Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Prima carte citită. Cărţile copilăriei.
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Universitatea DinamoMania
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Sezran
si eu am zis de karl may.
Cai Lun
Eu intrebasem punctual, despre Winetou...
paddy
Da ce zici de " Cei trei muschetari "
Dust
"cei trei muschetari" e prima carte care am citit-o din placere si mi-a placut
paddy
Si ce carte ai citit fortat 010.gif
Dust
pai....mai multe....dalea de mi le da de la scoala....de exemplu ultima e "romanul adolescentului miop"...ma rog nu am citit decat 3 capitole k nu mi-a placut...da ar fi trebuit sa o citesc
Dumi-DC
QUOTE(Cai Lun @ 20 Nov 2005, 16:41) *
Am inteles ca suntem destui care aveam mania "Ciresarilor". Dar vreu sa stiu daca mai sunt pe aici si fani ai lui Winetou? Eu unul am citit de 2 ori toata seria [inclusiv Old Surehand], prima oara cand am terminat-o se intampal pe la 4 dimineata si evident ca eram cu lanterna sub patura!... 010.gif

Extraordinara serie; personaj favorit Old Death, prima carte: Comoara din insula, parca asa se numea, super carte; de atunci mi-au placut foarte mult piratii. Chirita a fost un scriitor foarte bun, nu numai prin seria Ciresarii cat si prin incredibila serie in alb:trandafirul alb, craniul alb si pescarusul alb Unele din cele mai bune romane politiste din literatura mondiala comparabile cu romanele Agathei Chrstie si a lui George Simenon. Si asta v-o spune un mare fan al genului si al celor doi scriitori

QUOTE(Dust @ 21 Nov 2005, 13:04) *
pai....mai multe....dalea de mi le da de la scoala....de exemplu ultima e "romanul adolescentului miop"...ma rog nu am citit decat 3 capitole k nu mi-a placut...da ar fi trebuit sa o citesc

Cea mai penibila carte "data" la scoala ramane dupa parerea mea Orbitor a lui Mircea Cartarescu care cat o fi el de dinamovist ar trebui sa aiba un loc asigurat la balaceanca
Sezran
cind ati facut voi scoala asta? mie nu mi-au dat asa ceva de citit....
rew
E de tot risu scoala de azi. Cica ii pune sa invete si sa comenteze si 'poezii' de Dinescu si alti comici in viata. Aiurea rau.

offtopic.gif Cica tre sa le prelungeasca scoala, ca nu le ajunge timpu sa-si faca materia din cauza grevei, desi constant se tot taie din programa pt ca sint copilasii prea stresati. Pe vremuri cred ca se facea de 2 ori mai multa materie si mai aveam si odata la 2 saptamini cite o saptamina de practica prin fabrici sau stringeam recoltele pe ogoarele patriei.
Dust
MWHAHAHAHAHAHAHA...... diablo.gif oricum tot comunisti sunt si astia stai linistit :D
Sezran
una de practica? noi faceam 2 scoala, 2 practica (adica fotbal, discutii savante, sah, table etc.).
Cai Lun
QUOTE(Sezran @ 21 Nov 2005, 15:44) *
una de practica? noi faceam 2 scoala, 2 practica (adica fotbal, discutii savante, sah, table etc.).

Eu imi aduc aminte ca, pe vremea mea... 010.gif 010.gif .... se trecea de la atelier la laborator de informatica... am apucat si io un semestru de traforaj, dupa care tin minte ca ne-a luat profu' pe mai multi baieti si ne-a pus sa scoatem strungurile din atelier. Apoi a venit o donatie de la niste englezi... vreo 10 muzee de' 386... cred ca aparuse deja 586 la vremea respectiva... in fine. Ideea e ca acelasi om care ne invatase traforaj si strung acum ne invata informatica. Tipul era un matahalos, cu niste degete d-alea de strungar neaosh... apasa 2 taste odata... singurul buton la care nu avea emotii era Enter... avea dom' profesor asta un stil de a strica tastaturi ce nu s-a pomenit. Totusi omul se reprofilase bine.. de la el am invatat LOGO... si cine stie cunoaste... 010.gif

Sorry daca e off topic, da' simteam nevoia sa impartasesc treaba asta.. a fost una din schimbarile reale de dupa '89... si una din si mai putinele in bine in ceea ce priveste invatamantul... pentru ca in timp excursiile, taberele si mersul la teatru cu clasa au disparut... iar biblioteca scolii a fost renovata de 2 ori si pana la urma inchiriata...
Cat despre carti... s-au dus si ele la subsol in niste saci... puse la naftalina pentru alte vremuri viitoare, mai predispuse la cultura..

