antisteaua
Jul 3 2006, 11:26 PM
Bai problema tiganilor nu consta in faptul ca au pielea mai inchisa la culoare decat noi. Ar fi aberant sa urasc pe cineva ca are alta culaore a pielii decat mine.
Problema lor este ca marea majoritatea a tiganilor, prin comportamentul lor si prin felul lor de a fi ma deranjeaza. Ma deranjeaza pentru ca majoritatea vor sa fure, sa insele. Ma deranjeaza pentru ca majoritatea nu folosesc apa si sapunul. Ma deranjeaza pentru ca multi dintre ei nu stiu nici sa scrie bine iar eu si altii dintre noi care au invatat ceva carte nu au nici 1% din banii lor. Ma deranjeaza pentru ca asculta manele pe care trebuie sa le ascult si eu fara sa vreau. Ma deranjeaza pentru ca s-au dus in strainatate si au furat iar eu daca ies maine din tara voi fi catalogat hot.
Prin felul lor de a fi ei au un comportament social incompatibil cu cel al romanilor.
Veti spune unii dintre voi ca sunt si romani care fura, care asculta manele tare, care nu se spala etc. Insa acestia reprezinta exceptia de la regula pe cand la tigani, cei civilizati sunt exceptii.
RED75
Jul 3 2006, 11:31 PM
Apropo de echipa nationala a Frantei. Am avut ocazia acum cativa ani sa plec cu o bursa in Franta.
In lipsa de finante si incercand sa ma las de fumat (mde, si tigarile erau scumpe) imi facusem un program de alergat (sau jogging daca vreti).
Am avut surpriza sa vad prin parcuri si in alte zone cum foarte multi negri desfasurau pe cont proprii diverse activitati sportive. M-au surprins in special unii care alergau cu niste rucsacele pline de bolovani. Banuiesc ca nu erau legitimati la cluburi daca isi desfasurau activitatea de pregatire pe cont propriu.
Eu cred ca in echipa Frantei sunt atati jucatori de culoare pentru ca acestia provin din paturile sociale mai putin favorizate si in aceasta tara chiar li se ofera o sansa sa se afirme pe plan sportiv.
In Romania nu sportivii sunt injurati de asazisii rasisti de pe stadioane ci este o refulare impotriva celorlalti membri ai clasei sociale din care acestia provin. De exemplu cred ca toti am dori ca tziganii sa se faca fotbalisti ca Banel Nicolita si echipa Romaniei sa se califice in semifinale precum Franta chiar daca ar fi 6 banei in echipa ! Eu personal prefer sa-i vad jucand fotbal decat furandu-mi casetofonul din masina in paracare.
rednorth
Jul 4 2006, 12:24 AM
QUOTE(MosIonRoata @ 3 Jul 2006, 20:12)

Rasism e atunci cand doctorii trimisi de ONU in Africa injecteaza copiii cu seruri
care contin virusul HIV, si cand Guvernele Occidentate impun prin forta si prin
amenintatrea cu folosirea fortei politica comertului liber, condamnand astfel tarile din
Africa la saracie si foamete permanenta.Sanatate!
Am stat vreo 2 ore sa ma gandesc daca ceea ce ai scris matale merita un raspuns sau este mult prea absurda si OTV-ista afirmatia ta,astfel incat sa nu o iau in considerare si sa o trec cu vederea.
Lasand la o parte prima ta propozitie care tine de domeniul fanteziilor propuse de conspiratorii senili de la Romania Mare si n-am s-o comentez, in schimb cea de-a doua contine o enorma dezinformare , mustind a limitare istorica si complexe de periferie.
Atat timp cat in hrana lor, inca se amesteca sangele de oaie cu laptele, popoarele africane fiind dominate de razboaie intertribale, nici macar civile, atat timp cat ei nu poseda inca simtul civic si cel al familiei , ci sunt dominati de vrajitori si ritualuri voodoo iar principala lor indeletnicre este razboiul si inactivitatea , da-mi voie sa-ti zic ca multe tari de pe acel continent isi merita soarta de lume a treia sau chiar a nspea.
Acest lucru s-a intamplat pt ca nu au acceptat rigoarea , organizarea politica(imperfecta probabil dar mult superioara celei propuse de catre ei) impusa de colonistii britanici, francezi, olandezi iar revolutiile populare si de eliberare pe care le-au declansat au fost de fapt revolutii personale care au dus la involutia statelor si societatii in general.
