Mitzi
Jul 10 2007, 01:33 AM
Da,intr-adevar...aici ar fi problema.
Din pacate exista si personaje de genul asta care nu inteleg ca bataile nu se fac in mijlocul oamenilor nevinovati si in direct la tv...
Ma gandeam totusi cum ar fi sa alungi de pe stadion 2000 de tineri radicali(pentru ca si ultra` este indiscutabil o forma de radicalism).
Ce vor face pustii aia in continuare?Vor deveni niste oameni seriosi gata sa ajute societatea?
Eu zic ca nu.
Ganditi-va ca aveti o masa de oameni care nu mai este delimitata de un gard si niste jandarmi.
Amintiti-va de ce s-a intamplat la marsul gay si inmultiti cu o mie...cam asta ar fi rezultatul...
Prezenta pe stadion le ofera acestor baieti un tel, o cale de exteriorizare a trairilor si a propiilor sentimente(vre-un carcotas o sa zica :"de ce nu va apucati nene de pictura?" pentru ca asa inteleg eu sa ma exprim,nah!).
Cand eram mai pusti mi-a reprosat taica-miu ca sunt prea radical si nu am o viata...erau anii de facultate,aveam alti barzauni in cap pe atunci.:)
I-am raspun:"Cum tata,am o viata...viata mea e Dinamo!"
Nu ne luati viata!
COSMIN C
Jul 10 2007, 08:15 AM
Ehhh, si eu pot spune ca "viata mea e Dinamo", dar, cu siguranta, se va gasi cineva sa-mi spuna: "fugi de aici cetateanule, nu stii nimic"....
cosmin targoviste
Jul 10 2007, 01:26 PM
QUOTE(COSMIN C @ 6 Jul 2007, 20:55)

Si asa ar trebui sa ajungem ca sa se ia masuri? Sa fim seriosi, unii dintre "suporterii" romani nu sunt deloc mielusei. De fapt nici nu sunt suporteri.
Corect.Ar trebui arestati,tinuti 30 de zile,batuti pana le sare apa in cap,o amenduta frumoasa si se satura.Are dreptate presa.Inainte ma duceam cu mama la stadion.Acum asta e ca si cum ai sari de la 30 de metri cu coarda elastica de 40.
COSMIN C
Jul 10 2007, 01:30 PM
Sa nu exageram totusi, la tribuna I , la 0, sunt destule mame. Acum n-oi vrea sa-ti duci mama in PCH.
FarfelkugeL
Jul 10 2007, 01:33 PM
Aoleu.
Bine ca mi-ati deschis ochii, nu o sa ma mai duc pe stadion de acum incolo.
Chiar propun sa fie impuscati criminalii astia de suporteri!
Ba nu, batuti rau si apoi impuscati. De fapt, batuti bine de tot, gazati putin si apoi impuscati!
Radu10mai
Jul 10 2007, 01:43 PM
cei care se duc la 4-5 meciuri pe sezon, si stau de obicei la tribuna 1,2, au multe de spus, cum spunea FarfelkugeL, impuscati Ultrasii, fiidca iubesc echipa mai mult decat oricine!
radu
Jul 10 2007, 01:56 PM
Cred ca se referea la unii suporteri. Si in plus ce legatura are unde stai in stadion si la cate meciuri mergi? Iar incepeti sa amestecati notiunile de ultrasi si huligani..parca s-a inchis topicul ala.
FarfelkugeL
Jul 10 2007, 03:46 PM
Radu tu nu vezi ca sunt unii comunisti pe forumul asta care nu pot sa bage la cap ca ultras nu e acelasi lucru cu huligan?
Ei asta au inteles (desi scuza-ma au avut pagini intregi in care daca aveau bunavointa sa citeasca pricepeau) si atat pot sa spuna.
Fix ca un cal: i-ai pus ochelarii aia pe ochi si nu vede decat un singur drum - inainte. Inapoi nu exista pentru ei.
Capirossi
Jul 10 2007, 04:03 PM
QUOTE(COSMIN C @ 10 Jul 2007, 14:30)

