Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rasismul in fotbalul romanesc
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > Fotbal în general
Pages: 1, 2, 3
Cai Lun
Bun, deci insulta e adresata unui grup.... facem progrese...
MosIonRoata
Ne departam de la subiect. Masurile luate de FIFA nu fac altceva
decat sa adanceasca si sa agraveze tensiunile sociale acolo unde
ele exista deja. Caci la ce ne putem astepta cand un jucator
apartinand unui grup, musai minoritar, este incurajat sa ia mingea
cu el la vestiar, pe motiv ca nu stiu ce a auzit el strigandu-se in tribuna,
sa intrerupa meciul si sa genereze si sanctionarea partenerului de intrecere...

Acestea sunt provocari ordinare din partea unor pirati care au preluat
controlul FIFA cu scopul de a o folosi in scopuri ce nu au nimic in comun
cu fotbalul.

Sanatate!
Cai Lun
Deci tu nu esti de acord cu reactii precum cea a lui Eto'O?!
MosIonRoata
In general, toata stima pentru Samuel Eto'o si pentru
modul in care a raspuns el gruparii Chelsea. Pe de alta
parte insa, un jucator care ia mingea in mana in timpul jocului
si fuge cu ea la vestiare, trebuie sa primeasca cartonasul rosu
si suspendare iara nu laude. Din pacate o serie de mari jucatori, dar oameni
simpli in viata de zi cu zi, au fost manipulati sa actioneze astfel
crezand ca in modul acesta lupta pentru o cauza dreapta.
Se inseala amarnic.

Sanatate!
radu
ce reactie ar fi trebuit sa aibe?
tu ce reactie ai fi avut?
MosIonRoata
"ce reactie ar fi trebuit sa aibe?
tu ce reactie ai fi avut?"

Trebuia sa-si fi vazut de joc. Daca toti fotbalistii ar pleca la
vestiare cand aud ceva care nu le convine, nu s-ar mai juca fotbal.

Sanatate!
radu
stiu ca sunt putin off topic dar... nu cred ca tu ai fi continuat..mai ales ca nu se intampla pentru prima oara...si era vorba de rasism nu de injuraturi de 2 lei ...+ ca nu e cazul sa comparam suporterii de afara cu cei de aici..pe stadioane in afara se duc oameni de toate varstele de la 5 ani la 99 de ani..aici nu poti sa iti aduce nevasta si copilul de atata m**e si p**i si etc
Cai Lun
Nu esti deloc off topic, radu.
nubi1
Am si eu o intrebare pentru cel care a deschis acest thread.
De unde provine rasismul in general si de unde se naste el in Romania?
O cauza exista nu?! Deci daca esti draguta Livia lumineaza si mintile noastre. Si eu folosesc expresii rasiste sau xenofobe dar nu consider ca sunt cu ceva inferioara oricarei alte rase, dar le folosesc in momente de tensiune. Imi exprim niste sentimente care sunt primare(dupa parerea mea) dar nu ma simt cu constiinta incarcata deloc.
Spun ca sunt primare pentru ca exista o agresivitate crescuta in oricare din noi fata de oricare alta rasa in afara de cea din care faci parte. Iar negrii, tiganii sau oricare altii gandesc si reactioneaza la fel ca si noi, rasa alba.
Dar una peste alta nu cred ca exista o problema in fotbalul nostru vis-a-vis de problema rasiala. Decat daca il cauti pe senzationescu...
Livia
draga nubi1, te contrazici singura....dak folosesti expresii rasiste..e clar ca te consideri superioara rasei respective...pt ca cred ca ai mai mult de 5 ani sa stii ce spui....si e trist sa nu ai altceva de ce sa te legi decat de rasa cand vrei sa "ataci" o persoana...
si da!...cred ca exista o problema a rasismului in fotbalul romanesc...atata timp cat un fotbalist de culoare e cu mult mai fluierat decat unul european...
radu
@ nubi..
daca vrei caz concret uita-te chiar in curtea noastra..Daouda iti spune ceva?
Radu10mai
Mie imi aminteste de o leguma! 010.gif Ce-i cu daouda era injurat ca era VARZA! nu ca e negru!! drunk.gif
radu
si altii nu-s varza? si nu s-a intamplat ca in cazul lui..hehe copii
Radu10mai
Mai varza ca crazy.gif douda rar gasesti 010.gif Doar a reusit performanta de a-si inscrie in proprie poarta, ca cea adversa era prea departe!! nana2.gif
Leaveyou
Eu sunt de părere că nu este rasism !
În România este vorba despre altceva.

