Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Filme si literatura!
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Universitatea DinamoMania
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
pinky
Pentru ca topicul despre muzica merge cat de cat bine, m-am gandit sa mai fac unul despre filme si carti!!Puteti sa scrieti aici despre filme sau carti care v-au placut, sau despre cele mai proaste filme si carti care le-ati vazut sau le-ati citit, despre scene memorabile, citate faine, actori preferati, si tot asa!!

Eu de exemplu, daca ar trebui sa spun care este filmul meu preferat as avea de ales intre American History X si Pianistul, lucru imposibil, ca amandoua mi-au placut cam la fel de mult!!Un plus pentru primul ca-mi place mult Eduard Norton!!Alte filme care m-au impresionat, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind ( a fost si joi pe tvr ) si Gone With The Wind, 21 Grams, Requiem For A Dream, Butterfly Effect, The English Patient, Million Dollar Baby, nu de mult am vazut Mr&Mrs Smith si mi-a placut mai mult decat as fi crezut!!Dintre comedii, mi-au placut toate partile din American Pie, White Chicks, Hitch, Ice Age si mai sunt o gramada...Cel mai prost film care l-am vazut vreodata, The Lizzie McGuire Movie, o porcarie de film, daca nu l-ati vazut, bravo voua, eu n-am rezistat pana la sfarsit, mai bine donau banii care i-au dat pe filmul ala!!Mai sunt multe care nu mi-au placut, dar nu le tin minte, cand imi amintesc o sa le scriu!
Actori preferati ar fi Al Pacino, Johnny Depp, (Pirates Of The Carraibean bestial thumb.gif si Eduard, Omul Foarfece, super), Sean Penn, Nicolas Cage, Tom Hanks, Jack Nicholson, Morgan Freeman iar dintre actrite, Julia Roberts, Gwyneth Palthrow, Angelina Jolie, Christina Ricci, Jodie Foster, Halle Berry, Ashley Judd si altii!

La carti nu e asa de greu ca sunt mai putine tongue.gif Din ce-am citit pana acum mi-a plact La Medeleni, Anna Karenina, Rosu si Negru, 11 minute ( chiar daca a devenit un cliseu sa citesti Coelho, mi-a placut cartea asta ), ar mai fi De Ce Iubim Femeile de Cartarescu, Maitreyi, Eugenie Grandet, Enigma Otiliei, tot de la Coelho, La raul Piedra am sezut si am plans, Nunta in cer, super faina cartea!!Imi plac mult astea despre lumea burgheza din perioada interbelica si cele de stil balzacian!!Alte carti, am mai citit, dar pentru scoala si alea nu m-au prea incantat!E saraca lista mea, dar de cand cu netul, tembelizorul si celelalte, rar mai citesc cate ceva!! icon_redface.gif

Na cred ca am scris destul pentru inceput, astept sa spuneti si voi cate ceva pe temele astea, sa imbogatim si aceasta parte a forumului nana2.gif bananasmile.gif
FarfelkugeL
ICE AGE RULZ !
50 First Dates...si asta e super tare, iar in categoria FILM DUMB - Saw (si 1 si 2 e neinteresant care in ce ordine Saw)
LeX
mie nu-mi prea place sa scriu din amintiri dar o sa comentez ultimele filme vizionate/carti citite

ultimul film vazut a fost SaW II. Ce pot spune, intriga pentru copii stupizi si in rest foarte mult sange. 18+. Destul de reusite scenele sangeroase (bine, cu sonorizarea de la Movieplex nu cu sistemu' de acasa), la vreo 2 faze chiar vroiam sa nu ma mai uit. Cam atat, platesti, il vezi, pleci si-l uiti in 10 min.

