dudu1961
Apr 9 2008, 12:02 PM
Nu conteaza ce face , conteaza ca-i acolo !
Ne batem cu pumnii in piept si ii acuzam pe actionari ca nu au grija de fostele glorii !
Cu ce a deranjat Dinu ?
Leaveyou
Apr 9 2008, 12:07 PM
Tocmai Dudule că nu a deranjat nici clica aia de acolo. Avea nenumărate posibilități să facă ceva. Să spună cum se petrec lucrurile de fapt la club.
dudu1961
Apr 9 2008, 12:55 PM
Daca ar fi avut banii c*******r aia nu credeti ca ar fi facut-o , asa se multumeste sa mai muste din cind in cind !
Noi care muncim ,si vedem cum sefii nostri fac lucruri reprobabibile , ne ducem cu jalba in protap undeva , nu , pentru ca ne pierdem piine !
Atia timp cit ne platesc si o fac bine ......! Asta e !
QUOTE(dudu1961 @ 9 Apr 2008, 13:02)

Cu ce a deranjat Dinu ?
Poate vrei sa zici "Cu ce a deranjat Dinu, in afara de saparea antrenorilor care au trecut pe la Dinamo in ultimii ani?"
Un amanunt esential. Dinu a girat TOATE prostiile facute la club, demiteri, aducerea de jucatori bananieri, aducerea de presedinti bijnitari, aducerea de antrenori spurkati, vinzarile jucatorilor de valoare, impunerea de catre actionari a anumitor jucatori in echipa, si tot asa.
CHIAR ASA, CU CE A DERANJAT DINU?
dudu1961
Apr 9 2008, 01:19 PM
Daca unii dintre voi sinteti atit de informati , de ce nu ne spuneti si noua prostimi sa stim si noi
Te informezi la stiri, cind Dinu apare la conferintele de presa linga badea si borcea la orice prostie pe care o fac si-i sustine cu citate cretinoide.
Te informezi la minutu 91 cind Dinu il critica pe Andone, care era pe locul 1, doar ca sa-i cinte in struna lu giovani.
Starea in care a ajuns Dinu se vede si din schimbarile absolut cretine pe care i le impunea lui Multescu.
Faza cu Nero, ca i-a provocat o "depresie accentuata", ca e "mort psihic", e chiar penibila, ar fi trebuit sa o tina pentru el, nu sa se laude in presa.
Poate acum intelege si el cum s-au simtit cei de care si-a batut joc la club, pe care i-a asasinat psihic!
Singura preocupare pe care a avut-o in functia de administrator delegat a fost "UNDE-I BOANCHIS?", intrebare pe care o stiu toti angajatii clubului si toti ziaristii, si toti stiu ca inseamna ca lui Dinu nu i-a trecut niciodata setea.
Mergea cu echipa in deplasari si cantonamente si tot ce-l interesa era de Boanchis, sa se duca la bautura.
La club si-a facut programu de la 2 la 4, din aceiasi cauza.
dudu1961
Apr 9 2008, 01:39 PM
NU !
Astea ...., si EU nu cred ca Dinu are freo afinitate pentru clanul becali !
Dinu i-a criticat pe toti cu aceeasi masura nu a facut rabat pentru cineva anume !
Andone _dupa cum se vede mai trebuie din cind in cind creticat ....
Rednic o merita , acela era adevarul si nu altul , nu incercati acum sa-l spalati de pacatele pe care le are !
nunweiller
Apr 9 2008, 02:10 PM
Dinu i-a sapat pe toti antrenorii care au trecut pe la Dinamo in ultima vreme. Unde? In sedintele actionarilor: vezi declaratiile lui Zenga, vezi declaratiile la adresa lui Rednic cum ca nu a facut pregatirea bine, vezi momentul in care s-a dus ca supervizor la antrenamentele lui Andone in toamna - iarna cind acesta a fost fortat sa plece.
Este evident ca Rednic nu l-a iertat si ca e timpul sa plece sau sa-si vada de batrinetile lui linistit.
Capirossi
Apr 9 2008, 04:27 PM
Dinu este o glorie a lui Dinamo. Este unul din cei care au facut acest nume mare. Problema e ca timpul nu sta in loc si a trecut si peste Mister. Ca noi toti, a facut si bune si rele. Sa-l apreciem pt. cele bune, pt. cele rele n-avem noi menirea sa-l criticam. Daca ar fi vrut, ar fi putut mai mult dar s-a blazat si s-a multumit cu putin. E cert ca in ultimii 35-40 de ani numele lui Dinu s-a impletit cu numele Campioanei.
