Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ECHIPA ESTE SUBLIMA DAR ... LIPSESTE CU DESAVARSITE!
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe > Jurnalist la DinamoMania
MRC_2000
Titlul este poate un pic ironic daca nu chiar un pic mai mult pentru ca este imposibil sa spui ca DINAMO are echipa daca urmaresti un meci cap coada. Este posibil doar sa spui ca avem o echipa de schiopi pentru ca altceva chiar nu avem; de ce sa ne amagim ca suntem buni ca jucatorii sunt de perspectiva si ca la echipele unde au evoluat inainte sa vina la DINAMO au avut prestatii excelente? Cu ce ne incalzeste pe noi ca Plesan a jucat extraordinar la Craiova cand la DINAMO (adica acolo unde ne doare pe noi mai tare) joaca execrabil meci de meci? De ce sa spunem de Cristea ca era un fenomen la Poli Iasi, cand el este doar un "Butoias atomic" (in cazul in care nu ati observat pana acum ca are mai mult fizic de jucator de rugby decat de fotbalist profesionist)
De ce trebuie in fiecare an sa vedem cum alte echipe pot face fata in Europa si noi nu? Si de ce in fiecare an "IuBiTiI nostri" conducatori ne promit performante magnifice in cupele europene si in fiecare an jocurile din Europa au acelasi dejnodamant jalnic pentru noi?
Ei bine toate astea pentru ca la Dinamo nu se poate face o echipa, decat una incropita (in pripa), la Dinamo constructia nu are loc pentru ca nu este timp de constructie, jucatori precum Zicu care (sa fim sinceri) inainte sa fie luat de Inter facea furori in campionat si era un jucator de certa valoare si o mare perspectiva, trebuie vanduti cat sunt de perspectiva deoarece cunoastem "n" exemple de fotbalisti valorosi care s-au pierdut pe traseu, dar problema este ca ei nu trebuie sa se piarda inainte ca "unul sau altul" sa profite macar un pic daca nu se poate mai mult de pe urma lor, si asa se ajunge in situatia in care a ajuns DINAMO!!!!!
Situatie care este DEZASTROASA, este JALNICA, de la un meci la altul in loc sa ne delectam cu un adevarat festival de goluri asa cum (poate prost) eram obisnuiti pana mai acum cateva etape, ne "delectam" privirile cu o trupa de caraghiosi ; de cascadori ai rasului (un ras amar), dar totusi...
Probabil ca ultimul insucces, adica cel cu Nationalul nu a fost suficient pentru cei ce iau decizile in curtea lui DINAMO, probabil ca nici dupa acest meci nu vor constata ca ceva nu merge ca echipa (care echipa?) nu functioneaza, ca jucatorii adusi in vara cu surle si trambite ca fiind TRANSFERURILE VERII, nu joaca nimic (oare nu s-au gandit ca oltenii au retrogradat cu jucatorii astia in teren? sincer!), ca in loc sa mergem spre mai bine ca orice lucru care merge normal noi regresam VIZIBIL de la meci la meci?
Toata lumea, in afara de conducatori vede ca lucrurile nu merg bine la DINAMO, primul semnal de alarma pentru acestia, in afara de jocul lipsit de consistenta si meciurile catastrofa cu Herrenven sau Jiul, si mai recent cu Argesul si Nationalul, lipseste cel mai frumos lucru poate din ceea ce reprezinta DINAMO, suporterii sai!!!!
Acest fapt ar trebui sa reprezinte ceva pentru Actionarii si Conducatorii de la DINAMO, si orice!!!!!
