Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Arta si Cultura
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamovişti > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Universitatea DinamoMania
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
COSMIN C
"Sa-mi scriu cand o fi momentul
Cu vin rosu testamentul
Uite-asa as vrea sa mor...... "

Dumnezeu sa-l odihneasca....
marcher
Sau asa cosmine:

Sa facem o betie, beau, beau, beau
De pomina sa fie,
Si peste-o saptamana
Sa mor cu sticla-n mana
COSMIN C
Nu vreau bocete de jale,
Vreau în cea din urmă cale,
Un cobzar, lăutar,
Vreau cântând să-mi tină locul de dricar,
Nu vreau nici-o mutră tristă,
Stând cu nasul, în batistă,
De-oi muri, ăia vii
Vreau să chefuiască
Pentru mine-o zi.

Asa a vrut MAESTRUL , asa ca nu-i pacat sa ne amintim, acum, de melodiile, fara de care nici o petrecere nu e petrecere....
paddy
Un tigan al dracu
Cu atita aiacu
A venit al dracu
Si mi-a spart mingeacu'

Dumnezeu sa-l odihneasca ..... 256.gif 256.gif
red_dog 4 ever
Cântăreţul Gică Petrescu a încetat din viaţă duminică, la domiciliul său din Bulevardul Regina Elisabeta, la vârsta de 91 de ani. Corpul său va fi depus, luni, între orele 10.00 şi 13.00 în holul Sălii de Concerte a Radiodifuziunii Române.

Tot marţi, trupul neînsufleţit va fi dus în capela Cimitirului Bellu. Înmormântarea este programată pentru ziua de marţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din apropierea cântăreţului.

Într-o carieră de peste 70 de ani, Gică Petrescu a lansat peste o mie de cântece de petrecere şi romanţe.

Cântăreţul a reuşit să aibă tot ce îşi poate dori în meserie un artist: mii de concerte, zeci de discuri, sute de emisiuni de radio şi televiziune, turnee în lume.

A debutat pe când avea 18 ani, într-o formaţie studenţească. S-a afirmat alături de orchestra "Radu Ghindăa", iar în perioada 1940-1944 a cântat la sălile Allhambra, Gioconda şi Boema. O perioadă a fost angajat al Teatrului Savoy, apoi al Teatrului Constantin Tănase. După Revoluţie a lansat o serie de CD-uri: "Cu păhărelu'''' după mine", "Eternul Gică" şi "Greatest Hits", considerate lecţii de onestitate profesională.

Radiodifuziunea i-a decernat în 2001 premiul "Interpretul care a dus muzica românească în mileniul III".

În ultimii ani, din cauza sănătăţii precare, Gică Petrescu ieşea foarte rar din locuinţa lui. Era ajutat cu bani şi alimente de instituţii precum UNITER. Artistul primea din partea statului o indemnizaţie de merit în valoare de aproximativ 1.000 RON lunar.Mediafax
anmini
http://www.sighisoara-medievala.ro/istoric.htm

Astazi a inceput Festivalul “Sighişoara Medievală 2006” - „Tradiţie culturală şi mister medieval european” , prilej pentru organizatori si participanti de a evoca trecutul acestui ''batran Burg medieval''.
Timp de trei zile vizitatorii se vor putea bucura de concerte, expozitii, ateliere, comunicari stiintifice, organizate sub motto-ul “Pentru un alt Ev Mediu.” (Jacques Le Goff)

http://www.sighisoaraonline.com/poze_galer...dieval_2006.php
anmini
Pentru a nu ramane mai prejos fata de Transilvania, Moldova isi propune anul acesta sa aduca in prim plan Curtea Voievodala a Moldovei din perioada medievala. Astfel, in perioada 11.08 - 13.08, la Suceava, se va organiza Festivalul de arta medievala "Stefan cel Mare".
http://www.festivalmedievalsuceava.ro/
Bascanu
Incepand cu data de 25.08.2006 va incepe FESTIVALUL MEDIEVAL “CETATI TRANSILVANE” SIBIU 2006!!!!! pt detalii http://www.cetatitransilvane.ro/index2.html
Bascanu
In premiera, vinurile din toata Romania vor avea loc de cinste, pe o Strada a vinului, in cadrul celei de-a IX-a editii a Festivalului Medieval "Cetati Transilvane" de la Sibiu. De azi, timp de trei zile, peste 40 de trupe de muzica, teatru, cavaleri medievali sau jongleuri, din Romania, Italia, Polonia si Serbia, vor umple strazile Sibiului.

