Sezran
Nov 18 2005, 12:55 PM
Care e prima carte pe care aţi citit-o? Fără abecedar, carti de colorat si asemenea.
Încep eu:
Chrètien de Troyes - Lancelot du Lac, la sfîrşitul clasei I-a.
LeX
Nov 18 2005, 01:02 PM
daca-mi mai aduc bine aminte se numea "Aventurile lui Habar-n-am" :))
Tot cls I
Rosso
Nov 18 2005, 01:06 PM
nu mai tin minte exact da' cred ca "Martinel invata alfabetu".mai bine intrebai care a fost cartea preferata din gimnaziu ca aici stam mai bine
pinky
Nov 18 2005, 01:19 PM
Buna intrebarea...nici nu-mi mai aduc aminte, ori Print si cersetor, ori Singur pe lume, nu mai stiu!!Dar un lucru stiu sigur, nu suport Print si cersetor de atunci, eram prin clasa a 3-a cand a trebuit s-o citesc si la varsta aia nu intelegeam jumate din cuvintele din carte si trebuia sa mai facem si rezumatul pe capitole...cu cata scarba am scris rezumatul ala!!Si tot atunci ne-a pus sa citim Coliba unchiului Tom, alta carte care n-am inteles-o din cauza varstei si care mi-e groaza s-o mai citesc o data!!!In schimb, Singur pe lume mi-a placut foarte mult si am mai citit-o o data dupa aia!!Deci daca Print si cersetor mai mergea, Coliba unchilui Tom sigur nu puteam s-o citim si s-o intelegem la varsta aia!!
COSMIN C
Nov 18 2005, 01:28 PM
Prima carte citita ???? O, Doamne ! Asta se intampla in o mie noua sute toamna..
Chiar nu-mi aduc aminte...Dar cartea copilariei mele a fost...sa nu radeti...''Ciresarii'' . Am citit fiecare volum de cel putin 6-7 ori...
Isi mai aminteste cineva de ei ??
Cai Lun
Nov 18 2005, 01:29 PM
Lev Tolstoi - Furnica si porumbita - tot in clasa I. E o serie de povestioare de cam 10 - 15 randuri fiecare, dar eu cand le citeam mi se pareau asa de luuuuuuuungi...
Mitzi
Nov 18 2005, 02:11 PM
Copii capitanului Grant-Jules Verne...la 6 ani...
paddy
Nov 18 2005, 02:22 PM
Dupa cum vad foarte multi stiau sa citeasca in clasa | , banuiesca ca in clasa 5 au dat direct la facultate....generatia de aur...sa revin la carte, memoria nu ma prea ajuta,eu nu stiu ce am citit acuma zece ani, darmite in clasa |

dar banuiesc ca " Ciresarii "
Matrix intrebarea ta e pusa gresit....dar subiectul e bun, si noroc cu tine ca mai scoti un topic, ca altfel..........
CyberDog
Nov 18 2005, 02:50 PM
Cuore - Edmondo de Amicis
Cred ca aveam vreo 7 ani jumate.
zicu7
Nov 18 2005, 03:23 PM
hucleberry finn parca...prin clasa I
Rosso
Nov 18 2005, 03:34 PM
Ciresarii rules!
Cai Lun
Nov 18 2005, 03:39 PM
QUOTE(Rosso @ 18 Nov 2005, 15:34)

Ciresarii rules!