Popoarele africane s-au condamnat singure la infometare si saracie permanenta.
Singura tara care face exceptie din argumentatia de mai sus este Africa de Sud;raspunsul ti-l poti da si singur si cu siguranta el nu sta ascuns in spatele bogatelor mine de diamante alte resurse minerale pe care le detine statul sud-african.
Emil
Jul 4 2006, 12:40 AM
Am citit si eu intrc topicul pt ca este chiar interesant.
Doua observatii.
Prima: Nu s-a facut nimic pt ei in ceea ce priveste integrarea pt ca nu vrem sa ii integram. Ii vrem mai degraba pe toti in Germania sau aiurea, numai aici nu.
A doua: DA la noi e rasism, in ceea ce priveste negrii, si exemplu Douda e recent. Sunt sigur ca il mai tineti minte pe Burca care a reusit vreo 3 autogoluri nu unu. In ceea ce ii priveste pe tzigani nu e rasism e doar o limita a rabdarii depasita.
M@X aropo FOARTE TARE FRATEEEEE
ScorpyoN
Jul 4 2006, 10:18 AM
Ce mama dracului aveti cu machidonii maaaa???
Daca exista machidoni ca Jiji sau Jiovani nu inseamna ca toti sunt ca ei...
Insa, tiganii toti sunt la fel
(Da, sunt machidon si ma mandresc cu asta)
10mai
Jul 4 2006, 10:50 AM
nu exista rasism in Romania
La Dinamo au jucat Meride , Okunowo. Daca eram rasisti ii expediam acasa inca de la aeroport. Pe Dauda l-am fluierat pentru jocul prost , nu pentru ca e negru. E drept a fost cam naspa faza cu banelele da asta e.
La Rapid , slava domnului au si ei negrii lor prin tribuna , ar fi culmea sa fie rasisti. La Steaua aceeasi poveste. "Legenda echipei" e blond , jucatori de "culoare" de greu , in trecut il semnalam pe Falemi , deci si la ei negrii sunt acceptati.
Daca ar exista rasism , atunci daca maine Eto`o ar vrea sa vina in Romania la clubul X , suporterii clubului X ar trebui sa zica: "nu are ce cauta ca e negru".
In schimb in Romania exista mistocareala , caterinca si glume proaste.
paddy
Jul 4 2006, 12:59 PM
Am sa va dau vreo doua exemple.......de exempu in Anglia auzi la tot pasul " Soory" si " Please" daca cineva te atinge imediat spune "Soory" in Romania daca atingi un tigan , iti rupe capul si iti ia tot neamul de la cap la coada, ei daca au nevoie de o informatie sau de ceva, obligat urmeaza cuvintul "Please" la noi

.........
Aceata etinie tiganeasca nu reuseste sa se integreze in societate, sau mai bine zis nu vrea, isi casatoresc copiii de la virste fragede, ii vind ca pe niste animale, sint certati cu scoala, sint jegosi, mizerabili, put ca dracu......citi dintre voi nu ati vazut pe strand, cete de tigani spalinduse in lac ......la ei puscaria e cum e la Romani armata daca nu o fac nu sint considerati barbati, fura de la mic la mare, au case cu turnulete si masini ultimul tip, pe cind noi muncim de ne ia mama dracu..........
Aici nu e vorba de rasism, pur si simplu ne e scirba de aceasta etnie, ne provoaca greata si ii consideram pleava societati.......cind veti vedea la tv, tigani spinzurati de limba, fugariti cu topoare pe strazi, conacele lor cu turnulete in flacari, atunci se pote spune ca avem o problema
Machidonii sint niste oameni de treaba, e si normal sa mai existe si hahalele printre ei, pina la venirea verilor Becali, banuiesc ca multi dintre voi nici nu au auzit de aceasta etnie sau nu a cunoscut niciodata un machidon.....
http://img226.imageshack.us/img226/4247/4285pf.jpg
MosIonRoata
Jul 4 2006, 03:09 PM
Machedonii?! Pai dintre toti locuitorii Romaniei, Machedonii
sunt cei mai atasati de Romanism.
