Haita
Sep 23 2005, 02:36 AM
Aici opiniile dvs despre acest subiect.
kush
Sep 23 2005, 08:41 AM
astia se vad in anglia , olanda

:matrix:
IMPOTRIVA REPRESIUNILOR !!!
A.C.A.B
ZOCCOLO DURO
Sep 23 2005, 05:06 PM
ALL COPS ARE BASTARDS....
si ce daca ne dau interdictie pe stadion? stam afara si ii incingem pe spurkatzi cand ies de pe stadion,...hahaha...daca ne-ar lasa in stadion acolo ne pot tine mai usor sub control...Politisti fara creier...trebuie sa-i invat eu...muci
lotzi
Sep 23 2005, 05:28 PM
niste mizerii europene... ma gandeam la ultimul meci de acasa cu everton...era un intuneric la intrarea de pe barbu vacarescu...sa vad eu cum ii identifica atunci pe suporterii interzisi...sau fac ca in anglia ii cheama la sectie...alta mizerie ( incalca grav libertatile cetateanului )
ACAB
SALO
Sep 23 2005, 06:03 PM
acab
LAZIO
Sep 23 2005, 09:21 PM
cel mai bun sa castige si sa fie campion atat pe strada cat si pe stadion!!!!!!
ceilalti nu conteza!!!
paddy
Sep 23 2005, 11:27 PM
Dupa mintea bolnava a lui V Ursu sau cum dracu il cheama, ar trebui sa puna afise de gen. WANTED. Cand vom ajunge la acelas nivel cu Englezi, atunci poate sa-si bage camere si in C-R. Dupa parerea mea eu cred ca nea Ursu e rasist, de ce a pus un R.... la comisia de disciplina, chiar toti ROMANI au plecat la cules de capusuni.
Haita
Sep 24 2005, 10:53 PM
REDESCHIDEM ACEST TOPIC.
CEREM TUTOROR CELOR CARE VOR POSTA SA RESPECTE REGULAMENTUL FORUMULUI !
Mitzi
Sep 26 2005, 01:29 PM
Cred ca o tema mai buna ar fi fost:"va simtiti reprezentati de cei 15 baieti care i-au batut pe englezi?".Ce pot sa spun?Cred ca si violenta face parte din fenomenul asta(cu toate ca nu sunt adeptul ei).Oricat as vrea,nu pot sa ma dezic de baietii care au participat de la inceputuri din `96 la "actiuni"...si ei sunt ai nostri,si ei scriu o pagina importanta din ceea ce inseamna ultra`Dinamo...daca s-ar face donatii in peluza pt plata amenzilor as participa,din spirit de solidaritate.Nu m-as baga in schimb la scandal...
soreen20
Oct 4 2005, 11:55 PM
cam aceasi parere cu mitzi.e bine cand esti de partea celor care dau.mai rau sa fi in situatia celor care o incaseaza.am patit si eu asa in autobuzul 178 acum 2 ani cand eram imbracat in tricoul lui munchen 1848 care e albastru si li-sa parut unor stelisti ca sunt oltean.mentionez ca era prima etapa.oile aveau meci cu brasovul in deplasare si se duceau spurcatzii la basarab sa prinda trenul.am avut noroc ca am scapat destul de lejer ca altfel...
Rime
Nov 1 2005, 02:25 PM
QUOTE(soreen20 @ 4 Oct 2005, 23:55)

cam aceasi parere cu mitzi.e bine cand esti de partea celor care dau.mai rau sa fi in situatia celor care o incaseaza.am patit si eu asa in autobuzul 178 acum 2 ani cand eram imbracat in tricoul lui munchen 1848 care e albastru si li-sa parut unor stelisti ca sunt oltean.mentionez ca era prima etapa.oile aveau meci cu brasovul in deplasare si se duceau spurcatzii la basarab sa prinda trenul.am avut noroc ca am scapat destul de lejer ca altfel...

Nasol ce ai patit tu...Cum ma sa te vada in tricou cu Bayern si sa creada k esti oltean?