Ramai cu bine, Mister !
COSMIN C
Apr 9 2008, 05:04 PM
Suferința pricinuită de pierderea lui Nero și disensiunile cu șefii l-au făcut pe Dinu să se gândească serios la plecare.
Administrator delegat. Aceasta este titulatura care îl urmărește pe Cornel Dinu în istoria recentă a clubului din Ștefan cel Mare. O istorie care, la capitolul prezențe în tricoul alb-roșu, îl găsește pe cel poreclit Procurorul la cifra 454.
Ceartă cu Borcea
Ciudat, răceala dintre Dinu și conducerea din Groapă a început din momentul în care a fost rugat să se implice la echipă. A acceptat, dar nu a vrut să răspundă pentru rezultate. A avut mai multe contre cu șefii, iar în Cipru a părăsit cantonamentul în urma unui conflict cu Borcea.
Apoi, după două etape a fost adus Gigi Mulțescu, iar de atunci totul s-a rupt. Zilele trecute, Mister a mai primit o lovitură. Nero, câinele, dar și prietenul său așa cum îl numea, a murit, lucru care l-a lovit cel mai rău. Supărat, Procurorul vrea să renunțe, chiar dacă în club nimeni nu crede acest lucru. Acționarii susțin la unison că Dinu nu va pleca, însă legenda pare că are bagajele făcute.
Când spui Cornel Dinu, spui Dinamo. Nu e un clișeu, ci o realitate.
Cele peste 400 de meciuri în prima ligă disputate în tricoul alb-roșu, porecla cotonogărel, trabucul său celebru fumegând de undeva de lângă banca de rezerve, replicile acide adresate adversarilor, câinele Nero prietenul său cel mai bun, telefoanele din tribună, șprițul din cărțile în care viața bate filmul, supranumele de Mister, toate înseamnă Cornel Dinu. Și Dinamo.
La aproape 60 de ani, Dinu a ajuns la concluzia că trebuie să facă pasul înainte, să-și lase în ofsaid echipa cu a cărei istorie se confundă. De ce? Pentru că trabucul nu mai fumegă ca pe vremuri, pentru că nimic nu mai e cum ar trebui să fie, pentru că prietenul Nero a dispărut repede și trist. Semne? Mister zice că da! Să-l ascultăm.
S-a speculat că vreți să plecați de la Dinamo.
Nu-mi place să comentez lucruri care nu sunt chiar adevărate. Am citit și eu ce a apărut, însă lucrurile nu stau chiar așa cum s-a scris.
Să le luăm pe rând. V-ați gândit vreun moment să părăsiți clubul?
Domnule, de ceva vreme eu sunt într-o moarte psihică. Nu mai suport să văd ceea ce se întâmplă în fotbal, cu predilecție la Dinamo. Trăim într-o lume a profitului, a succesului cu orice preț, o lume pe care nu o mai suport.
Plec undeva unde să-mi regăsesc eul
Totuși, parcă enunțul Dinu pleacă de la Dinamo sună ciudat. Sunteți asociat cu gruparea din Ștefan cel Mare.
Asta e viața! Tot timpul am vrut să fac numai bine acestui club, însă, în ultima vreme, am ajuns la concluzia că nu mai pot. V-am spus, trec printr-o moarte psihică, nu mai pot trece ușor peste anumite lucruri. M-am săturat!
Oficialii spun că nu se pune problema să plecați nicăieri.
Mă gândesc că undeva în viitorul apropiat îmi voi putea găsi și eu un loc unde să pot fi împăcat cu mine însumi. Da, vreau să plec într-un loc în care vreau să-mi regăsesc eul. Să fiu liniștit, pentru că aici nu se poate acest lucru.
Una mi se spune, alta se face
De fapt, ce s-a întâmplat?
M-am săturat să mi se tot dea dreptate atunci când îmi spun punctul de vedere, dar ca apoi să se acționeze invers. Nu mai am puterea să lupt. E adevărat că discut aproape în fiecare zi cu Badea sau cu ceilalți acționari, mă ascultă, însă deciziile sunt altele. Atunci, nu e normal să caut un loc în care să pot fi împăcat eu cu mine?
Vă referiți la strategia pentru echipă?
