Haita
Oct 9 2005, 09:56 PM
Preluat din GZ. SPORTURILOR:
"Gruparea VACARM, susţinătoare a Stelei, se dizolvă
Printr-un comunicat de presă, conducerea VACARM a anunţat în această seară desfiinţarea grupării. Reproducem mesajul fanilor stelişti:
In urma evenimentelor din ultima vreme: intimidari,amenintari ce au inceput cu mult timp in urma si care s-au materializat la meciul STEAUA-OTELUL si apoi au continuat culminand cu agresarea unor membri atat din grupul nostru cat si din celelate grupuri ale PELUZEI SUD,GRUPUL VACARM(infiintat in 2002 si prezent din 2003 in PELUZA SUD) ANUNTA SUSPENDAREA PE TERMEN NELIMITAT a activitatii ultra.
Din acest moment nu ne mai simtim datori sa dam totul pt echipa,sa ne dedicam total acestor culori sfinte pentru ca aceasta Steaua nu mai este Steaua de alta data si vom ramane doar un simplu grup de prieteni.Aceasta decizie este una dureroasa insa in condiitle date este singura modalitate de a pastra onoarea si mandria grupului.
In acelasi timp vrem sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca personaje din lumea interlopa tind sa acapareze si sa conduca din umbra peluzele din capitala.
Acestea fiind spuse,consideram ca parasim momentan scena ultra dupa o activitate de 3 ani, curati moral,cu coloana vertebrala dreapta si cu capul sus si uram succes in continuare toturor grupurilor intr-adevar ultra din ROMANIA!
MANDRI SI DEMNI CA DACII!!!! "
LAZIO
Oct 9 2005, 10:05 PM
alexemilian
Oct 9 2005, 10:11 PM
Li s-a intramplat cam au patit Boys si celelalte grupari din SUD.
Decat sa fii sclavul conducerii, mai bine te desfintezi.
luka
Oct 9 2005, 10:17 PM
Nu cred ca subiectul asta isi avea rostul aici...Nu ma intereseaza nici un aspect legat de zdiaua,poate doar cand sunt eliminati din vreo competitie

,Poti sa respecti anumiti oameni dar trebuie sa urasti pentru totdeuna echipa lor...Ce poate fii mai oportun decat traditionalul:.... zdiaua
CyberDog
Oct 9 2005, 10:17 PM
Haita,
Este chiar foarte interesanta fraza din comunicat privitoare la personajele din lumea interlopa.
Inainte sa-mi spun insa parerea as dori sa stiu ce sa intamplat la meciul cu Otelul, fiindca habar n-am.
Das letzte Einhorn
Oct 9 2005, 10:22 PM
intr-adevar exista o paralela intre cele 2 peluze SUD, dar la noi rugbistii au actionat doar odata in rest unealta crimbogazosului era ACAB-ul, pe cand la stiaua a fost macel zmarandist...
Haita
Oct 9 2005, 10:23 PM
Din cate stiu, la meciul cu Galati, cei din peluza sud a lor au fost batuti de catre Mustata si cativa batausi angajati. Mustata a avut blat cu jandarmii si celor din Sud nu li s-a permis accesul in peluza, fiind batuti chiar sub ochii jandarmilor...
paddy
Oct 9 2005, 10:24 PM
..Haita..
Crezi ca este o noutate ?? ....stim destul de bine ca si la noi au fost, si sint astfel de probleme..., cand va veni momentul o sa spun mai multe .
Haita
Oct 9 2005, 10:35 PM
Eram interesat sa afla parerile unor oameni implicati in fenomen. Eu unul recunosc nu sunt implicat in fenomenul ultras.
CyberDog
Oct 9 2005, 10:52 PM
Bun.
Uite un "scenariu", in comunicat fiind vorba de "peluze" si nu vreo anumita "peluza". Stelistii pot fi primele "victime" fiindca acolo terenul e mai usor de framantat, ca sa zic asa.