eu sincer nu mi-am luat-o de la spurky sau de la tzigani...Intotdeauna m-am ferit sau am mers in grup...Dar de la garda....E alta treaba...Cand vad un dinamovist de-al meu, indiferent ca nu il cunosc, indiferent ca nu ma inteleg bine cu el, incerc sa ma bag pentru ca pur si simplu e de-al meu frate, nu ai cum sa nu te bagi...Nu conteaza ce patesti, dar totusi acel caine te va tine minte si se va baga la randul lui pentru tine....Trebuie sa fim uniti! Trebuie sa dam dovada de solidaritate! A.C.A.B!
red_dog_rahova
Jul 4 2007, 11:51 AM
FC Dinamo 1948 trebuie sa ia masuri si sa ingradeasca accesul batausilor pe stadionul Dinamo...huliganii nu au ce cauta pe stadioane....
red_dogvitan
Jul 4 2007, 11:58 AM
Nasol ce ai patit tu...Cum ma sa te vada in tricou cu Bayern si sa creada ca esti oltean?
eu sincer nu mi-am luat-o de la spurky sau de la tzigani...Intotdeauna m-am ferit sau am mers in grup...Dar de la garda....E alta treaba...Cand vad un dinamovist de-al meu, indiferent ca nu il cunosc, indiferent ca nu ma inteleg bine cu el, incerc sa ma bag pentru ca pur si simplu e de-al meu frate, nu ai cum sa nu te bagi...Nu conteaza ce patesti, dar totusi acel caine te va tine minte si se va baga la randul lui pentru tine....Trebuie sa fim uniti! Trebuie sa dam dovada de solidaritate! A.C.A.B!
Asta asa trebuie sa ne bagam unul pentru celalalt pentru ca de cele mai multe ori mai ales la derbyuri pe stadioane bataile intre suporteri degenereaza in violenta
caine_tm
Jul 4 2007, 12:34 PM
Nu este nevoie de lege speciala pt violenta pe stadioane. distrugerea , lovirea, orice forma de manifestare violenta este pedepsita de codul penal. problema e ca organele abilitate sa realizeze aceste dosare sunt incompetente. din acest motiv huliganii (indiferent de echipa pe care o sustin) sunt inca liberi
FarfelkugeL
Jul 4 2007, 12:49 PM
QUOTE(red_dogvitan @ 4 Jul 2007, 12:58)

bataile intre suporteri degenereaza in violenta
Tare asta.
Bascanu
Jul 4 2007, 12:52 PM
da..... poate pe viitor nu o sa mai fie batai violente.....
biancap78
Jul 4 2007, 02:01 PM
QUOTE(red_dogvitan @ 4 Jul 2007, 12:58)

bataile intre suporteri degenereaza in violenta
chiar ca e tare faza
@bascanu....deabea astept bataile alea intre suporteri care nu o sa fie violente
red_dog_rahova
Jul 4 2007, 03:22 PM
mda...batai cu seminte si cornete de seminte....
biancap78
Jul 4 2007, 03:25 PM

Si asta ar fi o treaba....
radu
Jul 4 2007, 03:46 PM
Ati reactivat un topic din 2005 in care userii de atunci nu mai pot raspunde si il transformati incet dar sigur in caterinca. Gata ce e offtopic sterg.
Siegfried
Jul 4 2007, 03:49 PM
Suporterii se manifesta conform mentalitatii... Ultra sau cetateni, trebuie sa existe solidaritate intre suporteri.
Sa fim realisti: batai intre suporteri vor fi cat se va juca fotbal. Nu numai la noi, ci peste tot. E si asta unul dintre rolurile (sociale) ale fotbalului.
FarfelkugeL
Jul 4 2007, 06:24 PM
In urmatoarea perioada nu tebuie sa existe DELOC. Remember legea bla bla...
Cai Lun
Jul 4 2007, 07:49 PM

"in urmatoare perioada"... ok, facem un armistitiu de 6 luni, de la 1 ianuarie 2008 ne putem rupe iar capetele...
red_dog_rahova
Jul 4 2007, 10:29 PM
eu altceva nu inteleg...aveti chef de bataie?...ok...rupeti-va capetele in afara stadionului...sa nu avem noi "cetatenii" de suferit......
coolio
Jul 5 2007, 08:46 AM
si cine ii vede in afara stadionului???
FarfelkugeL
Jul 5 2007, 11:47 AM
Ai pus punctul pe i coolio. Dar in general astia sunt rapidistii (remember Dinamo - Rapid 3 - 1, remember Steaua - Timisoara in cupa in Giulesti).
Siegfried
Jul 5 2007, 12:11 PM
Altercatiile intre suporteri au loc mai ales in afara stadionului.
Cat despre lege... E ridicola. E ca si cum ai incerca sa opresti prin lege bautul apei sau mersul pe jos... Gen. Inca o lege de ignorat in Romania, inca o lege tampita.
FarfelkugeL
Jul 5 2007, 12:40 PM
Nu prea ai cum sa ignori legea aia din moment ce pe baza ei te baga la inchisoare 4 ani pentru ca ai aprins o torta!
Au gasit o singura problema in tara asta si o rezolva acum: suporterii!
Investitiile de sute de milioane in borduri pe care le schimba an de an nu le mai vad din moment ce li se umfla lor conturile! MIZERIILE.
RED75
Jul 5 2007, 01:02 PM
Dupa mine lucrurile stau cam asa: Oricum traim intr-o lume in care violenta e in primplan, luptele de k1 au ajuns, cred, pe locul 2 ca audienta dupa fotbal, si libertatea de exprimare e inteleasa de fiecare cum vrea.
Din moment ce exista, in ambele tabere, persoane majore dispuse sa se joace de-a razboiul, eu zic sa se creeze un cadru organizat in care sa se poata manifesta pe propria raspundere. Fara jandarmi, fara legea lui Mitica, etc. Nu pe stadion, la intrarea in stadion sau pe strazi. Aici pot ramane coregrafiile, tortele, scandarile, etc.
p.s Nu sunt de acord cu filmele de pe internet in care grupari de ultrasi isi "rup capul" in lupta dreapta, dar daca unii inteleg sa-si sustina astfel echipa, de ce sa nu li se permita, cat timp nu ar mai pune in pericol integritatea altor suporteri ?
Capirossi
Jul 5 2007, 01:03 PM
Taticul bordurilor e Videanu