DINAMO are nevoie de suporteri ca sa fie DINAMO!!!!Ca suporterii sa se intoarca la stadion DINAMO trebuie sa se intoarca la FOTBAL si nu la turca cum face in ultima vreme!!!! Pentru ca avem pretentia de a fi cel mai frumos club din tara si cu cel mai frumos fotbal din tara si avem pretentia sa fim cunoscuti peste hotare?
DAR DIN PACATE NU ACUM, POATE LA ANUL, CAND NE VOM PREGATI IARASI SI IARASI DE CUPELE EUROPENE CA IN FIECARE AN, PENTRU A IESI LA FEL DE SUPARATI SI DEBUSOLATI, CU CAPUL IN PAMANT, EXCLAMAND LA INTERVIURI, CA: "AM FACUT TOT POSIBILUL DAR DEOCAMDATA ATAT PUTEM", nu Domnilor care dati asemenea declaratii, nu atata putem ci ATAT VREM!!!! NICI UN CLUB CU PRETENTII CA ESTE UNUL MARE DUPA CE ESTE INVINS DE NISTE NECUNOSCUTI NU VA DA VINA PE BANI CONDITII SAU ALTE LUCRURI STUPIDE PENTRU CA PE TEREN NU JOACA MILIONANELE DE DOLARI CI JUCATORI CARE DACA SI-AR DA VIATA PE TEREN AR FI SUFICIENT CA SA FACA ISTORIE!!!!
MILIOANELE JOACA VIRTUAL, PE TEREN SUNT TOT OAMENI INDIFERENT DE NUMELE ECHIPEI SAU DE NUMELE JUCATORILOR, SUNT OAMENI CA SI JUCATORII NOSTRI , DOAR CA DARUIREA ESTE MULT MAI MARE, MENTALITATEA ESTE UNA DE INVINGATOR SI NU UN CA A NOASTRA (GEN LASA MA CA NU ESTE O PROBLEMA SPUNEM SI NOI CA ATATA AM PUTUT)!!!!
SPER DIN TOT SUFLETUL SA NU AM DREPTATE, SI SA SE TREZEASCA SI CONDUCATORII DIN CURTEA LUI DINAMO LA REALITATE, IAR DACA NU SA LASE LOCUL ALTORA CARE VOR ISTORIE (GLORIE) SI NU BANI DE PE O ZI PE ALTA!!!
DAR CA IN ORICE, SE POT INTAMPLA MULTE PANA LA ANUL ASA CA...
Cai Lun
Esti la fel de urat in ceea ce scrii la adresa echipei ca si vremea de afara! A fost tragedie dupa meciul cu Jiul, a fost tragedie dupa meciul cu lesbi, a fost tragedie dupa meciul cu Argesul, acum e tragedie din nou dupa meciul cu nationalul... continuati sa blamati.. ati devenit deja comici in stilul vostru tragic!
MRC_2000
Amice tragic este ca exista suporteri ca tine care incurajeaza atmosfer si rezultatele "superbe" de la DINAMO!!
In stilul in care continuati sa spuneti ca nu este nimic tragic in a castiga 1 punct in patru etape si in a face un amarat de 0-0 cu Herrenven ACASA!!!! o sa fim mereu in top!
MRC_2000
Ar fi de apreciat ca toata lumea sa spuna in bine cunoscutul stil romanesc ca lucrurile merg bine si sa minta pe fata ca asa suntem noi romanii prosti si credem?
Sau poate asa sunt o parte dintre suporterii lui DINAMO?
Nu te-ai saturat ca DINAMO sa se pregateasca de Cupele Europene in fiecare an si mereu sa iesim primii?Sincer?
Rezultatele lui DINAMO sunt de acord ca nu trebuiesc raportate la rezultatele celorlalte echipe romanesti dar totusi pana cand vom iesi mereu primii din Cupele Europene ; pana cand vom avea parte de contraperformante rusinoase?
Ti-se pare normal ca DINAMO sa piarda cu nationalul sau sa faca un amart de egal cu jiul?
Nu cred ca DINAMO inseamna doar rezultatele dar situatia actuala pe zi ce trece incepe sa devina din ce in ce mai asemanatoare cu cea de anul trecut (cel mai prost incept de sezon in ultimii 30 de ani amice!!!).
Nu cred ca atunci cand ajungi sa pierzi 5 puncte care te distanteaza de a doua clasata se cheama ca joci bine sau ca "echipa" (atat cat poate fi numita echipa) merge bine sau doar trece printr-o pasa proasta!!!
Ramane de vazut!