Sa nu exageram totusi, la tribuna I , la 0, sunt destule mame. Acum n-oi vrea sa-ti duci mama in PCH.
Cosmin, nu sunt. Din pacate si eu am renuntat de vreun an-doi sa mai merg cu copilul la meci. 90 % sunt barbati / baieti la T 0, T 1. Rar vezi cate o doamna printre noi.
marcher
Jul 10 2007, 04:04 PM
Da...ia zi-ne tu noua, ce stii matale despre comunisti?
COSMIN C
Jul 10 2007, 04:13 PM
Chiar ma gandeam cand o sa incepeti sa va dati in petic unii dintre voi. Daca cineva nu e de acord cu parerile tale nu inseamna ca e dobitoc Farfugele, ca de fapt asta vrei tu sa spui, intr-un mod elegant, dupa parerea ta. Vezi ca si reciproca poate fi adevarata.
Capirossi, n-am zis ca sunt foarte multe, am zis ca sunt. Si rau faci ca nu-ti mai duci copilul la meci....
radu
Jul 10 2007, 04:24 PM
Bun sa revin... pe rand.
1. Pe stadion la meciul cu Urziceniul spre exemplu au fost atatea femei, fete si copii de zici ca nu e adevarat!!
2. Normal ca ultras nu insemna huligan si nu va insemna niciodata. Cum m-ati incadra pe mine care desi stau in peluza meci de meci (si din astia mai sunt destui pe forum) particip la coregrafii, cant 90 minute (cand pot), etc.. nu injur, nu ma bat, nu fac nimic din ceea ce se spune mai sus?
3. Comunist sunt si eu de cand am devenit moderator caci na, acum termenii sunt folositi si metaforic.
Me_Sama
Jul 10 2007, 04:31 PM
QUOTE(Capirossi @ 10 Jul 2007, 17:03)

Cosmin, nu sunt. Din pacate si eu am renuntat de vreun an-doi sa mai merg cu copilul la meci. 90 % sunt barbati / baieti la T 0, T 1. Rar vezi cate o doamna printre noi.
Sunt total de acord cu tine. Eu nu locuiesc in Bucuresti si nici nu am in oras echipa in liga 1, asa ca nu aveam cum sa merg la un meci al lui Dinamo. Insa din toamna voi veni (sper) la facultate in Bucuresti. Vreau sa merg si la stadion, insa mi-e un pic teama, tinand cont ca acolo sunt numai baieti. Va fi cam ciudat sa fiu singura fata de p-acolo. Si imi pare rau ca nu pot sta la peluza...acolo chiar m-as simti ciudat, desi atmosfera pare super!
FarfelkugeL
Jul 10 2007, 04:32 PM
Aproape ultras din moment ce nu participi la realizarea coregrafiilor si nu mergi in deplasari.
radu
Jul 10 2007, 04:39 PM
@ me sama..esti culmea tu nu citesti cu un post mai sus? Ia pune mana si intreab-o pe Monica cum e ca fata in peluza?
Aproape ultras

foarte tare. Intrebarea nu era pentru tine si era in mare parte retorica. Prea le e frica tuturor ca cine stie ce se intampla in peluza sau in stadioane. Marile "golanii" au loc afara cand se intalnesc suporteri la terase, intersectii sau mai stiu eu unde. Eu ma consider oricum un cetatean. Nu am cum sa particip la coregrafii ca nu sunt in nici un grup iar in deplasari nu pot merge atat de des.
PS @ farfelkugel daca beau cu ultrasii la masa nu se pune?
Me_Sama
Jul 10 2007, 04:46 PM
Radu, crede-ma, nu de dinamovisti mi-e frica. Stiu ca ei sunt pasnici (majoritatea) si oricum nu se iau de mine din moment ce fac galerie echipei. Insa unii dintre suporterii celorlalte echipe ma sperie. Mi se pare ca sutn mai mari sanse sa patesc ceva in peluza decat la tribuna 1 sau 0.
Oricum, pe stadion tot voi veni. Si nu voi lipsi la meciurile din Liga Campionilor :D Abia astept!
cosmin targoviste
Jul 10 2007, 05:03 PM
QUOTE(FarfelkugeL @ 10 Jul 2007, 16:46)