. Vezi ca e mare dinamovist, nu te lua de el. Doar a facut atatea pt. noi.
Siegfried
Jul 5 2007, 01:47 PM
Chestia asta cu tortele e o exagerare legislativa tipic romaneasca.
Mentalitate comunista, ce sa faci...
Pai un meci de fotbal inseamna si spectacolul din tribune... ce ar fi Anfield fara "You'll Never Walk Alone", ce ar fi El Monumental fara "River, mi buen amigo"...? Coregrafiile suporterilor sunt parte din spectacolul fotbalului.
FarfelkugeL
Jul 5 2007, 04:02 PM
QUOTE(RED75 @ 5 Jul 2007, 14:02)

p.s Nu sunt de acord cu filmele de pe internet in care grupari de ultrasi isi "rup capul" in lupta dreapta
Aia sunt huligani. Vorbesc serios. ULTRAS NU ESTE ACELASI LUCRU CU HULIGAN!
RED75
Jul 5 2007, 05:00 PM
Cum zici tu Farfelkugel... Delimitarea este evident ca nu e clara, oricate articole bine sau rau intentionate s-ar scrie pe tema asta. Oricum tu stii mai bine ce e cu fight-urile si celelalte, iar eu m-am bagat din nou aiurea pe un topic pe care spusesem ca nu mai scriu.
FarfelkugeL
Jul 5 2007, 06:58 PM
Nu e vorba ca te-ai bagat aiurea, ca de aia e forum :)
Ideea e ca toata presa noastra mancatoare de "maro" exagereaza intotdeauna (cateodata -rar- e adevarat) si ultrasii sunt scosi tapi ispasitori (vezi cazul Cluj cand s-au batut cativa prieteni si au pus imediat crima in carca suporterilor).
Voi vedeti cum e in Italia? Handicapatii aia se taie pe strazi.
Presa noastra nu e in stare sa scrie un articol bun despre o echipa etc, insa cand e o chichita mica imediat exagereaza si o dau in scandal (aici ajuta si conducatorii de cluburi incosntienti).l
Presa noastra are nevoie neaparat de scandal si circ. La stiri ce vezi?
Unul a violat o gaina (s-o fi dus gaina la Politie sa dea declaratie?), altul a batut o batrana...
Siegfried
Jul 6 2007, 11:23 AM
Sunt super exagerari astea cu "problema suporterilor" care trebuie reglementata legislativ.
Suporterii romani sunt mielusei - nu exista comparatie cu cei din Italia sau Argentina.
coolio
Jul 6 2007, 12:11 PM
De ce sa ne comparam noi cu cei mai rai?!?!?
Si nu sunt deloc exagerari...de ce sa nu pot eu purta linistit tricoul cu Dinamo oriunde as merge in tara?!?!
ca unora nu le place asta e, n-au decat.ce cred ca daca azi eu primesc un pumn maine voi tine cu echipa lor sau ce draq?!?!
RED75
Jul 6 2007, 12:20 PM
Acum pe bune, asta cu "la aia e mai rau ca la noi" nu cred ca trebuie adusa in discutie. Eu cred ca ce se intampla prin alte parti nu e in regula si de multe ori fotbalul e folosit doar ca un pretext pentru alte tipuri de rafuieli.
Bataile din Palermo sau de prin America de Sud unde se injunghie cu cutite si apar razboaie de strada intre doua mase de "suporteri" gata sa se calce in picioare nu stiu la ce categorie ar trebui incadrate. Sincer. eu cred ca aia nu sunt nici ultras nici hooligans (pentru ca sunt prea multi si dezorganizati). Pur si simplu sunt 2 mase compacte de oameni, care, manate de instinctul de haita (sau de turma) vor sa se calce in picioare. Si, ma rog, printre ei mai sunt unii care urmaresc o tinta sa-i ia gatul pe alte motive.
Asta e parerea mea, poate cineva mai avizat sa se pronunte altfel.
COSMIN C
Jul 6 2007, 07:55 PM
QUOTE(Siegfried @ 6 Jul 2007, 12:23)