ultima carte citita este Fratii Karamazov pe care o recomand oricui are puterea sa citeasca un roman de peste o mie de pagini :) Roman total si psihologic, este considerat masterpiece-ul lui Dostoievski si este de asemenea ultimul sau roman. Interesant pentru cine are timp de citit sa faca o comparatie intre romanele totale/psihologice autohtone si acesta, nu incape termen de comparatie, sincer. M-a uimit multitudinea de probleme legate de viata, credinta, moralitate si societate. Toate acestea prezentate prin conflicte intre personaje prin argumente bine gandite si scrise atat pro cat si contra. Ce sa mai, SUPER :)
alexyutza
Si mie imi plac cam aceleasi filme !!!
In privinta cartilor,... Enigma Otiliei , Maitrey si Ana Karenina mi -au placut si mie .
Acuma citesc Ion de Rebreanu , si imi place foarte mult ...de sambata si pana azi am terminat primul volum si am mai citit si primele 90 de pagini din al doilea .
Cele mai bune romane le scrie Jane Austen !!!!! Eu cel putin asa cred. I-am citit toate romanele si am ramas impresionata. Ce mai imi place ? sa vedem ...Mladen Oljaca ( scriitor polonez) , Guy de Maupasant , Charles Dickens , Charlotte Bronte ( recomand romanul Jane Eyre thumb.gif super ) ar mai fii si altii !!
De la noi ....Sadoveanu ...si Slavici ( in special Mara , Moara cu noroc , Padureanca) .
LeX
alexyutza, de la Rebreanu mi-a placut mai mult Rascoala decat Ion.

daca tot ai apucat sa citesti un polonez, iti recomand cu caldura HENRYK SIENKIEWICZ. Quo Vadis is a must, restul operei este formata din romane istorice, se aseamana foarte mult cu Sadoveanu.
zicu7
"Dumnezeu pentru o zi" "A guy thing" thumb.gif daca nu le-ati vazut dati repede search pe ODC ca merita!!
zicu7
ahhh si ar mai fi "The score" si ....ala cu piratii aia (cu orlando bloom si johnnie depp) acum nu mai imi aduc aminte exact titlul help.gif
alexyutza
@Zicu7 : Vad ca-ti plac filmele ... ceva carti nimic ? Recomanda-ne ceva cca asa se obisnuieste !!!
zicu7
de cand am bagat netu nu prea mai am timp sa citesc
Cai Lun
NICE TOPIC! Buna idee Pinky!!
--------------------------------------------------
Na ca eu incep cu cartile! 010.gif
Pentru mine Sadoveanu RULZZ!!! thumb.gif E super prozator, il consider cel mai tare de la noi. Cea mai tare carte a lui mi se pare de departe Fratii Jderi [am citit-o de 2 ori!] Are un ambient extraordinar. Daca va place lumea moldoveneasca nu se poate sa nu va placa si lumea lui Sadoveanu!
Altele: Nu mi-a placut Ion, sincer, dupa ultima foaie am regretat ca l-am citit, de atunci am o repulsie fata de Rebreanu! Nu de el ca scriitor pentru ca e mare! Recunosc! Ci de ambianta pe care o creaza... nu e genul meu... nono.gif Am vazut ca nu prea sunt la moda romanii asa ca trec la straini: imi place Lev Tolstoi [prima carte pe care am citit-o in viata mea a fost a lui!], Jules Verne [si eu am disperat dupa 20.000 de leghe sub mari!! icon_lol.gif ], Mark Twain - Tom Sawyer [mai tare ca filmul!]. Toate ca toate, dar cum e Sadoveanu in romanai am unul si printre straini. Se numeste Karl........... May [va batea gandu' sa zice-ti Marx, ha? icon_lol.gif ] Deci Karl May - Winetou e peste toti si peste toate! Am citit taota seria, inclusiv Old Surehand... astea sunt cartile cu care ma bagam sub plapuma cu lanterna sa nu ma vada ai mei ca nu dorm la ora 2 noaptea! [desigur, tot de 2 ori le-am citit s ipe astea... 010.gif ]
Nu am mai citit de mult insa un roman, recunosc... acum sunt pe specializari. Cui ii place istoria ii recomand Seria de Microsinteze de la editura Corint - trateaza practic toata istoria lumii din multe aspecte.

Ar mai fi multe alte carti, dar ma opresc aici. Mai zic de filme, TOPul meu:

1. Matrix [partea I]
2. Fight Club
3. What women want
4. American Pie [toate 3]
5. Gladiatorul
6.Ice Age
.......si romanesti:
1. Operatiunea Monstrul [COOL thumb.gif ]
2. BD-urile si alte comedii gen Nea Marin si toate cu Ardelenii
3. Mihai Viteazul