In alta ordine de idei vreau sa mai spun ca am reusit sa recuperez o parte din cartile dupa care a invatat bunicamiu' inainte de Razboi... au acolo niste texte foarte interesante si frumoase... o placere sa le citesti... Asta in timp ce in manulalele de azi dom' Dinescu mai are putin si il ia de mana pe Steinhard si se baga pe NV la bac...
Ca sa inchei. Am fost acum cativa ani la Casa memoriala Geroge Cosbuc din satul sau natal. Cel care era acolo administrator a spus un trist adevar: Cosbuc a disparut din manualele scolare aproape cu desavarsire... las' ca citeste moartea ziarul in locul lui...
Tudor
Desi repet un raspuns dat mai devreme , si la mine prima carte adevarta a fost Robinson Crusoe de Daniel Dafoe ( sau Defoe ... damnit ! chiar ca nu mai stiu cum se scria ) .

Asta , desigur daca nu luam in considerare celebra brosura ' Martinel invata alfabetul ' pe care o aveam pe la 5-6 ani .
verystrange.gif
paddy
Vad ca nu citeste nimeni carte preferate a lui Mutu si JIJI 010.gif
A citit cineva carti despre Ceausescu ??
Cai Lun
QUOTE(paddy @ 22 Nov 2005, 11:40) *
Vad ca nu citeste nimeni carte preferate a lui Mutu si JIJI 010.gif

Despre?! Pai... cam ciudata intrebare.. omu' deja e in toate istoriile si pe toate tarabele... era mai interesant sa intrebi daca a citit cineva carti SCRISE DE Ceausescu... tongue.gif
FarfelkugeL
Nu mai stiu care era prima carte citita :(
Insa Hucklberry Finn - super tare
...iar Jules Verne, majoritatea cartilor lui sunt super interesante !
COSMIN C
QUOTE(paddy @ 22 Nov 2005, 11:40) *

Da mai , eu am citit , pe vremea cand purtam cravata rosie cu tricolor icon_lol.gif , o biografie, ceva, nu-mi mai aduc aminte bine...Si o gramada de cuvantari de la Congrese, Plenare....Si poezii despre si pentru el... 256.gif
Cai Lun
QUOTE(COSMIN C @ 22 Nov 2005, 15:34) *
Da mai , eu am citit , pe vremea cand purtam cravata rosie cu tricolor icon_lol.gif , o biografie, ceva, nu-mi mai aduc aminte bine...Si o gramada de cuvantari de la Congrese, Plenare....Si poezii despre si pentru el... 256.gif

AWWWWWWWWWWWW... cate poezii cu Tovarasha Elena Ceausescu am bagat io pe gat!!!! Le stiam ca pe Tatal nostru! MINT! Le-am stiut inainte!!! Tin minte ca ma duceam in vacante la tara si ma lua bunica'miu' la misto>> "Ia mai zi mah o poezie cu leana!" ... si io incepeammm >>> "Tovarasa Elena Ceausescu, Mama iubitoare, Eroina a..." da' acuma' le-am uitat, pe cuvant le-am uitat!! tongue.gif
Cai Lun
Ati avut vrodata curiozitatea sa mai rasfoiti abecedarele?? Eu o mai fac din cand in cand.. si.. pe cuvant, poate o sa ziceti ca sunt nu stiu cum.. dar chiar e o resursa de buna dispozitie!.. Lectiile alea cu Mihaela sau Neghinita... chiar nu le pot uita! Stiu ca asta nu e tocmai o carte a copilariei, dar totusi.. vreau sa vad daca sunt singurul lunatic... 010.gif
CyberDog
QUOTE(Cai Lun @ 23 Nov 2005, 17:06) *
AWWWWWWWWWWWW... cate poezii cu Tovarasha Elena Ceausescu am bagat io pe gat!!!! Le stiam ca pe Tatal nostru! MINT! Le-am stiut inainte!!! Tin minte ca ma duceam in vacante la tara si ma lua bunica'miu' la misto>> "Ia mai zi mah o poezie cu leana!" ... si io incepeammm >>> "Tovarasa Elena Ceausescu, Mama iubitoare, Eroina a..." da' acuma' le-am uitat, pe cuvant le-am uitat!! tongue.gif

