit asupra spectatorilor, ca la un semnal, īn momentul īn care unul dintre ei (cine era el?) a desfăşurat un bener pe care scria „NATO, go home”, iar suporterii Farului au īnceput să strige „Daţi-i afară”, uitīnd că vor reveni şi ei curīnd īn Capitală? Cine erau bătăuşii īn civil care īnjurau de mama focului, unii īn grai macedonesc, alţii cu un puternic accent basarabean, şi vă ajutau subordonaţii să căraţi ca pe butuci victimele leşinate īn bătaie? Cu ce drept īi īntrebau sub ploaia de bastoane, subordonaţii dumitale, pe susţinătorii dinamovişti din Constanţa: „Voi tot cu ăştia ţineţi, bă”? Ce grade au laşii care īi obligau pe fanii dinamovişti, urcaţi cu forţa īn microbuze, să-şi ascundă printre scaune răniţii, ca să nu fie văzuţi de ziarişti? Ce semnificaţie a avut pentru dvs. parola instigatoare „Cu Dinamo īntotdeauna am avut probleme”, lansată cu două zile īnainte de meci de fostul infractor Bosīnceanu, patronul clubului Farul, cu ajutorul presei?! Ce cunoaşteţi dvs. despre misiunea asumată īn pregătirea şi mediatizarea tendenţioasă a acestui scenariu violent de către postul de televiziune Antena 1, prin incultul comentator antidinamovist Cosmin Băleanu şi de publicaţia falimentar㠄Gazeta sporturilor”, condusă de aberantul Cătălin Tolontan, precum şi de anumite fiţuici din Constanţa?

Iubitorii fotbalului trebuie să ştie că aceia care au pus la cale acest scenariu terifiant (se ştiu ei cine sīnt şi ştie şi dl. Daniel Prodan, observatorul deloc īntīmplător al FRF la acest meci, dar care este obligat vreo 20 de ani de aici īncolo să tacă), au dorit să dea o lecţie nu atīt galeriei lui Dinamo – care poartă o grea vină pentru nada pe care a muşcat-o la Constanţa, motiv suficient ca să īşi merite soarta – cīt pentru spectatorii care se vor afla pe stadioane la dubla de cupă europeană Steaua – Rapid, respectiv pentru galeriile celor două echipe, galerii despre care aceiaşi scenarişti ne tot ameninţă, de vreo două săptămīni, cu afirmaţia că ne vor scoate din Europa. Ce ţi-e şi cu prezumţia asta de nevinovăţie la vajnicii apărători ai democraţiei pe stadioane! Uite-aşa vom simula noi credibil ordinea şi disciplina aferente integrării şi organizării finalei Cupei Uefa din 2009, uite-aşa au şi jandarmii ocazia, a cīta oară, să-şi justifice existenţa profesională şi salariile supradimensionate, căpătate din sudoarea bugetară a celor pe care īi ciomăgesc pe străzi şi stadioane. Aşadar, atenţie suporteri la provocările jandarmilor! Demisia, mr. Mustăţea, demisia!
lukaszz
Dar voua nu va e klar ca ati fost provocati cu un scop precis
Aranjamentul asta a fost pus la cale de Jiji care avea urmatoarele motive si mijloace:

1-Ii era foarte frica ca la meciu cu spurcatii sa nu iasa incidente
2-A declarat in nenumarate randuri la tv ca nu vrea incidente si sa nu isi strice imaginea in Europa de parca ar avea una
3-Aia de la farul -"sclavii stelei" ..foarte usor sa puna galeria sa incite cat si conducatorii

In concluzie asta a fost rezulatatul :SA SE JOACE MECIUL CU SPURCATII FARA SPECTATORI
MosIonRoata
Exceptional articol!

Asa articol nici nu viseaza tolontanii, buzarinii, ioanitoaiele si andriesiele
sa scrie nu numai pentru ca nu le da mana -a doua zi ar fi aruncati in strada-
dar nici pentru ca nu-i tin curelele.

Represiunea de la Constanta este numai un episod in scenariul pus la cale
de puterea de la Bucuresti pentru a dovedi stapanilor lor din Occident ca
guvernul stie sa puna la punct rasistii si extremistii de pe stadioane si sa
aplice "cu strictete" ,asa cum a promis Traian Basescu, drepturile omului
pe teriotoriul Romanesc.