P.S. Daouda merita toate bananele de pe lume ! Tu'l în cur de negru ! (Vedeţi, nu este vorba de rasism).
Moarte ţiganilor (la fel).
radu
asta e rasism..si nu stiu daca e bine ceea ce faci..dar eu nu sunt moderator si nu imi pot da cu parerea daca ce faci tu e bine.

cand iti injuri un prieten zici f***l in cur de alb? no no no
alain nicolski
radu, cind injuri pe cineva te legi de ce vezi mai repede, de ceva evident. cind te "taie" un idiot cu un mercedes pe strada zici ceva de mercedes. asta inseamna ca ai ceva impotriva mercedesurilor? la daouda cel mai evident lucru si cel mai usor de atacat e culoarea. daca ar fi fost un jucator macar normal (nu ronaldinho) il mai ataca cineva pe motiv ca e negru? l-a atacat cineva pe nelson?

ps: ce a zis leaveyou de daouda nu e rasism, e perversiune. se pedepseste numai daca se intimpla in locuri publice sau fara incuviintarea respectivului. crazy.gif
f_rares
QUOTE(Radu10mai @ 23 Mar 2006, 12:54) *
Mai varza ca crazy.gif douda rar gasesti 010.gif Doar a reusit performanta de a-si inscrie in proprie poarta, ca cea adversa era prea departe!! nana2.gif

Ce ai ma cu el...saracul...a fost derutat de mutarea in zona temperata si a uitat ca nu e intre negri.
Lasa-l ca uite acuma si-a mai revenit.
Si eu m-am enervat ca a dat acel autogol,dar nu ar fi putut sa fie vb de rasism nono.gif
paddy
E un subiect care ne depaseste drunk.gif daca am fii fost in Anglia , Franta, Spania sau Italia am fii primit pina acum raspunsul corect thumb.gif la noi nu e rasism nono.gif noi avem boala pe tigani, atita tot 010.gif cine a fost in afara si a stat o perioada lunga are o mica idee ce inseamna rasismul........
Ati vazut vreodata cum reactioneaza babele de la tara cind vad un negru ????.......isi fac cruce, crezind ca il vad pe satana 010.gif
Intradevar avem o mica problema cu tiganii dunno.gif dar deocamdata nu am vazut nici un tigan spinzurat de felinar, sau cruci de foc in fata caselor lor, avem boala pe ei, nu din cauza ca sint tigani......nu ii suportam, pentru faptul ca sint: jegosi, paduchiosi, needucati,puturosi, si se comporta ca niste barbari.....problema mai grava e ca nu vor sa se integreze in societate, mai bine se duc sa fure decit sa munceasca.....si pentru aceste lucruri Romani nu ii vad cu ochi buni, si ii baga pe toti in aceeasi oala, asta sa insemne ca sintem rasisti ????????
Voi credeti ca negrii din Africa cind vad un alb nu-i ia fata in p.... dunno.gif totul pleaca de la religie si culoarea pielii banned.gif
antisteaua
Paddy are dreptate. In afara de incidentul cu Dauda nu au fost probleme rasiale in Romania. Problema cu tziganii este alta treaba. Nu ma deranjeaza pentru ca ar fi inferiori sau pt ca au pielea mai inchisa. Problema lor este ca nu sunt civilizati. Spre exemplu eu lucrez in administratia publica si am de a face printre altii si cu tigani. Pai cand intra aia in birou miroase de ti se intoarce stomacul pe dos. Tre sa tin geamurile deschise. Daca s-ar spala si ei cu apa si sapun ar rezolva problema dar ...
De asemenea desi sunt inculti se cred buricul pamantului. Ei au impresia ca daca au bani pot sa faca ce vor. Comportamentul lor (limbaj, atitudine sfidatoare, violenta) ma scoate din sarite.
Alta chestie care ma oftica este ca desi unii nu stiu sa scrie au o caruta de bani si altii care invata prin scoli traiesc dupa azi pe maine. Am avut de a face cu tigani miliardari si cand trebuiau sa scrie o cerere imi spuneau ca nu stiu sa scrie. Cum dracu sa nu te oftici? Cum dracu sa-i ai la suflet ca sa nu zic altfel?
Si cel mai tare ma oftica persoanele care accepta sa primeasca spaga de la incultii astia imbogatiti peste noapte si-i lasa in pace in loc sa-i cerceteze si sa-i bage unde le este locul.
Si colac peste pupaza mai trebuie sa imi sara in fata supa cand aud manele de la taranul de deasupra.
De asta nu-mi plac tiganii. E o chestie nu neaparat rasiala ci e o chestie bun simt, de cei 7 ani de acasa. E drept ca sunt si romani care sunt inculti, prosti dobitoci dar astia constituie exceptia de la regula.
radu
in meciul cu shelbourne tot tigani erau pe teren?
ce numai tiganii au banii de restul de imbogatiti inculti de ce nu te iei?
"E o chestie nu neaparat rasiala ci e o chestie bun simt, de cei 7 ani de acasa" no comment.
vad ce lucrezi in administratia publica de stai toata ziua pe dinamomania pe banii nostri.
antisteaua
offtopic.gif
Raducule mi se pare mie sau si tu esti ....... mamba.gif ? 010.gif (ca vad ca le tii partea)
Dar ca sa te lamuresc:
1. Am spus ca sunt si romani inculti dar bogati dar acestia sunt exceptia care confirma regula (prin urmare documenteaza-te mai atent apoi comenteaza)
2. Atitudinea lor este determinata de lipsa de educatie care ar trebui sa fie facuta in primii ani de viata.
3. Nu stau toata ziua pe dinamomania. Spre stiinta ta tin sa te informez ca programul meu inceteaza la ora 4 si pot sa stau cat vreau pe dinamomania pt ca imi place site-ul. Pe banii tai nu stau pentru ca in timpul programului imi vad de treaba dar cateodata nu pot sa ma abtin sa nu te atac si asa ca intru pentru 2 min si dau un atak nana2.gif
nana2.gif nana2.gif nana2.gif nana2.gif nana2.gif
radu
sa inteleg ca tu nu le ti partea?
la intrebarea cu shelbourne nu ai raspuns ai raspuns la ce te deranja.
nu are rost sa intru in off topic mai departe..ceea ce spun eu este ca exista rasism in fotbal in romania nu este o obisnuinta dar exista...si nu suntem in stare sa recunoastem si sa ne educam..asta e cand avem impresia ca suntem cei mai destepti de pe planeta.. am incheiat raspunsurile in acest topic.
silentdog
PTR tigani am doar NAPALM DEATH!!!!!
SI ptr oricine care e outsider d romania,care isi decreteaza tinuturi,care cred ca romanii sunt straini in propria lor tara!!!!
Cai Lun
Pe undeva, acesta este stilul discutiei care ar trebui sa animeze acest topic. Pe de alta parte insa, sunt si multe scapari... haideti sa le spunem "rasiale". Insa aceste scapari eu le pun mai degraba pe baza unei slabe informari, dezinformari sau chiar inculturi.

