Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cornel Dinu
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamovişti > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste
Pages: 1, 2, 3, 4
Cai Lun
Nascut pe 2 august 1948 la Targoviste, Cornel Dinu a debutat ca jucator in Divizia A pe 25 septembrie 1966, la Dinamo Bucuresti. Avea sa joace pentru Dinamo 17 sezoane, timp in care a adunat 454 de prezente in Divizia A si a marcat 53 de goluri. Sub tricolor a evolut, ca senior, de 75 de ori si a inscriis 7 goluri. A facut parte din echipa nationala participanta la Campionatul Mondial - editia Mexic 1970 si la Campionatul European - editia 1972. Palmaresul sau include si 33 de meciuri in cupele europne, unde a reusit sa inscrie de 3 ori. Tot de 3 ori a fost desemnat cel mai bun jucator roman al anului [1970, 1972, 1974]. A castigat cu Dinamo, ca jucator, 6 titluri de campion [1971, 1973, 1975, 1977, 1982, 1983] si 2 Cupe ale Romaniei [1968, 1982]. Este unul dintre jucatorii cu cele mai multe prezente pe prima scena a fotbalului romanesc, ocupand locul 6 in acest top.

Ca antrenor, Cornel Dinu s-a aflat pe banca echipei Dinamo in perioada 1983 - 1985 si mai apoi din 1998 pana in 2002. In sezonul 1983 - 1984 a castigat campionatul si cupa Romaniei cu Dinamo din postura de antrenor secund. Ca principal a reusit aceiasi performanta in 2000, precum si o alta cupa a Romaniei in 2001. Pana in prezent a antrenat la CS Targoviste, Metalul Bucuresti, FC Olt, ASA Targu Mures, Otelul Galati, "U" Cluj si, desigur, Dinamo Bucuresti. A fost antrenor al echipei reprezentative in preliminariile pentru Campionatul Mondial - editia SUA 1994.

In istoria clubului Dinamo, numele lui Cornel Dinu este unul de referinta. In 2006 se implinesc 40 de ani de la intrarea lui pe "scena" alb-rosie. Prin el Dinamo isi identifica vocatia de lider si puterea de a impune respect. In cei aproape 20 de ani petrecuti la Dinamo, Dinu a jucat alaturi de cele mai "grele" nume ale istoriei clubului. Parcalab, Nunweiler, Dumitrache, Dudu Georgescu, Lucescu, Augustin sunt doar cateva nume alaturi de care Dinu a impus spiritul dinamovist...

In aceiasi masura in care legam trecutul de imaginea jucatorului Cornel Dinu, va trebui sa legam si prezentul de numele antrenorului, managerului sau administratorului delegat Cornel Dinu. Dupa 8 ani de "seceta" la capitolul trofee, Dinamo revenea in forta in anul competitional 1999 - 2000. Eventul reusit in acel sezon fusese precedat de venirea lui "Mister" Cornel Dinu pe banca tehnica a "cainilor". Formand cea mai frumoasa echipa pe care aveau sa o vada tribunele din Stefan cel Mare in anii '90, "Mister" a facut din Dinamo o campioana in adevaratul sens al cuvantului.

Pentru toate acestea, omul de fotbal Cornel Dinu, este una din figurile de baza ale istoriei clubului. Nascut in acelasi an cu Dinamo si dotat cu toate calitatile unui "caine" rosu adevarat, cel care a dat un inteles numarului 6 de pe tricou este si va ramane unul dintre stalpii de temelie ai "societatii Dinamo", de care nimeni si nimic nu il mai poate disocia.
Max
Il putem condamna pentru unele iesiri necontrolate...il putem dispretui pentru pentru felul cum a incercat sa-l faca pe ando...il putem injura pentru N. motive care ni se par noua mai intemeiate ...DAR NU IL PUTEM UITA NICIODATA, E ISTORIA VIE A ACESTUI CLUB...RESPECT...CORNEL DINU.... HAITA_DINAMO.gif