Acest scenariu a fost conceput in trei episoade:

1) Arestarea si intemnitarea conducerii suporterilor Stelisti
2) Reprimarea violenta a suporterilor Dinamovisti la Constanta
ca avertisment si pentru ceilalti
3) Dispunerea unui impresionant detasament de forte speciale si
politienesti la sfertul de finala al cupei UEFA ce va avea loc Joi pe
Stadionul Giulesti

Sanatate!
marcher
Nu cred in acest scenariu. Nu cred nici ca suporterii au fost cauza principala a debandadei. Un lucru nu-mi da insa pace : cum naiba in bulgaria s-a intamplat cu-ai nostri, buticurile de pe peroanele garii buzau au fost devalizate acu ceva timp, tot de galeria lui dinamo, nush pa unde dracu au mai trecut...praful si pulberea s-a ales. Convine cuiva eticheta asta de vandali? Dupa noi vine potopul? Liderii galerii consimt sa fie atasati unor stricatori? Si crede cineva ca acest lucru nu dauneaza si clubului, imaginii lui si de ce sa n-o spunem, chiar si performantelor lui? Domnilor, ne furam singuri caciula si dam posibilitate altora sa-si rada in barba.
CyberDog
De acord cu "marcher".
Insa asta nu are nici o legatura cu talentul gazetaresc al semnatarului articolului la care facem aceste comentarii, talent care mie imi pare evident. Bravo Nicule, da-i inainte! Multa bafta ! Ai cinci stelutze ( sau daca folosesti skin-ul ala al tipului care isi ia jocul inapoi, cinci caini ) de la mine !
COSMIN C
Ca bine zici, Cyber!! beerchug.gif

Retrag cele cinci zdele diablo.gif le-am dat foc...gata !!!
Primesti in loc 5 caini rosii !! beerchug.gif
juve28
voi cei care nu faceti scandaluri ar trebui sa leinterziceti accesul pe stadion celor care se duc la meciuri doar ca sa se bata.si ii mai si vezi dupa meci spunand ca nu au facut nimic.

vedeti ca nu e sigur ca meciul cu steaua se joaca cu suporteri pentru ca cine stie ce naiba fac cei ce se duc la meciul cu bacau.
paddy
Subsemnatul Paddy fost membru al brigazii Obor nascut in cartierul Tei, actual cetatean,semintar,mistocar, va ordon incetati scandalurile..... rofl.gif ....dar ascutitiva sabile ca vin spurcatiii dwarf.gif
Cum draku sa le interzic eu accesul pe stadion dunno.gif aici altcineva ar trebuii sa ii verifice pe cei care cauta inccidente, ei le incep si prostimea plateste amenzi si incaseaza bastoane in gura sa nu mai vorbim de suspendarea stadionului...........
Eu nu am fost de acord niciodata cu inccidentele in incinta stadionului si nici nu voi fii niciodata...............in afara lui e alta mincare de peste, au fost batai si vor mai fii, dar din pacate unii vor sa fie vedete si sa se vada la TV .........
rew
QUOTE(marcher @ 29 Mar 2006, 18:25) *
cum naiba in bulgaria s-a intamplat cu-ai nostri...

Daca ar fi facut ceva cei din bulgaria crezi ca mai plecau acasa si nu plateau stricaciunile facute? S-au dus 'bravii' ziaristi de la tvr, gsp si realitatea sa vada benzinariile si buticurile 'vandalizate' de dinamovisti si le-au gasit in perfecta stare. Dupa meciul de la Constanta o gramada de papagali, inclusiv ministrul de interne, seful jandarmeriei bucuresti, mitica dragomir, plus toti ziaristii inzestrati cu minte de oaie, au inceput, ca la un semn, sa zica de suporterii dinamovisti "las' ca stim noi ca sinteti vinovati, ca tot voi ati devastat si in bulgaria magazine si benzinarii". Prea se potriveste cu scenariul de mai sus si il completeaza, punind la zid definitiv suporterii dinamovisti. Oamenii astia habar nu are ce a fost acolo sau poate doar le convine sa faca pe amnezicii, mizind pe faptul ca romanii sint mari devoratori de gogosi halite pe nerasuflate, important e ca se stie ca a fost "ceva" acolo, nu conteaza ce, important e ca au fost suporteri dinamovisti si putem sa-i facem cum vrem noi. Pacat ca si unii dinamovisti 'pun botu' la asa ceva.