Teorie social-politică care sustine inegalitatea biologică si intelectuală a raselor umane. - zice dictionarul despre RASISM. Acuma' e clar ca imensa masa a celor "abonati" la rasisim in Romania nici macar nu au notiunea de teorie social-politica, nicidecum sa vorbim despre a o intelege si a si-o insusi. Prin urmare, "rasismul" nostru este mai degraba o manifestare a mahalagismului. Ori ca e Dauda, ori ca e Banel, pentru noi tot tigan e. Problema e ca nimeni nu sta sa dezvolte si sa aprofundeze acest "folclor". In fata legii, incultura si indolenta nu sunt scuze.

Spunea antisteaua ca "Atitudinea lor este determinata de lipsa de educatie care ar trebui sa fie facuta in primii ani de viata." Eu unul sunt de parere ca aceasta este doar un aspect, doar jumatatea plina a paharului. Pentru ca restul, este in ograda noastra. Nu doar noi nu suntem "compatibili" cu modul lor de viata, dar nici ei nu sunt compatibili cu lipsa de interes, cu dezgustul afisat de noi ceilalti. Daca am lua o familie oarecare din Romania si am duce-o in alta parte de lume [foarte bune exeple sunt capsunarii din Spania], ar fi ei tratati fara discriminare? Aici problema fundamentala este dupa mine incapacitatea lor de integrare sociala. Dn punctul lor de vedere insa, nu ei suntem cei care refuza sa se integreze, ci noi suntem cei care refuzam sa ii primim.

Cu ceva timp in urma, un anume Nicolae Paun, tigan "versat" - Niky Scorpion pentru cei din sectorul 5 - [altfel un intelectual..] spunea la o emisiune "de-a lor", ca in istoria Romaniei, dupa momentul dezrobirii tiganilor de pe vremea lui Cuza, statul nu a aplicat nici un progrm de integrare sociala la adresa lor. E valabil pana astazi acest lucru! Prin urmare, nu ii poti cere pamantului nearat sa iti rodeasca toamna...

Idea este ca trebuie sa ne aratam dispusi in a intelege radacinile si cauzele care genereaza astazi efectele despre care discutam. Sincer sa fiu insa, mie imi repugna mai putin la adresa vrajitoarei care si-a trantit un palat pe Antiaeriana si mai mult la adresa blondei, studenta in anul 3, care s-a angajat bonă la piranda...

