Cai Lun
Jan 11 2006, 05:41 PM
Nascut pe 5 august 1965 [la Bogata-Curtuius in judetul Cluj], Mateo - cum a fost si este alintat de fani, a debutat in fotbalul mare la 17 ani [14 octombrie 1981], la Corvinul Hunedoara - sub bagheta lui Mircea Lucescu. Cu acelasi antrenor a venit la Dinamo. Pentru dinamovistii mai in varsta, va ramane in memorie mai ales prin golurile cu FC Dundee United (golul marcat in Scotia lui Thompson fiind o bijuterie), goluri care aveau sa readuca echipa Dinamo intr-o primavara europeana.
In Divizia A, Dorin Mateut a jucat 281 de meciuri, marcand 134 de goluri. In anul 1988 a fost desemnat Jucatorul Roman al Anului. In sezonul 1988 - 1989 a castigat Gheata de Aur, cu un total de 43 de goluri. Pentru Romania a jucat 56 de meciuri si a marcat de 10 ori. A adunat deasemenea 23 de meciuri in cupele europene, unde a marcat 12 goluri.
In tricoul echipei Dinamo, Dorin Mateut a evoulat de 132 de ori si a marcat 98 de goluri - in perioada ianuarie 1987 / decembrie 1990 si mai apoi pe perioada returului si turului din 1995. A fost campion cu echipa in sezonul 1989-1990, an in care a castigat si Cupa Romaniei. In intreaga sa cariera de fotbalist, a jucat la: Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucuresti, Real Zaragosa, Brescia Calcio, AC Reggiana, si Sportul Studentesc - unde si-a si incheiat cariera [28 martie 1996].
caine_berceni
Jan 12 2006, 01:06 AM
Dupa cate vad eu a fost un jucator de valoare da mai mult nu pot zice pt ca nu l-am prins jucand
Bafta in continuare oricum !!!!!
Ratacitu
Jan 12 2006, 01:55 AM
Jucator de mare valoare al lui Dinamo. Pentru mine a marcat al doi-lea gol ca frumusete din cite am vazut la Dinamo.
Daca a vazut cineva, cine poate uita golul ( cred de 3-1) inscris in Regie, ultimul al lui Mateut la Dinamo, in ultimul sau meci la Dinamo. A fost o pasa in adincime, Mateo a controlat mingia cu calciul din alergare, mingia i-a venit in fata perfect pentru voleu, iar fara ca mingia sa cada a plesnit un sut de a lasat masca tot stadionul.
In felul asta a onorat o Gheata de aur asupra careia plana o sumedenie de suspiciuni.
Pacat insa ca el a inceput Marele Exod cu Marea Desteptare cind jucatori pe care-i credeam zei si fenomenali au plecat in strainatate si nu au confirmat.
Cai Lun
Jan 15 2006, 03:36 PM
Riscurile "meseriei"...
gambino
Jan 15 2006, 03:59 PM
mateut a fost unul din cei mai buni si sa om am mare respect, am fost si sint inca un mare fan
caine_berceni
Jan 21 2006, 12:35 PM
Nu l-am prins jucand pt. Dinamo dar am auzit ca a fost un mare fotbalist
Respect domnului Mateut
alexyutza
Jan 21 2006, 12:46 PM
Dorin Mateut merita mai mult decat un post de secund . sunt convinsa ca ar putea oricand antrena o echipa de top , din postura de antrnor principal .
paddy
Jan 21 2006, 01:03 PM
Se pare ca se multumeste in aceasta postura, nu are curajul sa faca pasul inainte, pacat a fost un mare jucator si acum sta in umbra altora.
Cai Lun
Jan 21 2006, 01:37 PM
Pai e traba cu licenta aia "Pro"... el inca nu o are, din cauza asta nu poate fi "principal" cu acte in regula...
alexyutza
Jan 21 2006, 02:05 PM
QUOTE(Cai Lun @ 21 Jan 2006, 15:37)