Bineînțeles. În fotbalul nostru, nu doar la Dinamo, se vrea, așa cum am mai spus, profitul imediat, nu un plan pe termen lung. Am spus mereu creșteți, nu cumpărați. Echipa din 2000, cea cu care am luat titlul, avea în componență numai jucători tineri, trecuți printr-un anumit ciclu al performanței timp de câțiva ani. Acum nu mai există respectul pentru meserie, se caută succesul cu orice preț, fără a avea răbdare.
E un semn că Nero m-a părăsit!
Încercăm să detensionăm atmosfera. Ați mai scris ceva la noua carte?
Nu, n-am avut cum. Trăind într-o asemenea incertitudine sufletească, e greu.
Și totuși, nu mai e nimic care să vă facă să vă răzgândiți?
Nu știu, nu cred
am și eu o vârstă
Mă apropii de 60 de ani și poate e bine să mă retrag. Prietenii mă părăsesc și ei
Dacă nici Nero n-a mai suportat
A făcut infarct și s-a stins rapid. Poate și ăsta e un semn...
(prosport)
bigbobo
Apr 9 2008, 06:56 PM
QUOTE(Capirossi @ 9 Apr 2008, 17:27)

Dinu este o glorie a lui Dinamo. Este unul din cei care au facut acest nume mare. Problema e ca timpul nu sta in loc si a trecut si peste Mister. Ca noi toti, a facut si bune si rele. Sa-l apreciem pt. cele bune, pt. cele rele n-avem noi menirea sa-l criticam. Daca ar fi vrut, ar fi putut mai mult dar s-a blazat si s-a multumit cu putin. E cert ca in ultimii 35-40 de ani numele lui Dinu s-a impletit cu numele Campioanei.
Ramai cu bine, Mister !
Foarte corect si frumos precizat Capirossi...Dinu este Dinu si va ramane un nume urias in istoria lu' Dinamo...Cu toate greselile lui, foarte omenesti de altfel, unele din ele rezultatul societatii murdare in care traim, Dinu trebuie respectat...Suntem prea mici si nici nu avem dreptul de a-i putea pune la indoiala calitatea mai putin morala a lu' Cornel Dinu...Altii trebuie sa dea cu subsemnatul pentru tampeniile si dezastrul de la Dinamo, ei trebuie tintuiti in cuvinte dure si aratati cu degetul...
antisteaua
Apr 9 2008, 07:16 PM
Pentru mine retragerea lui Cornel Dinu inseamna adancirea rupturii dintre ceea ce a insemna spiritul dinamovist si ce a mai ramas din el. Chiar daca mai sunt fosti jucatori dinamovisti la club, Cornel Dinu era cel mai vizibil si cumva dadea senzatia ca a mai ramas ceva din spiritul vremurilor bune. Retragerea lui Mister presupune ca se va renunta, cel putin la nivelul discursului, la valori precum respect, devotament, seriozitate sau sacrificiu. Vor ramane valorile ilustrilor actionari: "in afara de familie, totul este de vanzare", lasati-ne sa ne pregatim de liga campionilor", "avem cea mai tare campanie de achizitii", "am obtinut un pret de nerefuzat pe jucatorul X", "avem sanse de 10-15%" sau "nu intelegem ce se intampla ca am investit cele mai multe milioane de dolari".
Kity_reddog
Apr 10 2008, 10:17 AM
QUOTE(Capirossi @ 9 Apr 2008, 17:27)

Ramai cu bine, Mister !
Acesta este un raspuns inteligent si echilibrat! Sunt de acord in mare masura cu ce a spus rew, dar nu cred ca Dinu este marea problema la Dinamo. Lucrurile care le-a spus rew sunt destul de bine stiute, insa tot altundeva este problema. Stim unde, numai suntem prea necajiti sa mai vedem lucizi problemele de la club. Poate suntem prea patimasi sau maniaci uneori si cu nervi aruncam vina cand in bratele unuia, cand in ale altuia. Peste butelii si rigipsuri Dinu se ridica ca un sfant! Personalitatea lui prea mare l-a impins impins deseori sa fie un arogant si un trufas. O chestie e foarte clara si Dinu o cere insistent din partea conducerii. Un proiect pe termen lung. Judecand obiectiv de asta are Dinamo nevoie acum. Oamenii astia care pretind ca conduc Dinamo nu ca nu au nicio treaba cu fotbalul, nu au nicio treaba cu modul cum se conduce o societate ca Dinamo. Nici macar nu se sinchisesc sa ia drept pilda nenumaratele modele de succes din fotbalul mondial si sa vada ca se poate face treaba si in tari ca Ucraina sau Turcia si sa le aplice daca doresc performanta. Se poate. Problema e daca se vrea.
