Haita
Dec 23 2005, 05:38 AM
Cum fotbalul s-a tot miscat in aceasta privinta de la 2 fundasi centrali la 3 fundasi apoi iar la 2, iar unii jucatori au jucat si fundasi centrali, si laterali si mijlocasi la inchidere, mi-a luat ceva timp sa fac o lista cat de cat cronologica, a celor mai reprezentativi fundasi centrali ai lui Dinamo.
Filonul celor cu tibii tari care au declarat pe aici nu se trece, dupa parerea si memoria mea a fost deschis de Bacut II. Au urmat fratii Nunweiller cei care probabil au format cea mai de temut aparare dinamovista all time.
De-a lungul timpului a exista mereu catre un inger in centrul apararii, cel care ii aseza in teren pe restul si ii invata meserie pe cei mai tineri. A fost cazul lui Nunweiller prin "mana" caruia au trecut Dinu, Boc sau Satmareaunu II. Boc s-a pierdut in urma unui incident nefericit, dar Satmareanu si Dinu au fost de baza multi ani la rand in aparare, chiar daca ar fi format mai des cuplul de fundasi centrali poate ar fi fost unul de legenda si ei (se stie ca Dinu a jucat o buna perioada mai sus la mijloc).
Trebuie amintit si Al. Nicolae cel care a jucat prima semifinala europeana pe Anfield Park sau de hunedorenii Andone si Rednic care au atins si ei o semifinala de cupa cupelor.
Haita
Dec 23 2005, 06:13 AM
Sigur, unii jucatori au fost omisi, chestie de optiuni tehnice ale sondajului si recunosc si de opinie personala, dar imi aduc aminte cu placere de un: Fl. Anghel din prima echipa campiona sau Dobrau din Dinamo ce batea Atletico Madrid la Bucuresti. Au mai fost un Zare, Movila, Matei, Grozavu sau Zburlea dar parca nici unul dintre ei nu s-a ridicat la anvergura celor alesi pentru sondaj.
iuliu
Dec 27 2005, 06:51 PM
Pentru ca tot suntem in concediu o sa-mi permit sa ma lungesc.
Mai intai doua precizari
Prima : amintirile mele se "opresc" in 1983 deci nu ma voi referi la ultimele 4 cupluri (Pe Rednic l-am lasat ca un valoros fundas dreapta , pe Movila ca un valoros mijlocas cu veleitati mai degraba ofensive , iar pe restul nu i-am vazut)
A doua : exista pe lista un jucator care se ridica peste toti : Nelu Nunweiller III , un jucator cu calitati fizice si morale de exceptie , dupa mine cel mai valoros jucator dinamovist al tuturor timpurilor. Dupa cum scrie si HAITA , alti valorosi viitori stoperi au avut norocul de a-si incepe cariera la "academia" lui Nelu Nunweiller : Dinu , Satmareanu II si Sandu Gabriel. (colaborarea cu Boc nu a fost prea fericita)
Prin contrast un alt talentat jucator , Dobrau , nu s-a realizat pe masura sperantelor pentru ca a avut ghinionul de a veni la Dinamo dupa ce "academia" s-a inchis (Nelu se retrasese ca jucator) Cat despre cuvantul INGER folosit de HAITA , pentru noi a Nelu a fost inger , dar adversarii ar prefera probabil cuvantul DIAVOL ( sau CAINE )
Si acum la clasament . Din punct de vedere al valorii individuale a jucatorilor , cuplul Nunweiller III - Dinu se ridica cu mult peste ceilalti. (intr-un clasament al celor mai valorosi jucatori dinamovisti ai tuturor timpurilor , eu il plasez pe Dinu pe locul secund imediat dupa Nelu) Este insa vorba de un cuplu virtual , cu jucatori care apartin unor generatii diferite. Cei doi au jucat in cuplu numai un retur in 1967 , cand Lica Nunweiller s-a accidentat si a fost inlocuit de Dinu , pe atunci un copil ambitios de 19 ani. Relatia intre Nelu si Dinu a fost cea de profesor rabdator - -elev silitor. Cei doi au mai fost coechipieri intre 1970-72 dar Dinu juca deja mijlocas , rolul de elevi silitori fiind preluat de Sandu Gabriel si apoi de Satmareanu II
