Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A.R.U. de la tine, Guest
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ...
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Bascanu
corect rew!!!!
Bascanu
Care este cel mai rapid sarpe din lume? pe uscat!
Clau_Goool
Cel mai rapid sarpe din lume este mamba negru, care poate atinge viteze de pana la 19 km/h.
Bascanu
corect! intrebarea te rog.
Clau_Goool
Mersi fain Bascanu.

As vrea ca urmatoarea intrebare sa o cedez lui Sezran. Sezran ne este dor de o intrebare cu avioane.
rew
Pina vine Sezran, si pt ca tot eram dator cu o intrebare: Care tip de MIG are geometrie variabila a aripii?
Bascanu
29?
Ashtray
Mig 25 ?
red4ever
Mig-23?
gavros
27 icon_redface.gif
Sezran
nu va mai chinuiti, 23-ul a avut geometrie variabila.
rew
red4ever - 23 corect

(27 este tot un 23 (B) redenumit si cu mici modificari)
red4ever
Multumesc Rew.Intrebarea mea este:
In ce an a avut loc primul zbor cu aeroplanul?
Sezran
pentru ca nu stiu la ce te referi cind spui "aeroplan":
- 1903: primul zbor cu un avion cu motor (wilbur si orwille wright)
- 1853: primul zbor cu un planor mai greu decit aerul, in anglia, construit de George Cayley. nu se stie cine a pilotat (enciclopedia britanica, 1855).
- inainte de 1849: primul zbor cu un planor minuscul (tri-plan), pilotat de un baietel de 10 ani. a fost construit tot de George Cayley.
red4ever
1903 este raspunsul corect,Sezran pune te rog urmatoarea intrebare
Sezran
părinții lui lady Jessica (Dune) au fost ...
(trebuie precizați amîndoi)
red_dog_rahova
offtopic.gif Bine ai venit Sezran!!!!!!...merit o dojana pentru acest offtopic care nu-si are locul...dar nu stiu unde trebuie pus acest post.....
marianneagu
Mama- Mohiam
Tatal - Baron Harkonnen

(Asta am aflat de pe net)

Off topic: Bine ai revenit, Sezran!
Sezran
sa mai detalieze netul asta.

ca sint mai multe personaje in universul Dune care se potrivesc cu ce ai scris acolo.
RED75
Conform registrelor Bene Gesserit: fiica Tanidiei Neras cu Baronul Vladimir Harkonnen

Tanidia Neras se pare ca e un fel de nume de "fata mare" al "preotesei" Gaius Helen Mohiam.
Sezran
sa-mi zici si mie ce registre sint alea pe care le-ai citit tu. in carte scrie chiar de gaius helen mohiam si baronul vladimir harkonnen.
red75 pune intrebarea urmatoare.
RED75
Pai ... Niste registre secrete bineinteles tongue.gif
In primele versiuni ale cartii, se pare ca in "Copiii Dunei" a aparut sub acest nume (cel putin asa zice pe Net). Nu stiu de ce l-au schimbat ulterior. Eu am o versiune in format electronic din care am citat.

Si ca sa nu spuneti ca am raspuns de pe Google:

Numiti doua specii de animale de prada (mamifere ce exista in zilele noastre) care apar in ciclul Dune ca instrumente de paza sau ale asasinilor, transformate in bestii cu capacitati specifice. Numele exact sub care apar in carte.
Sezran
în Copiii Dunei, doi tigri Laza sînt folosiți în încercarea de a-i asasina pe Leto II și Ghanima.
în Împăratul-Zeu al Dunei, haite de lupi-D sînt folosiți pentru a proteja o fortăreață-depozit a împăratului Leto II.
RED75
Raspuns corect Sezran.
Sezran
tot Dune: ce otravă i-a adus tronul lui Shaddam?
RED75
Am sapat din greu prin registrele Bene Gesserit si .... nimic. icon_rolleyes.gif
Noroc cu Anexa la volumul I: Shaddam a ajuns la tron dupa ce batranului lui i-au turnat o doza de CHAUMURKY in tuica. icon_lol.gif
Sezran
nu
RED75
Daca nu te referi la faptul ca a participat la asasinarea fratelui mai mare (am gresit intradevar cand am spus "batranului") cu otrava numita chaumurky, poate te gandesti la substantele contraceptive cu care si-a intoxicat mama pentru a nu mai da nastere unui alt pretendent la tron...
Chaumurky e o otrava intalnita si sub alte denumiri in dialectele Dunei. Dar nu mai am rabdare sa mai caut. Cred ca Musky era una dintre ele.
Sezran
nici musky, nici contraceptive. e ceva cu imparatul cel batrin.
Sezran
cu atitea detectoare de otravuri, era greu sa otravesti pe cineva in dune, in special pe imparat. in nici un caz nu puteai sa ii torni ceva in bautura. s-a folosit n'kee.
intrebarea urmatoare o pune cine vrea.
DiliBili
in care subdiviziune a Campiei de Vest este specific relieful de DUNE? tongue.gif
Sezran
gugălul meu e mai rapid decît al vostru: Cîmpia Careilor.
DiliBili
corect Sezran
Sezran
cine erau "os venerados"?

indiciu: O.S.C.
Ashtray
La mine google'u e mai incet :O.S.C e Orson Scott Card, cunoscut scriitor de romane S.F. Os Venerados din cate mi-am dat eu seama e ceva sau cineva din cartea Speaker for the Dead. Zic ca nu sunt sigur fiindca eu am gasit ca e de fapt un personaj al cartii.
Sezran
în Vorbitor în numele morților (Orson Scott Card), Cida și Gusto, doi xenobiologi de origine portugheză, inventează o metodă de a respinge temporar virusul descolada care făcea ravagii în colonia de pe planeta Lusitania. după moarte au fost beatificați, fiind cunoscuți sub numele Os Venerados.