E cea mai adevarata carte de aventuri din literatura romana! Mi se pare comparabila cu "Aventurile lui Tom Sawyer"... parerea mea... :D
PS> Am citit si eu Cuore... hhhhhhiu!.. nu mai vreau, nu mi-a placut de loc!
COSMIN C
Nov 18 2005, 03:43 PM
QUOTE(Cai Lun @ 18 Nov 2005, 15:39)

E cea mai adevarata carte de aventuri din literatura romana! Mi se pare comparabila cu "Aventurile lui Tom Sawyer"... parerea mea... :D
PS> Am citit si eu Cuore... hhhhhhiu!.. nu mai vreau, nu mi-a placut de loc!
A fost si un serial...nu mi-a prea placut....personajele erau cam artificiale...
Cai Lun
Nov 18 2005, 03:53 PM
Da, dar cartea e superba!
rednorth
Nov 18 2005, 04:21 PM
Este imposibil sa-mi aduc aminte ce carte am citit acum 20 si ceva de ani, si cred ca nici sub hipnoza n-as reusi, dar nu pot sa-mi imaginez copilaria fara povestile si basmele lui P. Ispirescu.
Apoi ar veni fenomenalele carti ale lui J. Verne,( adevaratul Nostradamus pt mine), Legende Olimpului, Iliada, Eneida etc
caine_berceni
Nov 18 2005, 04:47 PM
Ciresarii
Cred ca-i singura
LeX
Nov 18 2005, 05:33 PM
QUOTE(CyberDog @ 18 Nov 2005, 14:50)

Cuore - Edmondo de Amicis
Cred ca aveam vreo 7 ani jumate.
si eu am citit acea carte cand eram foarte mic, si ma intrebam de ce eroul principal, un baietel, purta numele de Andrea. Tin minte ca la acea vreme n-am fost foarte sigur daca este baiat sau fata :)
pinky
Nov 18 2005, 05:36 PM
Si noi credeam in clasa I ca Nichita Stanescu e femeie
Sezran
Nov 18 2005, 05:40 PM
ciresarii .... daaaaa, dar a fost mai tirziu. am facut ferfenita un set si am mai cumparat unul. asta inca se tine desi am mai lipit la coperti.
precizare: am zis la sfirsitul clasei 1. normal ca stiam sa citesc. cartea era premiul de la sfirsitul anului.
oops! parca era despre prima carte citita.... trebuie sa imi dau avertisment.
rew
Nov 18 2005, 06:51 PM

Tare subiectu. Era pe vremea aia pe micile ecrane comuniste un super-serial, la fel de comunist, cu Sergiu Nicolaescu, 'Pistruiatul'. Si cind am vazut ca este si cartea 'Pistruiatul' la biblioteca p'aia am luat-o si citit-o prima. Mergea marketingu si pe atunci, dar ii zicea propaganda, desi e cam acelasi lucru. Dupa aia cred ca am citit 'Singur pe lume', dar "biblia" mea a fost Winnetou a lu Karl May, io p'asta am rupt-o, ca si pe celelalte din serie.
Antispring
Nov 18 2005, 07:12 PM
P'alea cu Mos Barbutza.......in delta, la munte, cu tantzari, cu shtiuci........pe la 5-6 ani....
Si mie mi s-au rupt volumele cu CIresarii................. doamne cat de tari erau ciresarii aia !!!
Mihai11
Nov 18 2005, 08:26 PM
Cuore si tom sawyer sunt cartile copilariei.. dar prima carte citita a fost fram ursul polar pe la sfarsitul clasei intai.. Imi aduc si acum aminte ca stateam acasa cu mana rupta prin luna mai si citeam cartea aceea penibila..
COSMIN C
Nov 18 2005, 08:34 PM
QUOTE(Sezran @ 18 Nov 2005, 17:40)

.
precizare: am zis la sfirsitul clasei 1. normal ca stiam sa citesc. cartea era premiul de la sfirsitul anului.
Asta era ! Multumesc de ajutor ! Am facut sapaturi in biblioteca si am gasit-o ! Prima carte citita , cartea pe care am primit-o premiu la sfarsitul clasei I ! Scrie pe ea : Pentru merite deosebite la invatatura si purtare !!