Radu tu nu vezi ca sunt unii comunisti pe forumul asta care nu pot sa bage la cap ca ultras nu e acelasi lucru cu huligan?
Ei asta au inteles (desi scuza-ma au avut pagini intregi in care daca aveau bunavointa sa citeasca pricepeau) si atat pot sa spuna.
Fix ca un cal: i-ai pus ochelarii aia pe ochi si nu vede decat un singur drum - inainte. Inapoi nu exista pentru ei.
Si la meciul ala de la Constanta cine au aruncat cu scaune in teren si dupa jandarmi?? Ultrasii sau huliganii?din cate stiu eu a aruncat toata galeria.Deci ce sa inteleg?
D0gWu
Jul 10 2007, 05:10 PM
Batai intre suporteri vor exista tot timpul! as vrea sa ii intreb pe cei care sunt total contra batailor pe stadioane! Cum ati reactiona voi cand rivalii striga ceva de Catalin??? Am participat la violente pe stadion cat si in afara lui si voi participa in continuare dar nu vin la meci cu gandul asta! Vin sa sustin echipa ! Asta sa nu uite nimeni! O Viata pentru Dinamo
Mitzi
Jul 10 2007, 07:32 PM
Violenta face parte din ambele curente ...atat ultra` cat si hool doar ca la primul curent este vorba de o parte adiacenta(punandu-se mai presus sustinerea echipei) pe cand la al doilea curent putem vorbi de violenta ca un scop.
Si ca mod de manifestare pe stadion cele doua curente difera...ultrasii incercand sacreeze o atmosfera cat mai electrizanta bazandu-se pe steaguri,torte,coregrafii pe cand hooliganii se bazeaza mai mult pe cantece,un steag discret(de obicei crucea Sf. Gheorge) marcandu-le prezenta.
Este totusi si o parte interesanta a problemei...
Curentul ultra` nu este neaparat un curent "pur"...este mai curand un curent care tine cont de influente.
Astfel,exista brigazi ultra` care au pe stadion o comportare tip italiana in timp ce pe strazi "cauta contactul" ca niste veritabili hools...
In concluzie este greu sa trasezi o granita bine definita.
cpc
Jul 10 2007, 07:56 PM
foarte interesanta perspectiva, dar in final este aceeasi concluzie: sunt suporteri care vin spre/ la stadion si doresc sa se bata indiferent de consecinte. Ceea ce nu mi se pare foarte normal.
De curiozitate, cum se numesc ultrasii care se bat pe strazi..."aproape hools"???
Capirossi
Jul 10 2007, 08:06 PM
QUOTE(COSMIN C @ 10 Jul 2007, 17:13)

Capirossi, n-am zis ca sunt foarte multe, am zis ca sunt. Si rau faci ca nu-ti mai duci copilul la meci....
Cu limbajul suburban al celor din jur m-am simtit de multe ori penibil fata de fi-mea. Sunt cativa care l-au injurat pe Rednic de familie in mod constant. Daca as cautat numai sa-l atentionez pe unul dintre ei ca nu face bine injurandu-l, pariez ca si-ar fi mutat vorbele grele asupra mea. Ori, eu nu merg pe stadion sa ma bat cu frustrati de genul asta. Civilizatia de pe stadione e o necunoscuta pt. multi romani pt. ca civilizatia, in general, le lipseste. In Grecia, Belgia, Portugalia, de exemplu, e cu totul altceva.
Radu10mai
Jul 10 2007, 08:30 PM
cate batai ati vazut voi pe stadion, de va e asa frica de bataie??? daca cineva decide ca vrea sa se bata pe strazi nu cred ca e treaba voastra, oricum nu veti fi implicati! nu va grabiti sa catalogati cine sunt huligani sau nu!
mihaiul90
Jul 10 2007, 09:22 PM
QUOTE(Capirossi @ 10 Jul 2007, 21:06)