In ceea ce-l priveste pe Dinu cifrele sunt mai graitoare ca orice alte comentarii de chibiti. Poate nu trebuie sa-l tina cu forta pe Dinu la echipa, dar nici sa clapane dupa usi ca e o jigodie si in fata presei sa ne bombardeze cu clisee penibile. Dinu a ramas ultimul mare dinamovist din cadrul clubului, care are un cuvant de spus. Mai presus de asta acest om nu a facut niciodata clubul de rusine prin prestatia si atitudinea lui atat din teren, cat din afara lui. Prin felul lui de fi Dinu mi se pare ca ilustreaza cel mai fidel spiritul lui Dinamo. Noi am avut mereu ceva special, eram, suntem si nu stiu daca vom mai fi diferiti. Mister este se pare printre ultimii mohicani. Bun, sa plece si el. Va fi mai bine?
FarfelkugeL
Apr 11 2008, 03:02 PM
Groapa fără Mister
În felul lui rebel și uneori teribilist, Cornel Dinu și-a dat de mai multe ori viața pentru Dinamo
Se vor găsi destui malițioși care să zîmbească pe sub mustață. I-a murit cîinele și acum e depresiv. Se alintă, ce mare lucru să pierzi un animal de companie pe care l-ai crescut de cînd avea dinți de lapte? N-ați vrea să aflați, așa că hai să aprofundăm intenția lui Dinu de a pleca de la Dinamo. Fiindcă moartea ciobănescului german Nero se suprapune apusului unei generații de fotbaliști care au făcut din Dinamo și altceva decît echipa Securității&Miliției. Dumitrache, Sandu Gabriel, Nelu Stănescu, Custov. Aici ne intersectăm cu părerile comode despre eternitate, lume și viață ale lui Cristi Borcea sau Mitică Dragomir. Dinu să părăsească Groapa? Tocmai el, un monument dinamovist?
Ei bine, da! A plecat Bill Gates de la Microsoft, s-au scufundat continente, se schimbă clima și polii magnetici, nu-i exclus ca în viitor drumurile lui Cornel Dinu să ocolească Ștefan cel Mare. Trădare? Nu. Plictiseală? Posibil. Probabil resemnare. Sigur suferință. Senzația dureroasă că tinerețea se îndepărtează ca o planetă scoasă din orbită de un meteorit. Dinu împlinește 60 de ani în august. Și se simte obosit. I-au murit prieteni și coechipieri. La club s-au schimbat liniile. Cei care conduc sînt cîini din top 300. Echipa nu merge, el parcă nu mai are puterea să o ia de la capăt. Bănuim că s-a săturat și să joace rolul neînțelesului, al intelectualului din fotbal întreținut de comercianții de butelii și rigips.
Din cei 60 de ani, Dinu a petrecut vreo 40 la Dinamo. Formulare incorectă. I-a trăit sună mai aproape de adevăr. Dinu a rămas acolo și cînd în acte lucra altundeva, iar asta fără injecția letală patentată de Cristi Borcea. Cei care l-au prins jucînd știu de ce Procurorul rămîne simbolul definitiv al lui Dinamo. Peste nefericirea supremă a lui Cătălin Hîldan. În felul lui rebel și cîteodată teribilist, Dinu și-a dat viața de mai multe ori pentru Dinamo. Era căpitanul, veritabilul, nu unicul, și dacă cineva îndrăznea să se atingă de ai lui, mînca adversari cruzi. Peste ani, poate că zicerile lui se vor topi din memoria colectivă. Prieteni și dușmani vor reține însă imaginea lui Dinu, fotbalistul. Ușor aplecat de mijloc, crăcănat, cu capul sus, privind la adversar, pregătit să dea o pasă lungă. O lua de la capăt cu o deposedare. O picanterie. Nu a băgat pe nimeni în spital.
Dinu a înjurat generali și primi-secretari, dar plînge după un cîine. Cîteodată a stricat din vorbe tot ce construia tot cu inteligență și dragoste de viață. Nu i-a lipsit darul autodistrugerii. Deci e vulnerabil. Corul de sirene fumătoare de trabuce care-i cîntă acum melodia atașamentului are nevoie de un exponat valoros. De un personaj stipendiabil, prin care se legitimează și se prezintă ca binefăcători de succes. Dinu știe că plecînd nu pe ei îi trădează. Așa cum stă scris, iarăși teribilist, pe cartea lui de vizită, e important ca el să rămînă Cornel Dinu și-atît. Fiindcă deja am pierdut prea mulți.