Gruparile fotbalistice din capitala sunt cele mai bogate din tara, insa investitorii in echipe sunt destul de greu de "lucrat" direct iar acest lucru este chiar nerecomandat personajelor underground. Exista astfel "vaca" sau "fraieru' ", in argou. Mai ramane de umblat la "caldura" , prin interpusi !
O practica cunoscuta in lumea interlopa este obtinerea unei asa zise "taxe de protectie", prin folosirea santajului si violentei. Deasemenea este cunoscut faptul ca cine are controlul multimii are si mare parte din putere ( hm, deja vu ! ).
Astfel, controland gruparile ultra , lumea interlopa poate obtine ceea ce isi doreste, respectiv acapararea unui teren pana acum neumblat (fotbalul) si obtinerea "taxei de protectie", bineinteles, sub forme acoperite, cunoscute la peluza. A citi puternic printre randuri !!! Stie toata lumea ce iese din " Jos cu ala, sus cu alalalt !!!". Varianta asta pute a gherutza netaiata la timp.
Ar mai fi inca o ipoteza, care insa duce in politic si regulile forumului imi interzic acest tip de comentariu. Oricum, varianta asta pute mult mai rau, da-o incolo, hai sa-i lasam pe altii sa-si castige painea folosind capatana proprie....
Ce alt motiv ar mai putea avea lumea interlopa bucuresteana sa controleze peluzele stadioanelor capitalei? Habar n-am !
PS : Nefiind implicat in fenomen, rog considerati ipotezele mele drept un exercitiu de gandire sau, dupa caz, dovada de tampenie adusa la absolut.
CyberDog
Antispring
Oct 10 2005, 07:03 AM
Mda,,,,,,,,,,, e un exercitiu de gandire... :D
Mitzi
Oct 10 2005, 10:12 AM
pacat ca se intampla astfel de lucruri...desfiintarea ZEL si implicit a Boys mi-au lasat un gust amar...nu stiu ce zic celelalte grupuri steliste din sud...eu zic ca desfiintarea vacarm este o pierdere pt miscarea ultra din Romania...suna a limba de lemn dar...PACAT...
LAZIO
Oct 10 2005, 11:16 AM
Gruparea ULT*RAS îşi suspendă activităţile
Astazi, 10 octombrie 2005, grupul ULT*RAS isi anunta suspendarea activitatii pe termen nelimitat. Motivele care duc la aceasta decizie pentru noi toti sunt numeroase si multi probabil ca le cunosc deja. Razboiul fara scrupule dus de club si de cei din Peluza Nord la toate nivelurile pentru a ne inchide gura abuziv si a ne face sa disparem atat ca grup cat si ca peluza, ne-a lasat un gust amar, dezamagiti fiind ca am ajuns in propriul stadion sa fim mult mai in pericol decat in orice deplasare. Desi s-a incercat trecerea peste amenintarile si injuriile adresate tuturor celor din Peluza Sud, desi am incercat sa ne explicam si civilizat atitudinea si conduita ultras ce am urmat-o mereu, haituirile nu numai ca nu au incetat, ba chiar s-au amplificat de la un meci la altul. Cu toata dictatura si cenzura impusa de club, coroborata cu ura multora din PN pentru noi (atat ca grup cat si ca peluza) nu am incetat sa ne urmam echipa si am incercat sa ajungem pe toate stadioanele tarii unde a jucat FC Steaua, sustinand mereu culorile ce le purtam cu atata drag in suflet. Din pacate anul acesta, dupa evenimentele de la partida Steaua Bucuresti-Otelul Galati nu am putut sa ne sustinem favoritii in toate deplasarile asa cum grupul nostru a obisnuit inca de la infiintarea sa. Am incercat orice cale posibila, dar s-a ajuns in punctul in care grija pentru integritatea noastra fizica sa fie serios amenintata. Violenta face parte din lumea ultras dar episoadele petrecute in ultimele saptamani nu au nici o legatura cu aceasta lume, nu au legatura nici macar cu lumea civilizata. Am fost impinsi catre aceasta dureroasa decizie de catre factori non-ultra', factori pe care nu ii putem combate, factori care din pacate fac parte din "societatea libera" in care traim cu totii. Membri grupului, alaturi de ceilalti membri ai Peluzei Sud au fost amenintati, agresati, urmariti in unele cazuri in fata propriilor case. Am ajuns sa intram si sa iesim de pe propriul stadion ascunsi sau sa fim victimele multora dintre interlopii Bucurestiului. Majoritatea acestor acte s-au desfasurat sub incurajarea si complicitatea conducerii clubului si chiar a Jandarmeriei. Bucuria de a vedea Steaua pe teren ne-a fost rapita pentru bani de oameni fara scrupule mobilizati si sponsorizati de catre cei pe care ii deranjam.