Hmmmm....Cred ca la mine varsta incepe sa-si spuna cuvantul ! Cred ca m-am sclerozat inainte de vreme....
Pai, daca e asa cum mintea mea creatza pricepu, inseamna ca te-a invatat poeziile alea tovarasa, la gradinitza...
Sau...dah ....
An`TIN
colt alb dar nu mai stiu anul . stiu ca erau in cartea asta multe cuvinte in engleza , ce-i drept explicate la sfrasitul ei . numai ca eu nu stiam nici o boaba de engleza ... am facut 7 ani de rusa in generala . ca se vorbea aizi de "vremurile de demult" tin sa mentionez ca sunt mai tanar putin , fac parte din prima generatie care nu a mai ingrosat randurile "soimilor patriei"
opiated
Prima Carte citita: "AVENTURILE LUI HABARNAM SI PRIETENII LUI" Este si ramane dementiala cartea asta!

Sper sa o mai gasesc! (k tare ash vrea sa o mai vad din nou)
FarfelkugeL
QUOTE(Cai Lun @ 7 Dec 2005, 1:40) *
Ati avut vrodata curiozitatea sa mai rasfoiti abecedarele?? Eu o mai fac din cand in cand.. si.. pe cuvant, poate o sa ziceti ca sunt nu stiu cum.. dar chiar e o resursa de buna dispozitie!.. Lectiile alea cu Mihaela sau Neghinita... chiar nu le pot uita! Stiu ca asta nu e tocmai o carte a copilariei, dar totusi.. vreau sa vad daca sunt singurul lunatic... 010.gif

Ahahaha, ce om nebun !!!
ANA ARE MERE !!!

=))
Cai Lun
@ Cyber >> Exact, la gradinita le invatam pe alea... asta in paralel cu ce invatam acasa, anume ca daca nu sunt cuminte ma vor duce la spital sa imi ia sange ca sa ii dea lu' toasha' Elena, care de mama iubitoare ce era se improspata cu sange de copii fragezi... ce sa mai, bau-bau era mic copil!... scare2.gif

@ An'TIN >> Eu am apucat sa fiu soim, cred ca mai am si acum costumasul! 010.gif Dar nu am mai fost pionier! Si chiar mi-e ciuda! Pe bune!... bigcry.gif

@ RD 48 >> Pai aia e prima propositie care imi vine in orice moment in minte.. daca ma trezesti noaptea si imi spui: "zi ceva", eu asta zic: "Ana are mere!" crazy.gif Serios!
oisher
esti tare cai lun 010.gif

dak ma pune cinva sa zic repede o propozitie eu zic "mama are mere" sau " mama se duce la piata" 010.gif crazy.gif
BaD-ReD-DoG
010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif
CAI LUN ESTI CRIMINAL BOSS !!!
alexyutza
QUOTE(BaD-ReD-DoG @ 3 Feb 2006, 23:05) *
010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif
CAI LUN ESTI CRIMINAL BOSS !!!