Stiati ca.... in Suedia [parca] bancurile cu blonde sunt interzise?
antisteaua
Pai daca se poate atunci sa discutam:
Pe undeva are si Cai Lun dreptate. Dar la nivel guvernamental si la nivel de ong-uri se desfasoara f.f. multe programe pentru integrare in viata sociala a tziganilor. Din cate stiu eu pe de o parte banii alocati pt aceste chestii sunt tocati prin seminarii si mese rotunde tot de tiganii care se ocupa de treburile astea pe de alta parte pe tzigani ii cam doare in paispe de programele astora.
Problema nu vine prin urmare din lipsa de preocupare a statului sau a ong-urilor ci vine din mentalitatea lor. E o vorba: tiganul tot tigan ramane. Chiar si seful lor - Medelin la o emisiune tv nu a rezistat pana nu si-a sters nasul cu dosul palmei.
Mentalitatea asta o au in sange si nu poate fi extirpata. Asa sunt ei si gata.
De mici copii sunt invatati ca ratiunea lor de a fi este sa fure sa insele sa castige bani din pacaleli, sa fie aroganti, sa fie tupeisti, sa faca ce vor chiar daca deranjeaza pe altii.
De aici vine ura fata de ei. Hai sa nu-i zic ura dar dispret tot este.
Plus de asta ei nici nu vor sa evolueze. Ei vor sa ramana asa cum sunt.
Eram intr-o seara la rand la alimentara si un tigan s-a bagat in fata. Dupa ce a platit i-a zis la un domn :-Nu te superi vere daca am intrat in fata, ca ma grabesc? Domnul i-a spus ca nu se supara dar ca era frumos sa ceara voie mai dinainte, ca poate a invatat si el bunele maniere la scoala. Stiti ce a zis tiganul?
-Pentru noi spoitorii nu exista scoala in Giurgiu!Ne pisam pe ea de scoala! La noi conteaza pumnul si banul! Apoi a inceput sa-l ameninte pe domnul acela.
Pai cand vezi o faza ca asta iti mai vine sa ii ajuti sa se integreze? Iti vine sa dai cu napalm pe ei, cum zicea silentdog mai sus.
Plus de asta chestia cu integrarea e o chestie de vointa din partea lor nu din partea noastra. Daca ei nu vor atunci degeaba vrem noi. Pana la urma urmei tiganul tot tigan ramane.

PS: In Giurgiu, fiind oras mic, cum se deschide un bar, tiganii dau toti buzna acolo. Bineinteles ca-si baga si-si scot p... si fac scandaluri ca nu poti sa mergi cu prietena sau nevasta acolo. Dupa 2 luni barul ala, daca nu scapa repede de ei e in faliment ca nu mai calca prea multi romani pe acolo.
Deja la unele baruri nu sunt serviti corespunzator tocmai ca sa plece dracu de acolo is sa nu mai vina.

Pt radu: nu ma uit la meciurile zdelei. Ma uit doar de 2 ori in campionat cand joaca cu Dinamo.
cum dracu sa-i iau eu in brate cand eu ii dispretuiesc?
nu mi-ai raspuns la intrebare.
MosIonRoata
Rasismul in fotbalul Romanesc nu exista, da Blatter ala da la FIFA
a dat cu mucii'n fasole cand a spus din auzite ca in Romania se
vine cu portretul lui Hitler (?!) la meci si ca sa nu fie nevoiti sa-si ceara scuze
astia recurg acum la tot felul de smecherii ca sa demonstreze ca exista.

La meciu' cu Selbourn negrii aia au fost huiduiti pentru ca au dat la gioale nu
pentru culoarea pielii. S-au gasit unii bagatori de seama, care nu-si pot justifica altfel
salariile grase, sa ne toarne la UEFA, aia au dat o amenda da 30.000 euro,
Nea Gigi a facut contestatie si aia au marit pedeapsa suspendand terenul
pentru o etapa.

De la o vreme-incoace, astia da la FIFA si da la UEFA se comporta ca niste
stapani de sclavi pe plantatie, santajeaza pe toata lumea (vezi cazul
Olympique Lionaise), ba chiar se mai pun si deasupra legii.
Ca urmare, si FIFA si UEFA o sa se dezintegreze, asa cum s-a intamplat
acum cativa ani cu Federatia Internationala de Sah.