Trecand la cuplurile reale , pe primul loc as pune cuplul celor doi CAINI ROSII Nelu Nunweiller III - Lica Nunweiller IV Cei doi frati au jucat impreuna 7 ani si au adus clubului 4 campionate consecutive si o cupa . Lor li se potriveste perfect ceea ce cauta HAITA " cei cu tibii tari care au declarat pe aici nu se trece" , multiplele victorii cu 1-0 sau 2-0 (si tibiile inmuiate ale adversarilor) fiind marturii ale faptului ca de cei doi frati nu s-a trecut. (dupa arbitrajele de acum cei doi frati ar fi primit cate doua cartonase galbene inca de la incalzire )
Pe locul doi Satmareanu II - Sandu Gabriel , cuplul anilor 1970 care au contribuit la cucerirea a 3 titluri. Cei doi au jucat impreuna si in echipa nationala , se completau perfect si ar fi putut juca inca multi ani dar... Unul a ales "libertatea" iar altul a "ales" o viata nesportiva si cele doua alegeri au destramat cuplul .
Cate ceva despre ceilalti
In tripleta Toma Bacut II Szoke ( apararea primului campionat cucerit de Dinamo ) nu a existat un cuplu de stoperi. Se juca in sistemul WM cu Toma si Szoke fundasi laterali si un singur stoper , Bacut II. In fata lor jucau doi mijlocasi Calinoiu si Bacut I si 5 (!) inaintasi.
Cuplul Boc - Dinu a fost de mare valoare , din nefericire Boc a "disparut" prea repede . Cei doi au jucat impreuna ca cuplu doar in primavara lui 1968 si in campionatul 1968-69 , fiind vorba de fapt de un trio , cu Boc libero , cu Dinu penduland intre aparare si mijloc si cu Stoenescu penduland in sens invers lui Dinu.
Boc-Dinu a fost cuplul de stoperi si in marele meci de pe Wembley 1-1 cu Anglia , cei doi au fost coechipieri si la 1-0 cu Elvetia la Lausane , meciul vietii pentru Boc , in care Dinu a fost mijlocas. Daca Boc ar fi jucat in Mexic ... cine stie ?
Incercarea de a forma un cuplu Dinu-Stoenescu nu a fost prea reusita , ciudat ca doi jucatori de valoare au format un cuplu slab. Exemplu : in 1968 dupa accidentarea lui Boc , in cele cateva meciuri in care au jucat in cuplu cei doi au fost atat de slabi incat in finala cupei cu Rapid (3-1)s-a apelat la Nelu Nunweiller desi nu mai jucase 6 luni (nu stiu cum fac dar ajung mereu la Nelu , care a fost eroul acelei finale alaturi de Lucescu)
Nunweiller III - Satmareanu II au jucat impreuna doar in turul din 1971 , un fel de schimb de stafeta intre doi mari jucatori 9 din nou o relatie profesor-elev)
Cuplul Dinu-Bumbescu a fost foarte bun , cu experimentatul Dinu pe post de libero si cu Bumbescu fundas avansat. Ar fi meritat poate un loc mai bun in clasament , dar au jucat impreuna numai un an in 1981-82 . a fost anul eventului si al dramaticului meci 3-2 cu Internationale Milano
In anul urmator 1982-83 locul lui Bumbescu a fost luat de alt valoros jucator , Al Nicolae care a facut si el cuplu un an cu Dinu
Si am ajuns in anul de gratie 1983-84 , anul eventului , al eliminarii lui Hamburg si al semifinalei CCE. Aici este vorba despre un foarte valoros trio : Andone , Al. Nicolae si Ion Marin , toti trei jucand pe rand ca stoperi sau mijlocasi defensivi
In incheiere (daca cineva a avut rabdare sa citeasca pana aici) pot spune ca am avut noroc , am avut la Dinamo o multime de fundasi centrali de mare valoare.