De aceea grupul ULT*RAS nu va mai urma ca grup organizat echipa in deplasari si nici pe propriul teren. Consideram ca in aceasta situatie este singura cale onorabila pe care o putem urma in aceste vremuri de restriste pentru suporterul stelist. Nu dorim sa fim ultrasi doar cand e vorba de coregrafii , steaguri si mesaje. Ultras inseamna pasiune, libertate si atitudine si vom urma aceste concepte intotdeauna, mandri de ce am realizat si asteptand intoarcerea pe scaunele Peluzei Sud si pe stadioanele tarii.
LIBERI SI UNITI MEREU !
mi se indeplineste un vis....................
ma pipi pe atasament si pe ce vreti voi!!!
acum un an aveau orgasm de fericire ca s-a autodesfiintat ZEL!!!
dc chiar aveau mentalitate asa cum se lauda si se cred ultrasi se autodesfiitau atunci cand le-a fost luat in mod umilitor steagul de catre ULTRASII DINAMOVISTI!!!
prietenii stiu de ce!!!
si am o rugaminte, nu mai faceti tot felul de speculatii aberante!!!se desfiinteaza pt ca nu rezista presiunii, pt ca au fost amenintati si batuti, sechestrati si umiliti de catre cei din peluza opusa si batausii lui smarandescu, pt ca erau singurii cu personalitate ,cei care ii bateau meci de meci fiind de fapt

agenti secreti Dinamovisti!!
la cate meciuri in ghena ati fost voi cei pe care i-a cuprins regretul , in ultimii ani?ati vazut ce mesaje aveau???

stiti cate pitre in cap ne-am luat si jandarmii priveau indiferenti???
nu mai vb dc nu stiti, pt mine e o bucurie uriasa, dupa army boys, asalt, vacarm acum si pultras se autodesfiinteaza!!!
si in realitate originalul steagului pultras este la noi!!!
paddy
Oct 10 2005, 12:03 PM
LAZIO
Oct 10 2005, 01:07 PM
QUOTE(paddy @ 10 Oct 2005, 12:03)

pai in cazul in care il corectezi pe Haita, in contextul spus de tine, agenti se scrie cu 2 de "i"!!!
noroc!
Dumi-DC
Oct 10 2005, 03:14 PM
Da mustata sef al acrui grup este sau el e doar al intregii galerii?Pt ca eu stiam ca cei de la ultras se inteleg bien cu el mi se pare ciudat ca si ei se desfiinteaza Rad eu mereu e Corsicanu ca e incult si mai inchis la culoare da uite ca la rpaid nu se desfiinteaza grupuri ca la noi si la oi e adevarta insa ca rapid are si grupuri putine iar unele nici macar nu stiu ce identitate au
paddy
Oct 10 2005, 04:25 PM
mda.. Multumesc ..Lazio, data viitoare voi fi mai atent.
alexyutza
Oct 10 2005, 05:31 PM
Atata tam-tam se face in presa si la tv . Cand la noi s-au autodesfintat mai multe grupari din motive la fel sau poate chiar mai intemeiate ca ale ghencistilor , presa ce facea ? ...normal , nu mai putea de fericire .
Nu are rost sa-i plangem , pt ca nici ei nu au aratat solidaritate fata de noi , ba chiar s-au bucurat !
Roata se mai si intoarce , nu?