Cu limbajul suburban al celor din jur m-am simtit de multe ori penibil fata de fi-mea. Sunt cativa care l-au injurat pe Rednic de familie in mod constant. Daca as cautat numai sa-l atentionez pe unul dintre ei ca nu face bine injurandu-l, pariez ca si-ar fi mutat vorbele grele asupra mea. Ori, eu nu merg pe stadion sa ma bat cu frustrati de genul asta. Civilizatia de pe stadione e o necunoscuta pt. multi romani pt. ca civilizatia, in general, le lipseste. In Grecia, Belgia, Portugalia, de exemplu, e cu totul altceva.
Asta se intampla la T1 si T2, nu ? Din cate stiu eu la PCH nu se injura echipa sau antrenorul, pe cand la tribune sunt multi "comentatori" care n-au treaba tot meciul decat sa-i apostrofeze pe ai nostri...
COSMIN C
Jul 10 2007, 10:54 PM
Radule, cate meciuri a avut Dinamo terenul suspendat datorita celor care striga sus si tare " pentru Dinamo fac orice, nu mai exista dinamovist ca mine" ??? Asta asa, pentru ca tot incercati sa sugerati ca de fapt "va bateti" pentru culori.
Cand spun "va bateti" nu ma refer la tine, sau la cineva in mod special.
Radu10mai
Jul 11 2007, 12:24 AM
noua ne suspenda terenul si din alte motive, nu numai din cauza violentelor pe stadion, care au fost foarte putine, jegul ala de dragomir ne poate suspenda terenul cand vrea el, nu are nevoie de motiv, nici nu mai intru in detalii, ca numai ma enervez...
COSMIN C
Jul 11 2007, 08:56 AM
Asta nu-i decat scuza pe care o gasim ca sa nu ne simtim vinovati.
Siegfried
Jul 11 2007, 10:40 AM
Spunea cineva ca ultrasii trebuie batuti bine, arestati 30 de zile si asa mai departe. Asta da mentalitate comunista.
Violente intre suporteri vor fi cat se va juca fotbal. Sa incercam sa intelegem si sa acceptam asta, nu sa ne transformam in mitici dragomiri imbecili.
cosmin targoviste
Jul 11 2007, 01:05 PM
DA ma noroc cu oamenii cu mentalitati democratice ca a ta.Pai dupa tine ce ar trebui sa facem?Sa le dam flori si sa ii indemnam la lupta in continuare nu?Pana ajungem ca in Italia si Argentina sa se piarda vieti din cauza huliganilor.Mai bine sa raman imbecil decat sa ajung mort.;)
matador
Jul 11 2007, 01:30 PM
pai da,respect pentru adevaratii ultra' ,care fac sa tremure carnea pe tine,in sens pozitiv,in mod pasnic,prin scandari,coregrafie,asa cum a fost la meciul cu steaua,iar celor ce vin la meci pentru pasiunea de a-si da sa zaca
am 2 variante:1-sa isi verse refularile si complexele in camp 2-sa stea naibii acasa ca ne fac clubul de ras.
Pentru un om rational violenta n-are nicio scuza!
Leaveyou
Jul 11 2007, 01:31 PM
Violența provine oare și din faptul că "micuții" își beau mințile înainte de meci și țipă "corajul" în ei ? Rezultă că alcoolul => inamicul rațiunii și al națiunii (după cum am văzut la televizor de micuți beți morți). De altfel alcoolul stă la baza "Știrilor de la ora 5" (și a celorlalte). Eu n-am văzut nicio persoană care să vină întreagă la stadion și să se pună cu șipcile pe ceilalți suporteri. Poate greșesc ...
matador
Jul 11 2007, 04:54 PM
in mare parte ai dreptate,dar exista specimene care vin cu capsa pusa fara sa ia cva la bord
Siegfried
Jul 11 2007, 05:04 PM
QUOTE(cosmin targoviste @ 11 Jul 2007, 14:05)