Geambasu
ANGER
Apr 11 2008, 08:19 PM
Unii dintre noi uita prea repede trecutul.Ce sa le spui celor care aduc reprosuri lui Dinu.Credeti ca Danut Lupu care" scuipa" tot ce misca este bun ? Ginditi-va la cei care il contestau pe Clau, sau pe Danciu.Mai avem pretentii ca sa ne aducem aminte le cea facut Dinu pt noi? Unii arunca cu noroi in tot ce misca. Pacat
COSMIN C
Apr 11 2008, 08:23 PM
Ah, Lupu, Danciulescu , Niculescu... Niste trecatori....Nu au ce cauta pe acest topic.
POOL
Apr 11 2008, 08:47 PM
Deci asta mi se pare aberatia secolului: cum puteti da vina pe Dinu pentru tot ceea ce se intampla rau la Dinamo? Cand il ai pe Borcea, pe care il stim cu totii cum e, l-am avut pe Netoiu pe Giovani, noi spunem ca DInu e vinovat pentru tot ceea ce e rau la club. Nu stiu, parca a innebunit toata lumea. Incet incet mi se face scarba sa mai intru pe forum. Da mai fratilor Dinu e vinovat: Borcea &co l-au pus pe Dinu stapan pe banii lor si Dinu a adus toti jucatorii astia dvdrip. Imi aduc o declaratie a lui Dinu din iarna in care zicea ca nu e de acord cu jucatorii adusi dupa vizionarea unor dvd-uri.
rew
Apr 17 2008, 10:26 PM
Inconfundabilu' despre noua jucarie, a carei imagine o danteleaza de-acu incolo, pentru binele lui Dinamo, evident:
"Domnul Turcu este un om incontestabil de suflet, cu foarte bune intenții. Avem o relație de prietenie, trebuie să ne ajutăm. Contemplarea și judecarea în tăcere e o formă de apropiere față de adevăr! Iar fondul unui om fiind bun și știe că a greșit semenii de lîngă el să-i dea o mînă de ajutor dacă sînt cu adevărat prieteni. În prietenia adevărată trebuie mai întîi să dai și apoi să ceri"
Cai Lun
Apr 17 2008, 11:10 PM
V-as spune eu ce i-as da lu' Turcu fara sa cer absolut nimic in schimb...
COSMIN C
Jun 10 2008, 03:44 PM
Cornel Dinu, si-atat:
"Dinu și situația de la Mangalia
Camera de protocol a Televiziunii Române. Dani Coman și Cornel Dinu caută o telecomandă. Mai sînt cîteva minute și începe România - Franța. Sonorul ambelor televizoare e dat la maximum pe emisiunea electorală de la TVR 2. Subiectul: lupta politică de la Mangalia.
Coman reușește să comute un televizor pe meci. Grupul de consilieri dobrogeni, aflat în partea opusă a sălii, se bășică. Sînt tineri, bărbați, nici o problemă că nu le place fotbalul. Problema e că singurul zgomot pe care-l acceptă e cel al strigătelor din studioul electoral.
Începe cursa înarmării decibelilor, fiecare cu propriul televizor. Jumătatea microbistă a sălii apasă pe buton. Se aude vuietul tribunei de la Zurich, în așteptarea echipelor. De partea cealaltă, consilierii din Mangalia nu se lasă. Își dau șefii tot mai tare! E ca în scena frizeriei din Dictatorul lui Chaplin, cînd Hynkel și Napaloni, personaje fictive după Hitler și Mussolini, își ridică succesiv scaunele ca să-l domine unul pe celălalt.
Jucătorii se strîng la mijloc, e momentul despre care Procurorul mărturisea într-o carte a lui Nea Vanea că mă podidesc lacrimile de cînd am intrat pe Wembley.
Chiar înainte de intonarea imnurilor, Dinu nu se mai stăpînește. Se lasă pe spate, în stilul său elegant și arogant, și le strigă vecinilor de sală: Măi băieți, mai e ceva de furat la Mangalia?. I se întorc fețe lungi și un răspuns îngăimat: Da, domnu Dinu. Bine, măi, păi atunci, organizați-vă!.