LAZIO
Oct 10 2005, 08:29 PM
vacar &pultras

restul copiilor stelisti!
sorin86
Oct 10 2005, 11:28 PM
ce drq scrieti ma de spurcaiuni aici ... cum sa respecti ma pe cineva care tine cu echipa de langa cimitir !!! cum ma ... a innebunit lumea .... eu nu concep sa tin sau sa fiu alaturi de spurcati.. si la hochei knd joaca cu miercurea ciuc io tin cu bozgorii ! fara suparare dar cred ca trebuie sa ne bucuram ca ei sufera ! cat despre propozitia de incheiere " mandrii si demni ca dacii ! " dovada de penibil si prostie grava ! dar ce sa le faci ... ei aclama un cioban care le da bani sa vina la stadion !
best
Oct 11 2005, 07:59 AM
voi nici nu stiti ce inseamna sa fi suporter si va dati aiurea cu parerea .sunt curios cati dintre voi aveti abonament sau veniti la meciuri sau daca ati fost si voi intr-o deplasare.cat despre suspendarea celor 2 grupuri de la steaua eu unu n-am castigat nimic dar fenomenul ULTRA din romania sigur a pierdut ceva.si asa fenomenul ultra se identifica la foarte putine brigazi din romania.nu e de ajuns sa spui ca esti ultras trebuie sa o dovedesti si pt asta iti trebuie atitudine.aici se incadreaza si multe grupuri din pch.
HAI DINAMO
ZOCCOLO DURO
Oct 11 2005, 08:30 AM
chimaira
Oct 11 2005, 09:48 AM
QUOTE(ZOCCOLO DURO @ 11 Oct 2005, 8:30)

corect.acum un an cand mergeau cu Nordul lor la deplasari, erau la fel de "ultras"..
m-am saturat sa le acrodam atentie unor copii ipocriti tembeli, care sufera de ultraserie...
acest topic nu isi are rostul, asa cum ma bucur ca a fost inkis si in alte forumuri...
@admini: sper sa imi apara postul
Mitzi
Oct 11 2005, 10:15 AM
Corect ZC cu doua mentiuni:
1.macar vacarm s-au desfiintat spre deosebire de ult*ras care si-a suspendat activitatea...astia sunt ca microbii...dai cu dezinfectant...si cand sunt conditii propice dezvoltarii revin...
2.ceea ce se intampla altora ni se poate intampla si noua
ZOCCOLO DURO
Oct 11 2005, 10:19 AM
NU MA INTERESEAZA CE FAC SPURKATZII....BASTARZII AR TREBUI IGNORATI IAR ACEST LUCRU II VA ATACA CEL MAI MULT !!!
STICAZZI !!! (in traducere libera...ne doare -n p''''''' de ei )
UNGUREANU ROBERT
Oct 11 2005, 02:43 PM
Comunicat STIL * OSTIL
Ca urmare a evenimentelor petrecute in ultima perioada, azi 10.10.2005 grupul STIL * OSTIL anunta suspendarea tuturor activitatilor in plan ultra pe o perioada nedeterminata. Dorim astfel sa fim alaturi si in aceste momente dificile de celelalte grupuri ale Peluzei Sud mult mai greu incercate. Cauzele care au dus la aceasta decizie sunt multiple si au culminat cu agresarea fizica a mai multor membrii ai Peluzei Sud de catre indivizi loiali conducerii.
Avand pretentia si totodata mandria ca nu suntem doar niste oi la mana unor parveniti ai vremurilor in care din pacate traim, am ales aceasta cale dureroasa dar onorabila pentru noi ca grup.
Ar fi multe de spus despre prezentul ce apartine unor indivizi care intr-o societate ce se doreste moderna ar fi de mult dupa gratii, dar ne limitam la a spera ca poate viitorul va fi al nostru, al tuturor. Pana atunci vom fi prezenti in aceeasi Peluza Sud doar ca simpli spectatori si simpatizanti ai culorilor ros-albastre.
