Cai Lun
Sep 3 2010, 08:48 PM
Iuluiu, daca jucatorul cu pricina ar fi fost eliminat dupa un fault in careu, atunci chiar erei in dilema... Trebuia sa-l lamuresti si pe vega.

Eu am zis de cartonas rosu pentru ca stiam sigur doar despre cele galbene ca au aparut ulterior.
iuliu
Sep 4 2010, 04:37 PM
Adevarat , cu Vega am scapat ieftin . Cartonasele de ambele culori au intrat in folosinta in acelasi timp , la CM 1970 .
Prin 1965 regretatul Ioan Chirila , pe care l-am apreciat mult si ca ziarist si ca scriitor , a scris o carte foarte interesanta , FINALA SE JOACA ASTAZI , de fapt o serie de interviuri cu fosti fotbalisti ai anilor 20 si 30 . Tatal meu ii vazuse jucand si a citit cartea intr-o singura noapte . Intr-unul din primele capitole trei jucatori isi povesteau amintirile de la participarea Romaniei la CM 1930 . E vorba de capitanul echipei Rudy Wetzer , de portarul titular Lapusneanu si de Fredy Fieraru . Daca mai exista pe undeva va recomand sa cititi cartea .
Si o legatura dinamovista , desi cu 18 ani inainte de formarea clubului . Portarul de reyerva in acel turneu a fost Samy Zauber de la Macabi Bucuresti , echipa care mai tarziu s-a transformat in Ciocanul si in 1948 prin fuziunea cu Unirea Tricolor a format clubul DINAMO .
Zauber a aparat poarta nationalei in vreo 3 - 4 meciuri prin anii 1932-33
Cai Lun
Sep 4 2010, 06:01 PM
Si dupa aia si-a facut echipa de Formula 1?
maccarone
Sep 5 2010, 12:07 PM
QUOTE(maccarone @ Aug 31 2010, 12:20 PM)

Care este limba oficiala in Vatican?
nu e nici italiana nici latina :) Papa stabileste limba oficiala (era o intrebare capcana :))
rew
Sep 15 2010, 05:31 PM
QUOTE(Cai Lun @ Sep 15 2010, 06:20 PM)

- singura blocata -
Mai cauta. Sint doua blocate. Si chiar daca ar fi una, blocata inseamna ca nu e poarta de intrare, cel mult poarta la care te uiti ca vitelu. Daca se considera poarta orice loc prin care poti intra cu flexu, posibilitatile sint nelimitate.
Cai Lun
Sep 15 2010, 08:27 PM
Eu n-am spus nicaieri ca portile la care facea referire intrebarea sunt operabile sau nu, am intrebat doar de cate sunt prevazute. In orice caz, e doar una, pentru ca pe toate celelalte am vazut eu intrand masini. Cred ca in privinta celei de la Dr. Staicovici suntem amandoi deacord, deci care e a doua?
rew
Sep 15 2010, 11:40 PM
Daca n-ai vazut-o pe a doua inseamna ca sint 14.
Cai Lun
Sep 16 2010, 11:55 AM
Pai zi care-i aia?
rew
Sep 16 2010, 02:05 PM
Du-te si cauta, ca prea esti sigur de tine
Cai Lun
Sep 16 2010, 04:59 PM
Am fost

.. si imi mentin parerea...
cainebatran
Oct 3 2010, 09:59 AM
QUOTE(Cai Lun @ Oct 2 2010, 09:08 PM)

Raspuns pe jumatete corect, deci mai astept. Vezi ca daca mai spui odata ca fantanile se termina la Unirea, fac sesizare la sectia de politie de care apartii, pentru port ilegal de buletin de Bucuresti...

Daca insa recunosti ca te-ai luat la tranta cu vinu' ala cu care (nu) te-ai mai laudat in ultimul timp, trecem cu vederea...
Pina iti soseste raspunsul complet si corect, hai sa o dau in off- topic.
Cu fantanile ai dreptate doar pe...sfert. Mai sunt vreo doua- trei si dupa Piata Unirii inspre B-dul Mircea Voda (sau inspre Tribunalul Bucuresti, daca esti mai nou prin oras si nu prea le ai cu strazile). Despre
acel vin nu am mai pomenit nimic pentru ca s-a terminat. In schimb am vreo 5 l. de alb,sec....new entry. Inainte de meciul cu spurky poate "gustam" cateva
halbe din el.
matador
Oct 3 2010, 10:09 PM
omul are dreptate partial. aproximativ 1/3 din Bd Unirii prezinta fantani , acestea terminandu-se la Piata Constitutiei. Asta e sigur!!
Cai Lun
Oct 4 2010, 08:51 AM
Nu, de acolo incep...