Pai e traba cu licenta aia "Pro"... el inca nu o are, din cauza asta nu poate fi "principal" cu acte in regula...
Nu stiam ....
Oricum ce mai asteapta ? nu are de gand sa o ia ? Daca alti antrenori pot , el de ce nu s-ar descurca . Bine ca si-a luat licenta Panduru , Rednic , Cartu , etc , iar Mateut nici macar nu a incercat .....
COSMIN C
Jan 21 2006, 02:58 PM
Abia azi am vazut ca topicul asta are si sondaj...
Am votat nu , dar intre noi fie vorba, cred ca Mateo a fost tratat mai rau la revenirea in tara decat acum...
Ando a vrut sa-si ajute prietenul, si oarecum clubul a mai salvat ceva la capitolul imagine.Dar era clar ca in momentul in care Ando va pleca si colaboratorii, adusi de el, vor parasi incinta...
Cai Lun
Jan 21 2006, 03:48 PM
Bine ca s-a gasit Becali sa spuna despre Dinu ca are un loc la club pentru ca face parte din istoria clubului. Mateut, Mihaescu, Dudu... si multi altii... nu prea au...
De ce am impresia ca daca ar pleca Dinu s-ar elibera mai mult de un loc??
paddy
Jan 21 2006, 04:11 PM
Cine draku crezi ca l-ar suporta

o sa ne afume cu trabucul lui inca vreo 20 de ani.
caine_berceni
Jan 21 2006, 05:35 PM
Chiar va luati aiurea de Dinu ce vina are el ca este alesul lui Becali
Dintre Dinu si toti ceilalti mentionati de Cai Lun as alege fara nici-o ezitare pe Cornel Dinu toti ceilalti la un loc nau valorea lui
Cornel Dinu , Nunwailer si Catalin Hîldan sunt simbolurile noastre nu va suparati este doar o parere
Respect oricum si pt. ceilalti
COSMIN C
Jan 21 2006, 07:10 PM
Caine Berceni, pai tocmai d-asta ne luam de Dinu... Ca fiind simbol nu avea nevoie sa fie "alesul" lui ion...
alexyutza
Jan 21 2006, 07:39 PM
Niciodata nu l-am auzit pe dinu vorbind cu respect despre Mateut . De fiecare data cand a pomenit de el , l-a criticat , de parca el cand a fost antrenor la Dinamo a avut rezultate mai bune . Eu cfred ca Mateo a fost marginalizat de conducatorii clubului dar si de unii dintre fostii colegi din perioada in care a evoluat si el la echipa pe care a antrenat-o .
Mie imi pare rau ca Mateo nu mai face parte dintre persoanele care se ocupa de club . Prin tot cee ce a facut in tinerete , acum ar trebui sa aiba un loc asigurat in conducerea clubului .
Max
Jan 21 2006, 09:41 PM
l
...l-am vazut ca jucator...a fost foarte bun...singurul defect ,statura...acesta fiind dupa parerea mea si motivul pt.care nu sa putut impune afara...
...despre antrenorul secund Mateut ...ce pot sa spun...doar ca alaturi de Ando si Mihaescu ,a pus umarul la redresarea e chipei dupa acel 007 , la castigarea unui titlu si a 3 cupe cu dinamo....
...ratacitu spune ca acel gol cu sportu a fost cel mai frumos marcat de Mateut..ok..perfect valabil...dar pentru noi suporterii cel mai frumos gol al sau a fost cel cu zteaua 3-0 in ghencea din '89.........
alaturi de MATEO... for ever!
Cai Lun
Jan 21 2006, 10:03 PM
Steaua 0 - 3 Dinamo

CE VREMURI!!! Cum sa nu idolatrizezi acea generatie?

[bine dom'le bine...]
rednorth
Jan 21 2006, 11:12 PM
Cai Lun:Ai vrut sa spui "idolatrizezi".
saltimbancul de borcea spunea ca a reprezentat la ora respectiva , cea mai buna echipa a tuturor timpurilor.Este singura data cand i-am dat dreptate.
Nu-i pot uita golul lui Mateut dintr-un meci cu nationala Greciei in care i-am batut cu 3-0.
Clubul Dinamo dovedeste inca odata ca "tine" la idolii nostri, continuand ceea ce a inceput cu Dumitrache si terminand cu Andone si Petre.
@m@x
Cred ca problema lui Mateut n-a fost inaltimea ci faptul ca a jucat in paralel cu Hagi
Max
Jan 21 2006, 11:25 PM
dar la echipele de club a jucat in paralel cu hagi ??? ..... la asta m-am referit.....in rest ai perfecta dreptate!!!
alexyutza
Jan 21 2006, 11:38 PM
Cum nu a avut rezultate la dinamo ? Pai daca a castigat gheta de aur in sezonul '89-90 si a marcat 12 goluri in Cupele europene ....
In generatia lui au fost multi fotbalisti bun , i dar el pe langa toti acestia a stralucit .....tocmai de asta nu inteleg de ce el nu se poate bucura de faima ca alti fotbalisti , ca de exemplu Hagi . eu nu cred ca Hagi a fost mai bun decat Mateo . Pacat ca nu a mai jucat pana in anii 2000, atunci el ar fi fost incoronat regele fotbalului romanesc .
Cai Lun
Jan 21 2006, 11:43 PM
QUOTE(rednorth @ 21 Jan 2006, 23:12)