astea SIMBOLURI domne!!!!!!! HAITA_DINAMO.gif
POOL
Domnu Dinu, tot respectul. thumb.gif Un om cu "coloana vertebrala".
iuliu
Am avut norocul sa urmaresc "pe viu" intreaga cariera de jucator a lui Cornel Dinu si pot confirma ca este unul din cei mai valorosi jucatori care au evoluat la Dinamo si in echipa nationala. Dinu a fost adus ca mijlocas de la Targoviste de catre marele antrenor si ghicitor de talente , Traian Ionescu si trebuie sa marturisesc ca la inceput n-am crezut ca va iesi ceva de capul lui. Ce sa caute ciolanosul asta intr-o echipa in care mijlocasii erau Gergely , O. Popescu , Radu Nunweiller si Petru Emil ? Cum puteam sti ca "ciolanosul asta" are oase din aluminiu si inima de leu?
Dupa numai un an Dinu era deja unul din idolii galeriei dinamoviste si multi ani la rand am ragusit scandand " DINU PROCURORUL VA DESCHIDE SCORUL"
Despre performantele unice din cariera de jucator a scris Cai Lun si nu vreau sa mai adaug nimic (doar o corectie , Dinu nu a jucat cu Andone care a venit la echipa in 1983 cand Dinu era deja antrenor) As vrea sa povestesc un moment mai dificil din cariera lui.
In primavara lui 1967 Dinu , pe atunci complet necunoscut , a jucat fundas central , post ramas descoperit prin accidentarea lui Lica Nunweiller. In toamna aceluiasi an a sosit la Dinamo Sandu Boc si Dinu si-a pierdut postul. In incercarea de a-si gasi totusi un loc in echipa , Dinu a preluat intr-un meci cu Rapid din Cupa Bucurestiului (o competitie dinaintea deschiderii campionatului) postul de fundas stanga (?) pentru care nu era de loc pregatit. Cornel Dinu a terminat meciul complet epuizat , cu tricoul rupt , dupa ce se tavalise pe gazon in incercarea de a-si opri adversarii , dar ... pe partea lui nu s-a trecut. Pentru mine acela a fost meciul in care am inteles ca eu gresisem si Tr. Ionescu avea dreptate , ca Dinu are stofa de mare jucator si ca el (impreuna cu alta "gaselnita" a lui Tr. Ionescu , un jucator firav si mops , pe nume Dumitrache) va fi timp de multi ani omul de baza al echipei , unul din conducatorii noii generatii care isi cauta loc la Dinamo si peste un an si in echipa nationala.
Intr-adevar in septembrie se vor implini 40 ani de la sosirea lui Dinu la Dinamo si poate ca clubul Dinamo va gasi de cuviinta sa organizeze o festivitate in onoarea lui , o merita pe deplin. Pentru ca pe Dinu il poti aprecia sau il poti detesta dar nu-l poti ignora
Max
Domnule IULIU.......JOS PALARIA!!!!!! thumb.gif HAITA_DINAMO.gif

un ST.BERNARD adevarat
caine_berceni
Mult respect dupa Catalin Hîldan Dinu este al 2 nostru simbol
Un super jucator si un super antrenor devotat echipei Dinamo
Sper sa nu intre pe siteu sa ne corecteze cai vai de mama noastra unu nu trecem clasa crazysanta.gif
Cai Lun
@ IULIU >>

Scuze, am scos numele lui Andonde din acea insiruire. Din pacate eu nu am avut sansa sa il vad "live" pe Dinu. Asa ca eu scriu toate astea cu "cartea de istorie" in brate. Daca mai gasesti si alte greseli aici sau in celelate topicuri despre fostele glorii te rog sa mi le spui. Nu imi place sa dezinformez...
alexyutza
Un adevarat simbol pt toti dinamovistii , pacat ca uneori face jocul lui bercali , asta -i pateaza imaginea.... offtopic.gif sorry