In orice caz, in raspuns trebuie sa fie vorba despre aspectele practice, nu despre ce se afla in jurul bulevardului sau ce il margineste. Si evident nu poate fi vorba despre fantani, din moment ce deja am pomenit eu de ele, in intrebare...
Cai Lun
Oct 10 2010, 06:46 PM
QUOTE(vikio @ Oct 10 2010, 01:34 PM)

Matador raspuns corect! Sunt doar 2 cel al Otelului si cel al Dunarii Galati...
Unul dintre ele e siderurgistul? (are 5.00 de locuri...)
Cai Lun
Feb 10 2011, 08:43 PM
QUOTE(Sledge @ Feb 10 2011, 12:33 PM)

ce denumire purta inchisoarea de la Pitesti?
QUOTE(vikio @ Feb 10 2011, 06:40 PM)

Inchisoarea Pitesti?
QUOTE(Sledge @ Feb 10 2011, 08:01 PM)

Corect
?!
... in ritmul asta, o sa ajungem la intrebari de genul: "Nu-i asa ca...."
Adica totusi...
Sledge
Feb 11 2011, 01:02 AM
Am fost foarte neatent atunci cand am citit raspunsul lui vikio, ma scuzati pentru greseala. Majoritatea intrebarilor au fost bine gandite si cu un grad de dificultate oarecum ridicat, as fi stricat jocul cu o asa intrebare.
Sledge
Feb 12 2011, 08:34 PM
Iar inghetam topicul A.R.U ? Hai Cai Lun vino cu o solutie
iuliu
Mar 7 2011, 03:20 PM
Cai Lun salut
Revenim la fuziunea din 1948. Nu , nu citez din memorie , fuziunea a avut loc cu 7 luni inainte de nasterea mea , asa ca prea mult nu tin minte de atunci . Pe site-ul gasit de mine figureaza meciul Jiul Petrosani - Ciocanul 1-2 , victorie in deplasare . Poate e o gresala , poate in alte surse figureaza rezultatul 1-4 , nu stiu cum putem verifica rezultatul corect . E firesc sa se fi strecurat greseli , au trecut de atunci 62 ani . O sursa credibila ar fi prof. Angelo Niculescu , care a jucat in acel meci si in mod sigur isi aminteste de primul meci jucat sub culorile lui Dinamo .
Curios , in tur in etapa nr.14 figureaza jocul disputat la Bucuresti , Ciocanul - Jiul Petrosani 1-4 !!
Daca ai tu vreo alta sursa , poate acces prin arhivele clubului , ar fi interesant .
Daca tatal meu ar mai fi trait , as mai fi avut o sursa credibila , a fost mare pasionat de fotbal ( aschia nu sare departe de triunchi ) si tinea minte cam tot ce s-a intamplat intre anii 1925 - 1960 , cand am preluat eu stafeta . Dar de 28 ani priveste meciurile lui Dinamo de undeva de sus .
Nu stiu ce spun cei de la Prosport , poate ca locul 14 a condus la baraj , dar din pacate in nici un caz ASA Bucuresti nu a retrogradat . Dovada : in editia urmatoare , 1948-49 , o regasim in campionatul diviziei A , a terminat pe locul 7 , dar cu numele CSCA Bucuresti . Nu mai stiu cand si-a schimbat numele in CCA si de prin 1961 in Steaua .
REW , fuziunea a avut loc . MAI a preluat si unificat ambele echipe . Nu e vorba numai de jucatori , e vorba de o singura conducere , terenuri de joc , pepiniera de copii si juniori , etc . Simplu , clubul a avut la inceput doua echipe !
Problema a aparut cand si Dinamo B a promovat in prima divizie , dupa vreo doi ani . Conform regulilor federatiei de fotbal era interzis ca un club sa aiba 2 echipe in aceeasi divizie si atunci a avut loc separarea . Dinamo B a fost mutata la Brasov ( Orasul Stalin ) ca un club independent de Dinamo Bucuresti .
Si a mai fost o fuziune , oarecum simbolica dar poate cea mai importanta , aceea a suporterilor celor doua echipe .
Intre Ciocanul si Unirea n-au prea fost relatii de prietenie , de multe ori meciurile dintre ele se terminau cu scantei , nu atat in teren cat mai ales in tribune . Din momentul fuziunii , ambele galerii au lasat deoparte vechile socoteli devenind impreuna o singura galerie , galeria lui Dinamo Bucuresti .
Cai Lun
Mar 7 2011, 05:25 PM
Prosportul zice ca stelistii au facut manevre ca sa nu retrogradeze... au cerut redisputarea unui meci de baraj care ii dezavantaja ca rezultat, bla bla... si astfel s-au mentinut.