Sa-ti zic una de la deplasarea la Constanta. La popasul de la Drajna s-a oprit pentru un mic, o bere, un suc, o nevoie. Un patron de restaurant se uita mirat cum unii suporteri dinamovisti isi cumpara civilizat ce au nevoie, iar ceilaltii stau linga masini si cinta si la sfirsit ne-a zis ca atunci cint trec faristii catre capitala devasteaza tot. Nu se potrivea deloc profilu dinamovistilor minjit de presa cu ce-au vazut ei sau cu ce stiau de la Faru.

Si inca una tare. Intre Medgidia si Constanta, de pe drum se vedeau pe cimp zeci de 'benzinari' la furat din conducte, ziua in amiaza mare pe la ora 4, fara nici o rusine. Era clar ca stiau ca in ziua aia toata jandarmeria constanta era trimisa sa 'aiba grija' de suporteri si ei pot fura chiar mai linistiti decit de obicei.
Dumi-DC
Ar mai fi intrebari De ce nu se iau masuri impotriva galeriei Farului care:
1 loveste o fata cu o piatra in cap
2 sechestreaza conducatorii echipei pe stadion lucru nemaipomenit in Europa
3 sparg geamurile autocarului cu pietre puand in pericol viata fotbalistilor din nou fapt unic in Europa
De ce nu se comenteaza aceste lucrri domnule Tolontan ? Dar despre penaltyul acordat degeaba Stelei ieri la Galati la 1-0 pt spurcati de ce nu se spune nimic? Zicu a facut hent, nu, dar hentul si ofsaidul lui Gheara de la Farul la golul anulat alea nu le-a vaut nimeni nu domnule Ioanitoaia? Cum isi permite Bosanceanu jegu asta curva asta care a a ajuns sa vorbeasca de Dinamo cum isi permite gunoiul asta ordinar sa comenteze la cca impreuna cu arbitrii prestatia unui arbitru Dar jigodia asta de bozgor imputit de Kassai cum isi perite el sa schmibe notele la arbitrii ca acestia sa poata fi judecati?! Ce noroc ca sunt mi tanar decat voi toti leprelor pt ca daca toti veti ramane nepedepsiti pana la moarte tot o sa ma pis pe mormintele voastre Duminica veti vedea ca tot ce faceti e in zadar si iubirea noastra n-o puteti opri si de ne-ati trmite in B noi tot v-am fi superiori Muriti frustatilor pt ca nu ne veti invinge niciodata FORZA NOI FORZA DINAMO diablo.gif HAITA_DINAMO.gif diablo.gif
marcher
rew
Nu te fa aparator al vandalismului si dezordinii. 486 de scaune nu s-au rupt singure, gara buzau nu s-a vandalizat singura, cum nici nu pot crede ca politia bulgara e platita de nea jiji. Aceasta atitudine face rau ,dovada rezultatul cu suspendarea, care prin ricoseu a dus la rezultatul cu iasiul, care a dus la demiterea antrenorului, care a dus la.... dracu stie ce. Din greseala in greseala... spre victoria finala!
Cai Lun
Si daca la tine in sufragerie ar sta un jandarm echipat pana in dinti, sa te pazeasca si cand dormi, cum ai reactiona? 149.gif Si daca ai reusi sa iti pastrezi calmul si el ar incepe sa te inure si sa iti spuna ca nu ai voie sa iti puio perdeaua la geam ce ai face? 149.gif Si daca te-ar scoate pe balcon si ar incepe sa arunce c utencuiala dupa tine ce ai face? 149.gif
CyberDog
Cai Lun