pacat ca se termina ora de informatica 256.gif ... as mai scrie ceva... 010.gif
paddy
Ca jucator nu am cuvinte football.gif ...........ca om, sa nu uitam ca (a lins unde a scuipat) il consider un gunoi .... drunk.gif
Ratacitu
QUOTE(iuliu @ 16 Jan 2006, 13:54) *
Am avut norocul sa urmaresc "pe viu" intreaga cariera de jucator a lui Cornel Dinu si pot confirma ca este unul din cei mai valorosi jucatori care au evoluat la Dinamo si in echipa nationala. Dinu a fost adus ca mijlocas de la Targoviste de catre marele antrenor si ghicitor de talente , Traian Ionescu si trebuie sa marturisesc ca la inceput n-am crezut ca va iesi ceva de capul lui. Ce sa caute ciolanosul asta intr-o echipa in care mijlocasii erau Gergely , O. Popescu , Radu Nunweiller si Petru Emil ? Cum puteam sti ca "ciolanosul asta" are oase din aluminiu si inima de leu?
Dupa numai un an Dinu era deja unul din idolii galeriei dinamoviste si multi ani la rand am ragusit scandand " DINU PROCURORUL VA DESCHIDE SCORUL"
Despre performantele unice din cariera de jucator a scris Cai Lun si nu vreau sa mai adaug nimic (doar o corectie , Dinu nu a jucat cu Andone care a venit la echipa in 1983 cand Dinu era deja antrenor) As vrea sa povestesc un moment mai dificil din cariera lui.
In primavara lui 1967 Dinu , pe atunci complet necunoscut , a jucat fundas central , post ramas descoperit prin accidentarea lui Lica Nunweiller. In toamna aceluiasi an a sosit la Dinamo Sandu Boc si Dinu si-a pierdut postul. In incercarea de a-si gasi totusi un loc in echipa , Dinu a preluat intr-un meci cu Rapid din Cupa Bucurestiului (o competitie dinaintea deschiderii campionatului) postul de fundas stanga (?) pentru care nu era de loc pregatit. Cornel Dinu a terminat meciul complet epuizat , cu tricoul rupt , dupa ce se tavalise pe gazon in incercarea de a-si opri adversarii , dar ... pe partea lui nu s-a trecut. Pentru mine acela a fost meciul in care am inteles ca eu gresisem si Tr. Ionescu avea dreptate , ca Dinu are stofa de mare jucator si ca el (impreuna cu alta "gaselnita" a lui Tr. Ionescu , un jucator firav si mops , pe nume Dumitrache) va fi timp de multi ani omul de baza al echipei , unul din conducatorii noii generatii care isi cauta loc la Dinamo si peste un an si in echipa nationala.
Intr-adevar in septembrie se vor implini 40 ani de la sosirea lui Dinu la Dinamo si poate ca clubul Dinamo va gasi de cuviinta sa organizeze o festivitate in onoarea lui , o merita pe deplin. Pentru ca pe Dinu il poti aprecia sau il poti detesta dar nu-l poti ignora

Domnule IULIU trebuie sa aveti ceva anisori daca l-ati prins pe Dinu in 67

Foarte frumos articol IULIU SI CAI LUN

FELICITARI!

Eu stiu ca se scanda Dinu Procuroru sa deschida scorul abea prin 80 cind, daca tin eu bine minte a devenit procuror dupa o chestie mai deochiata???

Totusi nu pot sa uit o ghiulea cu care a inscris prin min 80 in poarta din peluza Sud. Le plesnea bine cind le prindea. Dupa el Custov si Ion Moldovan cred ca au avut suturi adevarate. Normal ca nu il uit nici pe Movila pe care l-a scos din fotbal Sunnes cu un croseu in mandibula pe Anfield.

ERA FANTASTICA CERBICIA LUI DINU! Unde mai vezi asa ceva chiar in lume?

Pentru DINU fotbalul era viata sau moarte, dar nu tin minte sa fi lasat impresia ca e pe teren pentru a rani sau isi scoate din joc adversarul (gen bumbescu) sau sa se foloseasca de parsivitati (gen lacatus), de pe atunci se pare ca era MISTER!

CE sa mai vorbim de spiritul de echipa!

Cred ca va mai aduceti aminte cind dupa ce i-a rupt Fodor piciorul lui VLAD( l-a terminat cu fotbalul), Dinu a intrat singur la steaua in cabine si cu tot Iovan si Sames (erau cit niste cai) le batut pe fodor de ia scos fotbalul din cap.