Suporterii romani sunt mielusei - nu exista comparatie cu cei din Italia sau Argentina.
Si asa ar trebui sa ajungem ca sa se ia masuri? Sa fim seriosi, unii dintre "suporterii" romani nu sunt deloc mielusei. De fapt nici nu sunt suporteri.
antisteaua
Jul 6 2007, 08:21 PM
Fotbalul nu are nimic in comun cu bataia. Parerea mi-am mai spus-o si nu are rost sa repet aici ce am scris pe alte topicuri. Cred ca totul tine de cultura si de gradul de civilizatie al fiecarui individ.
Mitzi
Jul 8 2007, 07:09 PM
Ne vom tot invarti in cerc cu discutia asta...
Hai sa luam lucrurile pe rand si sa punem punctul pe i:
Exista suporteri violenti?
DA!Si recunosc ca daca sunt pus intr-o anumita situatie reactionez violent...uite eu nu pot sa las ca un coleg de peluza sa fie tarat de jandarmi si batut...prefer sa iau atitudine...
PROBLEMA o constituie faptul ca exista printre cei din peluze persoane dispuse sa mearga mai departe si sa faca lucruri care dauneza spectacolului sportiv...si atunci ce este de facut?
Eu unul sunt de acord cu camerele de luat vederi,in schimb nu pot fi de acord cu noua legislatie care restrictioneza drepturi care nu au legatura cu violenta in sine.
Sa luam drept exemplu interzicerea tortelor pe stadioane...
O torta este din punctul meu de vedere un element important in alcatuirea unui spectacol pirotehnic.
Folosita in ca o arma poate fii,intr-adevar periculoasa...
BUN...si atunci stau si ma intreb:de ce nu este pedepsita "folosirea tortelor sau a artificiilor ca mijloace de vatamare a celor din jur?"
De ce trebuiesc interzise,daunand astfel spectacolului oferit de peluze?
NI se reproseaza ca nu-i inlaturam pe indivizii violenti din randurile noastre...
Pentru cei ce au o astfel de opinie le recomand cu caldura sa se duca la Politie si sa-i reclame pe toti dealerii de droguri din cartierul lor...situatia este oarecum similara.
Atata timp cat exista organe abilitate sa se ocupe cu asta si atata timp cat exista o legislatie in vigoare....de ce trebuie facute pentru suporteri legi speciale?
Inca ceva...eu nu vin in peluza sa educ pe cineva sau sa ofer un model de conduita in societate.Vin sa-mi sustin echipa asa cum inteleg eu de cuviinta,stand in picioare,cantand,sarind...asa vad eu un comportament normal pe stadion.
Stiu ca sunt multi de aici care merg regulat in peluza si care au un comportament asemanator...va considerati huligani?
Credeti ca este nevoie de legi speciale pentru privitorii de fotbal?
La modul cel mai serios...chiar credeti ca trebuie emise legi de catre un personaj care nu are nici o legatura cu notiunea de corectitudine...un om cu o viziune comunista asupra a ceea ce inseamna a sustine o echipa?
Am spus-o si o repte...legile respective nu afecteaza cu nimic huliganismul ci dimpotriva,pe cei ce vin cu inima deschisa la stadion sa vada sa participe si sa se bucure de un spectacol...
Capirossi
Jul 8 2007, 07:46 PM
Ai face un mare bine celor din cartierul tau daca i-ai scapa de dealerii de droguri. La fel celor din peluza, daca i-ai scapa de cei care nu vin pt. meciul de fotbal ci pt. rafuieli cu jandarmii.
Mitzi
Jul 9 2007, 01:23 AM
QUOTE(Capirossi @ 8 Jul 2007, 20:46)