In sufrageria proprie poti face tot ceea ce doresti, fiindca este PROPRIETATEA TA.
In tribunele stadioanelor NU ! EU CRED CA ESTE EXTREM SE SIMPLU DE INTELES ASTA.
Asa cum spunea Marcher, 486 de scaune nu pot fi rupte doar de 10-12 betivi, intr-un timp relativ scurt.
Daca tot vrei sa faci comparatie cu sufrageria proprie, de ce nu te intrebi ce ai face tu daca in casa ti-ar intra 10-12 vandali si ar incepe sa-ti rupa scaunele si sa arunce cu bucatile rezultate dupa tine ?!
Nu iau apararea nimanui aici, insa cred ca redactia DinamoMania ( asa cum am crezut si sustinut dintotdeauna ), trebuie sa se pastreze echidistanta in cazul unor asemenea evenimente si mai mult, sa militeze pentru eliminarea violentei de pe stadioanele romanesti.
Radu10mai
CyberDog, ai fost acolo? Eu nu prea cred,daca erai aveai cu totul alta parere....
Cai Lun
Ceea ce spui este corect, cyber. Insa eu cred ca atunc icand analizam anumite comportamente, trebuie in primul rand sa ne aplecam asupra cauzelor care au generat asemenea efecte. Cate scaune s-au rupt inainte de intrarea "robocopilor" in sectorul galeriei?

Personal, consider ca reactia necontrolata a galeriei nu poate fi acceptata, daca analizam problema lucid. Insa pe stadion luciditatea nu are loc, acolo suntem cu pasiune, cu ambitie, determinare si orgoliu. Nu aprob reactia galeriei, dar o inteleg. Sunt ferm convins ca incidentele au fost incepute, amplificate si intretinute de jandarmi, care au profitat de suporterii inconstieni in acele momente. A fost un act de provocare, act care a reusit din plin. La fel ca si in Bulgaria, de altfel...
marcher
Domnisorule, n-are nici o treaba sula cu prefectura.
Intrebare la radio erevan
Este adevarat ca sufrageria seamana cu peluza?
Raspuns
E adevarat , da cu mici diferente:
sufrageria e ta, peluza a tuturor
In sufragerie poti dormi daca zice cai lun, in peluze se canta
jandarmii din sufragerie au tzatze, cei din peluze pulane
iar tencuiala din sufragerie n-are hazul scaunelor din peluza 010.gif
Cai Lun
Voi cand, pe vremea voastra, mergeat iin galerie, statati pe scaune si macati seminte? icon_rolleyes.gif
marcher
QUOTE(CyberDog @ 5 Apr 2006, 15:51) *
Cai Lun

In sufrageria proprie poti face tot ceea ce doresti, fiindca este PROPRIETATEA TA.
In tribunele stadioanelor NU ! EU CRED CA ESTE EXTREM SE SIMPLU DE INTELES ASTA.
Asa cum spunea Marcher, 486 de scaune nu pot fi rupte doar de 10-12 betivi, intr-un timp relativ scurt.
Daca tot vrei sa faci comparatie cu sufrageria proprie, de ce nu te intrebi ce ai face tu daca in casa ti-ar intra 10-12 vandali si ar incepe sa-ti rupa scaunele si sa arunce cu bucatile rezultate dupa tine ?!
Nu iau apararea nimanui aici, insa cred ca redactia DinamoMania ( asa cum am crezut si sustinut dintotdeauna ), trebuie sa se pastreze echidistanta in cazul unor asemenea evenimente si mai mult, sa militeze pentru eliminarea violentei de pe stadioanele romanesti.

Cyber
iti jur ca n-am vazut raspunsul tau, apropo de ce-am scris mai sus
CyberDog
Radu10Mai,

Tu poti intelege ca nimeni nu are voie sa se comporte asa intr-un loc public si mai ales la o manifestare cu caracter sportiv?
Tie iti face o placere deosebita sa auzi pe stadioane si la TV scandarile injurioase ale galeriilor?
Crezi ca este normal ca sa se distruga proprietatea altuia?
Crezi ca este corect ca cineva sa-si bata joc de munca altuia, respectiv a fotbalistilor si multitudinii de antrenori?
Crezi ca este frumos si sanatos ca in pagini de internet citite de atatia vizitatori sa apara fotografii explicit injurioase la adresa unor adversari?