Sanatate!
antisteaua
Si inca ceva referitor la comportamentul lor:
Deoarece localurile nu prea mai ii primesc sa faca nunti (imi spunea un proprietar al unui local ca mananca seminte toata noaptea si a doua zi trebuie sa mature o galeata de coji dupa jos) cei care stau la case isi fac nunta la cort. Problema este ca intind niste hore pe sosea si daca esti cu masina trebuie sa astepti sa termine ei. Si militienii, firar mama lor a dracu nu se baga desi au salarii mari si sporuri tot la fel de mari. Daca claxonezi risti sa te alegi cu geamuri sparte si cu o mama de bataie. Si tu, Cai Lun imi vorbesti ca ar trebui sa-i ajutam? Eheee mai e departe pana departe! 149.gif 149.gif 149.gif 149.gif 149.gif 149.gif 149.gif 149.gif 149.gif 149.gif
Cai Lun
Mosule, pai parca pana acum erau Blatăr, Selborn, Olempic... thumb.gif

Ceea ce se intapla acum cu rasismul este exact fenomenul care se petrece de multa vreme incoace si cu antisemitismul. Evident, probabil ca rezultatul va fi o exacerbare sau poate chiar creerea adevaratului rasism si a adevaratului antisemitism. Multe din deciziile forurilor internationale incita in felul lor si nu este exclus ca acesta sa si fie scopul profund al masurilor pomenite [e si aici o teorie a conspiratiei...]

Totusi, daca imi curg lumanarile in gura si nu am batista la mine, cred ca m-as incumeta sa utilizez dosul palmei, sau maneca camasii [in caz ca nu am tricou].
Este adevarat, antisteaua, ca de la buget se aloca sume importante pentru programele de integrare sociala a "rromilor". Insa aici este o delapidare la nivel inalt. Pentru asta cei din guvern care aproba acordarea de fonduri ar trebui bagati la puscarie. E ca si cum ai zice: "vreti sa va integrati? Na-va bani, scoliti-va." Pai da-mi mie un milion de euro sa asfaltez sectoru' 5, sa vezi ce casa imi trantesc undeva prin munti! Fac treaba rasoleala cu 100.000 si restu ii trag, ca doar tre' sa manancă si gura mea o merdenea, nu?
Deci nu se face asa, asta e bataie de joc pe bani publici. Practica logica ar fi cea care se aplica si in cazul fondurilor UE, adica tu vii cu proiectul, noi il verificam si il testam si daca totul e ok, din fondul pe care il avem alocat iti dam bani. Ce nu se consuma revine la buget. Nu e capabila Romania sa foloseasca fondurile venite de afara, in schimb, in fiecare an, ONGurile tiganilor termina intotdeauna anul cu balanta contabila 0... MESERIASI!... thumb.gif
Programele trebuiesc facute, indrumate, supravegheate si autorizate de autoritati. Daca vrem sa ni-i integram, trebuie sa o facem noi, nu sa ii lasam pe ei. Desigur, orice puradel trecut de 6 ani este deja o cauza pierduta.... totul tine de viitor.

Apropo, antisteaua.. si ce propui? Solutii gen "Antonescu"? Pai pe astia macar ii inteleg, ca asa i-a lasat Dumnezeu, de pe romanasii nostri? Ca mai nou moda nu mai este sa te romanizezi, ci sa te tiganizezi! Dovada manelele. Faza e ca am vazut mult mai multi "albi" cu alunita verde, decat bruneti. Si mult mai multi dintre tigani se declara romani.
Indiscutabil, sunt de acord cu tine, insa nu putem aborda problema in stilul asta, pentru ca asta chiar e rasism. Au si unele calitati, daca stii sa le exploatezi. [Uite, spre exemplu, Banel stie să aleargă tongue.gif ]
antisteaua
Pai cand vad faze care ma enerveaza parca ar fi bun si un Antonescu (daca eram in locul lui le dadeam o excursi pe titanic pana in mijlocul marii negre). Dar acum, sincer sa fiu nu as executa un om, fie el si tigan.
Ai spus si tu, am spus si eu ca programele pt tigani (nu le mai zice rromi ca tot dracul ala este) sunt de fapt motive pt a fura bani.
Eu vin si spun mai departe ca si in eventualitatea in care aceste programe ar fi asa cum ar trebui sa fie s-ar derula corect tot nu ar da rezultate pt ca cele prevazute acolo sunt total impotriva naturii tiganesti. Pentru ei a fi politicos echivaleaza cu a fi in puscarie. Nu se mai simt liberi daca isi autocenzureaza comportamentul.
SINGURA SOLUTIE ar fi ca cei mai multi tigani sa capete CONSTIINTA DE SINE si sa se ridice din starea asta de primitivism. Daca ei vor intinde mana, ma indoiesc ca romanii nu ii vor ajuta Prin urmare totul depinde de ei.