Ar fi ok daca ai avea tu dreptate si ar fi tragedie doar in mintea mea si a altora!Dar ramane de vazut!
pinky
Cred ca ai inteles gresit, el voia sa spuna ca noi, suporterii, trebuie sa fim alaturi de echipa si atunci cand is pe val si cand trec prin perioade precum aceasta!!Nu se poate ca dupa meciurile cu Everton, Rapid, CFR si celelalte sa le ridice toti altare la jucatori si lui Andone si acuma sa-si doreasca sa-i linseze!!Trebuie sa avem si putina rabdare cu ei, nu se poate sa fii mereu in forma, mai sunt si perioade din astea!!
Suntem caini pana la moarte si dincolo de ea, nu? HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif
Cai Lun
@ MRC_2000 >>> pai... AMICE, eu nu am spus ca incurajez astfel de rezultate ale echipei, ca doar nu am baut gaz! Am spus ca sustin echipa la greu! Ceea ce e o oare si care diferenta... Truismele pe care le insiuri evident ca le cunoastem cu totii... insa cu totii patimim pentru Dinamo de atata timp! Stim ce inseamna Dinamo si mai stim ca suntem inca un club cu limitele lui! Cand vii atat de infipt si vehement sa combati starea echipei pari a fi un fost suporter al lui AC Milan care nu intelege de ce nu joaca Dinamo la adevarata ei valoare.... ca sa ajungi in varf trebuie sa pleci din vale...
MRC_2000
Sunt perfect de acord cu ce spui dar nu pot sa spun oricat de caine sunt ca nu este tragic sa vezi cum echipa de suflet pierde meci de meci!!!!
Pierdem puncte care mai tarziu pot fi vitale in lupta pentru titlu!
Cu toate ca eu personal a-si fi mult mai multumit cu un loc doi dar un joc al echipei care sa fie impresionant pe toate planurile si care sa imi dea mie si sa ne dea tuturor suporterilor speranta unui campionat viitor bun si a unei campanii europene performanta!!!
Sincer a-si da un titlu de campioana pe o semifinala de Cupa Uefa!!!
Eu nu critic toti jucatorii , exemplul perfect este Gaev care dupa parerea mea este un portar foarte bun , dar sunt si unii care nu au nici o legatura cu mentalitatea unui jucator DINAMOVIST!
Amandoi aveti dreptate cand spune-ti atunci cand merge bine echipa multi suporteri adevarati isi fac aparitia , dar consider ca , criticile sunt intotdeauna constructive si nu distructive!!Depinde cum le priveste si interpreteaza fiecare.
Cai Lun
Un oarecare proverb romanesc spune: "omul destept isi face iarna car si vara sanie"... deci sa incercam sa nu ne bucuram disproportionat de victorii si nici sa nu dramatizam esecurile... sa gasim constructivitate fara a fi imperativi.. cu atat mai mult cu cat noi nu putem face altceva decat sa ne dam cu parerea... bangmyhead.gif
MRC_2000
Ceea ce am scris reflecta parerea mea personala vizavi de stare actuala a lucrurilor in curtea lui DINAMO!Nu pretind ca am dreptate pentru ca nu a-si avea cum!!!Spun doar ca conducatorii echipei ar trebui sa isi puna niste semnea de intrebare deoarece stare de facpt nu este nici pe departe starea pe care o promiteau asta vara cand NOUL DINAMO intr-o organizare mai dinamica dupa parerea mea isi facea aparitia!
Si mai spun ca ar trebui ca suporterii sa ia atitudine fata de acest lucru , pentru ca altfel cei din conducere se vor complace , asa cum face orice roman neaos!!
Am spus-o si o repet sper ca pesimismul meu sa nu aiba o baza solida!!Sper sa ma insel in ceea ce spun , dar...