De ce crezi tu ca trebuie sa fi fost neaparat acolo pentru a exprima o parere?!
Nu sustin vinovatia unilaterala a spectatorilor, insa nu doresc a se confunda ograda proprie cu proprietatea altuia si nici bunul simt cu trivialitatea machiata.
marcher
Cai lun
Pe vremea noastra, cum zici tu, cand intrai, unul te spala, altul te pieptana altu-ti canta marsul.
La locurile ce le aveai, te-astepta o gagicuta cu flori; in timpul meciului cantai INTERNATIONALA, vedeai golurile lui dudu, oneata&co, te duceai acasa multumit, nvasta te omenea, te sculai dimineata si ziceai : MULTUMESC DOAMNE CA SANT DINAMOVIST
COSMIN C
QUOTE(Cai Lun @ 5 Apr 2006, 16:04) *
Voi cand, pe vremea voastra, mergeat iin galerie, statati pe scaune si macati seminte? icon_rolleyes.gif

Da, si fluturam batiste albe !!! tongue.gif
CyberDog
Cai Lun, asa este, PE VREMEA MEA stateam frumusel in tribune si mancam seminte......
Poate PE VREMEA MEA, aveam parte de o altfel de educatie primita in familie. PE VREMEA MEA nu aruncam cu scaune in militieni...
Si fi te rog sigur, VREMEA MEA inca nu a trecut !

Sa ai parte de o batranete linistita si santaoasa, atunci cand si daca, aceasta va veni !
COSMIN C
Ce aveti oameni buni ??
Aici nu-i sufragerie, dar nici peluza...
Cai Lun
Pai hai sa imi zic si eu parerea, cyber..

Pe vremea voastra, avea cine sa faca educatie.
Pe vremea voastra, nu toti cei din tribuna beneficiau de aceiasi educatie in familie [ca si acum...]
PE vremea voastra nu se arunca cu scaune pentru ca nu erau.. Iar daca ar fi fost, nu aveai in cine sa arunci pentru ca nici macar nu exista jandarmeria, iar militienii nu veneau nici cu caini de lupta, nici cu scuturi si casti si nici nu te injurau si nici nu iti spuneau sa stai cu mainile la spate pe scaun.

Iar cand vremea noastra va trece, va veni vremea altora sa stea in galerie si sa isi apere demnitatea si sunt convins ca si atunci respectul se va obtine tot prin forta, iar dragostea cu sila tot viol se va numi, fie ca se petrece in sufrageria proprie fie ca se petrece in peluza de la Constanta...

Vorbesc aici de vremea gand galeria lui Dinamo, care are mereu aceiasi varsta, era formata din cei care pe atunci aveau 20 - 30 de ani, dar care acum s-ar simti putin stingheri daca ar mai sta cot la cot cu "ultrasii", unde oricum nu s-ar putea integra... parerea mea..
Max
Ia spuneti-mi..va plac coregrafiile , cantecele , atmosfera din peluza ?.. icon_rolleyes.gif
Mie imi plac si chiar daca sunt cam de generatia voastra sincer ii admir pe acesti tineri curajosi!...un lucru facut frumos , cu sacrificii se implineste(chiar si cu scaune rupte) tongue.gif .
Spuneti-mi va rog...chiar nu va simtiti satisfacuti cand acolo in peluza pulseaza cea mai frumoasa din galerie din tara..sau bag sama doar trageti cu coada ochiului!
Ma deranjeaza ca PCH a ajuns sa fie dispretuita precum sleata manelistilor..care bineintels ,,nimeni'' nu-i asculta dar totusi danseaza dupa muzica lor.

HAITA_DINAMO.gif
CyberDog
QUOTE(COSMIN C @ 5 Apr 2006, 9:25) *
Ce aveti oameni buni ??
Aici nu-i sufragerie, dar nici peluza...

Cosmin, ai dreptate.
Eu credeam ca este un loc in care ar trebui sa discutam pastrand un anumit grad de respect pentru cei ce participa la dialog.