Actori preferati? Eu am doar romani: Toma Caragiu si Ghorghe Dinica!.. beerchug.gif
pinky
Wow dar sunteti unul mai cult ca altul...ma cam ia cu icon_redface.gif Mie mi-a placut Ion si Mara, Fratii Jderi n-am reusit s-o citesc, nu-mi place istoria deloc!!Jayne Eyre a lui Bronte il recomand si eu, e fain si Mandrie si prejudecata a lui Austin de asemenea!! :thumb
Filme romanesti mai putin am vazut, mi-au placut cele cu nea Marin si in rest am mai vazut Declaratie de dragoste si Liceenii, ca le-au dat pe procinema!!Dintre actorii romani imi place Jean Constantin si Constantin Cotimanis imi place mult, trecem peste faptul ca joaca intr-o telenovela de 2 lei!!Si mai e Maia Morgenstein, care m-a cam dezamagit in filmul ala 15 a lui Nicolaescu!!
What women want thumb.gif Mel Gibson, super tare frate!! 010.gif
LeX
hai sa purtam o discutie in paralel despre Moartea Domnului Lazarescu. Multi fandositi cu pretentii de intelectuali spun ca este un film prost dar fara a oferi o argumentare serioasa. Parerea voastra care este? V-a impresionat filmul? Sau dimpotriva vi se pare prost si credeti ca Sergiu Nicolaescu este taticul cinematografiei romane? Argumentati va rog :)
pinky
Deci, n-am vazut Moartea Domnului Lazarescu, dar Sergiu Nicolaescu mi se pare departe de a fi taticul cinematografiei romanesti...si nici nu-mi mai place de el dupa ce i-a facut boschetari pe colegii mei, care au fost figuranti in film 149.gif Nu stiu daca i-ati vazut ultimul film, dar va spun ca e cat se poate de nashpa, scenariul este banal si actorii aia ar fi trebuit sa plateasca ei pentru a juca, nu sa fie platiti pentru asta, mai ales cele 3, Raduleasca, Nane si Moldovan icon_rolleyes.gif !!Inca nu-mi vine sa cred ca n-am fost la cinema sa vad Mr & Mrs Smith si am dat bani sa vad porcaria aia de 15...asa se numeste filmul!!
Despre Moartea Domnului Lazarescu am auzit numai de bine, imi voi face timp si eu sa-l vad ca am auzit ca nu i-au facut degeaba atata reclama!!Si parca a castigat si premiu la Cannes nu?Dupa ce-l vad o sa-mi spun si eu parerea despre el!!
LeX
da a castigat un premiu la Cannes.
Cai Lun
Eu vad altfel lucrurile. Pentru mine Sergiu Nicolaescu e istorie. A fost cel mai mare regizor roman si inca mai este. A fost si ca actor unul dintre cei mai interesanti. Dar A FOST. ca regizor inca mai este pentru ca nu a rasarit nimic mai bun. Nicolaescu e depasit de timp, el e un dinozaur. Operand intr-o lume in care nimeni nu se ridica nici pe departe la valoarea lui s-a prostit si s-a coborat in mocirla media romaneasca. Aici se va inneca. Pacat. El este unul din reperele istoriei cinematografice romanesti. Nu am vazut 15. Nici nu vreau sa il vad si nici nu il voi vedea. Subiectul, dar mai ales scenariul imi provoaca scarba...
Despre "Moartea domnului Lazarescu" nu prea am ce sa laud. Poate doar faptul ca a aparut. Nu cred ca romanii sunt capabili sa faca fata in industria de film actuala. Acest film este o prelungire a Pachetului de carfea si a cartusului de Kent de anul trecut... tema este una de tranzitie. Marile filme nu au tema sociala! Daca vrei sa reusesti cu o astfel de tema fa un documentar!
Plus de asta, asa , ca idee: nu imi place sa merg la Plazza si sa ma bat pe locuri la Moartea Dl. Lazarescu cu unii care au venit doar ca sa ii vada lumea, prefer sa merg pe Magheru la un film frantuzesc unde oricum nu vine nimeni...

PS> Daca nu intelege cineva faza cu Plaza sa posteze o injuratura ca detaliez... [snobismul costa bani, banii se cheltuie in vazul lumii, lumea buna se destinde la Plaza / Mall bananasmile.gif ] PEACE! 010.gif
LeX
ok, hai sa iti raspund eu pentru ca acum nu mai merg decat la MoviePlex / MultiPlex. Tu cred ca faci parte din categoria oamenilor fericiti care au fost toata viata la Patria/Scala si nu au primit de la balcon floricele si guma de mestecat in cap sau in cazuri mai putin fericite petrecute sub ochii mei au facut baie in cola. Iar daca ai norocul sa prinzi loc in spatele unuia de 2 m poti sa pleci acasa ... samd. Sa te duci la Plaza sa iei o cola de la mc cand ai unul la 200 de metri de locul in care locuiesti (si care ofera conditii mult mai bune) mi se pare un snobism. Din punctul meu de vedere care stau la Vitoriei, faptul ca ma duc pana la mama dracu' ca sa vad filmele la Mall nu mi se pare deloc exagerat, am doar pretentia ca daca dau un ban sa vad filmul in conditii decente.