Dust
Dec 27 2005, 08:27 PM
nu am vazut meciuri cu toti..nu ma pronunt...oricum in ultimi ani...Moti-Tamas asta e clar
ucu
Dec 30 2005, 10:29 PM
Ma scuzati ca o dau pe offtopic dar am avut tot timpul o curiozitate.Stiu ca porecla de caini rosii vine de la fratii Nunweiller,insa nu stiu intreaga poveste,daca exista una.Daca stie cineva si are timp sa ma informeze si pe mine

...
caine_berceni
Dec 31 2005, 01:12 AM
Vali Nastase & Kiritza
Sorry Ciubotariu & Nastase
paddy
Jan 3 2006, 08:41 PM
Multi de pe forum nici nu erau nascuti atunci

totusi nu ar strica un topic despre istoria clubului Dinamo.
Cit despre denumirea de "Ciinii Rosii" sint mai multe variante.
Dust
Jan 4 2006, 03:49 PM
QUOTE(caine_berceni @ 31 Dec 2005, 1:12)

Vali Nastase & Kiritza
Sorry Ciubotariu & Nastase
lol :D Kiritza e ceva mai prost decat Dauda
iuliu
Jan 5 2006, 05:57 PM
Porecla de "CAINI ROSII" vine de la cei doi frati mai mari , Ion (Nelu) si Lica Nunweiller. Cei doi aveau par roscovan si tenul deschis si la efort (si cei doi depuneau mereu efort) se aprindeau la fata. In joc , cei doi erau de o rautate cainoasa , fiind mereu gata sa-si dea sufletul pentru echipa , dar cu aceasta ocazie scotand si sufletul adversarilor.
Nelu Nunweiller III a jucat la Dinamo intre 1956-1972 cu o absenta de doi ani cand a jucat in Turcia. Lica Nunweiller a jucat la Dinamo intre 1960-1967
Cei doi frati au format un cuplu de fundasi centrali de care nu s-a trecut , cei doi , dar in special Nelu , jucand dupa sanatosul principiu " daca trece mingea nu trece omul" . Cu ei in echipa Dinamo a luat 4 titluri consecutive si o cupa , Nelu cucerind inca un campionat si doua cupe. Jocul echipei se baza pe apararea de fier care nu lua goluri si pe 1 sau 2 goluri marcate pe contraatacuri declansate de Parcalab.
Porecla le-a venit de la suporterii stelisti si rapidisti ai vremii . Exasperati de faptul ca Dinamo nu lua gol , ei se foloseau de expresia "roscovanii aia doi joaca ca niste caini" si de aici a venit si porecla , fara nici o legatura cu suporterii dinamovisti sau cu alti jucatori ai echipei de atunci.
Al treilea component al familiei , Radu Nunweiller , jucand mijlocas si nefiind nici roscovan , a scapat de porecla , desi dupa efortul depus in joc si daruirea fata de echipa a fost si el un "caine"
Porecla de CAINE ROSU s-a dorit a fi o insulta , pe atunci ma enerva s-o aud. Nu stiam ca dupa 40 ani ii voi regasi pe cei doi CAINI pe emblema clubului si iata , astazi sund mandru ca am avut norocul sa-i vad jucand pe cei doi CAINI ROSII
Cai Lun
Jan 5 2006, 06:15 PM
QUOTE(ucu @ 30 Dec 2005, 22:29)

Ma scuzati ca o dau pe offtopic dar am avut tot timpul o curiozitate.Stiu ca porecla de caini rosii vine de la fratii Nunweiller,insa nu stiu intreaga poveste,daca exista una.Daca stie cineva si are timp sa ma informeze si pe mine

...
Pentru informatii detaliate si picanterii poti sa o contactezi pe stirista de la OTV, sau eventual chiar pe Razvan Sabau, daca te ai trecere la el...