Mare pacat ca OMUL Dinu a dat-o in balarii si a ajuns sa fie considerat de multi un .........
COSMIN C
QUOTE(paddy @ 17 Jan 2006, 14:45) *
Ca jucator nu am cuvinte football.gif ...........ca om, sa nu uitam ca (a lins unde a scuipat) il consider un gunoi .... drunk.gif

Esti prea dur.... Sigur ii putem reprosa multe, imi amintesc ,cand eram mai "tinerel" vorba lui f_rares, ca ma suparau foarte tare atacurile la adresa lui Lucescu, dupa ce acesta plecase la Corvinul si mai ales in perioada in care antrena Nationala...In timp m-am mai calmat...Dinu e Dinu...Ca orice om, cu bune si rele...
iuliu
CAI LUN salut
N-as vrea sa existe vreo neintelegere intre noi , apreciez foarte mult articolul documentat pe care l-ai scris , cu atat mai mult cu cat l-ai scris "cu cartea de istorie in brate" ceea ce presupune ca ai investit timp si efort. Povestea cu Andone , departe de a fi "dezinformare" , e cu totul lipsita de importanta si in locul tau nici n-as fi corectat-o. Crede-ma , eu scriu numai din memorie si daca cineva ar lua la puricat ceea ce am scris sunt sigur ca ar gasi destule greseli ( "memorie" e de gen feminin si de multe ori te inseala) unele mult mai serioase decat povestea cu Andone . De exemplu intr-un articol despre Lucescu i-am facut cadou o cupa UEFA pe care Galatasaray a luat-o cu un an inainte de a fi antrenata de Mircea. So what ?
Nu vreau sa ma transform in cenzorul-corector al greselilor de pe forum , nu acesta e scopul forumului . De fapt te invidiez ca ai la dispozitie surse de documentare la care eu nu mai am acces si care iti permit sa scrii un articol ca acesta.

M@X + RATACITU salut
- articolul l-a scris CAI LUN , eu am facut doar o completare , deci "jos palaria" pentru el
- inca n-am ajuns la gradul de St. Bernard sunt doar Caine afgan
- sunt nascut in acelasi an cu clubul Dinamo asadar un fost caine rosu astazi cam albit
- "domnule" suna prea pompos pentru un site de suporteri
- Dinu si-a primit porecla de procuror mult mai devreme , cand s-a inscris la facultatea de drept , asadar a fost "procuror" inca de cand era student
- Dinu a fost intr-adevar un jucator fair-play , care punea osul dar nu cu intentia de a-si cotonogi adversarul. Am povestit aici istoria unui gol inscris si anulat de arbitru dupa ce Dinu a recunoscut ca a marcat cu mana. Un adevarat MISTER
Max
Dumnule Iuliu

CAI LUN are meritul sau pt.ca din atatia tineri suporteri, a fost poate singurul care a avut interesul sa citeasca biografia unuia din cei mai de seama fotbalisti DIN ISTORIA LUI DINAMO.cei tineri trebuiesc intelesi ca nu sunt cu totii in asentimentul celor mai varstnici..pe ei nu ii intereseaza trecutul fotbalistic ci prezentul..Bravo lui si celor care isi aduc aminte si de bunici!!!
Dumneavoastra aveti meritul de a fi intrat pe acest forum si citind acel topic ati putut sa il sustineti cu ceeace ati vazut pe viu in acele timpuri...nu multi sunt oamenii de varsta dumneavoastra care stiu sa lucreze cu un calculator sau sa isi permita unul in romania...

Inca o data va felicit pe amindoi. HAITA_DINAMO.gif
Adriano
Cat a fost jucator a scris istorie pentru dinamo dar sa nu uitam ca a avut si el un rol important in indepartarea lui nea ando. Inca odata ca jucator tot respectul dar ca om nu ii ajungi la nas.
blacksheep.gif blacksheep.gif blacksheep.gif rockets.gif
Cai Lun
Intr-adevar, nonsalanta cu care Dinu defileaza acum in spatele lui Esteban este o evidenta sfidare la adresa lui Andone... Ar mai fi multe de spus pe tema asta, dar mai bine nu dezvolt... Tot acest topic se refera la jucatorul, antrenorul si omul de fotbal Cornel Dinu. Din acest punct de vedere eu il consider superior oricui. Astept contraargumente!

