Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CIVILIZATIA WWW
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe > Jurnalist la DinamoMania
CyberDog
Romanul e prin definitie un tip destept.
Oriunde s-ar afla el, pe stadion, pe o pagina de internet sau la conducerea mai stiu eu carei mari companii de succes, emana in jurul sau efluvii de inteligenta nativa, perceputa mai ales de catre occidentalii prezenti in imediata lui apropiere, in chip de palma valaha peste nasucul lor vestic obisnuit doar cu esentele pure, stoarse din universitati de renume.
Romanul are mintea brici, gandeste repede si gaseste imediat solutii simple, de efect, indiferent de problema, topic sau discutie. Si e perfect constient de asta.
A pastra insa aspectul de individ civilizat in societatea cibernetica este pentru unii dintre noi o cu totul alta mancare de peste. Iata ca internetul ne preface subit in anonimi viciosi.
Bogatia vocabularului stramosesc ne permite sa proferam o multitudine de injurii in limba materna la adresa te miri cui, pe care le traducem imediat la nevoie, in functie de situatie si apartenenta nationala a oponentului.
Reusim extraordinar de bine ca, odata ascunsi in spatele unui ecran de computer ( pe care romanul a pus stapanire mult mai rapid decat multe alte natii de “inaintati in tehnica” ) sa ne dam singuri peste degete, jignind virtual in stanga si in dreapta, la gramada.
Oare ce pasiuni crancene ne pot supune intr-un asemenea mod incat cuvantul greu ne devine ceva obisnuit, ce trebuie scris obligatoriu la inceputul, mijlocul si finalul unei fraze?
Oare de ce respectul pentru partenerul de discutie, competitie si munca altuia dispare ca notiune indata ce atingem butoanele unei tastaturi ce suporta orice?
Injuratura www, adusa la rang de fala …
Mare pacat !

CyberDog
paddy
Pentru uni e singura modalitate,.... de a se face auziti..
Nimeni nu poate garanta, ca pe acest forum sant numai dinamovisti ??? ...sant uni care deschid un topic, pentru a critica echipa, chiar daca aceasta joaca bine....la multi nu le cade prea bine si incep injuraturile. Nu cred ca cineva are curajul sa-l injure pe becali in fata, ar fi un act de sinucidere....pe forum e mult mai simplu... thumb.gif
CyberDog
Paddy,

Eu nu doresc sa amestec in ciorba asta numele nici unei echipe sau persoane.
Constat doar si ma doare...

CyberDog
paddy
Este exact , cum i-ai cere unui englez sa nu mai bea bere....
Dupa parerea mea, totul se trage, de la cei 7 ani de acasa.
rednorth
Problema pe care ai pus-o in discutie,este mult mai complexa,decat pare la prima vedere;sincer vorbind,pentru a avea un raspuns cat de cat lamuritor la observatiile tale pertinente,am avea nevoie de un sociolog,psiholog,psihanalist si in cele din urma un psihiatru.
Multe din manifestarile comportamentale indicate de tine(cele extreme,aberante),tin intr-o anumita masura de patologic,de aceea am mentionat si psihiatria ca domeniu ce ne-ar putea oferi o mana de ajutor in descoperirea mecanismelor care duc la asemenea comportamente "internetaute".
Observa ca ,in multe cazuri,sunt remarcate destul de usor anumite caracteristici(varsta,ocupatie,grad de cultura) ale celor care scriu mesaje ;prescurtarile aiurea,legarea propozitiilor si cuvintelor fara nici o noima,si fara nici un semn de punctuatie,pana la raspunsurile lor viscerale,imediate si jignitoare,la care nu observi o anumita ponderare si chibzuinta,denota din pacate o oarecare apartenenta la aceasta generatie WWW.
De unde pana unde ,de la o polemica constructiva,pe tema unui subiect oarecare,este bagata apoi si ma-ta,tat-tu,familia...acest lucru se intampla atunci cand nu esti sigur pe argumentele tale si nu esti fata in fata cu oponentul tau;astfel,internetul ,ridicand o bariera emotionala intre utilizatori ,ne face sa fim mai nepasatori,mai inchisi in noi insine,si nu mai atenti la persoana si durerile celui "de dincolo".In rolul lui esential de a micsora distantele si a apropia oamenii,el a adus la suprafata si mici specimene ,care reduse la tacere pana acum,au prins putere si isi exercita abuziv dreptul la libera exprimare,umilindu-i pe ceilalti.
Internetul,chatul,maneaua(smecherito,smardoiule,paraua..),chiar si tv-ul simplifica,reduc viata la trairi si exprimari minimale,pe cand o carte buna,un film,concert ,complica,.ele punandu-ti in miscare alte resorturi psihice si mentale.Pt ca este mai usor,cati dintre noi preferam sa citim un ziar,decat sa studiem o carte,sau o emisiune stupida la tembelizor,in locul practicarii unui sport,vizitarea unui muzeu etc.
Stirile "de la ora 5",ziarele pline de scandaluri cu subicte facile si artificiale si nu in ultimul rand ,ura si mizeria care ne inconjoara pretutindeni , nasc in noi acelasi gen de sentimente si atitudini,care ne fac sa ne comportam ca o turma scapata de sub control.