Eu unul am votat Rednic - Andone. Dar ce ziceti... cei mai buni, sau cei 3 muschetari ai apararii noastre sunt Nelu Numweiler, Dinu si Andone?
Recunosc, pe Nelu nu l-am vazut deloc, cu Dinu am vazut ceva imagini, pe Andone... parca mi-l mai aduc aminte..

Da' oricum, voi astia mai bastani, mai barosani si mai batrani le mai stiti...
iuliu
Jan 5 2006, 06:43 PM
Cai Lun , eu sunt probabil printre "batranii barosani" de care scrii (nu-ti spun cati ani am , dar m-am nascut in acelasi an cu echipa de fotbal pe care o iubim amandoi)
Daca ar fi sa clasific stoperii nu dupa cupluri ci dupa valoarea individuala si dupa ce au insemnat pentru echipa , cei trei muschetari ai mei ar fi.. urmatorii patru :
- Nelu Nunweiller
- Cornel Dinu
- Alexandru Satmareanu
- Lica Nunweiller
Precizez ca ii clasific dupa ce am vazut eu. Dupa cate am auzit , presupun ca Andone are si el loc aici , probabil alaturi de Satmareanu , personal insa eu l-am vazut jucand numai in turul 1983 , incluzand teribilele meciuri cu Hamburg .
Asadar in privinta lui Andone lipsa nu e a lui ci a mea.
Regret ca un alt mare talent , Sandu Boc , nu apare in clasament , dar in cazul lui lipsa nu e a mea ci a lui.
Desigur toate aceste clasamente sunt relative , e greu de comparat jucatori din generatii diferite care au jucat in sisteme de joc si de arbitraj diferite.
[/quote]Porecla de "CAINI ROSII" vine de la cei doi frati mai mari , Ion (Nelu) si Lica Nunweiller. Cei doi aveau par roscovan si tenul deschis si la efort (si cei doi depuneau mereu efort) se aprindeau la fata. In joc , cei doi erau de o rautate cainoasa , fiind mereu gata sa-si dea sufletul pentru echipa , dar cu aceasta ocazie scotand si sufletul adversarilor.
Nelu Nunweiller III a jucat la Dinamo intre 1956-1972 cu o absenta de doi ani cand a jucat in Turcia. Lica Nunweiller a jucat la Dinamo intre 1960-1967
Cei doi frati au format un cuplu de fundasi centrali de care nu s-a trecut , cei doi , dar in special Nelu , jucand dupa sanatosul principiu " daca trece mingea nu trece omul" . Cu ei in echipa Dinamo a luat 4 titluri consecutive si o cupa , Nelu cucerind inca un campionat si doua cupe. Jocul echipei se baza pe apararea de fier care nu lua goluri si pe 1 sau 2 goluri marcate pe contraatacuri declansate de Parcalab.
Porecla le-a venit de la suporterii stelisti si rapidisti ai vremii . Exasperati de faptul ca Dinamo nu lua gol , ei se foloseau de expresia "roscovanii aia doi joaca ca niste caini" si de aici a venit si porecla , fara nici o legatura cu suporterii dinamovisti sau cu alti jucatori ai echipei de atunci.
Al treilea component al familiei , Radu Nunweiller , jucand mijlocas si nefiind nici roscovan , a scapat de porecla , desi dupa efortul depus in joc si daruirea fata de echipa a fost si el un "caine"
Porecla de CAINE ROSU s-a dorit a fi o insulta , pe atunci ma enerva s-o aud. Nu stiam ca dupa 40 ani ii voi regasi pe cei doi CAINI pe emblema clubului si iata , astazi sund mandru ca am avut norocul sa-i vad jucand pe cei doi CAINI ROSII[quote]
m-ai lamurit mai mult decat credeam posibil
cat despre ultima fraza e chiar interesant,poate ne trezim peste 40 de ani ca stelistii vor fi strigati oile albastre sau aurolacii rosii...