@ IULIU >> Poate ti-am lasat impresia ca m-a deranjat afirmatia ta! Am spus-o in cel mai sincer mod cu putinta. Eu chiar nu am de unde din alta parte sa stiu toate datele despre acesti oameni. Am de gand sa mai scriu si despre altii si o voi face in acelasi fel. De aceea ti-am spus-o tie si o spun si tuturor celorlalti mai in varsta care acceseaza acest forum: CORECTAIT-MA daca gresesc! Nimic nu e mai de pret in ziua de azi decat o informatie corecta... Doar ca sa ma documentez despre locul 6 pe care il ocupa Dinu in topul prezentelor in A mi-a trebuit mai bine de o ora... am gasit multe alte biografii fotbalistice prost facute si care luate de bune pot conduce la greseli inacceptabile pentru un site ca al nostru [parerea mea]. Daca tot am timp si pot sa fac asa ceva, vreau macar sa le fac cum trebuie... De aceea te rog inca o data, daca vei gasi ceva eronat in aceste topicuri, nu ezita sa imi spui!
Ratacitu
- Dinu si-a primit porecla de procuror mult mai devreme , cand s-a inscris la facultatea de drept , asadar a fost "procuror" inca de cand era student
- Dinu a fost intr-adevar un jucator fair-play , care punea osul dar nu cu intentia de a-si cotonogi adversarul. Am povestit aici istoria unui gol inscris si anulat de arbitru dupa ce Dinu a recunoscut ca a marcat cu mana. Un adevarat MISTER
[/quote]

Nu stiu de ce dar eu am stiut ca Porecla de 'Procurorul' i s-ar fi tra de la o blonda nevasta unui procuror

intr-adevar a fost un soc cind recunoscut ca a marcat cu mina.

Una peste alta CORNEL DINU este un standard greu de atins in lumea fotbalistica
red_dog997
HAITA_DINAMO.gif Nu stiu prea multe despre Cornel Dinu,il respect din suflet,pentru ca el este unul din cei care au facut numele lui Dinamo sa straluceasca,el a ajutat mult pe Dinamo.si inca mai ajuta.

HAITA_DINAMO.gif In momentul aceste ar putea sa ajute pe Dinamo,mult,stim cu totii asta,sau eu cel putin stiu asta!!!

That's all!!!Forza Dinamo!!!
Shamann
in situatia in care suntem cea mai buna solutie este DINU!!!!!!impresarule..pleaca lasa-ne!!!!!!
CanisMajoris
Multi ii acuza caracterul lui Mr. Dinu. Totusi faptul ca el a ramas alaturi de Dinamo si n-a spus ca altii mai tineri dar si mai batrani ca el , ca s-ar duce la Steaua, nu da de gandit?

Dinu se confunda cu istoria lui Dinamo! In ciuda, tuturor magariilor care s-au spus despre el, Mr. Dinu ramane omul pe care mereu ne bazam la orele de grea incercare.

Unde sunt Lucescu si altii care mereu se bat cu caramida in piept cat de mult iubesc Dinamo, cand in momentele grele ne dau cu tifla?
COSMIN C
Nu cred ca e cazul sa " ne luam " de Lucescu, tocmai pe un topic despre Dinu drunk.gif ....
alexyutza
Cornel Dinu , dupa cum spun si altii , a fost un mare jucator in trecut , dar ca antrenor mai are multe de invatat .
rednorth
Eu propun sa-i organizam un meci de retragere ca jucator, pt ca merita cu prisosinta si poate cu acesta ocazie se mai retrage si din alte activitati "folositoare" pe care le practica pe langa club .
"Nu ma gandeam" la intrigile tesute imprejurul unora din administratie si din randul echipei.
Achiles
QUOTE(rednorth @ 22 Feb 2006, 0:51) *
Eu propun sa-i organizam un meci de retragere ca jucator, pt ca merita cu prisosinta si poate cu acesta ocazie se mai retrage si din alte activitati "folositoare" pe care le practica pe langa club .
"Nu ma gandeam" la intrigile tesute imprejurul unora din administratie si din randul echipei.