Toate aceste lucruri ne arata, in ultima instanta ,a fi mai neingaduitori,necivilizati si rai fata de aproapele nostru,iar aceste ocupatii ale noastre care ar trebui sa devina un mijloc mai placut si normal de a interactiona cu ceilalalti,ajung sa fie un scop in a-ti umili si jigni partenerul de discutie.
Revenind la problemele noastre,cred ca din pacate ,nu dragostea fata de echipa si pasiunea pentru DINAMO,ne face sa vorbim mult, prost ,deseori arogant si jignitor.

p.s.si paddy are dreptate,internetul netrebuind sa-ti anuleze bunul-simt.
Sezran
ar trebui sa includ articolul asta in regulament, ca lectura obligatorie.
jos palaria.

beerchug.gif
CyberDog
Rednorth si Paddy:

Va multumesc mult pentru completarile extrem de pertinente aduse articolului de baza.
In nemernicia mea de caine cibernetic turbat, consider subiectul "extrem de hot" si astept comentarii multiple, la obiect.
Orice <beep> va fi acceptat de subsemnatul ca atare, insa va fi raportat cu o placere deosebita administratorilor site-ului.

Numai bine

CyberDog

QUOTE(Sezran @ 8 Oct 2005, 13:38) *
ar trebui sa includ articolul asta in regulament, ca lectura obligatorie.
jos palaria.

beerchug.gif

Sezran, pune-l pe prima pagina si ai sa vezi in comentarii reactiile colegilor mei din nestiut ( vorba raposatului Doru Davidovici, Dumnezeu sa-l ierte ! ).
Punem si un counter la beep-uri, asa, de curiozitate...

Numai bine

CyberDog
paddy
Mda...fara suparare, dar nu cred ca aici e locul ideal pentru a dezbate acest subiect, pe mine unul , ma depaseste si cred ca si pe alti, drept dovada nimeni nu se inghesuie sa-ti raspunda. Asta nu inseamna ca sîntem analfabeti, pur si simplu nu stim sa vorbim radicaliceste, multi dintre noi nu am putut termina o facultate, din diferite motive, nu am putut sa mergem in America sa ne facem studile, pentru ca nu am avut norocul............. thumb.gif
CyberDog
Paddy, aici nu e vorba despre studiile nimanui ci despre respect, decenta si bun simt, asa cum ai remarcat chiar tu in postarea anterioara.
Sa stii ca locul de pe glob in care traim nu are absolut nici o legatuta cu semnalul de alarma pe care eu l-am tras . Cata scoala a facut fiecare nu reflecta nicicum cei sapte ani de acasa. Poti sa ai o mie de doctorate, daca amprenta bunei cresteri lipseste, degeaba....
Te asigur ca nimeni nu trebuie neaparat sa citeasca articolul si nimeni nu este obligat sa-l comenteze.
Daca ai un pic de timp insa, te rog frumos sa navighezi prin arhiva forumului si prin comentariile unora la diferite articole. Nu este nevoie sa-mi spui ce ai citit acolo sau ce ai simtit dupa aia.

Cu respect

CyberDog
paddy
Speech is silver, silence is gold. thumb.gif
rednorth
QUOTE(paddy @ 8 Oct 2005, 20:41) *
Mda...fara suparare, dar nu cred ca aici e locul ideal pentru a dezbate acest subiect, pe mine unul , ma depaseste si cred ca si pe alti, drept dovada nimeni nu se inghesuie sa-ti raspunda. Asta nu inseamna ca sîntem analfabeti, pur si simplu nu stim sa vorbim radicaliceste, multi dintre noi nu am putut termina o facultate, din diferite motive, nu am putut sa mergem in America sa ne facem studile, pentru ca nu am avut norocul............. thumb.gif