Strada Vinului este editia pilot a unui proiect mult mai amplu, ce va avea loc in cadrul aceluiasi festival, anul viitor, in 2007, cand Sibiul va fi, alaturi de Luxemburg, capitala culturala a Europei.
Festivalul Medieval "Cetati Transilvane" va debuta cu parada participantilor, programata, azi, de la ora 16, pe traseul Piata Mica – traversare pe sub Turnul Sfatului – scena amplasata în Piata Mare. Deschiderea oficiala a manifestarilor va avea loc în Piata Mare, la ora 16.30. In program sunt o serie de spectacole de teatru, printre care "Minunata pantofareasa", "Don Quijote", si "Anselmo", spectacole gazduite de Piata Mare. Fastivalul va fi condimentat de turniruri cavaleresti, asedii ale cetatii, plus spectacole pirotehnice. Nu vor lipsi nici spectacolele de animatie, concertele de muzica sau dansurile medievale.

cateva poze cu locatiile in care va avea loc festivalul..
COSMIN C
Seabastian Papaiani a implinit ieri 70 de ani !!
S-a nascut la Pitesti in 1936. Printre productiile in care a jucat se numara:"Toate panzele sus", "Nea Marin miliardar", "BD in alerta","Brigada Diverse intra in actiune ","Pacala ".
Ieri a avut loc premiera unui nou film in care joaca:"Pacala se intoarce"

Va vine sa credeti cum a trecut vremea?

La mulţi ani, Maestre!
COSMIN C
A incetat din viata, la 86 de ani, actorul Ernest Maftei...
Badia s-a nascut la 6 martie 1920 in comuna Prajesti de langa Bacau.
A jucat in peste 200 de productii, lung metraje sau seriale de televiziune, printre care:Nepotii gornistului,Desfasurarea, Rascoala, Neamul Soimarestilor, Reconstituirea, Baltagul, Puterea si Adevarul, Departe de Tipperary, Duhul aurului, Prin cenusa imperiului, Osanda, Buzduganul cu trei peceti, Ultima noapte de dragoste, Mihail caine de circ, Dumbrava minunata, Ciresarii, Pacala se intoarce...

Dumnezeu sa-l odihneasca....
RED75
De cand il stiu ca bunicul Lizucii mi se parea neschimbat si credeam ca e nemuritor...
Dumnezeu sa-l odihneasca !
COSMIN C
Exact, cand le citeam copiilor Dumbrava minunata in minte aveam imaginea bunicului din film....Chiar ca parea nemuritor....
red_dog 4 ever
Romania a mai pierdut un mare artist.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace
Cai Lun
Hm.. trist... era intr-adevar un personaj care parea desprins din alta lume...

Odihneasca-se in pace!
mrbodo2002
Dumnezeu sa-l odihneasca!
De fiecare data cand l-am vazut arata foarte bine si era mereu pus pe glume.Mai rar asa oameni...
Cai Lun
Sunt putin speriat, a mai disparut un actor... ne-am cam imputinat...

Sebastian Papaiani.
icon_rolleyes.gif

...ma tem ca e adevarat...
DiliBili
ca actor da... tot respectul, ca om ...am avut sansa sa-l cunosc personal... lasa mult de dorit, printre altele mi-a spus si de ce i se spune badie
Bascanu
si de ce i se spunea badie?
DiliBili
daca spun imi iau dojana... are legatura cu unii care erau mari smecheri in perioada in care era mai tare decit Mihai, cel din avatarul lui Anti
RED75
Despre morti numai de bine drink.gif
Cai Lun
Da, a fost legionar.
redlady08
si chiar parea nemuritor si mereu pus pe glume....D-zeu l-a luat acolo sus, in vis, fara chinuri, "frumoasa" moarte (daca pot spune asa).