ar fi bine , vad ca a inebunit de tot ...vad ca in ultimul timp ia masa numai cu stelisti si vorbeste ce nu trebuie ...
nush ce mare prietenie are el cu Olaroiu de se "sfatuieste" asa des cu el ...
RED75
Pe Dinu il consider un mare jucator si un mare Dinamovist!
Respect ceea ce a facut pentru Dinamo si ii respect cultura. Ma distreaza pentru ca stiu cate complexe starneste in randul celor de la echipele rivale.
Din pacate atitudinea pe care a ales sa o adopte si pozitia pe care o ocupa nu face decat sa "legitimeze" oarecum gasca de bisnitari manelisti care a adus echipa in situatia de fata ... Cu prietenul sau Becali in frunte!
COSMIN C
Sambata seara a fost langa Multescu la spital....
red_dog997
Sper sa coboare-n iarba!
reddogforever84
Sper sa nu 010.gif ( Nu spun ca nu e bun ca antrenor . Si-ar impune repede punctul de vedere in fata jucatorilor insa prefer sa se dea o sansa unui antrenor mai tanar si de viitor.... Andone de exemplu tongue.gif )
reddog_lorry
A fost un jucator de baza la Dinamo,dar ca antrenor ...........................i s-a dus vremea.
reddog_dinamo_alex
Nu-l criticati pe DINU,DINAMO a jucat fotbal cat a fost el antrenor.
reddogforever84
Da.. dar sa nu uitam ca a fost si cea mai "dubioasa" perioada din istoria clubului .
undyng
o fi fost bun atunci dar acuma ii de kkt
caine_berceni
QUOTE(undyng @ 1 May 2006, 21:46) *
o fi fost bun atunci dar acuma ii de kkt

Cum, ai ajuns la concluzia asta ????
DUMMY
prea multe interese are si balauru asta de Dinu ! bleah mamba.gif
MosIonRoata
Va luati da Mister, ba?! Nu'stiu cum sa spui, da' Mister
comenteaza si meciuri la teveu' si le comenteaza bine...
in conditiile in care imensa majoritate a oamenilor da fotbal
si chiar a jurnalistilor nu's in stare sa lege doua vorbe in
Limba Romana...voi va legati da Mister, ai?!
Mister ie si jucator si antrenor si procuror si comentator! Mister
ar trebui sa fie Presedinte da Federatie, asa-i da doxat!

Sanatate!
marcher
Dom'le, asta da caine mare. Notre respect, mister HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif
Ce sa stie astia de le-au dat tuleele?
DarkSide
Era bun cand a scos pe DINAMO din gunoi...HAITA_DINAMO.gif

Asa-i romanu...pacat totusi de Kosice...:((
crockett1
[quote name='DarkSide' date='2 May 2006, 20:49' post='54282']
Era bun cand a scos pe DINAMO din gunoi...HAITA_DINAMO.gif

Eu cred ca ar mai putea scoate si acum. Nu i se acorda destula incredere si acum este si curentul acesta cu revenirea lui Andone, care a cam demonstrat ce poate la Dinamo. Pacat ca tin un om valoros in club si nu-l folosesc.
Cai Lun
blahblah1.gif blahblah1.gif blahblah1.gif
dee_dee
QUOTE(crockett1)
Eu cred ca ar mai putea scoate si acum. Nu i se acorda destula incredere ..

Dinu se pricepe la teorie, la practica nush de ce naiba da nu prea ii ies combinatiile .. e o mare enigma pt mine.

QUOTE(crockett1)
...si acum este si curentul acesta cu revenirea lui Andone, care a cam demonstrat ce poate la Dinamo.

Andone e un antrenor de Divizia A si atat.
CyberDog
Mdah....
Cam asta scriam eu despre Dinu Cornel, pe 8 ianuarie, a.c. :