Din pacate nu putem face altceva...
Nu ca am fi mai brezi decat altii dar fiind ca am pune suflet poate ar iesi mult mai bine!
Cai Lun
QUOTE(MRC_2000 @ 27 Nov 2005, 23:31) *
Ceea ce am scris reflecta parerea mea personala vizavi de stare actuala a lucrurilor in curtea lui DINAMO!Nu pretind ca am dreptate pentru ca nu a-si avea cum!!!Spun doar ca conducatorii echipei ar trebui sa isi puna niste semnea de intrebare deoarece stare de facpt nu este nici pe departe starea pe care o promiteau asta vara cand NOUL DINAMO intr-o organizare mai dinamica dupa parerea mea isi facea aparitia!
Si mai spun ca ar trebui ca suporterii sa ia atitudine fata de acest lucru , pentru ca altfel cei din conducere se vor complace , asa cum face orice roman neaos!!
Am spus-o si o repet sper ca pesimismul meu sa nu aiba o baza solida!!Sper sa ma insel in ceea ce spun , dar...
Din pacate nu putem face altceva...
Nu ca am fi mai brezi decat altii dar fiind ca am pune suflet poate ar iesi mult mai bine!

Tot asta vara Manchester United a fost preluata de niste americani, CONTRAR vointei suporterilor... cu toata opozitia lor [manifestata public!] tranzactia a avut loc... e trista analogie dintre bani si putere... sari cu un milion de euro si vei putea lua si tu decizii la club!

Cred ca noi, ca si suporteri, avem datoria sa speram in mai bine! O astfel de atitudine este mult mai benefica si mai productiva. Trebuie sa tragem semnalele de alarma de cate ori trebuie si sa taxam lipsa de respect, dar fie vreme buna, fie vreme rea.. noi trebuie sa fim caini pana la moarte! Asa suporteri asa conducere si asa echipa!

Eu totusi nu vreau sa las impresia ca nu iti respect parerea... ti-o respect, tocmai de aceea intru in aceasta polemica... argumentele sustinute sunt o placere a dialogului...
MRC_2000
Puterea banului asa cum spui si tu nu este doar in Romania supra-evaluata ci peste tot in lume , la noi poate doar un pic mai mult decat in alte locuri (fiind vorba intre noi toti au problemele lor nu sunt DOAR romanii corupti sau hoti pe lumea asta) , dar la noi banii ; iti dau posibilitatea (mai ales intr-un grup animat doar de speranta tranzactiei cu milioane de a doua zi) asa cum se intampla in ultimul timp cu oamenii care se ocupa de conducerea lui DINAMO , sa iei decizii favorabile numai doar unui grup de interese si in nici un caz suporterilor asa cum suntem si noi!
Nu numai ca noi avem datoria sa speram in mai bine , ci suntem obligati sa speram ca odata si odata vom lua loc la masa bogatilor si nu doar in colt asa cum face Romania acum ci avand drepturi depline si pareri pertinente si demne de luat in seama!
Ar fi pacat ca o echipa ca DINAMO si asta vreau sa subliniez sa se piarda din cauza banilor si a conflictelor generate de bani , pentru ca DINAMO inseamna mult mai mult!
Noi trebuie sa fim alaturi dar in acelasi timp trebuie sa tragem semnalul de alarma atunci cand este cazul...si acum eu cred ca este cazul!
Dust
e greu sa mai speri la titlu....
Cai Lun
QUOTE(MRC_2000 @ 27 Nov 2005, 23:52) *
Puterea banului asa cum spui si tu nu este doar in Romania supra-evaluata ci peste tot in lume , la noi poate doar un pic mai mult decat in alte locuri (fiind vorba intre noi toti au problemele lor nu sunt DOAR romanii corupti sau hoti pe lumea asta) , dar la noi banii ; iti dau posibilitatea (mai ales intr-un grup animat doar de speranta tranzactiei cu milioane de a doua zi) asa cum se intampla in ultimul timp cu oamenii care se ocupa de conducerea lui DINAMO , sa iei decizii favorabile numai doar unui grup de interese si in nici un caz suporterilor asa cum suntem si noi!
Nu numai ca noi avem datoria sa speram in mai bine , ci suntem obligati sa speram ca odata si odata vom lua loc la masa bogatilor si nu doar in colt asa cum face Romania acum ci avand drepturi depline si pareri pertinente si demne de luat in seama!
Ar fi pacat ca o echipa ca DINAMO si asta vreau sa subliniez sa se piarda din cauza banilor si a conflictelor generate de bani , pentru ca DINAMO inseamna mult mai mult!
Noi trebuie sa fim alaturi dar in acelasi timp trebuie sa tragem semnalul de alarma atunci cand este cazul...si acum eu cred ca este cazul!