Legat de afirmatia ca mari filme (sau foarte bune) nu au fost facute pe teme sociale, te las sa te mai gandesti si daca ramai de aceeasi parere o sa-ti dau cateva titluri de filme FOARTE bune facute pe teme sociale. Pe de alta parte filmul MDL este inspirat din fapte reale, nu face doar critica sistemului este ceva mai mult. Daca vrei priveste-l ca pe un caz izolat bineinteles toti romanii recunosc problemele de zi cu zi din acel film dar toata lumea este nervoasa si nu vrea sa vada filme cu problemele lor sociale. Mie realizarea rudimentara mi s-a parut ca se potriveste perfect cu tema filmului, cu scarile jegoase de bloc si cu ambulantele alea cocosate.... Pe mine m-a fermecat tocmai faptul ca absolut totul in filmul ala este ADEVARAT, AUTENTIC si de aceea este un film puternic .
Multi ii dau inainte cu "industria actuala a filmului" cu care nu mai tinem pasul. Eu as prefera sa vad un film de oscar din 1980 la orice ora in loc de Mr. and Mrs. Smith de pilda. E o analogie destul de buna, pentru ca multa lume in ziua de azi se asteapta sa vada un "ambalaj frumos" adica modul in care este filmul realizat, efecte speciale, imagine buna, sunet bun si alte briz-brizuri si omite mesajul. Filmele sunt facute, la fel ca si cartile, pentru a ne transmite un mesaj.
dumi
LeX, ai mare dreptate.....in ultimul timp nu se mai fac filme bune...o gramada de tampenii...n-am mai mers pe la cinema in ultimul timp...dar daca ar fi vorba de ceva intr-adevar bun, cred ca as merge....dar nu pt tampenii de filme cu adolescenti sau actiuni de prost gust, care au invadat in ultimul timp cinematografia...as vrea sa vad si eu un triller bun, o comedie adevarata...nu imitatii de film...
Cat despre MDL, nu ma pronunt deoarece nu l-am vazut...dar daca tot ziceti ca ar merita vazut, poate ajung sa-l vad odata si-odata...
Cai Lun
Am inteles un lucru din ceea ce spui tu LEX. Acela ca avem conceptii diferite despre arta, deci nu putem avea un numitor comun. Ca idee: eu cand ma duc la film, cand citesc o carte, cand sunt in vacanta, prefer sa ma delectez, sa ma deconectez, sa ma destind, sa ies din lumea asta obscura, mohorata si cenusie in care ma invart. Nu vreau sa vad scarile lui Cristi Puiu, pentru ca ale le vad in fiecare zi cand plec de acasa. Nu vreau sa vad oamenii aia neingrijiti si cu haine ponosite pentru ca ii vad in fiecare zi ep strada. Nu vreau sa vad acelasi "jem'enfishism" de care ma lovesc zilnic! SUNT SATUL! Vreau sa mai uit de toate astea. Filmul si cartea uneori reusesc sa ma faca sa cred ca exista o altfel de lume in jurul nostru. De aia nu vreau sa aud de Ion, dar as citi de 'nspe mii de ori Fratii Jderi...

Cat despre ceea ce se intampla in salile de cinema.. vrei sa imi spui ca dupa ce s-a mutat toata lumea de la Patria la Plaza s-a intamplat vreun miracol, ceva? Adica acolo la intrare iti spala creierul cu bunele maniere, sau cum?! Ala care iti scuipa guma pe chelie acum 3 ani la Patria acum iti baga floricele in ureche la Mall! Anyway... noi sa fim sanatosi, mai zi, ca imi place subiectu'... 010.gif
rebeldust
cartea carte mi-a placut cel mai mult a fost CALATORUL de Jonh Katzembach.....super cartea.....e de gen politist.....si filme......filme......imi palc mult alea de groaza vampire.gif ......A nightmare on Elm Street,The birds(Alfred Hitchcock).....si mai multe.....mai am si cateva comedii care-mi plac.....gen American Pie super seria...si desene....Ice Age.....bestial film....si ale despre fotbal....despre Hooligans si tot ce inseamna ball.gif ...sper ca va placut ce am scris daca nu nici o suparare...
paddy
Ups am gresit topicul 010.gif