Clubul Dinamo dovedeste inca odata ca "tine" la idolii nostri, continuand ceea ce a inceput cu Dumitrache si terminand cu Andone si Petre.

I...ar Domnul Ioan Becali este un adevarat edificator al culturii si stiintei in planul propasirii spirituale si multilateral dezvoltate a soceitatii noastre..
Max
Jan 22 2006, 12:37 AM
fotbalistic vorbind,daca nu ar fi fost revolutia ...echipa Dinamo a acelor vremuri sub comanda lui Mircea Lucescu ar fi adus cu siguranta un trofeu european in vitrina clubului...iar pe plan national zteaua si restul lumii, ar fi terbuit sa stea la coada multi ani pentru un titlu sau o cupa...
..meritul le-ar fi apartinut lor;STELEA MIHAIESCU REDNIC ANDONE KLEIN LUPESCU SABAU LUPU
MATEUT TIMOFTE RADUCIOIU si multi altii (imi cer mii de scuze celor pe care nu i-am enumerat) ....
....aceasta ar fi putut fi(si este deocamdata) echipa de aur a clubului DINAMO....
datorita lor nu am ajuns sa fiu spurcat!
LE MULTUMESC!
Cai Lun
Jan 22 2006, 12:50 AM

Sa fii CAINE e o mandrie.. taota Romania stie! Si sa stie toata lumea.. DINAMO-i echipa mea!
Si pentur mine acela este apogeul clubului.. chiar daca momentul 94 a fost unul mult mai important... Dar parca echipa din 90 avea un farmec aparte... este acel nucleu care, completat de Hagi si Popescu ne-a adus sfertul de finala din '94.. Dar nu mi-ar fi fost rusine nici cu Lupu, Mateut si Klein in teren...
alexyutza
Jan 22 2006, 01:00 AM
Mie nu imi e rusine nici cu actualul lot , bine cu unele exceptii ,mai exact 2 . Intr-adevar , Dinamo in anii '90 si ' 94 a trecut printr-o perioada glorioasa, foarte greu de egalat de generatiile care vin de acum incolo . Acesti fotbalisti au demonstrat ca daca esti talentat si lupti din rasputeri pt a indeplinii ceea ce -ti doresti , orice se poate , pana si visele se pot transforma in realitate .
Cai Lun
Jan 22 2006, 01:15 AM