Intr-adevar, acum este clar ca trebuie tras un semnal de alarma. Problema e ca la Dinamo cand cineva trage semnalul de alarma, o face ca la tren!.. Ideal ar fi ca semnalele de alarma pe care le tragem sa nu infraneze echipa, ci doar sa o atentioneze asupra "defectiunilor" si a "remediilor" ce trebuiesc facute... iar asta nu se poate face decat cu calm, cu rabdare si cu ceva mai mult cumpat... HAITA_DINAMO.gif

PS>> DUST!! Suntem la UN SINGUR PUNCT in spate!... Nu iti inceleg scepticiscmul!!
Mythok
CAI LUN

Suntem la un singur punct in spate...

si la cati ani lumina de un fotbal modest macar?
florin_80
Exact, in scripte suntem la 1 punct de pascatoare...cu jocul practicat stam mai rau (si asta nu vor unii sa inteleaga), suntem la ani lumina macar de un fotbal decent.
paddy
Din pacate fotbalul " Romanesc " e la ani lumina de cel modern.
Ce vina avem noi ca au venit tot felul de investitori suspecti, e de plins, pina si Gigi becali a avut posibilitatea sa fie actionar la Dinamo, ne dam seama pe mina cui a incaput clubul Dinamo, si in ce directie se indreapta acesta.
Nu cred ca Andone e singurul vinovat, oare acesti actionari care nu au nimic in comun cu fotbalul, chiar nu au si ei vina lor, asa ca mai indreptati tunurile si in directia lor.
Nu inteleg ce sarbatorea Netoiu dupa infringerea lui Dinamo, s-a vazut si la TV acest lucru, oare infringerea lui Dinamo e un motiv de sarbatoare....???????
Dust
QUOTE(Cai Lun @ 28 Nov 2005, 2:01) *
PS>> DUST!! Suntem la UN SINGUR PUNCT in spate!... Nu iti inceleg scepticiscmul!!

pai da....numa k in retur avem meciuri in deplasare cu CFR, Rapid, Poli, Faru....dak nu facem minuni nu castigam....si daca o tinem in rimtu asta..slabe sanse....+k pleaca Tamas..ma rog..singura speranta a mea vine de la Danciu
Cai Lun
La aceiasi ani lumina in spate sunt si crapidistii, iar zdeaua nu era la fel cand pierdea cu Gloria? Sa spunem ca la CFR ei au jucat bine. Dar au pierdut.. pai mai bine sa jucam prost si sa pierdem decat sa jucam bine si sa ne bagam unghia in gat ca nu am castigat...

