Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A.R.U. de la tine, Guest
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ...
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Cai Lun
Avem "alb sau negru", avem "intrebari albe si intrebari negre" si ca urmare aberam cat cuprinde! Dar ce ziceti de un joc cu adevarat inteligent? Iata cu ce propunere noua ma prezint in fata voastra >>

Un joc in care baza este tot pe a da raspuns si a intreba, doar ca de data asta, avem niste reguli stricte. Iata regulamentul:

- pentru a intra in joc trebuie sa raspunzi CORECT la intrebarea adresata de ultimul participant.
- corectitudinea intrebarii va fi aprobata de cel care a pus intrebarea
- numai dupa ce raspunsul va fi aprobat de cel care a pus intrebarea [gen > "corect, continua" sau "da, ai dreptate. Tu urmezi"..etc], respondentul va putea adresa si el intrebarea.
- intrebarea adresata trebuie sa fie una serioasa si la care sa existe un raspuns! Se accepta orice domeniu. [mai putin calcule matematice, fizice, chimice... sau alte treburi de genul asta - am sa intervin daca apar!]
- se recomanda ca gradul de dificultate sa fie cat mai mare [maxim!].
- o intrebare adresata ramane valabila 24 de ore. Daca nu primeste raspuns, initiatorul trebuie sa dea el raspunsul corect si dupa aceea sa formuleze o noua intrebare. Optional, poate insista cu aceiasi intrebare, dand indicii.
- Scopul jocului este de a crea dificultate celor care incearca sa raspunda si astfel sa va pastreti dreptul de a intreba in continuare.
- se admit [evident] toate sursele de informare posibile. Important este sa gasiti raspunsul corect!
- cel care a pus intrebarea nu este dator sa raspunda fiecarei tentative gresite, trebuie doar sa aprobe varianta corecta [daca aceasta apare]. In cazul in care dupa 36 de ore de la punerea intrebarii, initiatorul nu a mai intrat pe forum, dreptul lui se suspenda automat, iar dreptul de a scrie o noua intrebare revine precedentului "concurent" [cel la a carui intrebare raspunsese "dezertorul"]
- nu se admit off topicuri sub nici o forma - vor fi sterse [pentru sugestii si reclamatii va aparea un topic nou, daca va fi cazul - pana una-alta imi puteti trimite PM! - raspunsurile intarziate se considera de asemenea OFF Topic.]
- nu se admit editari ale mesajului - duc la anularea acestuia [daca ati gresit un element esential in intrebare, formulati o noua intrebare, iar mesajul initial va fi sters. - ideea este ca in acest topic vor aparea DOAR intrebari si raspunsuri!]

VA ATRAG ATENTIA ca ORICE ABATERE de la aceste reguli va determina STERGEREA mesajului!
------------------------------------------
Hai sa incepem. Uitati aici intrebare:

Cum se numea contemporanul lui Decebal care, reusind sa combine coaja arborilor cu resturi din plantele de in, a produs pentru prima oara un material care sa poata fi impregnat cu cerneala si care va reusi astfel sa inlocuiasca treptat papirusul?
MosIonRoata
Oficialul Chinez Cai Lun a inventat hartia la anul 105
dupa Hristos.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paper

Sanatate!
Cai Lun
icon_redface.gif M-ai prins. E randul tau! beerchug.gif

PS> nu era un oficial, era un simplu eunuc al imparatului...
MosIonRoata
E greu de pus intrebari grele ca avem cioclopedie electronica
pa INTERNET si masina Google care le stie aproape pa toate...
Dar hai sa incerc:

Care este prima echipa Romaneasca care a descalificat o echipa
din Italia in cupele Europene dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Sanatate!
Max
Cred ca Dinamo in sezonul 81-82 din cupa UEFA , pe Inter Milano !...cu scorul general de 4-3!
Cai Lun
Sau echipa nationala in preliminariile pentru Campionatul European din Franta '84, imi pare ca Italia a ramas acasa din grupa aia...... da' asta a fost mai tarziu decat ce zice m@x...
Sezran
Raspunsul strict la intrebare e: Universitatea Craiova.