Dimândarea părintească
de Doru Belimace
Părinteasca dimândare
Nă sprigiură cu foc mare.
Fraţi di mumă şi di-un tată,
Noi, armâńi di eta toată.
Di sun plocile di murminţâ
Strigă-a noştri buńi părinţâ:
"Blăstem mare se-aibă'n casă
Cari di limba lui s-alasă.
Cari ş-lasă limba lui
S-lu-ardă pira focului,
Şi s-dirină viu pri loc,
Şi-ľi si frigă limba'n foc.
El în vatra-ľi părintească
Fumeaľia s-nu-şi hărisească;
Di fumeľi curuńi s-nu başe,
Nat în leagăn si nu nu-nfaşe!
Care fudze de-a lui mumă
Şi di părinteasca-ľi numă,
Fugă-ľi doara Domnului
Şi dulţeamea somnului!"
© 1999-2006 www.istro-romanian.net. All Rights Reserved.
Sanatate!
reddogforever84
Jul 4 2006, 06:06 PM
De la rasismul in fotbalul romanesc s-a ajuns la rasism in general. Nu stiu de voi , dar eu am multi prieteni tigani si nu sunt nici nespalati , nici hoti si nici alte minunatii. Or fi ei si multi de astia insa nu trebuie pusi chiar toti in aceeasi oala.
QUOTE(Emil @ 4 Jul 2006, 1:40)

M@X aropo FOARTE TARE FRATEEEEE
L-am citat pe REW..mi-a placut fraza asta si parca ne scuteste de multe alte comentarii.
cane loco
Jul 4 2006, 08:20 PM
antisteaua si paddy au mare dreptate problema ciorex nu e legata de rasism pentru ca poporul asta al nostru a acceptat de-a lungul istoriei sale toate natiile care au trecut si s-au comportat cat de cat omeneste pe pamantul Daciei, dar chestia cu jegurile astea de tigani e ca sunt niste aberatii prin existenta lor rolul astora pe lume e numai sa fure sa tepuiasca sa se inmulteasca precum sobolanii si gandacii de bucatarie ca de fapt cu vietuitoarele astea au ei mai multe puncte in comun, acuma nu ca as face apologia cioarei ca animal dar bine in afara de faptul ca e neagra si de aia se fac comparatii cioara e unul din cele mai inteligente si longevive animale nu ca infectiile astea care au imputit tara noastra, unde mai pui ca e prezenta si in heraldica medievala a se vedea stema lui Iancu de Hunedoara si a Hunedoarei.Ce mai poti spune despre infectiile astea cand intradevar la ei furtul, cersitul si tepuiala si etalarea inculturii si a luxului de cocalar pakistanez sunt considerate o initiere acea trecere de la copil la adult.Eu unul spun ca daca printr-o minune ar disparea imputiciunile astea din Romania jumatate sau chiar trei sferturi din problemele si necazurile tarii ar disparea imediat ar mai fi de remediat dupa aia mentalitatea de ,, tigan chinez infatuat'' cum spune Cheloo de la Parazitii.
ScorpyoN
Jul 4 2006, 11:15 PM
Ba da tiganii de unde au aparut in Romania? Sunt o corcitura de turc, tatar si altceva sau ce?
MosIonRoata
Jul 5 2006, 12:15 AM
Tiganii au fost adusi in Dacia de Mongoli in cursul marii invazii din 1240-1241
cand au maturat cu toata lumea pe jos.
Tiganii sunt un popor din India care vorbeste Limba Romany, Limba
Indo-Europeana, care isi trage radacinile din Sanskrita si face parte din
acelasi subgrup de limbi ca Hindi,Bengali, Punjabi si Urdu.
Ca sa scapam de probleme in Lume, nu de Tigani trebuie noi sa scapam ci
de democratie care este un sistem criminal, anti-Social, anti-National, anti-Traditie,
si anti-Viata!
Sanatate!
CyberDog
Jul 5 2006, 03:28 AM
"
Ca sa scapam de probleme in Lume, nu de Tigani trebuie noi sa scapam ci
de democratie care este un sistem criminal, anti-Social, anti-National, anti-Traditie,
si anti-Viata!"
Asa este domnule Mos Ion Roata!
Puteti oare dumneavoastra sa ne explicati ce inseamna democratia? Ca prea le stiti pe toate, mai ceva ca un om mare....