Alături de Coman, se ridică și pleacă să vadă meciul în studio. Așa fumez mai puțin! Deși nu mai contează. Oricum nu mai e nimic de făcut, le presară celor de pe hol."( Catalin Tolontan)
Capirossi
Jun 10 2008, 08:40 PM
La d-astea e bun. Tinde sa devina Ion Creanga din fotbalul romanesc. Ca Anton Pann e memeu.
dudu1961
Jun 11 2008, 10:42 AM

Tare Mister !
Ma uit la el dupa meciuri cind analizeaza tactica si restul , stie omul asta atita fotbal ca multi ar trebuii sa ia lectii , pacat insa ca nu are si pedagogie in el , la asta cred ca-i zero ! Pacat !
The Game
Jul 15 2008, 10:34 AM
Administratrul-delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu, spune că în momentul de față interesele financiare primează și afirmă că opțiunile jucătorilor nu îl miră. " La ora actuală contează mai puțin sentimentele de așa-zis 'câine roșu', cu care se defilează, și mult mai mult interesele financiare. Ne batem cu pumnii în piept că suntem 'câine roșu', dar, când vine vorba de bani, ne ducem unde se dă mai mult ", a spus Dinu, într-un material publicat în Adevărul.
antisteaua
Jul 15 2008, 10:01 PM
Pai asta o stiam toti de multa vreme, numai ca ne amageam ca nu e asa.
cosmin targoviste
Aug 4 2008, 03:32 PM
Atrasa fiindu-ne atentia catre meciul de aseara,am cam uitat importanta zilei de alaltaieri pentru istoria clubului Dinamo.
Cornel Dinu,"cel care a dat un inteles numarului 6 de pe tricou",a implinit pe 2 august 60 de ani !
La multi ani , Mister ! Sa va dea Dumnezeu sanatate !
Iata si doua declaratii care pe mine m-au cam pus pe ganduri:
Dinu: "O respect,dar n-as putea conduce steaua" / Lucescu: "N-ar fi o problemă să antrenez în ghencea"
La multi ani inca odata celui ce sambata a implinit tot atatia ani cat a implinit si C.S Dinamo in 14 mai !
djmihaitza
Aug 4 2008, 04:05 PM
Nu chiar ieri, Duminica, ci alaltaieri, adica Sambata 2 August.
cosmin targoviste
Aug 4 2008, 04:46 PM
Mea culpa! Am corectat.
red_dogvitan
Aug 4 2008, 09:29 PM
La multi ani domnule Dinu!!
COSMIN C
Nov 14 2008, 11:40 PM
Marin Dragnea despre Cornel Dinu: A luat acea rautate in joc de la fratii Nunweiller, era de o rautate Dinu
la antrenamente ne dadea niste coate
eu eram copil atunci si ne facea marcaj om la om
Ne spunea: «Ce, vrei sa joci la Dinamo? Asa se joaca aici!»
Si asta era la antrenamente, nu mai spun la jocuri ce rautate avea in teren. Acea rautate am preluat-o si noi, am dus-o mai departe si, normal, am avut si succese.
Cai Lun
Nov 15 2008, 12:43 AM
Ati dus-o, domnu' Dragnea... dar se pare ca, din pacate, nu suficient de departe.... Era Netoiu a estompat toate caracteristicile mostenite de la generatia cainilor ca dvs...
Vom mai fi iarasi ce am fost?
Cand mai rasare cate un Hildan sau Kirita sauPetre, Mihalcea... parca as mai crede... dar momentan nici unul dintre acestia nu mai joaca la noi... deci, vorba rimei, "cati ca voi?"
redmania
Nov 15 2008, 01:37 AM
Niculae ?
COSMIN C
Nov 26 2008, 01:04 AM
Dinu: "E timpul manelelor si al prost-gustului"
(Evenimentul zilei)
Mihai Voinea
Între șueta subțire de pe vremuri și lălăiala tâmpă de acum, involuția fotbaliștilor simbolizează și decadența societății românești.
Filmulețul de la petrecerea promiscuă în care dinamoviștii Torje, Pulhac și Ropotan au sărbă torit ziua primului consumând alcool și ascultând la laptop manele închinate rivalei Steaua conturează perfect diferențele dintre generații. Între jucătorii care, în anii 70, petreceau la restaurant, cu vin bun, ascultând vorbele de duh ale unor scriitori, cântăreți sau actori celebri, și fotbaliștii anilor 2000, oscilând între meciuri proaste și muzică de gang, distanța este astronomică.