[quote]Pentru informatii detaliate si picanterii poti sa o contactezi pe stirista de la OTV, sau eventual chiar pe Razvan Sabau, daca te ai trecere la el... nana2.gif [quote]
am vorbit cu Diaconescu dar a spus ca nu ma poate primi pt ca gigi are rezervare tot anul
DiliBili
Jan 22 2006, 07:38 PM
Rednic - Andone.
Nu cred ca Dauda poate fi comparat cu Kirita, macar Kirita juca cu daruire pentru Dinamo
Din statistica stiu ca Dinu a fost declarat de cateva ori cel mai bun fotbalist roman.... insa nu ma pot pronunta despre jucatorii lui Dinamo dinainte de 1984
red_dog997
Feb 25 2006, 06:57 PM
daca s-ar intoarce Tamas,am putea sa trecem la sondaj si un Tamas-Moti.Cred ca ar merge nu???
QUOTE(DiliBili @ 22 Jan 2006, 21:38)

Rednic - Andone.
Nu cred ca Dauda poate fi comparat cu Kirita, macar Kirita juca cu daruire pentru Dinamo
Din statistica stiu ca Dinu a fost declarat de cateva ori cel mai bun fotbalist roman.... insa nu ma pot pronunta despre jucatorii lui Dinamo dinainte de 1984
Ar fii fain sa se intoarca Kirita,a fost un jucator care s-a daruit in meciuri,mie mi-a placut foarte mult Kirita,imi pare rau c-a plecat,daca s-ar intoarce ar fii foarte bine,ne-am rezolva in aparare..!!!!
Radu10mai
Mar 14 2006, 10:54 AM
Kiritza daaa, oare de ce nu s-au mai interesat nimeni de el, ca din cate stiu joaca bine in Turcia, si chiar am avea nevoie de el.
Max
Mar 14 2006, 11:48 AM
Da frate ai dreptate Kirita ar marge..dar eu zic sa ii lasam p'astia care sunt , ei au facut-o de oaie....ei sa o dreaga...
red_dog997
Mar 14 2006, 09:28 PM
Chiar asa,nici acum nu pot sa-l uit pe Kirita cu cata daruire juca!!Era un super-jucator!!!L-as vrea inapoi!!
Radu10mai
Mar 15 2006, 11:42 AM
Nu o sa uit niciodta cand a dat interviu revistei `Noi, Fotbalistii` si a spus: "i-as da foc stelei". Ce dragut e!!!
Max
Mar 15 2006, 12:00 PM
intre timp la noi au aparut pompierii....de genul lui Petrica , pompierul atomic.......
ce vremuri domn'le...cu Ando aratandu-i laleaua neagra lu Ceasca junior (al mai mare dintre juniori)..
acel cuplu trident..format din Ando si Rednic , a fost unul din cele mai tari din istoria lui Dinamo si a nationalei....parerea mea.
CRISX
May 24 2006, 09:48 PM
Si a mea.
Legat de expresia "cainii rosii", intr-adevar ea era folosita ca o insulta de rapizi prin anii '80. "Caini", adica rai ca militienii, si "rosii" ca comunistii. Transformarea poreclei in renume si in sigla o consider cea mai buna idee de imagine din istoria FC Dinamo.
Ratacitu
May 24 2006, 10:11 PM
QUOTE(iuliu @ 5 Jan 2006, 16:57)

Porecla de "CAINI ROSII" vine de la cei doi frati mai mari , Ion (Nelu) si Lica Nunweiller. Cei doi aveau par roscovan si tenul deschis si la efort (si cei doi depuneau mereu efort) se aprindeau la fata. In joc , cei doi erau de o rautate cainoasa , fiind mereu gata sa-si dea sufletul pentru echipa , dar cu aceasta ocazie scotand si sufletul adversarilor.
Porecla de CAINE ROSU s-a dorit a fi o insulta , pe atunci ma enerva s-o aud. Nu stiam ca dupa 40 ani ii voi regasi pe cei doi CAINI pe emblema clubului si iata , astazi sund mandru ca am avut norocul sa-i vad jucand pe cei doi CAINI ROSII
Tot timpul m-a enervat porecla 'Ciinii Rosii' nu m-am impacat nici-o data cu ea. Asta sunt!