actorii mei preferati fac parte din generatii diferite; Robert de Niro, Al Pacino.....Nicolas Cage, John Travolta, si ar mai fi multi dar ma opresc aici, cit despre ultimile filme..American Pie; Bandcamp, War of the Worlda, in general imi plac filmele istorice;Kingdom Of Heaven, Alexander, King Arthur etc, in general prefer ca actiunea sa nu se petraca in oras, multe inpuscaturi, masini in flacari, bla bla bla.
Cit despre carti, aici ma-ti prins, nu m-ai pot folosi scuza ca mi-am pus net si nu mai am timp, pt a folosito altcineva.
Am foarte multi ani de cind nu am mai pus mina pe o carte, dar in general urmaresc tot felul de emisiuni ( nu ramanesti ) pt cultra mea generala, imi plac cartile de tip Cap si spada,Spionaj, si nu in ultimul rind tot ce este legat de cele doua razboaie mondiale, cit despre cartile romanesti, nu stiu daca am citit mai mult de 20.
LeX
La astea de la Plaza ruleaza in alt sistem filmele. Nu mai stau doar 1 saptamana pe ecran. E mult mai putina aglomeratie, eu cand ma duc este maxim 1/2 din sala plina (nu ma duc in prima saptamana decat daca prind vreo invitatie la avanpremiera). Iti spun eu ca haosul de la Patria era generat in primul si-n primul rand de numarul prea mare de spectatori. Principiul e simplu, sa admitem ca si la Multiplex iti da unu cu popcornu-n cap. Diferenta esentiala e ca in cazul asta stii cine a dat si poti sa te duci sa-l pui sa faca flotari tot filmul.
Oricum ne indeparatam mult de la subiectul topic-ului.

QUOTE(rebeldust @ 14 Nov 2005, 18:18) *
cartea carte mi-a placut cel mai mult a fost CALATORUL de Jonh Katzembach.....super cartea.....e de gen politist.....si filme......filme......imi palc mult alea de groaza vampire.gif ......A nightmare on Elm Street,The birds(Alfred Hitchcock).....si mai multe.....mai am si cateva comedii care-mi plac.....gen American Pie super seria...si desene....Ice Age.....bestial film....si ale despre fotbal....despre Hooligans si tot ce inseamna ball.gif ...sper ca va placut ce am scris daca nu nici o suparare...

"despre hooligans" - se numeste The Football Factory dar SURPRIZA nu este despre fotbal. Nu vezi nici o minge de fotbal tot filmul :)
rebeldust
sry am grezit yo.....tot ce inseamna hooligans.....si a iesit unu nou Goal...nu am apucat sa-l vad....dar aqlo se joaca fotbal beerchug.gif .....
Cai Lun
LEX, m-am ratacit! Care aglomeratie frate, ca io am fost la film si era 10 in toata sala la Patria!! E CLAR mai multa lumea la Plaza / Mall! Anyway.. fiecare cum ii place, dar mie mi se pare prea mult snobism la Multi/Movieplex.
N-am inteles faza cu flotariel! Adica de ce poti sa il pui sa faca flotari la Plaza si la Patria nu? 010.gif
LeX
way off-topic: pt ca pe cand mergeam eu la patria era full tot timpul si nu-ti dadeai seama cine ti-a aruncat cola in cap. se intelegea si din postul anterior. gata eu nu mai postez pe tema asta.
Cai Lun
DUDE! Aici e despre filme si literatura!! Ce vrei, sa facem topic separat pt. cinema Patria?! Fi atent la idee: pai aia ziceam si eu, ca acum e pustiu la Patria si peste tot pe Magheru.. de aia prefer acolo, relaxat, linistit.. pe alocuri chiar intim!... In schim de cate ori am fost la Plaza de fiecare data gasesc cateva filme care ruleaza cu casa inchisa... nono.gif Ma duc la cinema pt. ca vreau sa savurez filmul, nu remarcile idoate ale acneistilor si nici cola cu care ma stropeste vecinu'... asta era ideea.. icon_rolleyes.gif
paddy
Baieti, parca ati face reclama mascata, ..... 010.gif ...da ce la sala Polivalenta nu va placea inainte, vedeai doua filme unul dupa altu si ieseai cu capul cit o banita.. 010.gif
Asa ca spuneti ce ati mai citit, s-au schimbati ringul verystrange.gif
Cai Lun
QUOTE(paddy @ 14 Nov 2005, 23:04) *
Baieti, parca ati face reclama mascata, ..... 010.gif ...da ce la sala Polivalenta nu va placea inainte, vedeai doua filme unul dupa altu si ieseai cu capul cit o banita.. 010.gif
Asa ca spuneti ce ati mai citit, s-au schimbati ringul verystrange.gif