Sanatate!
marcher
Cai lun
Acu pe vremea voastra , jandarmul te cauta in chiloti cand vii, locurile sant murdarite de talpile tifosilor ( AM ZIS BINE LOCURILE PTR CA SCAUNELE SANT RUPTE SI-ARUNCATE), in timpul meciului se canta clanta, clanta zdeaua ( acu recunosc asta nu-i prea grav),goluri vad fix o laie, femeia ma vede suparat si sa-ntoarce cu spatele, iar dimineata cand ma scol zic: cu ce-am gresit eu doamne de-mi dai belele astea pe cap? 256.gif
Ia zi tu cai-utule, cand era mai bine, tui anafura mamii ei de treaba?
Max
In tur nene marchere!...si-apoi inainte stateam cu fundul derect pe betonul nematurat si plin de coji de seminte intrate in putrefactie; tongue.gif
radu
wow ce a ajuns topicul asta..camp de lupte..
parerea mea este ca:
1. lucrurile nu sunt numai alb si negru avem nuante si de gri deci ambele parti isi au dreptatea lor..adevarul e numai unul singur;
2. civilizatia pe stadioanele din Romania este egala cu 0;
3. ca sa fi suporter nu conteaza varsta ci conteaza cat de devotat esti;
4. teoria conspiratiei este in floare;
5. demnitatea nu se apara prin violenta ci prin inteligenta;

si ca sa citez pe cineva "Sanatate"
Max
@radu
1. nu poate fi roz tongue.gif
2. ca si in viata de dincolo de stadion.
3. prea putini devotati si prea multi bagatori de seama.
4. corect!
5. pa dreaq.

Stadionul nu'i teatru , vb antica si de demult.
marcher
Domnu m@x
Vreau sa stau cu curu-n colb, sa misune guzganii, sa glojdesc seminte comuniste.. si-n schimb sa vad armada dinamovista cum in teren sfasaie dusmanul. axe.gif
Cai Lun
Deci sa inteleg marcher ca, pentru tine, una peste alta, PCH este un element defaimator pentru Dinamo? Ca membrii galeriei nu fac cinste clubului?

De cand Borcea si-a bagat coada in galerie [si nu numai el]. Totul s-a destramat. Cat timp galeria a avut suportul conducerii totul a fost bine, galeria noastra era inegalabila! Baietii din peluza nu sunt psihologi... sunt oameni care au un instinct de conservare bine format. Si eu sunt de acord ca au gresit la Constanta. Insa nu ii pot acuza ca au raspuns la provocari. nono.gif

Retineti ca ideea de baza a discutiei este inscenarea...
radu
Eu zic ca violentele nu au fost o inscenare ci o realitate..
Lucrurile la Constanta au degenerat sub influenta a mai multor factori: presa, jandarmi, steaua, bosanceanu, actionari dinamo, jocul echipei, etc. Presiunile ce au planat asupra acestui meci au dus la aceste intamplari nedorite
Max
QUOTE(marcher @ 5 Apr 2006, 16:51) *
Domnu m@x
Vreau sa stau cu curu-n colb, sa misune guzganii, sa glojdesc seminte comuniste.. si-n schimb sa vad armada dinamovista cum in teren sfasaie dusmanul. axe.gif

Nimic mai simplu..iesi la un gratar iti ei tv-ul portabil te asezi cu fundu'n tarana iti intra guzganii in izmene...
Dar tot mai frumos e'n PCH cand strigam vesnicul musetel ..pt ca musetelul te unge pe rana tongue.gif
Insa tu vei avea ghinionul ca atunci cand va marca Dinamo sa rastorni platoul cu mici ...tot un fel de scaun rupt icon_lol.gif

P.S.. vine jandarmul (sotia)si te ia la BULANE de nu te vezi crazy.gif ..cum iti permiti sa rupi scaunul(platoul cu mici)? diablo.gif
LAZIO
QUOTE(marcher @ 5 Apr 2006, 15:51) *
Domnu m@x

bine ca nu gandesc totzi ca tine si mai sunt si altfel de oameni!
cu oameni ca tine ar fii o peluza goala si un fotbal lipsit de farmec! diablo.gif
Ramai acasa, se vede mai bine la televizor! thumb.gif
QUOTE(Cai Lun @ 5 Apr 2006, 15:55) *
Deci sa inteleg marcher ca, pentru tine, una peste alta, PCH este un element defaimator pentru Dinamo? Ca membrii galeriei nu fac cinste clubului?