Iar contrastul e și mai clar cu cât lamentabila petrecere a dinamoviștilor s-a petrecut chiar în ziua în care Cornel Dinu, căpitanul dinamoviștilor în anii 70, își lansa cel de-al doilea volum al cărții Zâmbind din iarbă. Din acest volum - la fel ca și precedentul - nu lipsesc, povestite cu destul har, șuetele subțiri ale autorului cu Fănuș Neagu, Dan Spătaru și Gheorghe Dinică.
Cornel Dinu a comentat pentru EVZ, în stilul său inconfundabil, această transformare petrecută de-a lungul timpului.
EVZ: Domnule Dinu, putem discuta despre obiceiurile fotbaliștilor de azi? E un moment potrivit după întâmplarea cu Torje, Pulhac și Ropotan...
Cornel Dinu: A fost o aprindere în jurul acestei situații. Era ziua lui Torje, s-au adunat și ei, au făcut un concurs de manele, iar o dobitoacă i-a filmat într-un moment mai delicat... Nu putem să-i condamnăm în mod expres pe cei trei. E timpul manelelor și al prostgustului! Copiii ăștia au deschis ochii într-o societate complicată din care, pe fondul unei lipse de educație, au asimilat răul și mondenul fără consistență.
Jucătorii de astăzi cad în derizoriu și când încearcă să joace fotbal, și când încearcă să se distreze.
Pe vremea noastră, aveam un slogan: Cine e om noaptea, să fie și ziua!. Ăștia din ziua de astăzi nu sunt nici la lumina zilei, nici la căderea întunericului. Se anturează cu oameni îndoielnici, fără consistență, și habar nu au ce e cu ei. De aici provine adeseori și dezorientarea de pe terenul de joc.
Cum stăteau lucrurile în anii 70?
Și noi beam, dar preferam vinul și șueta subțire în compania unor oameni de mare valoare în vorbă și în spirit. Astăzi se petrece cu manele. Noi stăteam la masă cu Ștefan Bănică, Dan Spătaru sau Gheorghe Dinică.
Care ar fi soluția pentru a îndrepta în vreun fel lucrurile?
Soluția ar fi să li se explice că, înaintea distracției, postura în care se află le permite să-și asigure un trai decent pentru restul vieții. Ultima generație care a crescut sub semnul educației și al responsabilității a fost cea a lui Hagi și Popescu. Ei au știut să aprecieze și să speculeze deschiderea pe care au avut-o către Occident, către o altă lume. Cei de azi nu realizează cât de scurtă e cariera de fotbalist și aleg răul instinctual în defavoarea binelui cerebral.
Viitorul?
Viitorul depinde de actul educativ al trăirii vestiarului. Jucătorilor trebuie să li se transmită că în fotbal, dar și în viață, reușești strângând din dinți și nu unduindu-te suav pe ritmuri de manele.
"Pe vremea noastră aveam un slogan: «Cine e om noaptea, să fie și ziua!». Ăștia din ziua de astăzi nu sunt nici la lumina zilei, nici la căderea întunericului.", Cornel Dinu, căpitanul echipei Dinamo în anii 70
matador
Nov 26 2008, 02:32 PM
mare om
bigbobo
Nov 26 2008, 06:00 PM
Poate citesc si alcoolicii aia... Mama lor.........
Leaveyou
Nov 27 2008, 02:17 PM
Și ce dacă citesc ? Or să spună "uite ce tâmpit !". Ei nici mă car nu înțeleg de ce fac suporterii atâta tam-tam. Ca să roșești sau să-ți pară rău trebuie să conștientizezi cumva că ai greșit. Sunt sigur că aici nu este cazul.
Cai Lun
Mar 23 2009, 01:31 PM
S-a mediatizat in ultimele zile gestul rapidistului Lazar (parca) de a recunoaste in fata arbitrului ca nu a fost penalty la o faza in care "cavalerul" acordase o astfel de sanctiune si ca urmare s-a revenit asupra deciziei.
S-a intamplat asa ceva si in cazul lui Dinu, dar cu consecinte mult mai serioase pentur Dinamo. Daca Rapidul oricum s-a impus cu 4-0 (iar la momentul respectiv scorul era deja 2-0), in cazul nostru, Dinu a recunoscut ca nu a fost faultat in careu, iar neacordarea respectivului penalty (pe care arbitrul il dictase initial) a insemnat pierderea titlului de catre Dinamo! (s ide atunci spunea Lica Nunweiller ca nu il mai are la inima pe Dinu)... Eventual, poate cineva sa spuna exact cum a fost?