Ai face un mare bine celor din cartierul tau daca i-ai scapa de dealerii de droguri. La fel celor din peluza, daca i-ai scapa de cei care nu vin pt. meciul de fotbal ci pt. rafuieli cu jandarmii.
Daca te simti BAT MAN fa-o....:)))
La modul serios acum...sper ca ai inteles comparatia.
RED75
Jul 9 2007, 01:56 AM
Comparatia nu a fost cea mai reusita pentru ca, sa spunem asa, in cele mai multe cazuri dealerii din cartier sunt mana-n mana cu gaborii. Oricum restul celor spuse de tine sunt foarte OK.
Cat despre mult invocatele batalii de strada de prin sudul Italiei si al Americii, ce parere ai ? Fac parte din "fenomenul ultras", sau sunt manifestari de violenta ale maselor cu o mai mica sau mai mare legatura cu fotbalul ?
matador
Jul 9 2007, 07:07 AM
eu propun ca ultrasii sa ia modelul britanic de lupta!!! se intalnesc brigazile undeva intr-un loc retras, isi dau omorul aferent iar asa se evita varsarea de sange nevinovat. dar nu in centru oameni buni,mai exista femei,copii,nepasionati de fenomen,ei ce vina au ca pica a mijloc ?? pasiune,pasiune,dar cu ratiune!!pe stadion la fel nu as perite accesul celor ce se bat(sper ca s-a observat ca am evitat cuvantl huligan pana acum si il voi evita pentru a nu insulta pe nimeni),datorita faptuui ca nimeni nu este obligat sa intre intr-un razboi al pasiunilor!!
QUOTE(RED75 @ 9 Jul 2007, 2:56)

Comparatia nu a fost cea mai reusita pentru ca, sa spunem asa, in cele mai multe cazuri dealerii din cartier sunt mana-n mana cu gaborii. Oricum restul celor spuse de tine sunt foarte OK.
Cat despre mult invocatele batalii de strada de prin sudul Italiei si al Americii, ce parere ai ? Fac parte din "fenomenul ultras", sau sunt manifestari de violenta ale maselor cu o mai mica sau mai mare legatura cu fotbalul ?
sunt refulari ale saraciei acolo,nimic mai mult!
Siegfried
Jul 9 2007, 10:20 AM
vrei sa spui defulari?
:)
Leaveyou
Jul 9 2007, 02:59 PM
Pentru că topicul este "Acțiunile ultrasilor dinamovisti si FC Dinamo 1948", eu atât am a spune: poa' să facă orice acțiune vor dar să nu dăuneze clubului.
COSMIN C
Jul 9 2007, 04:20 PM
Vorbim vorbe. Excat cum zice Leaveyou, actiunle care dauneaza echipei: suspendarea terenului, amenzi, depunctari ( ca vor veni si alea intr-o zi, nu aveti grija) sunt de neacceptat. Indiferent ce justificari are unu sau altul pentru ele.
Capirossi
Jul 9 2007, 04:39 PM
QUOTE(Mitzi @ 9 Jul 2007, 2:23)

Daca te simti BAT MAN fa-o....:)))
La modul serios acum...sper ca ai inteles comparatia.
Cum draq sa ma simt Bat Man daca nu sunt rrom ?! Ma mai simt Super Man

cateodata, seara, in dormitor, da' aia nu se pune.
Mitzi
Jul 9 2007, 09:07 PM
QUOTE(RED75 @ 9 Jul 2007, 2:56)

OK...
Eu cred ca violenta este o parte adiacenta a fenomenului,nu una intrinseca.
Are vreo legatura cu fotbalul?
In mod normal ....da,are!
Ideea este ca peste tot in lume(inclusiv in statele unite,ca tot se face caz de politia de acolo) orinde se aduna mai multi tineri(concerte,evenimente sportive) exista din pacate premisele unor incidente violente.
Si ca sa dau un caz concret din state....ma refer la ce s-a intamplat acum cativa ani cand au luat L.A.Lakers campionatul.
De vestitele "riots" de la concertele rock nu mai vorbesc(unul din ultimele concerte GNR fiind un exemplu concludent).
Este de vina conditia sociala a participantilor sau pur si simplu excesul de tostesteron...nu stiu.
Poate ca este strigatul rebel al unor persoane ce nu accepta regulile societatii in care traiesc,care se simt date la o parte sau inghitite de sistem.
Revin mai tarziu...:)
RED75
Jul 10 2007, 12:51 AM
Inainte de a reveni, as completa eu cu ceva. Diferenta intre caftelile de la un concert rock sau demonstratiile antiglobalizare si manifestarile violente aferente fotbalului este ca, in acest caz, exista persoane care isi revendica dreptul la violenta ca o stare de "normalitate" ce trebuie acceptata de restul suporterilor.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.