D-zeu sa-l ierte!
deea_red
da...saracu...Dumnezeu sa-l odihneasca!sincer raman de fiecare data fara glas cand aud ca a murit cate cineva pe care il cunosteam mai mult sau mai putin.parca e ireal cand iti dai seama ca nu mai e langa tine!am auzit odata o fraza care mi a placut ,nu mai stiu cina a spus-o,si anume:e trist ca venim pe rand si plecam pe sarite!
dudu1961
STEFAM CEL MARE _____cel mai mare Roman _____cu rezerva de rigoare ca eu vedeam pe altcineva dar decit sa iasa Wuren. nu stiu cum ,de care nu a auzit nimeni si a terminat pe locul 5 mai bie "Fane Babanu"
Cai Lun
Am putea face un sondaj si pe DinamoMania pe tema asta... daca sunteti interesati.
dudu1961
Da sfoara in tara ce mai astepti dar si cu argumente !
redlady08
suna interesant....a fost un om de frunte dar parca au fost altii care meritau mai mult....hai adi da drumu la sondaj doglaugh.gif
Cai Lun
Pai si.. facem sondaj clasic, ca la "jucatorul meciului" sau sa facem cu voturi ca la miss? [doar ca vizibile]

-la sondaj vom pune niste nume de la inceput.
DiliBili
a II a varianta
Ashtray
Sondaj cu nume, si dai o perioada de votare(pana la sfarsitul anului de exemplu)
rednorth
Mai oameni buni, voi sunteti oameni cu scaun la cap, si nu disperati dupa "shouri" de succes imprumutate dinafara.
Ce mama ma-sii, ajungem si noi s-o comparam pe Mrgareta Paslaru cu Paulescu, pe Stefan cel Mare cu Nadia , pe Eminescu cu Gregorian Bivolaru.
Mai ramane sa angajam si un cameraman s-o filmeze pe miss Dinamomania , punem pe site si belim ochii ca disperatii Astfel am pasit si noi cu succes in "sou-biz" si reality-show-uri.
Daca vreti ceva de genul asta, hai sa facem un sondaj cu mari sportivi, pe discipline sportive si chiar pe decade, ca nu poti compara pe Balas-Soter cu Roxana Scarlat de la scrima.
DiliBili
si mie mi s-a parut o mare prostie sa compari pe x cu y, ... oricum nu aveau cum sa faca GRESEALA sa compare pe Antonescu cu pastorul Rumburak
dudu1961
Si de ce nu ? Acolo a fost vorba de" Mari Romanii " Ce este rau in a ne da si noi cu parerea sa vedem daca sintem mai destepti decit cei care au votat (am fost si eu printre ei ) la tvr ,si asta insaeamna ceea ce am inteles eu din acel joc ca era vorba de Romani despre care a auzit o lume intreaga nu tata Floarea din coltul starzi ,aici pot intra si sportivi; sau daca vreti altfel @Cai Lun fa-l pe domenii .
Cai Lun
Astept si alti doritori, in afara de cei care au scris pana acum.. daca mai sunt membri interesati, atunci poate vom deschde un topic...
redlady08
eu zic ca e buna si ideea lu rednorth...dar sa se faca separat de ceea ce discutam acuma....asta cu "Mari Romani" chiar daca teoretic nu ar fi termen de comparatie e interesant de vazut si ce ar iesi la noi:D.....eu sunt pentru a 2 a varianta cai lun doglaugh.gif
MosIonRoata
Ernest Maftei a fost un mega actor ...

Cel mai mare Roman?! Pai nu exista cel mai mare pentru simplul motiv
ca relatia "mai mare" definita pe multimea Romanilor nu ete transitiva
(daca X e "mai mare" decat Y si daca Y e "mai mare" decat Z nu implica
intotdeauna ca X e "mai mare" decat Z).