DA ma noroc cu oamenii cu mentalitati democratice ca a ta.Pai dupa tine ce ar trebui sa facem?Sa le dam flori si sa ii indemnam la lupta in continuare nu?Pana ajungem ca in Italia si Argentina sa se piarda vieti din cauza huliganilor.Mai bine sa raman imbecil decat sa ajung mort.;)
Sunt de acord cu tine ca nu trebuie incurajate violentele gratuite care fac rau clubului si,pana la urma, chiar si celor care le provoaca. Dar nu cred ca metoda aleasa de legiuitorul roman de a combate aceste acte de violenta e cea mai buna.
COSMIN C
Jul 11 2007, 05:11 PM
Mitzi spunea undeva pe aici ca nu vine in peluza sa-i educe pe ceilalti, sau ceva de genul asta. Si in mare parte are dreptate. Organele de ordine ar trebui sa-si faca datoria. Intrebarea e alta, daca la intare, toti cei care dau semne ca au consumat cantitati industriale de alcool inainte, ar fi orptiti sa intre, n-ar sari "tovarasii" in sprijinul lor? Nu ar fi acuzati jandarmii iarasi de abuz?
coolio
Jul 11 2007, 05:22 PM
NU!!! nu ar sari nimeni....
jandarmii ii lasa pe cei bauti bine inauntru?!?!sau asta e valabil doar pt o anumita parte a galeriei...
COSMIN C
Jul 11 2007, 05:52 PM
Nu stiu, dar daca ajung bauti deja inauntru, care ar fi explicatia?
radu
Jul 11 2007, 06:11 PM
Ca sa te lamuresc unii intra, altii nu...pe ce criterii habar nu am.
cosmin targoviste
Jul 11 2007, 06:34 PM
Ma problema e ca fenomenul s-a extins si nu prea mai sunt cai de intoarcere.majoritatea huliganilor nu au mai mult de 20 de ani,hai 25.De asta nu e convenabil sa te duci cu copilul la stadion.Ce sa invete de acolo?Am fost la mine in Targoviste la FCM-Petrolul si m-am ingrozit.Drogati,betivi,jandarmi indiferenti.
Mitzi
Jul 11 2007, 06:47 PM
QUOTE(COSMIN C @ 11 Jul 2007, 18:11)

Mitzi spunea undeva pe aici ca nu vine in peluza sa-i educe pe ceilalti, sau ceva de genul asta. Si in mare parte are dreptate. Organele de ordine ar trebui sa-si faca datoria. Intrebarea e alta, daca la intare, toti cei care dau semne ca au consumat cantitati industriale de alcool inainte, ar fi orptiti sa intre, n-ar sari "tovarasii" in sprijinul lor? Nu ar fi acuzati jandarmii iarasi de abuz?
Macar de i-ar opri jandarmii pe aia care vin praf(si prin praf nu ma refer doar la aia care au baut) sa intre in stadion...
Dar se pare ca baietii in albastru sunt mai toleranti cu astia.
Credeti-ma ca am vazut oameni care abia se tineau pe picioare,borandu-si matele chiar in stadion!
Cam atata despre profesionalismul tortionarilor astia.
nene,ce tot vreau eu sa spun eu de vreo zece postari pana acum...daca comit vreo infractiune,sa fiu pedepsit frate...amenzi etc.(cu toate ca si astea se dau dupa ureche) dar deja cand vorbim despre puscarie ca pedeapsa ca aprinzi o torta...asta deja este prea mult.
O sa ajungem(mai curand o sa ajungeti ,daca astia o continua cu reglementarile astea eu raman acasa) o turma care sta jos,mananca seminte si aplauda.
COSMIN C
Jul 11 2007, 06:48 PM
Repet, nu e cazul sa exageram Cel putin in acest moment nu cred ca putem spune ca stadionul a devenit un loc unde sa pleci ca la razboi si numai dupa ce ti-ai facut testamentul. Sa fim seriosi.
Mitzi, am postat in acelasi timp cred. De acord cu tine. Asta ma tot intreb si eu si asta le reprosez in primul rand.
Ca n-au aplicat legea de la bun inceput. Desi sunt total impotriva actiunilor din cauza carora sufera apoi echipa si ceilalti suporteri, recunosc ca uneori am sentimentul ca acest gen de manifestari sunt incurajate tocmai pentru a justifica aparitia unor legi mai drastice.
Si episodul Constanta e un exemplu cred. N-am fost acolo, dar am citit ca si inainte de meci au fost incidente prin oras. Intrebarea mea e, a fost cineva retinut la sectia de politie pana la sfarsitul meciului sau li s-a permis constient accesul pe stadion, doar doar se va intampla ceva care sa justifice apoi interventia in forta a jandarmilor?
Capirossi
Jul 11 2007, 07:55 PM
Aducem episodul Brugge in discutie ?
edy
Jul 11 2007, 10:14 PM
QUOTE(Me_Sama @ 10 Jul 2007, 17:46)