In priviinta provenientei poreclei eu stiu ca vine de fapt de la Ciocanul Bucuresti care a fost formata in Dudesti de catre Societatea Evreiasca Macabi. In deridere se pare ca au fost porecliti ciinii rosii.
Ulterior tin minte ca numele de 'Ciine Rosu' s-a impamintenit si mai mult cu venirea lui Alexandru Moldovan.
Usor, usor numele s-a transformat in renume.
Referitor la Bumbescu nu a avut nimic de aface cu fotbalul a fost pur si simplu un macelar. Nici nu merita onoarea de a fi pus la inaltimea lui Dinu & CO.
Eu am fost impresionat de cuplul Dinu- Satmareanu II
iuliu
May 25 2006, 06:18 PM
RATACITU salut.
Tatal meu a fost suporter al echipei Macabi Bucuresti , transformata dupa razboi in Ciocanul si ulterior Dinamo ( impreuna cu echipa Unirea Tricolor)
Culorile lui Macabi erau alb-albastru , echipa juca pe terenul Ciocanul din Dudesti.
Niciodata , in deradere sau in alt fel , nici jucatorii si nici suporterii acestei echipe nu au fost porecliti "cainii rosii".
Tatal meu n-a auzit-o si eu am auzit-o prima oara prin 1963 legata de cei 2 frati
Porecla vine totusi de la fratii Nunweiller. De altfel in revista festiva aparuta la sarbatorirea a 55 ani de la infiintarea clubului Dinamo insusi Ion ( Nelu) Nunweiller confirma aceasta teza.
Talentatul Al. Moldovan era poreclit "roscovanul" dar nu "caine" . A fost printre cei mai talentati jucatori pe care i-am vazut la Dinamo.
De acord cu "calitatile" lui Bumbescu si cu aprecierea pentru cuplul Dinu - Satmareanu II , pacat ca au jucat prea putin in cuplu , in 1979 Satmareanu ne-a parasit si nu-l iert pana astazi pentru "gaura" care ne-a lasat-o in aparare.
Ratacitu
May 25 2006, 06:34 PM
Asa sa fie Iuliu!
Eu stiam altfel. Nu are importantza.
Parca totusi culorile lui Ciocanul erau Rosu-Albastru. Tin minte ca circula intrebarea 'Cind a jucat Dinamo in culorile stelei"?
Dar cum se stie amintirile cite-o data mai joaca si feste.
marcher
May 26 2006, 09:34 PM
Nicolae-Ion Marin. Cu ei am ajuns in semifinalele cupei campionilor
iuliu
May 28 2006, 04:25 PM
Ratacitu salut
Cred ca intelegi ca tot ce am scris despre Macabi si Ciocanul nu vine din amintiri personale , sunt eu printre batranii forumului dar nici chiar asa.
Din nefericire sursele mele nu mai sunt in viata , e vorba de tatal meu si de un unchi , de la care am auzit multe povesti . Culorile celor doua echipe au fost alb-albastru , rosu-albastru mi se pare mai potrivit pentru cealalta componenta a lui Dinamo , Unirea Tricolor.dar nu sunt prea sigur.
De altfel n-are importanta si oricum suntem in off-topic , hai sa cadem de acord ca astazi cele mai frumoase culori sunt alb-rosu.
In vara , dupa CM , o sa-mi gasesc timp sa scriu ceva despre "stramosii" clubului Dinamo
RED75
May 28 2006, 10:24 PM
Stiu ca sunt OFF Topic.
Iuliu astept cu nerabdare randurile tale privind istoria clubului. Desi nu sunt tocmai un pustan, eu nu pot sa spun ca am o perspectiva istorica mai indepartata de Unirea Tricolor, si nici despre aceasta nu stiu mare lucru.
