englandunited
Nov 25 2005, 06:11 PM
George Best, fostul fotbalist al echipei Manchester United, a murit, astăzi, la vârsta de 59 de ani, într-un spital din Londra, după o lungă luptă împotriva alcoolului.
"George Best a murit după o lungă şi curajoasă luptă", au anunţat, într-un comunicat, medicii de la spitalul Cromwell.
Fostul internaţional nord-irlandez a murit din cauza unei infecţii pulmonare, după ce a fost spitalizat, pe 1 octombrie, la spitalul Cromwell, pentru gripă, iar apoi din cauza unei infecţii renale.
George Best şi-a petrecut ultimele ore vegheat de fiul său Calum, în vârstă de 24 de ani, şi de tatăl său Dickie, în vârstă de 87 de ani.
Marea Britanie i-a adus un omagiu, vineri, lui George Best, fără a aştepta moartea fostului fotbalist al echipei Manchester United, un "geniu" ruinat de alccol.
"O legendă se duce" (Daily Mirror), "Best: sfârşitul" (The Sun), "Sfârşitul drumului" (The Independent): în toate publicaţiile britanice, cu excepţia Financial Times, George Best este salutat unanim ca cel mai mare fotbalist britanic din istorie. Pentru Times el este chiar "un Van Gogh al fotbalului".
La intrarea în spitalul Cromwell au fost aduse numeroase buchete de flori. Un suporter i-a adus un ultim omagiu: "Dragă George, mulţumesc pentru că mi-ai oferit atâta fericire, tu ai fost eroul meu atât în copilărie, cât şi ca adult"
Intrat la terapie intensivă în urmă cu două luni, oficial pentru a se trata de gripă, Best a fost apoi victima unei infecţii renale, iar apoi a uneia pulmonare. Dar alcoolul i-a ruinat viaţa şi cariera.
Cariera lui Best, în vârstă de 59 de ani, a fost marcată de alcoolism. Fostul jucător a fost supus, în 2002, unui transplant de ficat, însă la scurt timp după operaţie a revenit la obiceiul de a consuma băuturi alcoolice şi şi-a compromis sănătatea.
Best a fost considerat ca primul fotbalist "superstar", în urma celebrităţii sale din anii '60 el primind numele de "al cincilea Beatles".
Autor a 178 de goluri în cursul unei cariere începută la 17 ani sub culorile echipei Manchester United, George Best a câştigat, în 1968, Cupa Campionilor Europeni cu "Diavolii Roşii", prima victorie a unei echipe engleze în această competiţie. În acelaşi an, el a primit trofeul "Balonul de Aur".
Best a jucat de 37 de ori pentru naţionala Irlandei de Nord, şi nu a reuşit nici o participare la Cupa Mondială. Cariera sa a început să se prăbuşească devreme, la vârsta de 28 de ani.
Atras de latura uşoară a vieţii, îşi pierde nopţile în localurile din Manchester. Drept urmare, în 1974, conducerea lui United renunţă la serviciile sale, Best retrăgându-se pentru o perioadă din fotbal. Revine, şi joacă câte un an la Dunstable Town, Scunthorpe United şi Crok Athletic. În 1976 pleacă în SUA, unde joacă la Los Angeles Aztecs (1976) şi Los Angeles Coliseum (1977). Se întoarce în insulă unde mai joacă alţii şase ani la Fulham şi la Hibernian, după care se retrage.
Şi după retragere, viaţa sa a rămas la fel de dezordonată. În 1984 este închis pentru trei luni deoarece a fost găsit beat la volan şi a insultat un agent de circulaţie, iar în 1990 a apărut sub influenţa băuturilor alcoolice într-un spectacol la BBC, scuzându-se ulterior şi declarând că a fost cel mai urât episod din viaţa lui.
Prosport
P.S: Daca exista oamenii pe forum-ul acesta care au avut ocazia sa-l vada jucand , ii rog sa-si dea cu parerea , dar nu numai..... am vazut cateva imagini cu el si pot spune ca avea o viteza fantastica pentru vremurile acelea , ar fi putut sa joace si in zilele noastre si ar fi avut o viteza buna , nu vreau sa-l compar cu nimeni din zilele noastre.....Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.....