PS > Aceeasi sursa pe care am invocat-o, spune ca Angelo Niculescu nu a evoluat in primul meci oficial jucat de Dinamo. Si din cate imi amintesc (ar trebui sa stie si rew, ca a fost si el atunci la Angelo), dom' profesor ne-a spus chiar el ca nu a evoluat in acel meci. Apropo, am revazut sursa. Intr-adevar, scorul meciului Jiul Dinamo a fost 2-1.
iuliu
Mar 7 2011, 06:16 PM
Jiul - Dinamo nu 2-1 ci 1-2 , victorie a lui Dinamo in deplasare ! Daca asta scrie si in sursa ta , probabil asta a fost rezultatul acelui meci .
Dupa cum ti-am scris , fiind eu la varsta de minus 7 luni , n-am fost la acel meci , aveam alte treburi pe atunci . Daca prof. Angelo Niculescu isi aminteste ca n-a jucat in primul meci oficial , e sursa cea mai de incredere . Era titular pe post de stoper , probabil a fost accidentat in acea etapa .
Nu stiu daca si ce manevre au facut cei de la ASA Bucuresti , poate ca au rejucat vreun meci , aveau protectie mare , cert este ca n-au retrogradat ( pacat ) !
Oricum fii pregatit , daca cei de la Prosport s-au luat de trecutul Stelei , urmatorii suntem noi , cu trecutul lui Dinamo .
Cai Lun
Mar 8 2011, 09:36 AM
S-au luat, stai linistit... dar n-au spus nimic nou... doar rapidistii si-au pus poalele in cap cand li s-a spus ca au fost unul dintre primele cluburi care s-au dat pe brazda noii ocarmuiri...
Cat priveste meciul cu Jiul, da... 2-1 pentru Dinamo, in deplasare.
iuliu
Mar 22 2011, 09:47 AM
Revenind la portarii din 2002 , constat ca sunteti destul de slabi in istoria fotbalistica .
Lev Yashin era "cam decedat " . In luna mai 1971 ( 31 ani inainte de turneul din 2002 ) rusii i-au organizat un meci festiv cu ocazia retragerii din activitatea sportiva . Selectionata URSS , cu Yashin in poarta , a jucat cu o selectionata a lumii , alcatuita din cei mai valorosi fotbalisti ai vremii , printre ei a fost si DUMITRACHE al nostru .
In editia din 2002 Lehman a fost rezerva de portar a echipei Germaniei , nu cred c-a jucat vreun meci .
Oliver Kahn a fost ales ca cel mai bun portar al turneului , spre norocul lui selectia a fost facuta inainte de finala cu Brazilia , in care a aparat foarte slab .
Turcul Rustu a fost ales al doilea portar al turneului , desi privind tot turneul , eu l-as fi ales numarul 1 . A avut un turneu fantastic si sa nu uitam ca n-a avut in fata lui linia de fundasi germani ci fundasi turci . Mi-e greu sa-mi explic cum a "disparut" imediat dupa turneu .
"A disparut" inseamna de fapt ca a continuat sa apere inca cativa ani , dar a fost departe de valoarea din 2002 .
iuliu
Mar 30 2011, 11:49 AM
Anglia – Restul Lumii 2-1
Obisnuitul orgoliu englezesc . In alte ocazii s-a jucat cu Echipa lumii , Selectionata lumii Selectionata FIFA , etc . Numai pe Wembley adversarii au fost RESTUL lumii , adica ce-a mai ramas din lume fara jucatorii englezi .
Brazilienii Pele si Garrincha , desi invitati , n-au venit , in rest se poate spune ca au fost prezenti cam toti marii fotbalisti ai timpului . Televiziunea romana a transmis meciul in direct , asa ca-l tin minte perfect . Am asteptat meciul cu sufletul la gura , eram convins ca va fi un adevarat spectacol fotbalistic si … n-a fost . Ca de obicei in astfel de ocazii , cei de la Restul lumii n-au luat meciul prea in serios , importanta era onoarea participarii , au facut si multe schimbari la pauza . Regula este ca oricine vine joaca , una din schimbari , cea a portarului , a decis probabil rezultatul meciului . Englezii in schimb au luat meciul in serios , era aniversarea federatiei lor ! L-au tratat ca pe un meci oficial , dovada , conform regulilor de atunci , n-au schimbat nici un jucator . Pentru ei a fost de fapt un inceput de drum . Proaspatul antrenor Alf Ramsey isi incepea campania care trei ani mai tarziu va fi incununata de castigarea titlului mondial in 1966 . La 10 ani dup ace fusesera umiliti pe Wembley de Ungaria cea Mare ( in 1953 rezultat 3-6 , Ramsey a jucat in acel meci ) englezii invingeau o echipa a lumii in ceea ce ei considera pana astazi a fi meciul secolului . Au sau n-au dreptate ? Pe cine intereseaza .