Completarea, optionala, este: in 1973-1974 a eliminat pe Fiorentina in Cupa UEFA, dupa 0-0 in Italia si 1-0 la Craiova (gol Oblemenco in minutul 89).

ps: Cai Lun, Campionatul European nu e Cupele Europene. Esti off-topic :P
MosIonRoata
Car'vazica Oltenii descalificatara pa Fiorentina da doua ori!
Interesant!
S'apropo da Olteni :daca te duci pa saitu' lor sa plange ca la
semifinala aia cu Bienfica la 1-1 Crisan a sutat in bara...si asta
nu e tot ... cica dupa meci s-a facut masuratori si s-a constatat
ca portile erau mai joase cu 15cm decat prevede regulamentu'...
Ptiu' drace! Da ce facura Oltenii portile mai joase, ca la ei apara
Silviu Lung care e precum numele: lung. Io crez ca numai prin capu'
da Oltean putea sa treaca un astfel da argument...

Frumoase tentativele de raspuns, dar mai incercati, mai incercati...

Sanatate!
Sezran
bine, mai incerc:

Dupa razboi, Rapid-ul a fost prima echipa din Romania care a eliminat o echipa de club din Italia, pe Napoli, in Cupa UEFA, in '71.
Napoli (İta) - Rapid Bucuresti (Rom) : 1-0, 0-2

acum e bine?

ce ma pacalira ai naibii olteni. ei sustin ca e au fost primii. si sint foarte convinsi.

ps: ar fi trebuit sa raspund doar "rapid" si trebuia sa spui ca e corect, fara alte detalii :)
MosIonRoata
Sezran a raspuns corect! Rapid Bucuresti a fost prima echipa
Romaneasca acre a scos o echipa din Italia in cupe dupa razboi.

E randul dumneavoastra sa intrebati.

Sanatate!
Sezran
n-am intrebari grele asa, la comanda.
sa incerc totusi:

care sint cele mai puternice 3 lansatoare spatiale construite de om in epoca moderna, in ordine descrescatoare a puterii lor?
Sezran
unii s-au apropiat, dar nu au mers pina la capat.

raspunsul corect este:
1. energhia
2. saturn 5
3. ssme (space shuttle main engines)

intrebarea pentru ziua urmatoare: ce avea deosebit "zeita de oricalc"?
Sezran
raspunsul corect este: cite 6 degete la miini si la picioare.

intrebarea pentru ziua urmatoare: cine a spus ceea ce scrie la "semnatura" mea?
POOL
Sincer mi se pare putzin kunoskuta vorba... Nu Neo a spus-o in MAtrix?? Imi dau si eu ku parerea.
COSMIN C
Theoden in Stapanul Inelelor,Intoarcerea Regelui
Sezran
bravo. e rindul tau sa intrebi.
COSMIN C
Ma intorc la "cainii nostri" ....

"Esti rusinea familiei, ai ajuns la Militie !"

Cine sustine ca i-au fost adresate vorbele astea si de catre cine? taunt.gif
antisteaua
Aceste vorbe i-au fost adresate de catre parinti lui Cornel Dinu.
COSMIN C
icon_lol.gif
Partial corect !
Cornel Dinu, da! beerchug.gif
Dar nu parintii... Mai incerci?
Max
cred ca matusa lui..Nuta Harisescu Bolintineanu.........
COSMIN C
Aplauze furtunoase ! Pentru amandoi !
Dar Mister M@x pune urmatoarea intrebare !

P.S.@ antisteaua, asa zice Dinu.... drunk.gif
Max
Multumim domnu' Cosmin.....

In perioada anilor '90-2000 , o echipa romaneasca de fotbal, a reusit performanta de a promova in doi ani consecutiv din esalonul trei, in prima liga, pe atunci Divizia Nationala.
Culorile respectivului club erau rosu-albastru, dar s-a facut remarcata in pima liga printr-un echipament alb-rosu.