In speranta ca momentul reveniri ca grup in tribunele din Ghencea si in tara nu va fi foarte indepartat, dorim o activitate cat mai onorabila tuturor grupurilor ultra din tara.
STIL * OSTIL 2003
astept sa se autodesfiinteze si echipa lor dupa care pot sa mor linistit
ZOCCOLO DURO
Oct 11 2005, 03:10 PM
Antispring
Oct 11 2005, 03:43 PM
Domne, se pare ca fenomenul ultras nu mai e la moda in Romania. La steaua nu mai e, la rapid se zbate in mizerie, si la Dinamo e in cadere libera, cei 10 ultrasi de la National nu-s bagati de nimeni in seama, iar la Sportul nu e cazul. Va ramane doar ultraseria de provincie.....
Nu-i bai..... dar macar un pic de respect pentru cei care mor in picioare....
ZOCCOLO DURO
Oct 11 2005, 03:46 PM
mai bine sa fiu catalogat cetatean si nu ultras decat sa le plang de mila la spurkatzi
spurkatilor sper sa crapati toti si sa jucati cu stadionul gol....nu ma intereseaza fenomenul ultras ,mai presus este boala pe spurkatzi si pe tigani ...
Antispring
Oct 11 2005, 04:32 PM
Pai n-a zis nimeni de plans de mila.............
sorin86
Oct 11 2005, 05:30 PM
cum ma sa va ganditi un pic ( mic pic mititel ) ! cum ma ? din cate am inteles sunt niste reguli ale ultrasilor , conduita .. alea alea ! nu ma consider si nici nu vreau sa devin ultras ! sunt prezent la fiecare meci in PCH , iar in deplasari doar la cele din bucuresti , timisoara , constanta ( daca e vara in ct :)) , deci am legitimatie ... EU ma consider CAINE ADEVARAT ,nu ultars , nu cetatean ! iar pe spurcati nu dau nici un stop de scuipat , voma , sau kkt de-al meu ! cum ma ? voi va auzititi ? cum sa ii discutam aici ! si asa sunt doar nicte copii imbecili!
Dumi-DC
Oct 11 2005, 06:17 PM
Hmmmm oare chiar dispare fenomenul ultras din Romania?
NU(nu inca si nu datorita disparitieiei a 3 grupuri steliste) problema e GRUPURILE RAMASE LA DINAMO STANA CRAPID SI ALTE ECHIPE MAI SUNT ULTRAS?
Antispring
Oct 11 2005, 06:41 PM
Mai sunt , dar parca la scara mult mai mica. Si inevitabil vin intrebarile.... de ce?.... ce se intampla?
ZOCCOLO DURO
Oct 12 2005, 08:37 AM
Mitzi
Oct 12 2005, 08:52 AM
Hai sa inchidem topicul asta ...ce ziceti?
@ZD:omule...un tovaras bun de al meu a fost prins in tramvai de spurky...si s-au pisat aia pe el...la propiu...si cu toate astea...nu pot sa ma bucur...mie kiar imi pare rau...eu nu pot sa judec oamenii la gramada...stil ostil si vacarm kiar reprezentau ceva...
Totusi...hai sa inkidem topicul asta...
ZOCCOLO DURO
Oct 12 2005, 09:04 AM
.mda....e parerea ta...daca pentru tine astia reprezinta ceva...
Antispring
Oct 12 2005, 09:37 AM
Bai domnule..... eu nu ti-am cerut sa le plangi de mila sau sa-i respecti pe ei ca oameni ori ca stelisti. De fapt nu ti-am cerut nimic, ultrasule! Vorbeam doar de UN PIC de respect pt ideea de a sta in picioare.
Si nu ma impresionezi pe mine cu capete sparte, ca nu m-ai nimerit...... Ai impresia ca ce spui tu sunt povesti pt mine? Le stiu, omule.... stiu ce-s alea fetze si capete sparte. Stiu ce-i aia frustrare de a nu putea face nimic cand arunca cu pietre si cand te ascunzi pt ca sunt mai multi . Asa ca daca zic ceva , poate gresesc..... dar macar am habar despre ceea ce vorbesc.