...si eu care credeam ca tu vrei sa ne impartasesti cateva ganduri despore una din cele 20 de carti romanesti pe care ziceai ca le-ai citit... gunshot.gif
Mythok
Va recomand cu caldura cartea Pendulul lui Focault de Umberto Eco
Am citit-o acum multi ani ,e super(despre masonerie,printre randuri)
Cai Lun
QUOTE(Mythok @ 14 Nov 2005, 23:16) *
Va recomand cu caldura cartea Pendulul lui Focault de Umberto Eco
Am citit-o acum multi ani ,e super(despre masonerie,printre randuri)

A... chiar! Mai sunt si acele carti despre miturile politicii: Masonerie, Sionism, Iezuism, care incep cu mitul in sine, originea, povestea de inceput si continua pana la explicarea ramificatiei de azi.. sunt super!
Mythok
A nu se intelege ca nu am mai citit nimic de atunci

Oricum, prefer poeziile Vasile Voiculescu Cred ca ar fi preferatul meu cu Sonetele.....
paddy
Eu macar am fost cinstit, asa daca vrei sa vorbim din burta te tin toata noapte, din pacate stau pros la acest capitol, dar daca cineva mar provaca la vreun concurs de cultura generala nu as refuza pe nimeni, astept provocari ,chiar daca am citit 20 de carti romanesti 010.gif
LeX
mythok te rog de curiozitate spune-mi si mie cati ani ai si daca ai inteles in totalitate cartea respectiva (Pendulul lui Focault). Umberto Eco este din puntul meu de vedere cel mai valoros scriitor contemporan. Recomand Numele Trandafirului ca o carte cu care puteti incepe sa studiati opera lui Eco fara sa va speriati. Aveti grija sa aiba traducere la citatele din latina :)
Mythok
28 de ani ,si cred ca am inteles-o
De fapt ea are mai multe intelesuri fiecare crede ce vrea.Eco fiind un evreu italian i-ti dai seama...a fost destul de parsiv cu aceasta carte, pentru cei ce vreau sa inteleaga masoneria sau sa o dezlege

Eco mai mult este renumit ca si critic literar nu a scris tare mult dar si cand a scris...
LeX
de acord. Am uitat , dupa Numele Trandafirului exista si o ecranizare cu Sean Connery in rolul principal, un film reusit cu mica observatie ca finalul este putin modificat fatza de carte.

mythok: ai 6 ani peste mine mai am ceva timp. Eu nu m-am apucat inca sa citesc Pendulul lui Focault pentru ca nu consider ca am baza formata. Am inteles ca nu e asa de usor de citit si ca ar fi bine sa citesti inainte de ea alte cateva carti.

momentan citesc Homer - Odiseea in varianta lui Lovinescu pentru ca este o mare lacuna in cultura mea si vreau sa umplu golul (desi am idee despre ce se vorbeste acolo). Dupa care urmeaza Cervantes - Don Quijote.
Mythok
Pendulul lui Focault poate fi si un excelent roman de aventura sau suspans,nu cred ca trebuie sa ai o baza in prealabil
Daca te intereseaza istoria masoneriei aici mai gasesti unele date
IceByt
Carti: Toata seria Dune d Frank Herbert, tot c inseamna fundatzia si asimov in general...orice e sf cu ceva idei mai profunde in el. + codul lui da vinci, chiar daca unii spun ca e km comercial

Si filme...hmm...Garden State, Matrix I, II, III, Star Wars Episode III si nu imi mai vin in minte acu.A, si evident, Dune si Children of Dune.
LeX
ai citit toate alea 7 carti? WOW DUDE. Dune e chiar marfa, pe urma se strica.

Asimov nu am citit, nu mi-au placut primele o suta de pagini si am lasat-o balta.