Lui Medelin nu-i picau "lumanarile in gura. A fost doar un gest reflex. 010.gif
La capitolul calitati trebuie sa spun ca unii dintre ei sunt buni muzicieni

In ceea ce priveste romanii tiganizati iti dau dreptate. Niste tampiti fara creier. Dar padure verde fara uscaturi nu exista.

offtopic.gif A, sa nu uit: ai vazut tigani care si-au vopsit parul blond? arata ca 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif diablo.gif
Cai Lun
Da... aia cu tigani blonzi tare. Dar [desi ideea asta ar trebui doar sa o soptim] ei trebuie intai sa evolueze, pentru a se comporta ca toti ceilalti. E ca s icum ai incerca sa educi un om de pe vremea lu' Stefan cel Mare sa traiasca in conditiile de azi... in fne.. e lunga discutia. Eu vreau doar sa subliniez ca trebuie sa cunoastem si substratul problemei. Lucru pe care, asa cum spunea si MosIon, forurile care taie si spanzura nu il au in vedere... [din pacate]
MosIonRoata
Stimabililor, ne indepartam de la subiect: noi trebuie sa discutam aici
daca este sau nu rasism pe stadioanele din Romania.

Da ca tot veni vorba:

1) Prefer o Tiganca cu fuste inflorate unei Romance
in pantofi cu toc, cu fusta scurta si stransa pe corp
de i se vad si chilotii in cazul in care ii are.

2) Cand spunem Tigani nu prea stim ce spunem,
pentru ca acestia sunt o colectie de triburi intre care
diferentele sunt chiar mai mari decat diferenta dintre
Romani si Tiganul mediu. Chiar si rasial sunt diferiti
intre ei, unii dintre acestia fiind chiar mai albi la piele
decat Romanii.

3) Multe meserii traditionale Tiganesti au disparut
in cursul secolului trecut si asta explica, in parte,
dificultatile prin care trece acum etnia.

4) Integrarea sociala a Tiganilor ar fi trebuit sa fie facuta in secolele
trecute cand se putea si cand au existat mijloacele necesare.
Acum s-ar putea sa fie cam tarziu, mai ales ca UE investeste
parale pentru construirea unei constiinte etnice Tiganesti
separata de corespondentul ei Romanesc, vezi eforturile
depuse in directia cultivarii Limbii Romany.

5) Desi pentru moment se pun altfel problemele, trebuie
avut in vedere ca Neamul nostru a stiut, in decursul vremii,
sa asocieze multe Popoare destinului nostru istoric.

Sanatate!
Cai Lun
Da, continuand ideea asta, nu putem nega aportul tiganilor in istoria recenta a romanilor. Din acest punct de vedere probabil ca ei nu au facut nota discordanta. Insa faptul ca ei au rezistat asimilarii mai abitir decat romaniii din Basarabia, dezvaluie anumite trasaturi care eu cred ca pot fi exploatate, ceea ce le-ar aduce si lor un profit evolutiv, ca sa zic asa...
Si extrapoland problema in fotbalul romanesc, acel "fac io sefu" s-ar traduce aici cu "dau io gol sefu". Banel e o dovada, din punctul asta de vedere este de inteles simpatia pe care o are la stana... Cel putin in fotbal eu nu cred ca am avea de ce sa ii blamam. Ramane de vazut cat de bine se pot adapta ei in aceasta modernizare a fotbalului si cum ar putea un balanel sa se integreze ideilor tactice predate de un tip ca Dinu, spre exemplu...
MosIonRoata
Si ca tot veni vorba...ce fotbalisti de etnie Tiganeasca au facut
performanta la noi? Eu stiu cativa dar nu sunt sigur...

Necula Raducanu (zis si Tamango)
Florin Cheran
Marius Lacatus
Ilie Dumitrescu
Banel "Jardel" Nicolita

La Nemti prin '70-'80 era unu', Hanzy Muller,
a jucat si la echipa Nationala a Germaniei.

Sanatate!
Cai Lun
Despre Cheran e prima oara cand aud! Ideea e ca Banel e declarat tigan. Lacatus si Dumitrescu din cate stiu eu se tin romani..
MosIonRoata
Nu sunt sigur-am vorbit din auzite- nici macar de
Necula Raducanu nu sunt sigur desi la stadion i se
zicea si Tamango.