"Era poreclit “Procurorul” pentru ca atunci cand multi dintre colegii sai beau o bericica pe terasa de la “Monte Carlo”, el prefera sa toceasca “Dreptul Roman”, “Medicina Legala” sau vreun “Tratat de Criminalistica” pentru a se prezenta onorabil in fata regretatului profesor Tudor Popescu de la Facultatea de Drept.
Este poreclit “Mister” pentru ca in cariera sa de technician, prin limbaj, comportament si tinuta, a introdus notiunea de “gentleman” in fotbalul practicat in spatiul mioritic.
“Mister” Dinu isi continua acum incununata cariera de jucator de fotbal, antrenor technician, politician sau editorialist, intr-un birou al clubului de care si-a legat o mare parte din viata, avand functia de “Administrator Delegat”. O pozitie de onoare si, sper eu, nu onorifica. Logic, ar urma cateva intrebari.
Ce inseamna “Administrator Delegat” ?
Ce administreaza domnul Dinu la Dinamo si sub delegatia cui ?
Este domnul Dinu doar o investitie de imagine a celor sapte sau zece sau mai stiu eu cati actionari?
Ca o observatie personala, din pacate atitudinea omului ( nu fotbalistului ) Dinu din ultimii ani petrecuti in Stefan cel Mare seamana mai mult a cea a lui Dinu Paturica, personajul romanului “Ciocoii vechi si noi” al lui Nicolae Filimon.
Paturica nu era un simplu si vulgar vanator de avere ci un insetat de toate senzatiile vietii, care stia sa scrie si sa citeasca, cunostea dealfel si un pic de greaca, de care se folosea atunci cand mediul sau circumstanta o cerea. Parca suna familiar enuntul anterior. Nu cred ca doresc sa dezvolt mai mult paralela aceasta, lasand si pe altii ( gen Dudu Georgescu sau Mircea Lucescu ) sa-si spuna parerea.
Stiu, comparatia este fortata si nu-i doresc nicidecum domnului Dinu Cornel soarta personajului Filimonian. Remarc doar faptul ca peste clubul Dinamo au trecut tsunami-uri de proportii, insa piatra Dinu Cornel a ramas bine infipta in diferite locuri din temelia dimanovista, pastrate pentru dansul nenatural in conditiile pietii fotbalistice originale de pe malul Dambovitei.
De aceea, acum, cred ca este timpul ca Dinu Cornel sa onoreze onoarea ce i-a fost delegata de catre suporteri si istoria clubului.
Mister Dinu, onorati-va va rog apelativul de “Mister”! "
paddy
Mare caracter, mare jucator, din pacate a inceput sa linga pe unde a scuipat .....
alexyutza
Eu cred ca si acum e bun ca antrenor . Stiinta nu se uita asa de repede . De ce sa-si mai bata capul sui sa se streseze cand oricum ia un salar pe cinste . Un salar mai mare decata multor antrenori din divizia A . Mai are rost sa faci atata risipa de energie ?
DUMMY
QUOTE(alexyutza @ 4 May 2006, 10:46) *
Eu cred ca si acum e bun ca antrenor . Stiinta nu se uita asa de repede . De ce sa-si mai bata capul sui sa se streseze cand oricum ia un salar pe cinste . Un salar mai mare decata multor antrenori din divizia A . Mai are rost sa faci atata risipa de energie ?

Poate ca nu-i place sa stea in umbra!
Vrea si el antrenor sa-l mai bage si pe el lumea in "zeama" !
Siegfried
Superb...
Nu glumesc.
Personajul e superb in irationalitatea sa debordand de retorica ecelctica si logica incalcita ca driblingurile Copacabanei.

Postmodern si protocronist in the same time.