Eu va reamintesc inca o data ca Dinamo a facut in acest sezon mult mai multe meciuri bune! Daca am fi mers asa tot turul as fi inteles atitudinea voastra, dar incercati sa acceptati aceasta cadere de forma... eu cred ca la primavara vom defila! Daca gresesc am sa imi fac mea culpa atunci, promit! russian_roulette.gif
MRC_2000
In urma cu mai mult timp un antrenor de talie mondiala din Germania spunea ca , orice echipa care incepe sezonul in forta (cazul lui DINAMO) , are undeva pe la jumatate o cadere de forma vizibila!!!!
Conform acestui antrenor cam asta s-ar intampla si la DINAMO.
Numai ca , caderea noastra de forma vine si din certurile la nivelul conducerii si din faptul ca in loc sa se aduca jucatori pe care sa-i crestem si sa formam o echipa buna in timp ( pentru ca asta este solutia pentru ca DINAMO sa redevina o forta nu in Romania ca asta este prea putin interesant ci in EUROPA ca acolo e mai greu) , se aduc jucatori expirati de prin alte campionate sau sperante care au ramas la acelasi nivel de ani de zile!!!
Avem nevoie de jucatori ca sa speram la rezultate bune si meviuri frumoase , nu de marionete gen Daouda , sau altii!!!
Jucatorii expirati ar trebui sa expire in continuare dar la alte cluburi fara pretentii (poate doar pretentii de a ramane in A si nimic mai mult) , nu in curtea lui DINAMO un club care vrea si cere performanta de la jucatorii sai. diablo.gif
Cai Lun
Sunt total de acord cu tine. Insa ramane o singur problema. B A N I I ! ! Dinamo abia daca ii poate asigura lui Petre un salariu rezonabil... cum iti imaginezi tu ca ar putea plati o intreaga echipa la nivelul lui? Nu te poti intinde mai mult decat it ieste plapuma... [22 X 200.000 = 4,5 MILIOANE!! - de unde atatia bani? + transferuri + prime + antrenori... 256.gif ]
CyberDog
QUOTE(Cai Lun @ 28 Nov 2005, 16:55) *
Sunt total de acord cu tine. Insa ramane o singur problema. B A N I I ! ! Dinamo abia daca ii poate asigura lui Petre un salariu rezonabil... cum iti imaginezi tu ca ar putea plati o intreaga echipa la nivelul lui? Nu te poti intinde mai mult decat it ieste plapuma... [22 X 200.000 = 4,5 MILIOANE!! - de unde atatia bani? + transferuri + prime + antrenori... 256.gif ]

S-au schimbat vremurile...
In curtea dinamovista se traieste astazi in simbioze ce altadata erau de neconceput. Si daca te amesteci in tarate, ghici cine te transforma in continut de troaca?!
MRC_2000
Salarii , prime si toti banii din club!
Nu avem o campanie de marketing dusa um trebuie , se incercase ceva mai acum doi ani cu taraba care merge pe la meciurile din tara si alte chestii de genul "DINAMO ECHIPA TUTUROR"!!
Dar subtire pentru un club ca DINAMO.
Daca s-ar investi mai mult in imaginea DINAMO , pe termen scurt si mediu nu ar fi tocmai profitabil insa pe termen lung din asta se fac bani buni.Uite primul club de la noi care a inteles cum se fac banii este timisoara astia chiar isi vand imaginea si o vand bine!!!
Am spus toate astea ca sa vezi ca daca lumea ar vrea sa aiba bani clubul , banii ar aparea ,mai repede mai greu dar asta este viata.
Bani se fac dar trebuie sa sti sa ii faci sau sa sti unde sa-i cauti.
Trebuie sa sti sa cauti un sponsor care sa te finanteza cum trebuie nu cum avem noi 10 si toti baga cu taraita si nici macar nu este vorba de sume mari!!!
Cai Lun
Mai e mult pana departe! Noi cei mici facem bani si dam bani in imaginatia noastra forte usor... iti imaginezi tu insa ca oameni ca Becali sa uBorcea sau Netoiu ar face investitii pe termen lung? Si pe drept cuvant! Ei nu au nici o garantie ca peste 5 ani vor mai fi la Dinamo! De aceea termenele scurte sunt la ordinea zilei.. ceea ce se face la Dinamo este de azi pe maine, nimic de durata.. si asta se vede cu ochiul liber!
MRC_2000
Faptul ca tot ce se face la DINAMO in materie de investitie fie ea in bani sau emotionala , merge pe sistemul azi dau maine iau (intre noi fie vorba stie toata lumea ca se ia DUBLU) , se vede si in rezultatele echipei , pentru ca automat nu bagi bani si nu ai rabdare nu ai nici rezultate mari.
Ori faptul ca in fiecare an se lauda cu rezultate de exceptie ce vor veni in campania europeana nu se leaga cu investitii pe masura!!!