Sanatate!
paddy
Ce sa mai zic de Danciulescu si Niculescu dunno.gif
Cit despre tiganii blonzi, daca va-ti documenta putin ati afla ca exista, cel putin cei din Ardeal sint toti blonzi 010.gif ei fac copiii numai pentru alocatie 010.gif
Si televiziunile le fac atita reclama de parca nu ar mai exista stiri.....auzi Mercedes a furato pe Stralucirea banned.gif pe cine intereseaza frate stirea asta de rahat, ce sa mai zic de Teo parca ar fii fost adoptata de o familie de caldarari, in fiecare emisiune are invitati numai manelisti, regi, imparati si tot felul de fanfare care cinta numai la inmormintari......
Nu mai zic cind pleci undeva in afara tari, ei au impresia ca toti Romanii sint tigani.. 149.gif
La Romani se spune ca daca nu faci armata nu esti barbat dunno.gif la tigani daca nu faci puscarie nu esti considerat smecher, ma gindesc cu oroare cind vom intra in UE, sa vezi cum toate tarile uniuni europene vor fii inmpinzite de zeci de mii de tigani 256.gif dar nu sa munceasca , ci sa faca ce stiu ei cel mai bine..... va dati seama cit de mult vom fii noi iubiti de europeni drunk.gif pina si la festivalul de la Can o sa vedem o satra de pirande cu boracii in brate cersind un euroi invitatilor, si Coasta de Azur va fii plina de ei, dar nu sa faca plaja, acolo e loc de intilnire pentru pirane, ca sa-si spele fustele si boracii.....
SA TRAITI BINE..................
MosIonRoata
Fura Tiganii?! Ei si? Ioropenii nu fura?

Ba fura'n draci. Daca un Tigan fura o paine, un Ioropean fura un combinat.
Cine a furat mai mult? Tiganul sau Ioropeanul?

Asa ne-au dat povata Stefan sel Mari sh Cantemir Vodi: a nu se inchinare
Tara la Apuseni ca sunt lupi in piele de oaie: sa se inchine la Turci ca mai
omenosi sunt.

Sanatate!
Cai Lun
Eu prefer sa ii dau crezare lui Iorga... football.gif
UNGUREANU ROBERT
In Romania nu exista rasism, din cate stiu eu( poate ma insel nu detin adevarul absolut) sunt doar trei rase alba, neagra si galbena, nu s-a strigat pe pe nici un stadion " M...e asiaticule, negru si pe deasupra budist, musulman, taoist protestant " in schimb tot felul de observatori, analisti, jurnalisti, trimisi NATO, UE, etc ne intreaba despre problema tiganeasca...daca pana mai ieri ii ignoram observ ca cel putin pe acest forum lucrurile se schimba...pacat ca nu se schimba si tiganii... puteti sa dati solutii sa bagati bani, sa le dam locuri de munca, sa le asiguram loc in licee si universitati fara examen si fara taxe, despagubire pentru holocaustul din 40 " romanii ne-au mintit ca la bug ne dau pamant si case, dar pamantul trebuia muncit " etc...bunica spunea ca " pe tigan oricat il speli tot pute " .

PE STADIOANELE DIN ROMANIA NU EXISTA RASISM. faptul ca din ce in ce mai multe persoane nu mai suporta discriminarea la care este supusa majoritatea de nationalitate ROMANA inseamna ca s-a atins o limita a rabdarii.
interesanta discutia ... simteam nevoia sa-mi spun pct de vedere fara intentia de a purta un dialog sau face polemica...totusi de unde ideea ca este periculos pe un stadion sa vina si rasisti, nationalisti, antisemiti, etc.? daca tot suntem democrati inseamna ca fiecare este liber si nimeni nu-mi poate interzice sa vad un meci chiar daca in sinea mea il injur ben laden...oare cei care-mi interzic asta sau ma condamna sunt cu ceva mai buni decat mine Rasistul?

urasc 2 rase din 3: ciorile si spurcatii sincer cand pierde Dinamo ma intreb care sentiment este mai puternic iubirea pentru DINAMO sau ura impotriva spurcatilor ( asta e tot rasism? ca poate imi suspenda uefa garsoniera)
axe.gif
MosIonRoata
Pai "democratia" nu e deloc democratie ci un regim totalitar
anti-National, anti-Social, anti-Traditie si anti-Viata cu influenta Globala.
Ce naiba, suntem chiar asa de naivi sa ne lasam dusi in
eroare de un simplu cuvant?!

