Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A.R.U. de la tine, Guest
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ...
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Capirossi
Imi revine dreptul de a pune urmatoarea intrebare.
Din ce an avem un imn national, cine l-a compus, cum s-a numit ?
Bafta.
stef 22
In 1862 s-a organizat un concurs public pentru a se alge un imn pentru statul constituit prin unirea Valahiei cu Moldova.Castigatorul a fost Eduard Hübsch cu piesa "Marș triumfal și primirea steagului și a Măriei Sale Prințul Domnnitor". Daca la asta te referi....

Urmatorul imn a fost "Imnul regal" al lui Vasile Alecsandri,care devenea imin de stat al Romaniei,fiind intonat pentru prima dată în 1884.
Acum depinde la care te refereai....
Capirossi
QUOTE(stef 22 @ 11 Feb 2007, 17:14) *
In 1862 s-a organizat un concurs public pentru a se alge un imn pentru statul constituit prin unirea Valahiei cu Moldova.Castigatorul a fost Eduard Hübsch cu piesa "Marș triumfal și primirea steagului și a Măriei Sale Prințul Domnnitor". Daca la asta te referi....

Urmatorul imn a fost "Imnul regal" al lui Vasile Alecsandri,care devenea imin de stat al Romaniei,fiind intonat pentru prima dată în 1884.
Acum depinde la care te refereai....

Sursa mea spune ca in 1860 ar fi avut loc concursul, castigatorul a fost capelmaistrul Eduard Lux, cantecul s-a numit "Marș triumfal spre primirea steagului Măriei Sale".
Cred ca poti pune intrebarea.
stef 22
Pentru ca raspunsul meu nu a coincis cu cel al lui Capirossi cedez dreptul de a pune urmatoarea intrebare oricui este interesat...
Capirossi
stef 22,
micile diferente din raspuns sunt cauzate, probabil, surselor diferite de pe net. Astept, deci, intrebarea ta.
Bascanu
daca el o renuntat la dreptul de a pune intrebarea ii treaba lui. Nu trebe sa validezi tu decizia lui....
deci pune intrebare cine vrea!
Wlad_red_dog
Cati ani a durat Razboiul de 100 de ani?
paddy
100 de ani icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
Capirossi
QUOTE(Bascanu @ 11 Feb 2007, 18:44) *
daca el o renuntat la dreptul de a pune intrebarea ii treaba lui. Nu trebe sa validezi tu decizia lui....
deci pune intrebare cine vrea!

Extras din regulamentul concursului:
corectitudinea intrebarii va fi aprobata de cel care a pus intrebarea
- numai dupa ce raspunsul va fi aprobat de cel care a pus intrebarea [gen > "corect, continua" sau "da, ai dreptate. Tu urmezi"..etc], respondentul va putea adresa si el intrebarea.
Bascanu
116 din 1337 pana in 1453
Wlad_red_dog
Dap ai dreptate Bascanu. Urmatoarea intrebare te rog.
Bascanu
QUOTE(Capirossi @ 11 Feb 2007, 18:51) *
Extras din regulamentul concursului:
corectitudinea intrebarii va fi aprobata de cel care a pus intrebarea
- numai dupa ce raspunsul va fi aprobat de cel care a pus intrebarea [gen > "corect, continua" sau "da, ai dreptate. Tu urmezi"..etc], respondentul va putea adresa si el intrebarea.

tu ai validat raspunsul, invitandul pe steff sa puna o intrebare!! Atributile tale se opresc aici. daca el pune o intrebare sau cedeaza dreptul nu trebuie sa te consulte pe tine.