Haita
Jul 5 2006, 05:30 AM
Cu toate replicile hazlii ale lui Mos Ion Roata, care cum o dai si cum n-o dai tot la politichia si demogogia comunista ajunge, eu tin sa va atentionez ca sunteti off-topic sau in afara subiectului ca sa inteleaga tot romanul.
CyberDog
Jul 5 2006, 02:18 PM
Haita, poate ca suntem off topic. Sau poate nu suntem.
Oricum, ma asteptam la o moderare mai intensa a acestui topic si la o participare mai activa a moderatorilor la o discutie atat de interesanta.
Un simplu aratat cu degetul din partea voastra nu este de ajuns, iar a ne atrage atentia ca sunteam in afara subiectului ( in conditiile in care subiectul in sine s-a dovesit a fi prea putin important pentru marea majoritatea celor ce au "comentat" ), mi se pare un pic copilaresc. Dar, ma rog, voi sunteti sefii, voi centrati, voi dati cu capul...
cane loco
Jul 6 2006, 08:04 PM
Oamenii buni hai sa va pun o intrebare:daca maine sau poimaine ati auzi ca nu stiu ce localitati de tigani au fost incediate sau nu stiu ce cocalar manelist a fost luat la omor sau umilit in public cum v-ati simti voi ca romani care trebuie sa suportati intr-un fel sau altul aceasta ciuma a Romaniei, acesti tigano-pakistanezo-punjabo-jeguri?Va spun eu ca v-ati simti extraordinar in ziua aia la fel de bine ca atunci cand Dinamo ii bate pe rahateii spurcati sau pe punjabi de la crapid.Problema e ca din cauza ca tara e intr-un declin total, microbii astia pakistanezi au prosperat se inmultesc ca o colonie de bacterii si au ajuns sa impuna rahatul lor in mintea multor romani pentru ca o mare proportie din romani de azi sunt de fapt romani tiganizati, dar chiar si acum tot noi romani suntem mai multi si putem oricand daca ne-am trezi din somnul de dupa '89 si nu am mai fi lasi sa terminam odata cu astia.
Prin '90 si ceva..in judetul Constanata , in comuna Al.I.Cuza parca (daca am gresit, rog am ma corecta cineva), romanii , satui de hotiile , talhariile si violurile tiganilor pripasiti undeva la periferia localitatii , au rabufnit printr-o mica revolutie pe plan local, dand foc , parjolind si alungand adunatura de spurcaciuni .....
Tot prin anii '90 sau '91 ..la Tg. Mures .........maghiarii....
Acum de s-ar intamplaaaaaa! ....
TRAIASCA'N FERICIRE
SI LINISTE POPORUL,
TRAIASCA ROMANIA,
TRAIASCA TRICOLORUL...
ScorpyoN
Jul 6 2006, 11:34 PM
Sa plece toti spurcatii din tara noastra !!!!
Toti !!!
Ungurii, secuii, tiganii si tot neamul lor de minoritari jegosi care imput tara cu existenta lor.
Cat pot sa urasc ungurii si tiganii .... ce n-as da sa vad unu suferind ... ah... vise ...
Respect FUNAR si ANTONESCU!
paddy
Jul 6 2006, 11:38 PM
De ce nu iti faci un partid
antisteaua
Jul 7 2006, 12:26 AM
Paddy nu rade ca ar avea ceva membri. Ar putea chiar sa intre in parlament.
ScorpyoN
Jul 7 2006, 12:31 AM
COSMIN C
Jul 7 2006, 12:42 AM
Titlul topicului este "Rasismul in fotbalul romanesc"....
CyberDog
Jul 7 2006, 12:47 AM
Cred ca s-a depasit masura.
Nu inteleg de ce admiteti asemenea manifestari pe DinamoMania. Incurajarea rasismului este impotriva spiritului fair play, este in afara legii si constituie un delict.
ScorpyoN
Jul 7 2006, 12:49 AM
CyberDog, adica n-am voie sa-mi scriu pe tricou "Urasc tiganii" ca ma ia garda ?
COSMIN C
Jul 7 2006, 12:52 AM
Bun. Livia a deschis acest topic,. Lucra cica la un proiect. Cum ea a disparut din peisaj, iar voi sunteti pe langa subiect....
Topic inchis
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.