caine_berceni
Nov 25 2005, 07:17 PM
Pt.ca a fost simbolul lui Manchester chiar imi pare rau
Dupa cate am auzit a fost cel mai bun jucator pe care Anglia l-a avut vreodata
englandunited
Nov 25 2005, 07:26 PM
Care l-a avut Marea Britanie , nu Anglia....Anglia l-ar fi dorit sa-l aiba , el fiind nord irlandez.....un jucator de geniu care nu a jucat niciodata la Campionatul Mondial , pentru ca echipa sa nationala nu l-a ajutat indeajuns , dar si-a castigat faima cu echipa de club , O Cupa a campionilor Euopeni , 1 balon de Aur , si acum declarat cel mai bun jucator britanic din istorie , a fost antrenat de legendarul Sir Matt Busby si i-a avut colegi pe alti legendari jucatori ca Sir Bobby Charlton (capitanul echipei) sau Dennis Law (un mare atacant al vremii )
alexyutza
Nov 25 2005, 10:27 PM
Dumnezeu sa-l ierte
Pacat ca s-a lasat rapus de un viciu...a luptat pana in ultimul ,minut cu toti adversarii pe care i-a intalnit din postura de jucator , a fost un idol pt multi tineri si din pacate tocmai el a avut parte de un sfarsit tragic ... a avut parte de o moarte mult prea timpurie si stupida...
Din pacate cazul lui demonstreaza ca viata e plina de paradoxuri ...un om asa de puternic invins de propriul viciu..
caine_berceni
Nov 25 2005, 11:22 PM

ms.pt.informatzie ENGLANDUNITED
englandunited
Nov 25 2005, 11:33 PM
mi-a facut placere ! George Best
Cai Lun
Nov 26 2005, 03:29 AM
Ce "noroc" mai au si irlandezii... cate un jucator genial care straluceste intr-o generatie mediocra.. si Roy Keane se poate spune la fel..
[poate ca asa a fost si la noi cu Dobrin si Hagi??]
"Goodbye to a true legend. He was the first iconic footballer and arguably the greatest player of all time. He will be forever remembered fondly by all those who love football. Rest in peace, George." - [ ManUtd.com ]
Probabil ca asa cum fotbalul s-a nascut la ei si primul jucator legendar s-a nascut tot acolo... REST IN PEACE!
pinky
Nov 26 2005, 12:20 PM
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!
E pacat ca un asemenea jucator, considerat de multi printre cei mai buni ai tuturor timpurilor, sa fie rapus de un viciu atat de nepotrivit cu tot ce-a insemnat activitatea lui!!Este un mod urat de a muri, dar sunt sigura ca toti si-l vor aminti pentru ceea ce-a facut pentru fotbal si nu pentru acest viciu, care i-a adus moartea!!
englandunited
Nov 26 2005, 11:35 PM
acelasi lucru care il spui despre amintirea lui Geroge..l-am auzit spus de argentinieni despre Maradona , iar ca la moartea sa vor iesi milioane de oameni pe strada.....
paddy
Nov 27 2005, 12:46 AM
englandunited
Nov 27 2005, 12:57 AM
se spune ca se dezmeticea din mahmureala la antrenamentele lui Manchester United , si dupa cateva ture de teren , tot cel mai bun era din echipa si ceea ce realiza el nu putea realiza nimeni....o fosta amanta de-a lui din ultimii ani spunea ca bea in jur de 10 sticle de vin in 24 de ore , si plus alte bauturi pe langa.....
Ratacitu
Nov 27 2005, 01:19 AM
England United felicitari pt articolul bine documentat.
Imi pare nespus de rau pentru fotbalistul George Best dar nu sunt afectat de tragica situatie a omului de nimic best. Si-a batut joc de sansa pe care i-a dat-o Dumnezeu de a avea o noua viata dupa transferul de plamani.Poate ca altii au murit intre timp pentru ca nu au avut sansa unui transplant atit de complicat.
Dar asta e viata.
Asemenea unui alt mare jucator de la Man U "caruia tu ii folosesti citatul" Cantona, dupa meciul cu Crystal Palace a dovedit in multe foarte multe ocazii ca un geniu in teren poate fi un nimic ca OM.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
englandunited
Nov 27 2005, 04:23 AM
Ai mai spus-o pe asta cu omul de nimic inca o data , am retinut ....si probabil te repeti pentru ca nu ai primit nici un raspuns atunci.....si ma "fortezi" sa-ti raspund......nu cred ca tu cunosti prea multe despre el ca sa spui ca este un om de nimic....iar daca a lovit la nervi un hooligan care il injurase de mama nu cred ca iti da tie dreptul sa-l faci om de nimic....George Best a fost un alcoolist , Maradona un drogat , Pele a avut prima experienta sexuala cu un baiat.....dar tot raman 3 din cei mari fotbalisti ai tuturor timpurilor .....Cantona poate un bataus dar a fost si fotbalist si inca unul bun......
Acum sa revenim la George Best:
"Pele called me the greatest footballer in the World , that is the ultimate salute to my life"
"I used to go missing a lot....Miss Canada , Miss United Kingdom ,Miss World....."