ramanand in tema intrebarii precedente: cum se numeau generalii frantei la reizbucnirea razboiului in anul 1369? sunt 2 la numar, ei au pus la cale strategia tarii....
Sezran
nu cumva 1360-1369 a fost prima perioada de pace din acel razboi.
Bascanu
da! ai dreptate... ma refeream la 1369. dar am apasat gresit.... scuze.
anna
Du Guesclin, Clisson icon_rolleyes.gif
Bascanu
da. corect!
anna
randul meu...
Cum se numesc parintii lui Tutankhamon???
Bascanu
Akhenaton (tatal) Kiya (mama)
anna
corect.
Bascanu
cum il chema pe cel care o descoperit mumia lui Tutankhamon?
Sezran
Howard Carter
Bascanu
da. corect.
Sezran
cind a facut plopul pere? (in romania)
RED75
Conform legendei, dupa un discurs al Tovarasului in care spunea ca "imperialistii" vor amagi poporul roman "cand va face plopul mere si rachita micsunele", un grup de studenti din Regie, au agatat in plopii de pe marginea drumului pere.
Nu pot insa sa dau amanunte privind data exacta si nici pentru locatie nu garantez. Eram elev pe atunci...
Sezran
corect. urma o vizita in complex a "tovarasului" si a fost pregatita corespunzator de studenti. lor am putea sa le spunem ultrasi fara teama de a gresi.
e rindul tau.
RED75
Exista o trupa "legendara" in istoria muzicii rock a carui baterist si-a pierdut o mana intr-un accident. Ceilalti membri l-au sustinut si a revenit pe scena, aproape fara sa se simta ca este un singur brat la tobe !
Despre ce trupa este vorba ?
Max
Van halen
DarkSide
Def Leppard
RED75
DarkSide a raspuns corect. La Def Lepard ma refeream. Pune te rog urmatoarea intrebare.

p.s Ma mai documentez in ce priveste Van Halen...
DarkSide
Multumesc, Brother ! beerchug.gif

Sa ramanem tot in domeniu. Ce chitarist a folosit pentru prima data tehnica "tapping" pe chitara electrica ?
Bascanu
hendrix
DarkSide
Nu. El a folosit primul cvinta ca procedeu ritmic (pentru chitara electrica) preluat sub forma de barre sau "riff" de Angus Young de la Ac/Dc.
RED75
Hai sa incerc si eu (cam la plezneala): Jimmy Page - Led Zep
DarkSide
Nu Brother. Ca indiciu: gasesti raspunsul in documentatia pe care trebuia s-o studiezi ieri. taunt.gif
anna
Joe Satriani...cred icon_rolleyes.gif
DarkSide
Si el. Dar n-a fost primul.
Clau_Goool
hai sa dau si eu la plezneala : Eric Clapton
DarkSide
Nu. Vedeti si voi asupra carei trupe trebuia sa se documenteze RED75. E cu o pagina inainte. Si "tapping" este o tehnica rapida. Porecla lui Clapton, inca de pe vremea cand canta cu Cream este "Slow-hand".
RED75
OK. Hai sa te scap de intrebare. Desi raspunsul este controversat ... VAN HALEN
DarkSide
Multumesc, Brother! beerchug.gif

Te rog frumos sa pui intrebarea.
RED75
Intrebare usoara, ca sa scap repede:

Cine a marcat pe Da Luz, golul victoriei Dinamoviste la ultima confruntare cu Benfica ?
Clau_Goool
Vali Nastase meci fain !!!
RED75
Corect! Pune urmatoarea intrebare ! beerchug.gif
Clau_Goool
Mersi Red75. Hai sa pun si eu o intrebare : Ce imparat roman a ridicat Clujul la rangul de municipium ???
deea_red
imparatul hadrian? icon_rolleyes.gif
Clau_Goool
corect deea. ai dreptul sa pui urmatoarea intrebare icon_biggrin.gif
deea_red
ms Clau_Goool!iata intrebarea mea:ce componenta a cerebelului are rolul in mentinerea tonusului muscular?
Max
Testicolul.
edy
mezencefalul? icon_rolleyes.gif
deea_red
QUOTE(m@x @ 13 Feb 2007, 22:32) *
Testicolul.

010.gif nu!
nici mezencefalul!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.