In alta ordine de idei, pentru ca suntem la Arta si Cultura,
din pagina de mai jos puteti citi si copia in calculatorul dumneavoastra
operele Sfintilor Parinti ai Bisericii in Limba Engleza.

http://www.ccel.org/fathers.html

Sanatate!
Cai Lun
1.> Despre Antonescu la "Mari Romani"

2.> 14 ani de la moartea lui Ion si Doinea Aldea-Teodorovici

V-ati intrebat de ce tocmai in seara de 31 octombrie TVR a difuzat filmul "Luther"? Pentru ca....
31.10.1517 – Tanarul german Martin Luther lipeste pe usa bisericii din Wittenberg cele 95 de teze împotriva indulgentelor. Inceputul Reformei

Apropo de ce spunea MosIon...
- la 1.11.1925 – Episcopul Miron Cristea este investit ca patriarh al noului stat unitar român. A fost primul patriarh al României, sub conducerea sa realizându-se unificarea bisericeasca si organizarea Bisericii ca Patriarhie.
-trei ani mai tarziu is la aceiasi data se inaugureaza Radiodifuziunea romana.
Bascanu
Programul Sibiu Capitala Culurala va fi prezentat maine la Venetia prin intermediul unei expozitii de fotgrafii. Manifestarea va fi organizata in perioada 1-15 noiembrie la Institutul Roman de Cultura si cercetare Umanistica de la Venetia. Manifestarea isi propune sa anunte si sa promoveze in Italia programul Sibiu Capitala Culturala europeana 2007. Astfel, vor fi expuse 52 de fotografii care surprind profilul cultural, istoric si arhitectonic al Sibiului. Evenimentul va preceda seria manifestarilor programate in luna decembrie la Venetia, in scopul aderarii Romanieie la UE.
MosIonRoata
PSALMUL 50

Fie-ţ milă, Doamne, de mă iartă,
Cu milostivirea cea bogată,
Şi pentru a ta ieftinătate
Să mă curăţăşti de răutate.
Şi mai cu de-adins de rău mă spală
Şi mă limpezeşte de greşală.
Că eu îm ştiu a mea fărălege
Şi răul mieu nainte-mi ce merge.
Ţie ţ-am greşitu-ţ, Doamne svinte,
De-am făcut răutăţ denainte.
Cuvintele tale te-ndireaptă
La giudeţ să-nvinci, când vei da plată.
Iacă-s zămislit în strâmbătate,
Aplecat de maică-mea-n păcate.
Ce tu, Doamne, iubeşti dereptatea,
De-ţ arăţ pre mine bunătatea,
Şi cu taine ce nu să pot spune
Mi-ai arătat a ta-nţelepciune.
Cu izopul tu mă ocropeşte
Şi mă scaldă de mă curăţeşte.
Să hiu spălat şi alb ca omeţii,
Să mă bucur şi eu cu direpţii
De veşti bune şi preacuvioase,
Şi să-mi bucuri mişelele oase.
Doamne, nu-ţ întoarce svânta faţă
De greşele ce-am făcut, cu greaţă,
Şi de câte-am lucrat fără lege,
Cu milostivirea ta le şterge.
Inemă curată tu-m zideşte
Şi duh dirept în zgău îm noieşte.
Nu mă urni din svânta ta faţă,
Şi duhul tău cel svânt ce mă-nvaţă
Să nu-l depărtez de cătră mine,
Ce să-m dai bucurie cu bine,
Cu svânta ta, Doamne, mântuinţă.
Şi să-m dai şi duh de biruinţă,
Ca să-nvăţ pre cei fără de lege
Cătră căile tale s-alerge,
Să să-ntoarcă de pre răutate
Cătră a ta svântă bunătate.
Şi mă scoate, Doamne, de la sânge,
Cu mântuinţa ta de mă strânge.
Şi cu adevarata ta-mpreună
Limba mea să-ş facă voaie bună.
Şi buzele mele, Doamne svinte,
Să-m deşchiz, şi rostul să te cânte,
Să dea veste fără de sâială
În tot locul de svânta ta fală.
Că de-ai pofti jărtvă, ţ-aş aduce,
Că jărtvele de ars nu-ţ par dulce.
Lui Dumnezău jărtva ceea place
Cu sufletul înfrânt ce s-a face.
Inema cea zdrobită şi frântă
La Dumnezău nu va fi de smântă.
Şi cu a ta, Doamne, bună vrere
Sionului să-i faci mângâiere,
S-aibă de toate părţile pace,
Pănă zidiuri nalte să vor face
Pregiur Ierusalim cetate,
Să scripască dar şi bunătate.
Atunci jărtve direpte ţ-vom face.
Colaci şi prinoase, cumu-ţ place,
Vin şi pâine, unt şi cu grâu dulce,
Şi viţăi pre oltari ţ-vom aduce.