'94?!
rednorth
Jan 22 2006, 01:57 PM
@M@x
Offfff, Doamne cata dreptate ai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eu tot din cauza acelei echipe de aur n-am putut tine cu st., desi daca ma intrebi de ce, si de cand tin cu Dinamo n-as sti ce sa-ti raspund.
Pe atunci mai jucau si Vaiscovici, Cezar Zamfir chiar si Campeanu(Burebista) daca nu ma insel.
Ce mijloc fenomenal aveam!!!Sabau, Lupu, Mateut, Lupescu
Tineti minte ca nimeni nu putea sa-l deposedeze pe Sabau, ce glezne si dribling fin avea !!!!
Ce vremuri, ce moravuri!
RED75
May 1 2006, 05:13 PM
Mateut este unul dintre jucatorii ale caror goluri mi le amintesc si azi foarte bine.
Pe linga golul antolgic (preluare cu calcaiul si voleu) despre care s-a pomenit deja in acest topic , mai pot mentiona golul din finala de cupa cu Steaua: sprint lansat de vreo 20 de m la un corner si gol cu capul !
Sau golul din meciul cu bulgarii de la Sofia: centrare, Camataru sare peste minge si Mateut inscrie ! Isi mai aminteste cineva cine a centrat atunci? (parca a fost un gol 100% dinamovist din cate tin eu minte)
antisteaua
May 1 2006, 05:38 PM
Si sa nu uitam nici golul cu Dandi United cand Mateo a tras de la jumatatea terenului
Ca si alti mari jucatori nici Mateo nu a fost tratat corect de bisnitari. Bisnitari nu pot aprecia valorile, ei apreciaza doar banii lor murdari si manelistii
drumm
Aug 24 2006, 02:18 PM
Pai, Mateo a fost jucatorul pe care l-am iubit cel mai mult de la Dinamo.
Nu pot sa uit golul pe care l-a dat cu, capul in meciul cu Panathinaikos Atena (scor general 8-1)
A fost un jucator de statura mica si cu suflet mare, exact cum este Florentin Petre.
Mi l-as dori clonat pe Mateo.
Pai sa ne aducem aminte de echipa lui Dinamo din vremea mea:
1. STELEA
2. VARGA
3. KLEIN
4. REDNIC
5. LUPESCU
6. ANDONE
7. VAISCOVICI
8. SABAU
9. CAMATARU
10. MATEUT
11. LUPU
CE ECHIPA, SA MOARA TZACANEL !
the dog
Dec 24 2006, 02:49 PM
Nu l-am vazut jucand dar am vazut multe goluri inscrie de el pentru Dinamo.Cu hamburg ce gol a dat

.Din pacate nu doar Mateut ci si alte glorii dinamoviste au fost uitate de actualii conducatori.Insa acest lucru de a ne uita oamenii care ne-au adus fericire in suflet si care au adus faima tarii este normal noua romanilor.In schimb sunt promovate toate nonvalorile...
paddy
Jan 1 2007, 12:06 AM
La Multi Ani Dorin Mateut
marcher
Jan 1 2007, 01:18 PM
QUOTE(the dog @ 24 Dec 2006, 14:49)

Cu hamburg ce gol a dat
Cred ca te uitai la tom si jerry. Altii au dat golurile de care zici
Capirossi
Aug 6 2007, 08:33 PM
*** Ieri Dorin "Mateo" Mateut a implinit 42 de ani. A fost felicitat in numele tuturor DinamoManiacilor, fapt care l-a impresionat. A multumit tuturor si a promis ca dupa intoarcerea din concediu va da un interviu DinamoManiei. ***
RED75
Aug 7 2007, 11:27 AM
La multi ani Mateo! Multumim pentru goluri si fazele de spectacol!
Va mai amintiti golul dinamovist al nationalei de la Sofia cand a sarit Camataru peste minge si a inscris Mateut ?
bigbobo
Aug 7 2007, 06:33 PM
Sa nu-l uitam si pe cel de la Bucuresti din partida cu Elvetia care avea o echipa tare la acea vreme...
das@mir
Aug 12 2007, 03:15 PM
QUOTE(RED75 @ 7 Aug 2007, 12:27)

La multi ani Mateo! Multumim pentru goluri si fazele de spectacol!
Va mai amintiti golul dinamovist al nationalei de la Sofia cand a sarit Camataru peste minge si a inscris Mateut ?
a fost super jucator
luis_red_doogy_doog
Aug 21 2007, 04:58 PM
a fost unul dintre cei mai mari jucatori ai echipei din anul 1989........hai Dinamo
alin-berceni squad
Apr 12 2008, 10:36 AM
Dorin Mateut a fost sufletul lui Dinamo.In 1994 s-a intors la Dinamo pe un contract de 3 ori mai mic decit ii oferea Copos la rapid.
ANGER
Apr 12 2008, 11:06 AM
Mai sunt si altii care renunta la contracte mai mari si revin, dar sunt jalnici.Revenirea lui Mateut a fost un cistig.
Cai Lun
Aug 5 2010, 12:05 AM
La Multi Ani, Dorin Mateut! Astazi fostul nostru numar 10 implineste 45 de ani...
Raressssssss
Aug 5 2010, 07:25 AM
La multi ani ! Sanatate !
torres.9
Aug 5 2010, 12:17 PM
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.