Sanatate!
ScorpyoN
tiganii merita axe.gif axe.gif
CyberDog
Eu as dori sa pun cateva intrebari...
Cati dintre cei care comenteaza aici sunt tigani sau negrii, ca sa stie cu adevarat despre ce vorbesc si sa inteleaga ce simt acesti oameni atunci cand sunt huliti si injurati?
Cati dintre dumneavoastra au fost stigati de mici cu apelativul "bai cioara" ?
Cati dintre dumneavoastra stiu cu adevarat ce implica incitarile rasiste si nationaliste si totodata cati dintre dumneavoastra cunosc intelesurile adevarate ale celor doua notiuni?
Cati romani joaca la Rapid?
Cati tigani joaca sau au jucat pentru Dinamo?
Dupa ce criterii categorisiti un jucator de fotbal ca fiind "tigan"?
In cati jucatori de fotbal romani au aruncat suporterii cu banane sau faina?
Este componenta echipei Frantei reprezentativa pentru aceasta tara?
De ce "se tin" unii jucatori de fotbal de origine tiganeasca drept romani?
De ce pentru romani, celelalte nationalitati sunt categorisite drept " tigan imputit", "machedon imputit", etc., iar pentru unguri romanul este categorisit drept "roman imputit" ?
Max
Nici unul , ca tiganii nu stie sa umble cu computeru'.
Tot nici unul...ca ciorili zboara.
Stim , tocmai d'aia am fi dorit sa traiasca Antonescu si Funar sa fie presedinte.
Mai multi..dar suporterii lor dau cu ciocu.
Tot asa ca la rapid...(intre noi fie vorba , la Dinamo nu se pune);))
Dupa felul in care se comporta pe gazon si in afara lui...răţoi spre ex. chiar daca el nu e , o fi masa si tacsu sau maftei..daca nici ala nu eeeeee ! exemple ar mai fi..dar mi-e sila.
Ne, ne, ne,...ai nostri sunt invatati cu mere sau cirese...altii se cocotau in palmier...la noi din faina se face paine la altii se trage pe nas.;)
Da ....si nu.
E mai greu sa plece afara daca e tigan in acte...
Arata te rog un tigan care nu pute a hoit..sau un machedon cinstit...sau un sogor care striga ,,Traiasca Romania''....

DESTEAPTATE ROMANE
DIN SOMNUL CEL DE MOARTE,
IN CARE TE ADANCIRA
BARBARII DE TIRANI !
MosIonRoata
"De ce "se tin" unii jucatori de fotbal de origine tiganeasca drept romani?"

Pentru ca asa se numesc locuitorii Romaniei: Romani. Asta fara sa mai punem la
socoteala si faptul ca dansii vorbesc Limba Romana ca Limba Materna si merg la
aceeasi Biserica la care mergem si noi.

"Este componenta echipei Frantei reprezentativa pentru aceasta tara?"

Nu. Inca o dovada ca democratia este dementa aplicata. Daca lotul national
s-ar forma prin electie si nu prin selectie, echipa Frantei ar avea in componenta
doi negri si noua albi.

"Cati dintre cei care comenteaza aici sunt tigani sau negri, ca sa stie cu adevarat
despre ce vorbesc si sa inteleaga ce simt acesti oameni atunci cand sunt huliti si injurati?"

Nu stiu, da banuiesc ca daca te duci in Ghana, te gratuleaza cu apelativul "puta mica"...

"Cati dintre dumneavoastra stiu cu adevarat ce implica incitarile rasiste
si nationaliste si totodata cati dintre dumneavoastra cunosc intelesurile
adevarate ale celor doua notiuni?"

Rasism e atunci cand doctorii trimisi de ONU in Africa injecteaza copiii cu seruri
care contin virusul HIV, si cand Guvernele Occidentate impun prin forta si prin
amenintatrea cu folosirea fortei politica comertului liber, condamnand astfel tarile din
Africa la saracie si foamete permanenta.
Nationalismul este manifestarea atasamentului fiecaruia dintre noi fata de
Neamul din care face parte. Nationalismul este folosit de masonerie pentru a
genera razboaie din care ei au de castigat iara noi de pierdut.

Sanatate!
CyberDog
@m@x

Hmmmmmm,
Ma rog, sensul intrebarilor mele era cu totul altul.
La capitolul bascalie excelam...

@Mos Ion Roata

Raspunsurile la intrebarile subliniate de dumneavoastra se bat cap in cap si au un caracter subtil demagogic, stimate domn.
CyberDog
@Mos Ion Roata

Observ ca, in functie raspunsurile ce v-i se dau, va modificati parerile ( si postarile ) precum un cameleon isi modifica culorile.
De ce nu aveti spirit de raspundere pentru ideile initiale, ce izvorasc din putul gandirii ce va caracterizeaza?
Este extrem de usor sa insiram cuvinte potrivite, fara a avea nici cea mai mica convingere ca insiruirea are vreun inteles pentru constiinta proprie.
Absolut nimic din elucubratiile pe care le expuneti in dorinta de a parea erudit, nu ma impresioneaza. Fiindca semidoctia este de blamat, nu de admirat.

Romanismul de fatada pe care il expuneti, nu are absolut nici o legatura cu sentimentul patriotic si national, cu atat mai putin nu da raspuns la intrebarile pe care eu, in dorinta de a isca o discutie rationala, le-am pus...

Va doresc numai bine!
Max
La tigan sa nu zici cioara ca se supara si zboara...
bogdan.patrick
nu inteleg de ce se agita unii atat.
rasismul exista peste tot. deci si in fotbal. si in fotbalul romanesc.
este in firea omului. nu poate fi negat. trebuie doar inteles si acceptat.
cam atat .
bafta
CyberDog
@m@x

Superb!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.