întrebarea următoare: cîte specii trăiau pe Lusitania înainte de venirea oamenilor?
Sezran
rofl.gif
NU
Sezran
nimeni?
raspunsul e 7: 6 specii indigene, grupate cite 2 (singurele ramase in urma virusului descolada) plus o matca refugiata in urma xenocidului lui ender.

urmatoarea intrebare o pune cine vrea.
Cai Lun
Hehehehe... eu!

Ce diferente teritoriale exista intre Republica China si Republica Populara Chineza?
Sezran
republica china = taiwan
republica populara chineza = china continentala, ceea ce stie toata lumea drept china.

raspuns corect, multumesc, intrebarea urmatoare o pune cine doreste (dupa ce confirma cai lun, evident, ca poate am zis vreo gogomanie).
Cai Lun
"gogomanule".. 010.gif evident ca e... gresit! Ia du-te in Taiwan si intreaba-i pe aia d'acolo care sunt granitele Republicii China, sa vez ice o sa iti raspunda... icon_mrgreen.gif
paddy
Republica China .........totul in afara de Hong Kong....Macao.....Taiwan
Republica populara alor multi (China) ....toti ce sunt cu ochii oblici, sunt chinezi si trebuie sa se unifice cu muma tara......
Cai Lun
Ceva mai aproape de adevar, dar nu si corect..
Cai Lun
Bine, fac o precizare / indiciu: e vorba de intinderea ROC de dinainte de razboiul civiul si intinderea actuala a Chinei.
rew
Daca o iei de la 0, ROC cuprindea la inceput tot teritoriul Chinei imperiale din anu revolutiei, 1911. In 1921 au pierdut Mongolia si Tuva, in '45 americanii le-au daruit chinezilor Taiwanul, care fusese cedat Japoniei in 1895, in '48 Myanmar si-a declarat independenta si ajungem in 1949 cind s-a proclamat republica populara a lui Mao, iar Chiang Kai Shek si-a mutat guvernu la Taipei. Ar mai fi pierdute niste teritorii mai mici pe la mai toti vecinii actuali ai Chinei, India, Afganistan, Pakistan, Tajikistan, Buthan si niste insule marunte ramase la Japonia. In 1997 PRC a primit Hong Kong de la englezi si in 1999 Macau de la portughezi, teritorii pe care ROC nu apucase sa le detina, fiind pierdute din secolu 19 de pe vremea Chinei imperiale.
Pe de alta parte s-ar putea zice ca intre actualele ROC si PRC azi nu exista diferente teritoriale. Teoretic ambele guverne, care inca n-au terminat razboiu civil, pretind ca au dreptul de a guverna Marea China, continentala si insulele.
andox
Republica China a fost membru fondator al Națiunilor Unile in 1945 (pana in '71)- cand au preluat comunistii sub denumirea de China. In 1949, la finele războiului civil chinez, guvernul Republicii China se refugia în Taiwan unde forma Republica China .
Deci, Republica China (odata ) cuprindea si Taiwan , pe cand Republica Populara Chineza ar vrea ei
Nu stiu daca m-am facut inteles da deja sarbatoresc beerchug.gif falimentul oilor drink.gif
Cai Lun
"Pe de alta parte s-ar putea zice ca intre actualele ROC si PRC azi nu exista diferente teritoriale. Teoretic ambele guverne, care inca n-au terminat razboiu civil, pretind ca au dreptul de a guverna Marea China, continentala si insulele. "

Din contra! ambele pretind ca au dreptul de a guverna china continentala, dar aceasta are acceptiuni diferite intre cele doua tabere. Care sunt acele diferente?
rew
Asta e un subiect pe care poti sa-l intorci pina la pastele cailor si in fiecare zi sa sucesti intrebarea.
paddy
Am observat ca 99% din intrebarile lui Cai Lun sunt despre China ????........sa inteleg ca avem dea face cu un orezar din angroul europa 010.gif 010.gif
Bre nea Cai Lune astea nu se mai pot numi intrebari........banuiesc ca asta e o noua metoda de a invata la facultate, ne folosesti pe post de cobai 010.gif
Cai Lun
Pai ce ma, altii casuneaza pe avioane, eu macar cu chinezii sa ma pun bine... si lasa ca stim noi ca tu ai o slabiciune penntru ei... 010.gif

Raspnsul era: sunt 3 diferente teritoriale > Mongolia, Zona din nordul Kasmirului si zona din nordul Bangladeshului.

Urmatoarea intrebare o pune paddy, ca stiu ca el nu intreaba despre avioane sau Dune... (si deci asa am si eu o sansa) tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.