QUOTE(Sezran @ 21 Nov 2005, 15:44)

una de practica? noi faceam 2 scoala, 2 practica (adica fotbal, discutii savante, sah, table etc.).
Eu imi aduc aminte ca, pe vremea mea...

.... se trecea de la atelier la laborator de informatica... am apucat si io un semestru de traforaj, dupa care tin minte ca ne-a luat profu' pe mai multi baieti si ne-a pus sa scoatem strungurile din atelier. Apoi a venit o donatie de la niste englezi... vreo 10 muzee de' 386... cred ca aparuse deja 586 la vremea respectiva... in fine. Ideea e ca acelasi om care ne invatase traforaj si strung acum ne invata informatica. Tipul era un matahalos, cu niste degete d-alea de strungar neaosh... apasa 2 taste odata... singurul buton la care nu avea emotii era Enter... avea dom' profesor asta un stil de a strica tastaturi ce nu s-a pomenit. Totusi omul se reprofilase bine.. de la el am invatat LOGO... si cine stie cunoaste...
Sorry daca e off topic, da' simteam nevoia sa impartasesc treaba asta.. a fost una din schimbarile reale de dupa '89... si una din si mai putinele in bine in ceea ce priveste invatamantul... pentru ca in timp excursiile, taberele si mersul la teatru cu clasa au disparut... iar biblioteca scolii a fost renovata de 2 ori si pana la urma inchiriata...
Cat despre carti... s-au dus si ele la subsol in niste saci... puse la naftalina pentru alte vremuri viitoare, mai predispuse la cultura..
In alta ordine de idei vreau sa mai spun ca am reusit sa recuperez o parte din cartile dupa care a invatat bunicamiu' inainte de Razboi... au acolo niste texte foarte interesante si frumoase... o placere sa le citesti... Asta in timp ce in manulalele de azi dom' Dinescu mai are putin si il ia de mana pe Steinhard si se baga pe NV la bac...
Ca sa inchei. Am fost acum cativa ani la Casa memoriala Geroge Cosbuc din satul sau natal. Cel care era acolo administrator a spus un trist adevar: Cosbuc a disparut din manualele scolare aproape cu desavarsire... las' ca citeste moartea ziarul in locul lui...