Astept cu interes momentul in care o sa vina oameni seriosi si care or sa investeasca pentru rezultate in viitor si or sa stie sa astepte ca sa-si rotunjeasca venituri pentru ca trebuie recunoscut in ziua de az orice este o afacere si fotbalul chiar mai mult decat atat.
paddy
Pai nu sint 10 investitori, cum draku de unde bani ? ....sint tot felul de minoritati si un fost militian, a spus Borcea ca unde sint multi puterea creste,
Echipele care se respecta au un singur investitor, unul si bun, pe cind la noi tot felul de personaje care nu au nimic in comun cu fotbalul, dar au auzit ca se pot face bani la Dinamo.
Un exemplu ar fii ala care si-a facut nunta la palatul regal, nu are nici ceea mai mica treaba cu fotbalul, dar Borcea fiind prietenul lui, l-a sfatuit sa investeasca la Dinamo, deci fiecare si-a adus oameni lor.
Cai Lun
QUOTE(MRC_2000 @ 29 Nov 2005, 11:48) *
[..]
Astept cu interes momentul in care o sa vina oameni seriosi si care or sa investeasca pentru rezultate in viitor si or sa stie sa astepte ca sa-si rotunjeasca venituri pentru ca trebuie recunoscut in ziua de az orice este o afacere si fotbalul chiar mai mult decat atat.

Sper ca asteptarea ta sa nu fie iluzorie... eu unul nu sunt prea optimist in directia asta...
MRC_2000
faptul ca investesc la DINAMO nu e rau deloc doar ca nu ar trebui sa aiba dreptul sa decida soarta lui DINAMO.
Sunt si alte echipe din campionate puternice care au mai multi investitori insa nu toti decid soarta echipei respective.
La noi este un haos total cand vine vorba de decizii.Toata lumea poate sa ia decizii fiecare isi vede interesul lui si nici unul nu vede de interesul clubului.
MRC_2000
o sa vina investitori seriosi si la DINAMO , numai ca trebuie sa fie atrasi de ceva ca sa vina si acel ceva pot fi rezultate bune in Europa , asa poate atragem si un sponsor cum trebuie strain ca sponsorii din Romania sunt mult prea jgarciti.
Ar fi ceva sa reusim sa aducem un sponsor cu nume.Da mai trebuie sa asteptam si sa avem si niste rezultate cum a fost cel cu Everton ca sa putem sa atragem atentia asupra noastra.
Cai Lun
QUOTE(MRC_2000 @ 29 Nov 2005, 13:08) *
o sa vina investitori seriosi si la DINAMO , numai ca trebuie sa fie atrasi de ceva ca sa vina si acel ceva pot fi rezultate bune in Europa , asa poate atragem si un sponsor cum trebuie strain ca sponsorii din Romania sunt mult prea jgarciti.
Ar fi ceva sa reusim sa aducem un sponsor cu nume.Da mai trebuie sa asteptam si sa avem si niste rezultate cum a fost cel cu Everton ca sa putem sa atragem atentia asupra noastra.