De cand Borcea si-a bagat coada in galerie [si nu numai el]. Totul s-a destramat. Cat timp galeria a avut suportul conducerii totul a fost bine, galeria noastra era inegalabila! Baietii din peluza nu sunt psihologi... sunt oameni care au un instinct de conservare bine format. Si eu sunt de acord ca au gresit la Constanta. Insa nu ii pot acuza ca au raspuns la provocari. nono.gif

Retineti ca ideea de baza a discutiei este inscenarea...

O viziune sanatoasa asupra lucrurilor! thumb.gif
Nu poate exista fotbal fara ultrasi! football.gif
radu
@ m@x & Lazio

Cred ca l-ati inteles gresit pe marcher.

@Lazio sunt curios daca sunt mai multi ultrasi decat cetatenii pe stadioanele lumii

PS. haideti sa intram in topic ca noi ne atacam offtopic
marcher
QUOTE(Cai Lun @ 5 Apr 2006, 16:55) *

Domle, intelegerile tale sant departe de zicerile mele. Nu stiu prin ce intortocheate puturi ale gandirii personale ai scos-o p-asta cu peluza PCH, dar sa stii ca si eu am cantat prin galerie. Membrii galeriei sant cei mai de stimat suporteri dinamovisti, iar modul in care tu vrei sa conduci discutia, nu mi se pare constructiv. beerchug.gif

QUOTE(m@x @ 5 Apr 2006, 17:17) *
Nimic mai simplu..iesi la un gratar i-ti ei tv-ul portabil te asezi cu fundu'n tarana i-ti intra guzganii in izmene...
Dar tot mai frumos e'n PCH cand strigam vesnicul musetel ..pt ca musetelul te unge pe rana tongue.gif
Insa tu vei avea ghinionul ca atunci cand va marca Dinamo sa rastorni platoul cu mici ...tot un fel de scaun rupt icon_lol.gif

P.S.. vine jandarmul (sotia)si te ia la BULANE de nu te vezi crazy.gif ..cum i-ti permiti sa rupi scaunul(platoul cu mici)? diablo.gif

Permiteti sa raportez:
gratarul nu-l fac in colb
guzganilor care intra in izmene mele, de obicei le dau sa suga
ranile le ung cu alifie
ghinion e doar atunci cand te scoli si halesti o broasca raioasa cruda
Ramane totusi in picioare jandarmul tzatzos nana2.gif

QUOTE(LAZIO @ 5 Apr 2006, 17:45) *
bine ca nu gandesc totzi ca tine si mai sunt si altfel de oameni!
cu oameni ca tine ar fii o peluza goala si un fotbal lipsit de farmec! diablo.gif
Ramai acasa, se vede mai bine la televizor! thumb.gif

O viziune sanatoasa asupra lucrurilor! thumb.gif
Nu poate exista fotbal fara ultrasi! football.gif

Gand in gand cu bucurie: ii multumesc lui dumnezeu ca tu si creierul tau santeti unici in lume, mici si neinsemnati. In loc sa stai sa pierzi vremea p-aci, mai bine ai da o fuga-ntr-o peluza si ti-ai frige un scaun in cap. N-ar fi pacat decat de scaun...Si dupa cum se vede , din cauza voastra, a vandalilor, care va ziceti ultrasi, pierdem noi puncte si stam cu tribunele goale. Altceva?
Max
Domne..nu sunt ultras..dar unuia care ma injura sau ma loveste cu sau fara motiv..
sincer va spun ..nu ma pot abtine sa nu-i rup capatana..si nu mi-e greu deloc s-o fac! diablo.gif
chiar imi face multa multa placere. 149.gif
marcher
cai lun
Sa stii ca violentele de la farul-DINAMO au dus la polemicile astea, nu altceva. Asa ca nimeni nu-i off-topic de fapt. Iar daca unii care cred ca marcher vine pe aici sa dea lectii de viata si sa se dea rotund, se-nseala. Problema e ca nu-i prea invatat s-o ia in goarna.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.