Radu, crede-ma, nu de dinamovisti mi-e frica. Stiu ca ei sunt pasnici (majoritatea) si oricum nu se iau de mine din moment ce fac galerie echipei. Insa unii dintre suporterii celorlalte echipe ma sperie. Mi se pare ca sutn mai mari sanse sa patesc ceva in peluza decat la tribuna 1 sau 0.
Oricum, pe stadion tot voi veni. Si nu voi lipsi la meciurile din Liga Campionilor :D Abia astept!
Cu toate ca discutia asta nu are legatura cu fenomenul Ultras incerc sa iti dau un raspuns .
iti garantez ca nu ai ce sa patesti in peluza , mai ales la meciurile de acasa

... Asa ca vino in Bucuresti si bucura-te de echipa ...
Antispring
Jul 11 2007, 11:50 PM
Cum a ramas, fratii mei dinamomaniaci?! Pot sa postez liber? As vrea sa mai zic si eu cate ceva. Se poate? Considerati ca am ridicat doua degetele sus...
RED75
Jul 11 2007, 11:55 PM
Baga frate, da' nu o mai zi tot pe aia cu cetateni semintari care nu inteleg fenomenele
Antispring
Jul 11 2007, 11:56 PM
Se pare ca da... dar nu mai are farmec, totusi!
Salut urmatorul post...
QUOTE(Siegfried @ 11 Jul 2007, 11:40)

Spunea cineva ca ultrasii trebuie batuti bine, arestati 30 de zile si asa mai departe. Asta da mentalitate comunista.
Violente intre suporteri vor fi cat se va juca fotbal. Sa incercam sa intelegem si sa acceptam asta, nu sa ne transformam in mitici dragomiri imbecili.
Iar pentru prietenul meu, Mitzi... te-ai apucat de predat lectii unora care nu sunt receptivi la asa ceva. Iti irosesti talentul cu pustani atotstiutori sau cu "batrani" conservatori care isi apara din rasputeri familiile.
Lasa vrajeala si... "hai sa le aratam la astia ce insemna Dinamo!"
RED75
Jul 11 2007, 11:57 PM
Bravo, am anticipat !
Antispring
Jul 11 2007, 11:58 PM
QUOTE(RED75 @ 12 Jul 2007, 0:55)

Baga frate, da' nu o mai zi tot pe aia cu cetateni semintari care nu inteleg fenomenele

Ma, "copile"! Ma confunzi... Nu folosesc astfel de "clisee"!
RED75
Jul 11 2007, 11:59 PM
Stiu copile, ai trecu la "batrani conservatori"

Acum ma simt mai bine !
Radu10mai
Jul 12 2007, 07:52 AM
eu vin beat aproape la fiecare meci de la 17 ani, la fel si majoritatea prietenilor mei, si cu toate astea niciodata nu m-am batut pe stadion, oricat am fost de beat eram constient ce se intampla daca ma iau la bataie, asa ca am stat cuminte, referitor la jandarmi, nu stiu cum va mirati ca nu isi fac datoria, chiar se bucura ca intram sub influenta alcoolului, ei abia asteapta scandalul!
radu
Jul 12 2007, 08:24 AM
Mda iar au aparut "ultrasii" atotstiutori si care isi irosesc timpul cu noi, pustanii si batranii. Ma intreb oare de ce ne mai baga in seama atat?!!!!
RED75
Jul 12 2007, 09:30 AM
Discutiile pe aceasta tema nu vor ajunge niciodata la un rezultat.
Fiecare intelege sa-si sustina echipa intr-un anumit mod si pana la urma, vom vedea ce se va intampla in viitor.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.