Puteti spune despre ce echipa este vorba, si ce porecla si-a atras datorita echipamentului folosit?

HAITA_DINAMO.gif
Sezran
verystrange.gif verystrange.gif verystrange.gif

raspunsul sincer (si corect) este NU!
acum trebuie sa ma declari cistigator.

aveti grija cum puneti intrebarile! ca o sa primiti raspunsuri pe masura.
COSMIN C
Daca e vorba de o echipa venita din esalonul trei , cred ca nu poate fi vorba decat de echipa voastra, Chindia Targoviste !

Micul Ajax
Max
Coerct..
Cosmin pune intrebarea!..

..sefu nu stie 010.gif
COSMIN C
"Nu intamplator am ajuns pana acolo. Am ratat ocazia vietii mele. Am plans de oftica.In minutul 35, la 1-0, am facut o recuperare la mijlocul terenului, m-am dus putin lateral dreapta si am sutat cu latul, la coltul opus. Mingea a prins un smoc de iarba si s-a dus in bara. Nici eu n-am lovit-o prea bine.Talnar a crezut ca-i gol si a sarit de bucurie. Daca urmarea mingea ,putea s-o bage in plasa. A fost cea mai mare deceptie din cariera, pentru ca n-am putut inscrie in fata lui Liverpool."

Cui apartine declaratia?
Max
AUGUSTIN?
COSMIN C
Raspuns corect ! beerchug.gif
Max
Au jucat in marea echipa a Milanului din anii '90..au castigat campionatul european din '88 cu nationala tarii lor....au jucat impotriva stelei in finala din '89...si au ajuns antrenori la echipe celebre...
Cine sunt fostii mari fotbalisti la care ma refer?
Cai Lun
Raincard, Gulit si Van Basten?... football.gif
Sezran
ai gresit. corect e frank rijkaard, ruud gullit si marco van basten.

raincard nu se stie cine e.
Max
Cai Lun a raspuns corect!..(Rijkaard )tongue.gif ..continua cu intrebarea!
Cai Lun
Intai cateva completari la regulament. [cine la ve omite nu va fi scuzat!]

- intervalul de timp in care cel care a raspuns corect poate posta noua intrebare este tot de 24 de ore. Daca nu o face, dreptul sau revine celui care a pus intrebarea anterioara.
- daca intrebarea este scrisa neinspirat, se accepta raspunsurile stricte. [Ex > Intrebarea lui Mos Ion putea primi un raspuns strict "Rapid", fara alte precizari... era o nimereala acceptabila.]
- Intrebarile nu pot fi interpretate tendentios. [Ex: Daca intrebarea este forumlata cu "puteti spune...", raspunsul nu poate fi NU. Se raspunde la intrebarea de fond, nu se combate forma.]
- Intrebarile nu pot fi scrise tendentios. [Ex: Formuland intrebarea cu "puteti spune..." nu se poate accepta un raspuns gen "NU". Raspunsul corect va fi legat numai de fondul intrebarii]
- Nu se accepta intrebari capcana. Nu puteti intreba despre lucruri / evenimente / fapte care nu au existat. Nu puteti induce in eroare prin date / indicii gresite. In acest caz, dreptul la intrebare se anuleaza.

Of, cate reguli... voi mai adauga pe viitor ceva, daca vor mai aparea probleme.

---------------

Intrebarea mea:

>> Care este numele suveranului sicilian, care a avut conflicte de diferite feluri cu o serie de 5 Papi?
Sezran
Frederick III of Sicily (3 ales de el, de fapt 2).
Cai Lun
Frederic al II-lea [fara k si al II-lea pt. ca important e numele c ucare a ramas in istorie.]