Stiu doar ca, dupa revolutie, unii voiau cu orice pret sa schimbe numele lui Dinamo si au venit cu aceasta propunere.
Si tot Off topic: Mie imi place ca s-a adoptat porecla de caini rosii. A fost intradevar o miscare inspirata in marketing-ul clubului. Eu am auzit prima data de "cainii rosii" prin scoala (anii '80) de la colegii mei stelisti care intelegeau prin asta o insulta (ceva de genul "cotonogari"). Tare as fi currios daca ei ar adopta acum porecla de "oile albastre"
Si acum On Topic: eu am votat cel mai bun cuplu Rednic+Andone pentru ca pe ceilalti nu i-am vazut jucand live (bine l-am vazut si pe Marisn si pe Niculae dar erau deja la sfarsitul carieriei).
Consider ca Rednic si Adone erau peste generatia Stelei din perioada respectiva (ca de altfel si restul echipei).
Red_Dog
May 29 2006, 09:26 AM
cu siguranta Andone si Rednic au fost cei mai tari fundasi!!!!
ALEXANDRA
May 29 2006, 10:20 AM
ciubotariu=nastase
andone =rednic
forta dinamo
RED75
May 29 2006, 10:26 AM
QUOTE(marcher @ 26 May 2006, 22:34)

Nicolae-Ion Marin. Cu ei am ajuns in semifinalele cupei campionilor
Pai si cu Rednic si Andone am ajuns pe undeva nu?
Cai Lun
May 29 2006, 01:45 PM
Sa spuna cineva mai multe despre Nicolae, eu unul, spre rusinea mea, nici macar nu ma auzit de el.. Ma pune cineva in tema?
COSMIN C
May 29 2006, 03:10 PM
Alexandru Nicolae, data nasterii-17 martie 1955
Maestru al sportului
A jucat la Sportul Studentesc, Gloria Buzau,F.C.Olt si din 1982 la Dinamo
A castigat 2 titluri, in 1982-1983,1983-1984 si Cupa Romaniei editia 1983-1984.
Selectionat de 12 ori la echipa nationala.
La sfarsitul anului am vazut un interviu cu el. Antrena o echipa de politisti...
iuliu
May 29 2006, 03:59 PM
Personal l-am urmarit pe Alexandru Nicolae pana in 1984.
Completare la statistica lui Cosmin : intrand pe site-ul oficial al clubului Dinamo , la "palmares" , vad ca Al. Nicolae a jucat si in finala cupei castigate in 1986 , facand cuplu cu Movila ; de asemenea a jucat 4 meciuri si in campionatul castigat in 1990 sub bagheta lui Lucescu. Nu stiu cand a parasit clubul Dinamo , presupun ca in anul urmator. Si acum , ca am terminat cu Internet-ul sa trecem la amintiri pe viu.
Cai Lun , nu esti singurul care n-a auzit de Al. Nicolae , a fost tipul de jucator despre care nu se prea aude , dar fara el nu se poate. Cand vorbim despre marea echipa a anilor 80 nimeni nu-l aminteste , dar a fost acolo si fara el echipa ar fi aratat altfel.
A jucat fundas de marcaj , tip de jucator modest si luptator. Nu s-a remarcat in faze de atac , dar a ramas in spate dand siguranta apararii cand altii au plecat in fata.
Caracteristic , nu-mi amintesc de nici un meci mare al lui , dar nici de vre-un meci nereusit , tip de jucator care juca mereu "bine" niciodata "excelent" dar niciodata "slab".
La noi a venit in 1982 inlocuindu-l pe Bumbescu si jucand in cuplu cu Dinu.
Anul urmator 1983-84 a fost desigur varful carierei lui , anul in care Dinamo a luat campionatul , cupa, anul meciurilor cu Hamburg si Liverpool , semifinala CCE.
In centrul apararii a jucat un trio de netrecut , cu Andone si Ion Marin jucand pe rand libero sau mijlocas de inchidere (Sapaliga a jucat si fundas stanga) si cu Al. Nicolae fundas de marcaj. Mai departe nu mai stiu .