Echipa lumii :
Yashin ( Soskici ) – Djalma Santos ( Eyzaquirre ) , Pluskal , Schnellinger – Masopust , Popluchar ( Baxter ) – Kopa ( Uwe Seeler ) , Law , Di Stefano , Eusebio ( Puskas ) , Gento
In total 3 din Cehoslovacia ( vice campioana mondiala in 1962 ) 3 din Spania ( desi unul argentinian si unul ungur ) 2 din Scotia , 2 din Germania de vest si cate unul din URSS , Iugoslavia , Franta , Portugalia , Brazilia ( ceilalti 2 invitati n-au venit ) si Chile ( ca sa fiu sincer nu mi-l amintesc pe Eyzaquirre , habar n-am cine e , l-am gasit pe Google !)
De la englezi 4 jucatori vor juca in finala din 1966 , Banks , Wilson , Bobby Moore si Bobby Charlton ( in 1963 juca inca extrema stanga )
Autorii golurilor , pentru Anglia Paine si Greaves ( ambiivor fi in lotul din 1966 si vor juca si in faza de grupe ) pentru restul lumii Denis Law ( cine sa marcheze contra Angliei daca nu un scotian care mai juca si la Manchester United ?)
Sa cautam si o legatura dinamovista , desi cam fortata . In repriza a doua in echipa lumii au jucat impreuna Di Stefano , Puskas si Gento , trei jucatori de la Real Madrid (!) , echipa considerate de multi drept cea mai valorosa echipa de club a tuturor timpurilor .
Vreo trei saptamani mai tarziu Dinamo Bucuresti juca contra lui Real Madrid in CCE !
Rezultate : pe 23 August 1-3 ( Puskas n-a venit din motive de … Securitate ) sip e Santiago Bernabeu un incredibil si onorant 3-5 .
iuliu
Apr 3 2011, 10:55 AM
Kidlukas , Matador , salut
Nu stiu cine a fost primul roman care a ajuns la Polul Sud , dar NU ESTE EMIL RACOVITA .
Expeditia Belgica la care a participat si Racovita a plecat prin 1897 , a facut o excelenta munca de cercetare in Antarctica , dar NU A AJUNS LA POLUL SUD .
Primul care a ajuns acolo a fost Amundsen , prin 1911 , deci 14 ani dupa Belgica .
kidlukas
Apr 3 2011, 07:23 PM
Salut Iuliu.
Eu m-am inspirat din fragmentul urmator:
"Participarea sa la expeditia antarctica-belgiana , organizata intre anii 1897-1899 sub conducerea locotenentului Adrien de Gherlache ,a avut un rol hotarâtor pentru cariera sa de explorator si de om de stiinta . In vara anului 1897 Racovita se îmbarca in orasul Anvers pe vasul „Belgica” , in calitate de naturalist al expeditiei antarctice-belgiene . Aceasta expeditie , care avea drept scop cercetarea stiintifica a regiunii Polului Sud , avea printre participantii sai si pe Roald Amundsen , celebrul explorator de mai târziu al regiunilor polare . Intre Emil Racovita si Roald Amundsen se naste o stransa prietenie . In drumul ei spre Polul Sud , „Belgica” face numeroase opriri , descoperindu-se pamanturi noi ."
Eu inteleg de-aici ca "Belgica" era in drum spre Polul Sud, impreuna cu cei 2, Racovita si Amundsen. Avea ca scop cercetarea stiintifica a regiunii Polului Sud, nu?!
iuliu
Apr 3 2011, 10:16 PM
REGIUNEA Polului Sud da , dar expeditia nu a ajuns la Polul Sud .
Amundsen va conduce in 1911 prima expeditie care a atins Polul Sud . A fost un concurs contra cronometru cu o expeditie britanica condusa de Scott . Amundsen a castigat , cand au ajuns la Pol britanicii au gasit acolo steagul norvegian . Final tragic , pe drumul de intoarcere Scott si inca 4 din tovarasii lui si-au pierdut viata .
Acum imi dau seama ca anul acesta se implinesc 100 ani de atunci . Interesant cum vor aniversa englezii si norvegienii evenimentul .
matador
Apr 4 2011, 11:30 AM
Este vorba de NEVUL NEVOCELULAR , fara "r" . Indiciu : benign
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.