Va rugasem sa comentati aricolele din "Cultura" in topicul asta.....
iuliu
Cat de mult trebuie sa muncesti ca sa ajungi sus pe varf. Si ce usor poti sa cazi de acolo !
Tot ce s-a publicat pana acum din cartea lui Dinu ar avea loc undeva intr-un Off-Topic. Pentru ca nu are nici o legatura cu fotbalul. Intr-un Off-Topic l-as putea contrazice , as putea combate afirmatiile sale confuze si cu o neasteptata ( cel putin pentru mine) tendinta antisemita. I-as putea aminti ca alaturi de mult hulita ( pe drept ) Ana Pauker au mai fost si alte personaje aduse la putere de tancurile sovietice , nu toti evrei sau unguri. Sau ca in timpul regimului comunist au fost si evrei care au suferit , inclusiv la canal. Dar la ce bun ? Ce legatura are asta cu fotbalul ?
Pentru mine FOTBALISTUL Cornel Dinu a fost un idol. L-am considerat unul din cei mai valorosi jucatori care au evoluat la Dinamo sau in fotbalul romanesc. L-am plasat undeva in varful piramidei fotbalistice. Pentru asta Dinu a muncit din greu , si-a dat sufletul in teren timp de 17 ani. Dar....
Cat de mult trebuie sa muncesti ca sa ajungi sus pe varf. Si ce usor poti sa cazi de acolo ! Ajung cateva fraze fara rost intr-o asazisa autobiografie fotbalistica.
caine_rosu_turbat
Uitam ca toti suntem oameni cu ''bune'' si cu ''rele''....iar pt. cei care dau in Procuroru' si care uita de devotamentul lui,ia-auzi aici replica ; Andone - ''cei care zic ca nu vor la Steaua sunt falsi'' ??? Dorinel Munteanu : ''Mi-a placut mai mult la Steaua decat la Dinamo'' ; Sabau : ''Eu imi doream sa ajung la Steaua,dar m-a adus nea Mircea(Lucescu) la Dinamo''. Pana si Mircea Lucescu care se declara mare ""caine'' !!!.....ma enerveaza prietenia lui cu Copos + plus unele declaratii dubioase....asa ca....il prefer pe Borcea cu ''figurile'' lui cu tot ! aici e ca si in dragoste....nu poti explica pur si simplu de ce iubesti pe cineva ! va deranjeaza sarcasmul lui ? pai are simtul umorului si al ridicolului ! in plus e ''toba'' de carte.....are cu ce nene !!! busted_blue.gif
caine_tm
complaining.gif bai care are glas sa zica ceva de rau despre Cornel Dinu.... el este alaturi de alti mari jucatori si antrenori un simbol pentru Dinamo.... bai dinu e cel ce a scos Dinamo din groapa atunci cand era in pragul falimentului..... Dinu este unul dintre cei mai importanti si valorosi fotbalisti ai lui Dinamo si ai Romaniei... complaining.gif

complaining.gif
COSMIN C
Iuliu, eu am pus articolele in sectiunea asta, pentru ca Dinu este un simbol al clubului Dinamo. Ca omul Dinu nu e pe placul tuturor e alta poveste. In cartea despre care e vorba ajunge si la fotbal. Nu trebuie, normal, sa fie toata lumea de acord cu ce spune sau scrie Mister. V-am rugat sa comentati orice e de comentat pe acest topic pentru ca nu mi s-a parut ca are rost sa deschidem topic separat.
Te rog sa nu ai retineri sa sa spui aici tot ce crezi ca merita spus.
iuliu
Cosmin C salut
Despre fotbalistul Dinu mi-am spus de multe ori parerea , oricine poate citi chiar in acest topic ceva mai sus , sau in topicul cu cei mai buni fundasi centrali , sau in topicul cu comentarii la concursul initiat ( si uitat ) de tine cu privire la cel mai bun 11 al tuturor timpurilor.
Pe scurt , intr-un clasament al celor mai valorosi jucatori ai tuturor timpurilor , eu l-am plasat pe Dinu pe locul secund , imediat dupa liderul Nelu Nunweiller III . A fost intr-adevar un simbol si nu cred ca cineva din Forum a ragusit mai mult decat mine strigand " Dinu procurorul va deschide scorul ".
Pe omul Dinu nu l-am cunoscut pana la aparitia fragmentelor din carte si omul Dinu m-a dezamagit !

N-am de gand sa deschid o cutie a Pandorei angajandu-ma intr-o discutie in contradictoriu despre un subiect care nu-si are locul intr-un Site al suporterilor unei echipe de fotbal. Daca cineva doreste , putem " discuta " in particular , prin e-mail , am destule argumente , inclusiv cativa membrii ai familiei mele care au fost la canal. Desigur cu conditia sa pastram discutia la un nivel civilizat , fara expresii de genul " bai care are glas sa...." (eu am glas , l-am folosit vreo 20 ani pe stadionul Dinamo )
Astept si ceva despre fotbal in cartea autobiografica , sper numai ca Dinu n-a uitat ca alaturi de el au jucat la Dinamo si jucatori de alte nationalitati , germani ( pe doi ii avem pe stegul clubului ) sau maghiari , ca unii din ei au jucat cu el si in echipa nationala , aparand cu cinste culorile Romaniei.
COSMIN C
Salut, Iuliu
N-am uitat de concurs, numai ca din motive mai mult sau mai putin obiective participatii intarzie cu mesajele lor.
Dupa cum si eu , din motive mai mult sau mai putin obiective am lasat de izbeliste sectiunea succeselor in alb rosu...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.