offtopic.gif ... si pe deasupra eutanasiaza si "unele topicuri " .... se pare ca e o pasiune mai noua ,sau ma insel ? 010.gif
BaD-ReD-DoG
Face ce vrea baiatu...ca e moderator....dar..eu cred ca topicurile astea ar trebui lasate pe o perioada de timp mai lunga...si cand nu se mai posteaza....atunci sa`l inchida ! ;)
bianco_rossa
prima krte p kre am citit'o io......."cartile junglei"...imi placea la nebunie aventura din ktrea aceea...pai nu se mai posteaza....k noi nu vrem sa zicem tutturor cum eram knd eram mici..k ne placeau tot felu d chestii kre acum ni se par tampenii.......parerea mea
BaD-ReD-DoG
Prima carte citita pentru mine nu exista bananasmile.gif
Blu
prima carte pe care am citit-o singura a fost colt alb...desi nu intelegeam eu multe pe vremea aia m-a impresionat povestea cainelui-lup...
BaD-ReD-DoG
mi`am adus aminte ca am citit si eu baltagul inainte de capacitate.....ce vremuri :)))
Livia
hmm..prima carte...aveam vreo 4 ani...si era ceva de Grigore Vieru cu poezii si povestioare..."sa invatam sa citim" sau ceva de genul tongue.gif
Cai Lun
QUOTE(BaD-ReD-DoG @ 4 Feb 2006, 22:45) *
Prima carte citita pentru mine nu exista bananasmile.gif

shocked.gif D U R E R O S ! Seninatatea cu care o spui este pentru mine o crunta tragedie. La cel mai serios mod cu putinta... icon_rolleyes.gif
alexyutza
De mica mi-au placut cartile englezesti . In copilarie citeam cu placere basme de Hans Christian Andersen , si prima carte pe care am citit-o a fost scrisa de el . iar odata cu trecerea timpului am trecut la carti mai serioase . Acum imi plac romanele scrise de Jane Austen si Charles Dickens , in special .
De mica am stiut ce-mi place .... 010.gif
f_rares
cred k prima carte citita era ceva cu basme,sau ceva de genu asta...nu mai stiu exact.
alexyutza
QUOTE(f_rares @ 7 Feb 2006, 12:10) *
cred k prima carte citita era ceva cu basme,sau ceva de genu asta...nu mai stiu exact.

La toti ne-au placut basmele cand am fost mici..... 010.gif
f_rares
QUOTE(alexyutza @ 7 Feb 2006, 10:12) *
La toti ne-au placut basmele cand am fost mici..... 010.gif

Si-a fost odata k niciodata un forum pe care toti postau k nebunii si unde dinamovistii petreceau timpul zicand ceva de spurkti.
BaD-ReD-DoG
Am citit si eu Fetitza CU Chibrituri :))))))))))))))))))))))))))))))))))
Cai Lun
Nu te cred! tongue.gif
BaD-ReD-DoG
Pe bune BoSs !

Am citit si frumoasa din padurea adormita ! ;) thumb.gif
f_rares
010.gif Pai asta cred k a citit-o toata lumea!!!1 thumb.gif

------------------
eu nu! tongue.gif
BaD-ReD-DoG
aaa....mi`am adus aminte...am citit PACALA :))))))))
antisteaua
Prima carte pe care am citit-o a fost Singur pe lume de Hector Malot.
Si ultima Crima si pedeapsa
caine_berceni
Bad daca mai stai putin pe forum de la nici-o carte citita ajungi pe la vreo 20 din 10 in 10 min mai postezi cateo carte citita de tine

Prima carte citita - Harap Alb
Cai Lun
verystrange.gif hai ca imi place, ai bonus un -10% dojana pt. asta! tongue.gif
BaD-ReD-DoG
QUOTE(caine_berceni @ 9 Feb 2006, 23:26) *
Bad daca mai stai putin pe forum de la nici-o carte citita ajungi pe la vreo 20 din 10 in 10 min mai postezi cateo carte citita de tine

Prima carte citita - Harap Alb

:) AM CITIT SI CODU` LU` DAVINCI !
Coma-Profunda
Prima carte citita a fost MARA ! Mi-a placut foarte mult !
Livia
QUOTE(BaD-ReD-DoG @ 10 Feb 2006, 12:01) *
:) AM CITIT SI CODU` LU` DAVINCI !

dak n-ai citit alchimistul ai trait degeaba rofl.gif
BaD-ReD-DoG
Despre ce e vb in cartea asta ?? Merita.... ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.