DarkSide
Mar 23 2009, 02:20 PM
Salutare!
E vorba de finala Cupei Romaniei. S-a jucat cu steaua si ne-au batut cu 2-1. Cred ca e vorba de finala din '83.
iuliu
Mar 23 2009, 04:38 PM
Este vorba de finala cupei din 1970 si de un gol marcat , acordat si anulat .
In ceea ce urmeaza m-am folosit de amintirile mele si de extrase dintr-o carte autobiografica scrisa de arbitrul acelui meci , Gheorghe Limona .
In repriza a doua Steaua conducea cu 1-0 , Dinamo ataca si forta egalarea . A venit o lovitura libera de pe dreapta , un fel de corner scurt . Cineva ( cred ca Parcalab , nu sunt prea sigur ) a executat inalt in fata portii , a urmat o invalmaseala si Dinu a marcat cu capul , sau cel putin asa parea . Limona a fluierat acordand golul , dinamovistii se imbratisau , stelistii n-au protestat , in afara de fundasul stanga , Vigu , care i-a spus arbitrului Nu se poate , Dinu a marcat cu mana . Putin derutat , Limona a aruncat o privire spre tusier , care nu vazuse nimic nelegal si se indrepta spre centru si apoi l-a cautat cu privirea pe Dinu . Si Dinu a recunoscut ca a marcat cu mana ! Bazandu-se pe marturisirea lui Dinu , Limona a anulat golul pentru un hentz pe care nu-l vazuse . In cartea lui scrisa dupa cativa ani , Limona n-a uitat sa-i multumeasca lui Dinu care l-a ajutat sa-si indrepte gresala . In final Steaua a castigat cu 2-1 si ne-a suflat cupa . Abia seara la televizor la reluare am vazut ca dinu a marcat cu mana pe care o tinuse la 10 centimetri in fata fruntii .
Va las pe voi sa judecati daca Dinu a avut dreptate sau nu . Lica Nunweiller , vesnicul luptator , considera ca victoria era mai importanta , de fapt singurul lucru important .
Chiar daca seara s-ar fi descoperit gresala de arbitraj , cupa ramanea la Dinamo si cine ( in afara de Iuliu ) si-ar mai fi amintit de gresala ?
Pe de alta parte gestul lui Dinu ne da dreptul astazi sa-I sfidam pe toti specialistii care ne acuza ca am luat trofee cu meciuri aranjate . Si daca ne amintim ca 19 ani mai tarziu in alta finala , alta echipa a plecat de pe teren si a castigat cupa la masa verde ( sau rosie ) poate ca totusi Dinu a avut dreptate .
Cai Lun
Mar 23 2009, 05:39 PM
Da, dar pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti...
RED75
Mar 24 2009, 12:37 AM
Nu stiam despre acest gest al lui Dinu. O dovada in plus ca "faptele bune" sunt uitate daca pierzi razboiul.
Azi toata lumea isi aminteste de golul inscris cu "mâna lui Dumneze" de Maradona în meciul contra Angliei. Ma întreb dacă ar mai fi fost la fel de celebru în cazul în care s+ar fi dus la arbitru să recunoască, iar Argentina ar fi pierdut meciul.
BoYkA
Mar 24 2009, 12:08 PM
Nascut chiar in anul in care s-a infintat Dinamo, Dinu a fost o legenda pe teren, un tactician si un antrenor bun, pacat de jucatorii care au adus Dinamo la propriu "in groapa" pe vremea lui.
Totusi ramane "filozoful nostru"
Capirossi
Aug 2 2010, 10:22 AM
La 62 de ani - LA MULTI ANI, CORNEL DINU !
Raressssssss
Aug 2 2010, 10:31 AM
La multi ani mister , sper sa sarbatorim centenarul impreuna :D !
red_dogvitan
Aug 2 2010, 11:12 AM
La multi ani domnule Dinu!!!!
DJ_ME
Aug 2 2010, 11:36 AM
La multi ani Mister!
FarfelkugeL
Aug 2 2010, 11:52 AM
La multi ani Mister, numai sanatate!
vega
Aug 2 2010, 11:55 AM
La Multi ani Mister !!
severus
Aug 2 2010, 02:40 PM
La multi ani!Esti adevaratul simbol al suflarii dinamoviste.