Salut Paddy,
tu ai inteles despre ce este vorba,si cele spuse de noi suna mai mult decat retoric,pt ca din pacate nu te poti opune valului generatiei www. Dar ma pot opune macar badaraniei,marlaniei care domneste pe langa noi;trebuie in schimb sa recunoastem ca pe acest forum,majoritatea postarilor se incadreaza in limite decente.
As dori sa fac totusi o ultima remarca,si anume ca ,de multe ori bunul-simt dovedit,este tocmai invers proportional cu scoala absolvita;ceea ce am incercat sa spunem,este ca,ar conta mai putin forma in care te adresezi celuilalt,ci felul si modul respectuos in care sa-i vorbesti "adversarului".
Niciodata nu m-as putea simti mai bun fata de cineva pt ca, poate am mai multa scoala,in schimb ,am tot dreptul sa ma consider superior ,daca dau dovada de mai mult bun simt!!!
paddy
Asa e prietene. thumb.gif thumb.gif thumb.gif thumb.gif thumb.gif thumb.gif thumb.gif thumb.gif
Cr33d
HAITA_DINAMO.gif

Cred ca este vorba aici de cei 6 ani de acasa. Sau 7. Cat despre anonimitatea care ti-o ofera pana si un IP address as merge pana acolo sa spun ca daca ai ceva "conectii" poti sa identifici persoana (cartier, oras, zona folclorica) care are un ghimpe cand vine vorba de Dinamo (echipa noastra dintotdeauna).
CyberDog
Cr33d, bine ai venit pe forumul Dinamomania !
Este imbucurator ca au inceput sa se stranga Dinamovistii din zona folclorica Michigan in jurul website-ului, ca in jurul focului de tabara.
Adevarul e ca temperatura de afara a scazut dramatic, iar cum vinul fiert nu ajuta pe termen lung, trebuie sa ne incalzim la focul alb-rosu.

Numai bine
CyberDog
QUOTE(paddy @ 8 Oct 2005, 17:03) *
Speech is silver, silence is gold. thumb.gif

Adevarat Paddy....
Uite, am si eu un proverb imprumutat de la hamericanci:

"Nu haina face pe om, dar il imbraca "
Asta i s -a spus lui Edison atunci cand s-a prezentat la o conferinta imbracat intr-o salopeta foarte murdara.
De fapt, dupa ce Edison a intrat in incapere, rumoarea multimii l-a determinat sa spuna proverbul asa cum il stim cu totii, insa partea a doua a i-a fost imediat strigata de catre un participant din sala.

Numai bine

CyberDog
Haita
CyberDog,

Excelentul subiectul dar mai ales cum ai pus problema.

Nu sunt neaparat de acord cu inceputul argumentului tau ce face referire la mitul ca romanul este dotat si mai desptept in raport cu alte nationalitati. Dar asta poate fi subiectul unei alte discutii.

Lipsa respectului fata de partenerul de discutie si abundenta injuraturilor practic deturneaza atentia de la miezul subiectelor dezbatute. Altfel, moderatorii si membrii forumului sunt nevoiti sa-si piarda vremea cu probleme de forma si se uita despre subiectul initial. Practic este si asta o forma de cenzura, prin intoxicare cu "noise" . Ca o curiozitate, se poate revedea orice subiect de pe forum si o sa vedem dificultatea care exista sa stai pe subiect. Pe langa teribilism, lipsa celor 6 sau 7 ani de acasa, lipsa valorilor, a mentorilor, poate sa fie in discutie si boala ADD(Attention Deficit Disorder) care n-are frontiere.

Uite ca si mesajul meu s-a miscat usor de la oful lui Cyber Dog care cred vorbea mai mult de latura sociologica: De ce in spatele unei tastaturi credem ca putem sa ne manifestam altfel decat cum o face in viata cotidiana?

As aduce in discutie poate ca aceasta diferenta nu exista in cazul multora.

De asemenea, se poate analiza si influenta internetului asupra manifestarilor din viata cotidiana. Cred ca este a two way street.
CyberDog
Haita, multumesc pentru apreciere...

Sa stii ca nu m-am hotarat usor daca sa postez sau nu gandurile mele din articolul la care faci referire.
Deoarece am convingerea ca website-ul asta merita mai mult respect din partea celor care se doresc a fi parte a sa (insasi notiunea de "membru" obliga la apartenenta), mi-am soptit in barba de acum alba ca n-ar fi rau, poate ajuta cu ceva...si apoi din momentul in care am subscris , am decis ca pentru mine aceasta este cea mai buna metoda de a-mi plati "cotizatia" de fan Dinamo.