Deci corect... Continua.
Sezran
ce scrie pe medalionul tabloului "focul" realizat in 1664 de Le Brun si cu ce seamana imaginea?
Sezran
"splendet et ascendit" (straluceste si se inalta)
imaginea seamana cu lansarea unei rachete saturn 5.
Sezran
intrebarea urmatoare:

ce este artefactul "navajo chavin do huantar", ce vechime are si ce e gravat pe suprafata lui? evillaugh1.gif

astept raspuns de la tine, [you] !
Ratacitu
QUOTE(Sezran @ 9 Mar 2006, 16:57) *
intrebarea urmatoare:

ce este artefactul "navajo chavin do huantar", ce vechime are si ce e gravat pe suprafata lui? evillaugh1.gif

astept raspuns de la tine, [you] !

Te referi la Piramida Chavin de Huantar, Peru

O chestie pre INCA ciudata cu architectura, ceramica, sculptura, textile, hydraulica si acustica

care are Chestia DualiataTzi?

Totusi nu sunt in state sa ma intereseze Apasii sau Navajo sau istoria lor
Radu10mai
Chavin de Huantar este din cate stiu eu prima tara situata langa Cordillera Blanca. Dar ma mai gandesc, s-ar putea sa gresesc.
paddy
Chavin de Huantari e un templu de prin anul 900 folosit de preoti pentru ritualuri, si pe suprafata lui e gravat o ciudatenie jumate animal jumate om dunno.gif un jaguar si niste pitici cu trei picioare 010.gif
Radu10mai
Chavín de Huantar was initially built by the Chavín, a pre-Moche culture, around 900 B.C. The site consists of two main structures, the Old Temple and New Temple. The Old Temple was an inward-facing U-shaped structure with a central court. The court contained obelisks and stone monuments with low relief carvings depicting jaguars, caymans, hawks, and various anthropomorphic forms. The interior of the temple contained a maze of passageways, chambers and water conduits.

Scuze dar nu am timp sa traduc!
Sezran
raspuns:
"pumnalul de piatra" e o coloana de granit dur de 5 metri (citeva tone), in forma de stilet, cu virful infipt (in mod neexplicat inca) in podeaua din granit (este un granit extrem de dur, foarte greu de cioplit). vechimea este estimata la peste 3500 de ani, iar pe "lama" pumnalului apare silueta unei creaturi cu trasaturi mixte de femeie si jaguar, cu gheare si serpi care i se incolacesc in jurul capului in loc de par (seamana cu meduza din mitologia greaca).

coloana se afla in una din cele mai greu accesibile sali ale fortaretei chavin de huantar din cordillera blanca.

paddy s-a apropiat cel mai mult, dar nu suficient de mult.

intrebarea urmatoare:

ce este sollis lacus?

sa nu uit: astept raspuns de la tine, [you]!
Cai Lun
verystrange.gif ar pute fi un pleonasm...

da' cred ca e o poveste / legenda... drunk.gif
oisher
sollis lacus .... nush... e ceva in latina.... cred k o expresie... bigcry.gif

pas jos... sa raspunda urmatoru... scuze k nu stiu raspunsu... dar e prea grea intreabrea..
caine_berceni
sollis lacus Presupun cai o floare :))))))

Pas sa raspunda urmatorul
rednorth
Lasand la o parte traducerea cuvintelor, Solis Lacus reprezinta intr-adevar un loc important pentru NASA si cercetatorii preocupati de existenta apei si a altor forme primare de viata de pe Marte.
Actuala denumire a acestei suprafete este Solis Planum.
In aceasta zona de pe suprafata planetei Marte, a fost “gasita” APA sau mai exact a fost observat un gheizer de apa.
Sezran
si rednorth pune intrebarea urmatoare. felicitari.
(cu observatia ca nu e un gheizer)
rednorth
Multumesc.
In mod normal as fi intrebat, daca stiti personajul istoric ale carui fractiuni de ADN pot fi gasite in informatia genetica a aproximativ un sfert din populatia masculina a Europei.
Dar pentru ca implicarea mea in acest joc, nu a fost una benevola , imi permit sa nu respect si nici eu regulile jocului si voi declina adresarea intrebarii altei persoane.
Ratacitu
Cred ca e vorba de Gingis Han sau Genghis Khan cum i se mai zice
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.