Si stai linistit ca stiu si ca te implici in fenomen de aproape 10 ani.
Ca o paranteza...... ai observat probabil ca majoritatea care arunca cu pietre era de pe randurile de sus, jos la ultrasii mai reprezentativi, nu prea...... iar ca baietzie, cei de la pch aruncau cu pietre in cetatenii de la tribuna 1.
Si ca sa fiu sigur ca intelegi.... eu nu vorbeam de fenomene si mentalitate ultras, pt ca la astea doar tu te pricepi pe forumul asta..... nici nu indraznesc sa ma pun cu tine.
ZOCCOLO DURO
Oct 12 2005, 09:43 AM
asa da....bravo..ai inceput sa imi placi...vad ca te-ai atacat.....mai bine erai indiferent la spurkatzi...nu are nimeni pretentie ca e ultras...eu nici atat.....ti-am venit cu niste argumente...sau cel putin e parerea mea...ca astia nu trebuie bagati in seama si cu atat mai mult respectati...poate daca era vorba de altcineva mai vorbeam dar de spurkatzi....in fine crezi ce vrei....pa!
ZOCCOLO DURO
Oct 12 2005, 10:03 AM
si inca o chestie .....mai bine va faceti un grup....daca deja nu existati....si va faceti gemellatti cu spurkatzii daca tot va iubiti asa mult
Antispring
Oct 12 2005, 10:04 AM
Bine ma, hai..... da-i in gura ma-sii....
ZOCCOLO DURO
Oct 12 2005, 10:10 AM
mai bine iti schimbi semnatura....ce a fost afost...ce va fi va fi.....noi te vom iubi...vacari
ok!
Antispring
Oct 12 2005, 10:47 AM
Inceteaza !
ZOCCOLO DURO
Oct 12 2005, 10:50 AM
mda
Mitzi
Oct 12 2005, 12:05 PM
kestia asta cu gemellati...kiar nu-si avea locu...stiu k eu sunt abia din 99 in peluza...dar asta nu ma impiedica sa am o opinie si sa fiu considerat suporterul spurky...preferam sa ma injuri...vb serios...decat sa scrii kestia aia...kiar m-am atacat...
Oricum ,mult respect!
ZOCCOLO DURO
Oct 12 2005, 12:48 PM
iar ii respecti? hahaha....ba hai ca deja a inceput sa ma enerveze....in fond credeti ce vreti si chiar nu ma mai intereseaza....respectati pe cine vreti si cand vreti ....oricum poate aveti si voi argumentele voastre si chiar imi pierd timpul acum ......iar a fii gemellatti nu inseamna ca vei sustine echipa lor...doar simpatizant ..eventual va faceti niste steaguri impreuna si la meciurile directe vi le puneti la a2a./....marfa !!!! un fel de brianza alcoolica inter milan....NASPA RAU ...deja ma doare stomacul doar ca ma gandesc
ZOCCOLO DURO
Oct 12 2005, 02:32 PM
@admin: nu credeti ca topicul asta ar trebui inchis? deja nu mai prezinta interes pentru nimeni ...poate doar pentru baietii lui mustata....

paddy
Oct 12 2005, 04:35 PM
Mitzi
Oct 12 2005, 04:37 PM
crede-ma...stiu ce inseamna gemellatti...nu-mi place...si nu te simti jignit,e doar o impresie,ca ne iei de sus...O.K.... la capitolul experienta esti peste...da` de la o parere de rau si la ingrijorarea ca in Romania se trece atat de usor peste dreptul de a sustine ekipa pe care o iubesti,sa treci la fratii cu spurky...e cale lunga Zoccolo!
Fara suparare! Cu respect
Mitzi
Dinamo este dragostea...nordul este patria...
Antispring
Oct 12 2005, 04:49 PM
esti tare amuzant paddy.............
Mitzi
Oct 12 2005, 04:53 PM
Hai ma sa inkidem topicu asta..pe bune...pe alt forum eu am deskis subiectul...si mi-a parut rau....n-are rost....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.