Mitropolitul Dosoftei

http://biblioteca.euroweb.ro/a1830.htm

==========================================

Sanatate!
gavros
QUOTE(Cai Lun @ 22 Oct 2006, 13:23) *
Am putea face un sondaj si pe DinamoMania pe tema asta... daca sunteti interesati.

mi se pare chiar buna ideea..... dar eu zic sa tinem secret voturile
Cai Lun
Ieri am comemorat 66 de ani de la asasinarea lui Nicolae Iorga. Probabil cel mai mare roman din istoria moderna a Romaniei...
MosIonRoata
Iorga a fost un mare savant dar un om mic la suflet.

Sanatate!
iulian_reddog
QUOTE(Cai Lun @ 28 Nov 2006, 2:19) *
Ieri am comemorat 66 de ani de la asasinarea lui Nicolae Iorga. Probabil cel mai mare roman din istoria moderna a Romaniei...

De ce? Ca nu inteleg! Cel mai mare istoric, da. Ca doar e campion mondial la scris carti, dar cel mai mare roman din istoria moderna, nu cred.
Cai Lun
Mi-am exprimat o parere. Iorga nu a fost doar istoric. A fost un eciclopedist. Ca istoric e incomparabil, ca roman a fost admirabil, ca om politic a fost lipsit de abilitati, dar una peste alta, e unul idn cele mai stralucite minti zamislite de poporul roman. Repet, parerea mea..
MosIonRoata
Nicolea Iorga a fost o minte stralucita, a adus o noua interpretare a evolutiei social istorice in spatiul Sud-Est European evidentiind faptul ca Imaratia Califatului Otoman de la Tzarigrad, desi sub voal Islamic, a mostenit si integrat matricea culturala si istorica a Rasaritului Crestin-Ortodox.
Nu se poate uita insa ca Iorga, liber si nesilit de nimeni, a devenit accesoriu la una dintre cele mai odioase crime din Istoria Neamului Romanesc.

Sanatate!
iulian_reddog
Iorga este cel mai mare istoric roman, nu numai prin cantitatea de carti scrise ci mai ales prin calitatea lor. Nimic de obiectat.
Problema mea este ca nu-l vad ca cel mai mare roman din istoria moderna a Romaniei, doar pentru ca a dus cercetarea istorica mai departe decat ar fi putut oricare altul.

@MosIonRoata
Cred ca sunt extrem de putine, si sincer nu stiu nici care, sunt perioadele si spatiile geografice unde sa nu-si fi pus amprenta Iorga. La peste 1.200 de carti scrise si peste 20.000 de articole, ar fi greu sa-mi dau cu parerea.....
Bascanu
inca o luna pana la 1 ianuarie bananasmile.gif

După ce a fost prezentat publicului din Berlin si Bruxelles, programul Sibiu Capitală Culturală Europeană a fost prezentat ieri la Paris. Cu această ocazie, Nicolae Manolescu a fost instaurat oficial în functia de ambasador al României la UNESCO. Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Culturii si Cultelor, în colaborare cu Delegatia permanentă a României de pe lângă UNESCO si a inclus si vernisajul expozitiei de fotografie “Sibiu, tânăr din 1911" . La prezentarea programului Sibiu Capitală Culturală Europeană au fost invitati peste 250 de membri ai delegatiilor permanente de pe lângă UNESCO, precum si numerosi reprezentanti ai mass – media din Franta. Din delegatia tării noastre a făcut parte Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor, si Sergiu Nistor , comisarul guvernamental pentru programul Sibiu Capitală Culturală Europeană. În cadrul acestui eveniment, Nicolae Manolescu a fost prezentat oficial ca noul ambasador al tării noastre pe lângă UNESCO. “Sibiul, unul dintre cele mai mari si reprezentative sit-uri arhitecturale medievale din Europa, candidează pentru a fi inclus pe lista ansamblurilor monumentale din patrimoniul mondial UNESCO" , se arată într-un comunicat de presă remis de către Ministerul Culturii si Cultelor.
iulian_reddog
Da, abia astept sa vin la Sibiu la anul, sa-l vad restaurat. In vara asta, cand am trecut pe la Sibiu, inca se mai lucra.
Bascanu
acum l-o terminat!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.