Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Vâlceaua…
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamovişti > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe > Jurnalist la DinamoMania
ratzushka
Noul sef al arbitrilor ramine in memoria colectiva pentru unul dintre cele mai ruşinoase meciuri din istoria fotbalului romanesc: FC Bihor - Steaua 2-3, in toamna lui 1988. Antrenorul de atunci al orădenilor, Viorel Mateianu, a îndrăznit sa nesocotească ordinele conducătorilor comunişti si ale lui Valentin Ceausescu, fiul dictatorului si protectorul steliştilor, încercând sa joace „pe bune”. In ciuda ameninţărilor cu moartea proferate de generalii din tribuna si de demnitarii comunişti, gazdele au rezistat eroic si, la pauza, conduceau cu 2-1.
Pe „fir” a intrat insa „Vâlcea”, care i-a furat ca-n codru pe bihoreni, i-a ajutat pe stelişti sa egaleze si, in final, a prelungit partida dincolo de minutul 100, pana când oaspeţii au marcat golul victoriei! „(...) Vulturar (n.r. - adjunctul prim-secretarului de partid) a recunoscut, intr-un târziu, ca i-a spus arbitrului Constantin sa nu oprească jocul pana nu câştiga Steaua...”, avea sa mai dezvăluie ulterior regretatul tehnician. Stresul si nervii de la acel meci i-au declanşat lui Mateianu o boala necruţătoare. După doua luni, făcea primul dintre accidentele vasculare care aveau sa-i curme viata.
Povestea lui Costică „Vâlcea” e cunoscuta de întreaga lume a fotbalului. Presupunând ca noul sef al arbitrilor si-a schimbat, intre timp, obiceiurile, devenind o persoana verticala, trecutul ridica o problema insolvabila: aceea a autoritatii morale. Cum ar putea sa le explice Gheorghe Constantin actualilor arbitri ce înseamnă imparţialitatea si corectitudinea „cavalerilor fluierului”?
EVZ
………………………………

Filozofam mult in ultimul timp. Vorbim de disoluţia autorităţii. Chiar si despre morala. Şuşotind simultan amintim despre blaturi pe la colturi de hotel bine luminate acum de sărbători. Moartea o trecem sub tăcere. Devine o marota convenabila. In funcţie de interes. Aşa cum mizeria, fie ea si umana, o ascundem invariabil sub preşul existenţial. Vinovaţii sunt mereu fara vina. Doar coroniţa sta un pic strâmb in lumina succesului. C. Vâlcea noul “cap limpede” al arbitrilor romani si-a anunţat deja prima măsura cu care acesta va revoluţiona arbitrajul romanesc. Repartizarea arbitrilor se va face pe computer. Softul il va da Me-Mee Stoica. Iar tastatura va sta pe biroul lui Gigi Becali! Dar pentru acesta din urma o tastatura pe birou este deja prea mult! S-a chinuit jumătate de an sa citească pozele din « Războinicul luminii” si acum e nevoit sa caute @-ul si enter-ul pe nişte pătratele mici. Prea multe si prea dese, d-le! Nu merita! Nu se face, pentru un investitor - finanţator de geniu carpatin. In acest caz C.Vâlcea va trebui sa revină la delegările făcute prin telefon. Bana armâneascâ o cere! Inima lui Mateianu nu e aici cu nimic mai importanta decit roata de rezerva a Maybach-ului becalian. Moralitatea îndoielnica a lui C. Vâlcea pare in acest context doar un simplu moft. Dorinţa Stelei contează chiar mai mult si decât şansa unui titlu mondial la handbal feminin cerut de milioane de inimi. O dorinta umil-contemporana unei numiri frauduloase. Cea a lui Gheorghe Constantin. Mai sus aminteam de un meci ce nu se dorea sfârşit. Acum sunt dator sa amintesc de un destin ce nu se mai termina. C. Vâlcea are o menire clara pe lumea asta. Daca spuneam deunăzi ca Salomir duce mereu gunoiul in chiloţii Stelei, in mod cert Vâlceaua fotbalului nostru trebuie sa tina mereu lucitoare statuia echipei din Ghencea. Sa nu o cace ciorile, vorba genialului Amza... diablo.gif

P.S. Nu ştiu de ce, dar a propos de finalul de mai sus, am senzaţia ca fotbalul romanesc se va colora mult prin venirea lui Gheorghe Constantin la cârma arbitrilor. Pe lingă culorile atit de dragi lui si deja ştiute pe de rost, roşu si albastru, prestaţia arbitrilor va fi dominata, in viitor, nu de generali grobieni si caraghiosi. Ci de un negru intens. Si probabil de umor involuntar. Asistam pasivi la crearea unui fotbal romanesc minoritar. Dominat de Banel! Vâlceaua! Becham. Roberto, Licuric sau Facultatea. Si-aici, Steaua e prima… crazy.gif
Haita
Domnule, ti-am postat "Valceaua" pe prima pagina. Nu de alta, dar e bine ca-n toata nebunia asta iscata de certurile de la club, cineva a sesizat si pasii urati dar siguri facuti de altii.

Cu asta cred ca M. Sandu si-a platit si datoria fata de Gigi pentru voturile castigatoare.
ratzushka
Ma simt onorat! Nu pentru prima pagina. Ci pentru faptul ca sunt util cauzei dinamoviste. Nu doresc prabusirea nimanui! Ci prelungirea momentului de glorie, oricare ar fi el! Nu sunt un distrugator stahanovist. Imi place sa cred ca sunt logic intai de toate. Ma consider acelasi anonim ce sta cuminte la peluza dinspre Spitalul de Urgenta. Acolo unde spiritul dinamovist se contrapune navalnic si dur echipelor si galeriilor adverse. Singurul motiv pentru care scriu ce simt este faptul ca nu-mi doresc un Dinamo cu piciorul in ghips... nono.gif

P.S. Sunt un cistigator, nu!? Atunci , te rog, da dovada de nobletea necesara si da-i Cezarului ce-i al Cezarului! Deblocheaza-mi IP-ul pentru a putea citi raspunsurile din Homepage. Vreau sa cred ca Ceausescu a ramas doborit de ura populara. La fel si spiritul sau ce bintuie liber, se pare...
vampire.gif

Multumesc.
Haita
Draga Ratzushka,

La noi nu apari ca banat la comentarii daca folosesti acelasi ip care ai scris si pe forum. Mai verifica si poti sa-mi raspunzi pe privat ce si cum.
ratzushka
Acum totul e OK!
Sezran
test
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.