Semna invatatoarea care era fooooarte exigenta ! Mai ales ca era MAMA !!!
Doamnelor , domnisoarelor si domnilor! Prima carte citita : Tom Sawyer detectiv si Tom Sawyer in strainatate !!!!
Sezran
Nov 18 2005, 08:35 PM
am modificat titlul. ca sa nu imimai dau avertisment

si ca sa fie in concordanta cuturnura pe care a luat-o subiectul.
in completare: intr-adevar Jules Verne, Karl May şi Alexandre Dumas. nenumarate raiduri in biblioteca municipala, librarii si bibliotecile prietenilor.
COSMIN C
Nov 18 2005, 08:43 PM
Sa ne intoarcem la Ciresarii... S-ar putea sa fie nevoie de topic separat !
Copiii de azi mai citesc aceasta carte ? Sunt la fel de incantati ca noi, la vremea respectiva ? Ma gandesc ca nu se mai regasesc in personaje. Ai mei n-au citit-o si , spre rusinea mea n-am putut sa-i conving, sunt in faza in care, daca mie mi-a placut,e imposibil sa le placa si lor ceva de pe vremea mea ....
CyberDog
Nov 18 2005, 08:46 PM
Sezran
Nov 18 2005, 08:55 PM
tu faci misto de noi??? creyi ca nu ne-a ajuns la vremea respectiva? of si ce topic misto era pina sa dea moderatorul cu batul in balta...
COSMIN C
Nov 18 2005, 08:56 PM
Dom' profesor, Ciresarii au fost eroii copilariei mele , iar Petrica si Rusu ...
De ce vrei sa ne intristezi, e vineri seara, inca nu s-a terminat greva ....zau asa, ai mila ....
Tibi
Nov 18 2005, 09:01 PM
Aveam aproape 6 ani cand am citit Robinson Crusoe.
Si pe cartea asta am invatat sa citesc.O intrebam pe bunica atunci cand nu cunosteam o litera si pana la sfarsit stiam alfabetul.
De Ciresarii nu mai zic nimic,ca deja au fost multi inainte.E o carte deosebita,ce-i drept.
CyberDog
Nov 18 2005, 09:16 PM
QUOTE(Sezran @ 18 Nov 2005, 13:55)

tu faci misto de noi??? creyi ca nu ne-a ajuns la vremea respectiva? of si ce topic misto era pina sa dea moderatorul cu batul in balta...

Pai ce dreacu sa fac fratioare, daca astea au fost cartile copilariei mele

....ca parca asa se intituleaza topicul.
Si acum tin minte cum aratau copertile!
Da' de Dumbrava Minunata, ce ziceti ????
Cai Lun
Nov 18 2005, 09:28 PM
Da, da!! Dumbrava Minunata!!! - si mai era una care seamana cu Ciresarii: "Coiful de Aur" de Alexandru Sahighian, cine a citit-o?? Super roman si ala...
Apropo de Ciresarii - nu cred ca s-a mai reeditat, eu unul nu am mai dat de urma ei prin librarii. E pacat, cand vad toata generatia "snacks" cum dispera dupa Harry Potter...
Sezran
Nov 18 2005, 09:34 PM
mi-am adus aminte de autorul ciresarilor: constantin chirita.
COSMIN C
Nov 18 2005, 09:36 PM
Da, Constantin Chirita... Ani de zile am asteptat sa scrie o continuare...
paddy
Nov 18 2005, 11:42 PM
Dumbrava mai merge

dar ce zici de Arici Pogonici
COSMIN C
Nov 19 2005, 12:10 AM
QUOTE(paddy @ 18 Nov 2005, 23:42)

Dumbrava mai merge

dar ce zici de Arici Pogonici

Arici Pogonici ?? Trecem la reviste ?? Primim avertisment ! Dar , fie ! Favorita mea era ... Cutezatorii !
Sezran
Nov 19 2005, 12:11 AM
QUOTE(COSMIN C @ 18 Nov 2005, 21:36)