Da, asa este, anonimatul internetului are consecinte de tip "two way street" in viata cotidiana. De la adictie de net pana la personalitate multipla.

De ce spun adictie? Pentru ca un forum virtual poate deveni, daca nu ii intelegi rostul, un drog periculos, care ca orice drog, te poate aduce in situatia de a nu mai fi tu insuti sau de a avea manifestari aberante in postari in cazul de fata, insa si cotidian, prin nevoia de a fi permanent in preajma unui computer.

De ce spun personalitate multipla? Nu cred sa fie cazul nostru, insa fenomenul conturilor clona, cu postari sub nick-uri diferite ale aceluiasi utilizator, poate duce de cele mai multe ori, in timp, la probleme psihice ce pot afecta grav personalitatea individului.
Sunt multe de discutat pe tema asta, insa nu as dori sa dezvolt aici un topic ce poate deveni o sectiune separata de forum. Fenomenul este adanc studiat de o groaza de eruditi purtatori de halate albe iar eu, din pacate sau din fericire, numai Dumnezeu stie, nu fac parte din tagma lor. Dar sunt gata sa "cotizez" la un asemenea topic.

Ca sa revin la subiectul initial, avand in vedere ca acest site are ca scop promovarea echipei "Dinamo" (nu a brand-ului cu acelasi nume), toti cei care subscriu ca membrii si cred cu adevarat in club trebuie sa aiba obligatoriu o atitudine forumistica care sa nu contribuie la degradare unei imagini si asa destul de terfelite de te miri cine se perinda pe la conducerea lui. Un click dat pe un buton ce ne apare pe ecran nu ne acorda doar acces la discutia virtuala ci si obliga la pondedare in limbaj ( a se face analogie cu CNA ).
Chiar si fara a citi regulamentul, orice membru ar trebui sa aibe decenta de a avea postari civilizate, doar din dragoste pentru ceea ce a insemnat si inca inseamna clubul pe care il iubim.
Deoarece accesul universal la net aduce pe paginile Dinamomania fani de toate natiile, care vor sa intre in legatura cu fanii romani, nu depinde decat de noi sa le aratam ca Dinamo se poate mandrii cu cei ce ii scandeaza numele pe stadioane sau se bucura in fata televizoarelor (ma rog, ecranelor de computer in cazul nostru, al "plecatilor de acasa").

Generatorii de "noise" pe site ar trebui sa inteleaga clar ca moderatorii si administratorii le dedica GRATUIT timpul lor, iar timpul e mult prea pretios pentru a fi consumat cu activitati de "salubrizare".
Daca se vrea ca acest spatiu de discutie sa existe si sa se dezvolte, trebuie sa respectam cu totii munca voastra si timpul pe care noi, membrii iubitori de Dinamo, il dedicam website-ului Dinamomania.

CyberDog
paddy
crazysanta.gif crazysanta.gif crazysanta.gif crazysanta.gif crazysanta.gif crazysanta.gif
CyberDog
QUOTE(paddy @ 10 Oct 2005, 4:19) *
crazysanta.gif crazysanta.gif crazysanta.gif crazysanta.gif crazysanta.gif crazysanta.gif

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Sa inteleg ca "silence is gold" ?
rednorth
@cyberdog,sezran,haita,paddy,cr33d-citindu-va gandurile,simtindu-va uneori durerea si nemultumirea,m-ati facut sa fiu mandru ca sunt sustinatorul aceluiasi ideal ;
DINAMO,in suflet si atitudine!!!
CyberDog
Uite, uitam total ce a adus aminte Haita si anume teribilismul. Ar merita nitelus discutat, nu?
Ah, inca ceva. Dom'le, abundenta de "smiley" din postari ma termina, nu altceva. Asa invat totusi, sa citesc "printre randuri"...
paddy
010.gif verystrange.gif 010.gif thumb.gif 010.gif verystrange.gif thumb.gif 010.gif verystrange.gif thumb.gif
CyberDog
C.T.D.
Adica, ceea ce trebuie demonstrat...
Antispring
Exact ceea ce ziceam...... domn' profesor.....
paddy
010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif
Antispring
Ce mi-ati facut ma, la avatar?
Sezran
offtopic.gif simplu: cei care nu au avatar, primesc unul implicit. fantoma asta cu semnul de intrebare.
Antispring
Pai nu e chiar asha simplu..... pt ca eu aveam avatar.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.