Nu prea as zice chestia asta... Gandeste-te ca Dinamo este practic echipa care suscita cel mai mult interes in acest moment pe plan financiar. Dinamo este cea mai puternica si cea mai predispusa la capitolul marketing. Deci daca cineva ar vrea sa se vada pe un tricou din romania ar alege Dinamo. Cu toate astea, sa nu uitam ca noi suntem intr-o anumita parte de lume. Nici o echipa din tarile foste comuniste nu cred ca primeste mai multi bani din sponsorizari! Echipele puternice precum TSKA sau Spartac Moscova, Dinamo Kiev sau Sahtior ori echipele din Bulgaria sunt sustinute de asa numitii "magnati".. adica ceva de genul Gigi Becali... De aceea baza se pune fie pe forta unui singur patron, fie pe capacitatea de autofinantare... si aici cel mai bun exemplu este Dinamo Kiev, din cate stiu eu...
Daca ne gandim la Dinamo si la starea centrelui de copii si juniori vom vedea ca autofinantarea este imposibila - sau se poate verbi despre o autofinantare care vine din vanzarea de jucatori...
Daca luam in calcul si faptul ca de la Dinamo in ultimii ani au plecat foarte putini jucatori de baza, atunci putem spune ca aceasta conducere are si ceva merite, insa capacitatea ei este limitata... si oricum, banii care au fost investiti nu sunt de neglijat... cum au fost investiti si ce s-a facut cu eventualul profit asta este o alta discutie...
MRC_2000
Astacu DINAMO suscita cel mai mare intres intre investitori este cu dus si intors , pentru ca in ultima perioada cel putin . in ultima vreme de departe Timisoara a luat fata tuturor echipelor din tara din punct de vedere al marketingului , si al investitorilor in general (au atras un sponsor important care baga bani in echipa , nu doar vorbe) , sunt de parere ca avem de invatat din punctul asta de vedere de la Timisoara , pentru ca pana acum a reusit cel mai bine sa-si creeeze o imagine asa cum se practica in fotbalul de valoare.
Este singura echipa care poate transforma numele ei intr-un brand adevarat asa cum au facut echipele din Occident.
Ar trebui sa luam exemplu sau sa ia cei din conducere ca sa facem un lucru cum trebuie.
Iar legat de jucatori , eu sunt de parere ca ar trebui investitii majoare in baza adica in copii si juniori si creata o echipa DINAMO II care sa aiba valoare si sa poata forma jucatori pentru echipa mare , exact cum se intampla in strainatate , consider ca un jucator care este de mic crescut cu mentalitatea clubului , invatat sa joace intr-un stil specific clubului , avand continuitate in ceea ce priveste tactica , nu va mai avea nevoie de perioade interminabile de acomodare pentru ca se va acomoda de mic cu atmosfera din club si toate celelalte.
Consider deci ca prioritar pentru DINAMO ar fi sa investeasca masiv in echipele de copii si juniori , si sa atraga un sonsor mare care sa aiba o imagine puternica , tocmai pentru ca asocierea unui club puternic cu o companie mare ar fi in beneficiul ambelor parti.
Cai Lun
In mare parte asta este EXACT ceea ce spun si eu, MRC... insa cand vine vorba de sponsori tocmai asta e problema! Modelul Poli este ceva separat in Romania. Pentru Balkan Poli a devenit practic un purtator de imagine. Repet ceea ce spuneam mai sus > este foarte greu sa gasesti un singur sponsor care sa te sustina financiar spre marea performanta. Nici un club din lume nu traieste numai din sponsorizari! De aceea, actionarii au un cuvant de spus. La Dinamo este un paradox. Daca ar fi lasat in baza lui Becali clubul nu ar supravetui, desi in mod normal asa ar fi. Actionarii, teoretic ar trebui sa investeasca doar in actiuni si mai departe clubul sai sigestioneze singur finantele. Insa clubul nostru traieste practic prin perfuzii..

Revenind la comparatia cu poli, clubul lor nu poate reprezenta ceva interesant pentur investitori, pentru ca acolo Balkan face legea. Pe cata vreme la Dinamo, daca ai sarit cu milionul si ai mai si plusat s-ar putea sa faci legea in CA...
MRC_2000
Sunt perfect de acord , ceea ce yo am vrut sa subliniez este ca trebuie luat modelul Poli in ceea ce priveste modul de a organizare a clubului ( acolo se stie clar cine ce si cum face , nu se intervine aiurea , am citit organigrama clubului si am ramas impresionat de cat de bine sunt organizati) si ar trebui luat modelul in ceea ce priveste dezvoltarea imaginii si crearea unei imagini de la zero.
Suntem deficitari la capitolul asta.
Iar chestia cu cine da un milion este sef in CA , este penala!!!!Dar astia sunt momentan cu astia defilam pana isi dau ei seama de greseli sau le atragem noi atentia
banned.gif
Cai Lun
Pai da, numai ca... noi degeaba le atragem atentia... ca se pare ca nu reusim cu astadecat sa le atragem antipatia... pana la urma, materialistic vorbind, Dinamo suntem noi? Ma tem ca ei.. din pacate... bangmyhead.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.