Si cand ma gandesc ce jucatori am avut si la greva pe care .... mai bine ma opresc aici.
Red_Dog
May 29 2006, 04:29 PM
parerea mea este ca indiscutabil rednic si ando au facut cel mai bun cuplu de fundasi.......insa sa nu uitam si de numwailer si dinu
COSMIN C
May 29 2006, 06:26 PM
Iuliu, alea doua titluri le tinem eu bine minte....A fost o perioada....In fine.... Eram sigur ca mi-a scapat ceva,
D-aia am si stat cu ochii pe tine !!!
Ma gandeam, citind ce-ai scris tu, au fost multi ca Nicolae de-a lungul timpului, de care abia daca ne mai amintim, dar erau acolo, nu jucau niciodata excelent, nu erau vedete, dar fara ei echipa n-ar fi mers....
Tot vine vara, actualii se ocupa de greve, poate n-ar fi rau sa mai stam la povesti...
marcher
May 29 2006, 06:42 PM
QUOTE(Cai Lun @ 29 May 2006, 14:45)

Sa spuna cineva mai multe despre Nicolae, eu unul, spre rusinea mea, nici macar nu ma auzit de el.. Ma pune cineva in tema?

Ce sa zic, cam rusinos, ai dreptate. Ca o picanterie, sa stitzi ca-n semifinala de la bucuresti cu liverpool, cam din cauza lui a ajuns in situatzie favorabila de gol ian rush. PE CARE ACESTA A FRUCTIFICAT-O.
RED75
May 29 2006, 07:44 PM
Si nu cumva in meciul cu Sampdoria tot pe el l-a pacalit Viali ? (sper sa nu fac o mare confuzie)
COSMIN C
May 29 2006, 08:21 PM
Uffff, Marcher, cam asa e... Dar e mult de atunci.... Hai sa ne amintim despre ei lucrurile bune....Ca merita....
marcher
May 29 2006, 09:28 PM
QUOTE(RED75 @ 29 May 2006, 20:44)

Si nu cumva in meciul cu Sampdoria tot pe el l-a pacalit Viali ? (sper sa nu fac o mare confuzie)
Ba, da
Cai Lun
May 30 2006, 12:40 AM
Multumesc, Cosmin si Iuliu!
iuliu
May 30 2006, 09:59 AM
Cosmin , nu stiu de ce , dar am impresia ca vara asta o sa fie foarte "calda" si nimanui n-o sa-i arda de povesti. Poate totusi dupa Mondial si inainte sa inceapa bataia la club o sa avem cateva zile linistite. Sunt destui jucatori uitati.
Off topic: fotbal in secolul XXI = Rapid cere lui Dinamo sa oblige Vasluiul sa joace corect contra Stelei , ca daca nu Rapid nu va juca corect contra lui Sportul
Cai Lun
May 30 2006, 10:48 AM

Problema e ca intai joaca ei cu sportul, si dupa aia Vaslui cu zdeaua...
marcher
Jun 3 2006, 08:33 AM
Stati cuminti, ploile-s aranjate. Acu, sa stam stramb si sa judecam drept: ca federatie tre sa fii tampita sa ai de ales intre un previzibil meci mai usor al zdelei ca si cap de serie si 2 grele ale rapidului ( parca 2 tururi joaca rapidu), iar tu s-alegi a doua varianta. Asta e. Noi stam ca mucea si ne uitam. Ca boii. Sau ca prostii.Sau ca... ce vreti voi
mihaiul90
Dec 21 2006, 11:25 PM
Rednic-Andone, am votat asa fiindca sunt antrenorii care m-au uimit, daca ma intrebati pe mine cei mai buni antrenori pe care i-a avut Dinamo. Ca jucator nu l-am prins decat pe Rednic dar nu cand juca la Dinamo si nici pe el nu l-am prins foarte bine ca eram inca destul de mic atunci si nu mai tin minte asa bine...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.