Da, Constantin Chirita... Ani de zile am asteptat sa scrie o continuare...
ce continuare? si asa a scris prea multe volume. i-a dus prea departe, deja nu mai erau carti pentru copii.
CyberDog
Nov 19 2005, 12:12 AM
Paddy,
Arici Pogonici era o revista pioniereasca. La care, vrand-nevrand, eram abonat.
Uite una pe care o citeam eu pe la 9 ani:
Erich Von Daniken - "Amintiri despre viitor"
COSMIN C
Nov 19 2005, 12:16 AM
QUOTE(CyberDog @ 19 Nov 2005, 0:12)

Paddy,
Arici Pogonici era o revista pioniereasca. La care, vrand-nevrand, eram abonat.
Uite una pe care o citeam eu pe la 9 ani:
Erich Von Daniken - "Amintiri despre viitor"
Din cate imi amintesc eu, nu era pioniereasca . Era pentru prescolari. Care erau ''Soimii patriei ".
Sezran
Nov 19 2005, 12:21 AM
da, era pentru soimii patriei. cutezatorii era pentru pionieri. si avea benzi desenate cu avioane.
COSMIN C
Nov 19 2005, 12:27 AM
QUOTE(Sezran @ 19 Nov 2005, 0:11)

ce continuare? si asa a scris prea multe volume. i-a dus prea departe, deja nu mai erau carti pentru copii.
Asa e, dar cresteam si noi odata cu ei.
alexyutza
Nov 19 2005, 07:56 PM
Prima carte pe care am citit-o in copilarie se cheama " Basme " de Hans Christian Anderson, sau ceva de genul asta . Asa de mult mi-a placut , ca am citit-o intr-un singur an de 4 sau 5 ori si nu ii chiar subtire . Are peste 330 de pagini , mai ales ca eram in clasa a2- a. Cartea aia mi - a starnit itersul pt literatura. Urmatoarea carte pe care am citit-o ii "Singur pe lume " de Hector Malot . Uneori ma mai uit peste ea ...
Sezran
Nov 19 2005, 08:25 PM
andersen
alexyutza
Nov 19 2005, 08:29 PM
QUOTE(Sezran @ 19 Nov 2005, 22:25)

andersen
shame on me
deh... emotile is de vina...
Dust
Nov 19 2005, 09:58 PM
prima carte...:-? nu mai stiu....mi se pare k Amintiri din copilarie
ucu
Nov 20 2005, 04:36 PM
Prima carte?Nu mai tin minte dar primul roman a fost Robinson Crusoe de Daniel Defoe
Cai Lun
Nov 20 2005, 04:41 PM
Am inteles ca suntem destui care aveam mania "Ciresarilor". Dar vreu sa stiu daca mai
sunt pe aici si fani ai lui Winetou? Eu unul am citit de 2 ori toata seria [inclusiv Old Surehand], prima oara cand am terminat-o se intampal pe la 4 dimineata si evident ca eram cu lanterna sub patura!...
ucu
Nov 20 2005, 04:49 PM
Ce de fani Ciresarii pe aici.Mie nu prea mi-a placut ultima carte...cam plictisitoare dar celelalte au fost ok mai ales cea de-a treia
Sezran
Nov 20 2005, 05:13 PM
hahaha. mie a treia nu mi-a placut deloc iar prima mi-a placut cel mai buna.
Cai Lun, s-a scris despre Karl May mai inainte.
Cai Lun
Nov 20 2005, 05:28 PM
Pai s-a scris, adica mai axact numai rew a zis ceva... dar ma gandeam ca daca tot a mdeturnat topicul de cand a venit vorba de "Ciresarii" poate gaseam niscaiva musterii sa reusim asta si cu Winetou...
ucu
Nov 20 2005, 07:25 PM
hahaha. mie a treia nu mi-a placut deloc iar prima mi-a placut cel mai buna.
stai asa!am gresit eu!imi joaca memoria feste
vroiam sa zic ca cea de-a 4-a carte din serie mi-a placut cel mai mult,si ca sa fac un top...
1.vol 4
2.vol 1
3.vol 3
4.vol 2
5.vol 5
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.