Am mai citit o carte dintr-o serie SF tot de Frank Herbert si nu mai stiu cine... Philip K. Dick parca... PANDORA. Si cartea era Incidentul Iisus. Interesanta.

Si cea mai tare carte SF citita, Philip K. Dick - Ubik

scuze pt eventualele greseli la scrierea numelor sau titlurilor cartilor dar sunt citite de MUUUULT.

mythok: nu stiu cine m-a pacalit ca este FOARTE DIFICILA. Oricum nu poti spune ca stilul lui Eco este accesibil oricui :)
O sa o am in vedere daca zici ca nu e chiar asa o sperietoare :)
Mythok
nu zic ca este usoara.Depinde ce fir urmaresti in poveste

Daca vrei o carte grea KANT-Prolegomene, eu nu am inteles mai nimic o teza de fizolofie in cel mai pur stil ,parca nici nu era tradusa in romana
LeX
usor fratzik ca deocamdata cartzile de filozofie doar le cumpar, n-am citit nici platon da ce sa mai zic de restul.

pe partea asta nici n-am inceput sa lucrez inca.
CyberDog
Cartea mea preferata este "Aventurile lui Huckleberry Finn" de Twain.
Carti usoare, seria "San Antonio" a raposatului Frederic Dard.
Din seria cartilor grele, pot aminti "MS Windows 2003 Server". Are 3 kg si nu poate fi citita in pat inainte de culcare, din cauza pericolului de asfixiere in cazul in care adormiti.
paddy
verystrange.gif ai spuso CyberDog, de ce nu cauti carti de la un kilogram in jos 010.gif

Lex
La numai 22 de ani,sa citesti atitea carti, si multe dintre ele foarte grele, banuiesc ca creierul tau cintareste mai mult de 10 kilograme, si ai capul in 8 colturi.
Daca cineva nu citeste aceleasi carti ca tine, il consideri inferior, lasa lumea sa-si spuna opinile, chiar daca citeste " Capra cu trei iezi " s-au " Pe aripile vintului " uni adora cartile SF alti revistele pentru adulti 010.gif fiecare cu cei place.
LeX
daca asta s-a inteles din post-urile astea, imi cer scuze...
Dust
la carti nu ma pricep :D dar k filme.....va recomand "YOU GOT SERVED" ... e prea tare..l-a vazut careva?
FarfelkugeL
QUOTE(LeX @ 14 Nov 2005, 15:36) *
ultimul film vazut a fost SaW II. Ce pot spune, intriga pentru copii stupizi si in rest foarte mult sange. 18+. Destul de reusite scenele sangeroase .Cam atat, platesti, il vezi, pleci si-l uiti in 10 min.

EXact !
Ultimul film vazut - extrem de "inteligibil".
Cat despre scenele sangeroase care sunt reusite ( o tii minte pe blonda cand au trantit-o in seringi ?? thumb.gif )
SUPER TARE FILMUL !
DIRECT SHIFT + DELETE I-AM DAT !
Acum sunt la servici si mi-am adus Hooligans, sa vad ce e de capul lui :D
LeX
dust: am vazut You Got Served, dragutz :) Si coloana sonora e "antrenanta"
paddy
Hooligans e un fel de nar mai fi, mai bine beam o bere de banii aia.
FarfelkugeL
QUOTE(paddy @ 15 Nov 2005, 14:39) *
Hooligans e un fel de nar mai fi, mai bine beam o bere de banii aia.

naspa !!!
acum..tot e in cd-rom..n-am ce pierde..hai k ma uit la el
LeX
vorbiti despre Football Factory sau exista un film "Hooligans"?
Dust
QUOTE(LeX @ 15 Nov 2005, 14:32) *
dust: am vazut You Got Served, dragutz :) Si coloana sonora e "antrenanta"

prea tare B2K....si danseaza k zeii
Cai Lun
Hm.. observ ca lumea pe aici se afunda pe latura inconoscibilului aprioric... 010.gif

Sa va zic e u o carte de capatai: Principele de Machiavelli. Daca cei 7 ani de acasa ii inveti de la parinti, cred ca urmatorii 7 ani ii inveti din cartea asta! Din nici o carte nu am invatat cat am invatat din asta! Este o adevarata comoara de invataturi si judecati despre lume in general si despre cum trebuie sa fie un om care vrea sa faca ceva in viata! thumb.gif

PS> Nu v-am auzit pe nici unul zicand ceva de BIBLIE.. a citit-o cineva? Sau macar anumite carti din ea??
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.