Help - Search - Members - Calendar
Full Version: DUDU GEORGESCU
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe
iuliu
Nu stiu daca , cu tot ajutorul nostru , DUDU va intra printre primii 50 si nu cred ca are importanta. Aparitia lui printre primii 250 "idoli sacrii" e deajuns. Ganditi-va ce nume de legenda vor fi pe lista : Di Stefano , Puskas , Bobby Charlton , Bobby Moore , Iasin , Eusebio , Beckenbauer , Cruiff , Platini, Muller si.....DUDU.
Primul nostru contact cu DUDU n-a fost prea fericit , din cauza lui era sa pierdem un campionat dramatic in 1973 , dupa un 1-4 la Resita in care DUDU a marcat 3 goluri.(Dinamo a castigat campionatul in ultimele minute ale ultimei etape, la egalitate cu craiovenii si cu doua goluri in plus la golaveraj)
In toamna lui 1973 DUDU era deja la Dinamo , facand cuplu cu un alt "monstru sacru" al fotbalului , Dumitrache. Contrar tuturor asteptarilor , cei doi au gasit modalitatea unei colaborari perfecte si chiar daca nici unul nu a fost golgheterul campionatului (a fost un clujean) , DUDU a marcat 21 goluri si Dumitrache 19. Din campionatul urmator , DUDU a ramas singur ca om de gol , atat la Dinamo cat si la echipa nationala. A jucat la Dinamo pana in 1983 , a luat 4 campionate (1975,77,1982,83)si o cupa(1982 cu doua goluri in finala 3-2 cu Baia-Mare) A fost de 4 ori golgheterul campionatului si de doua ori (1975 si 1977) GHEATA DE AUR A EUROPEI. Cifra de 47 goluri in 1977 este un record pe care nu stiu daca cineva l-a mai depasit in Europa.
Atat la Dinamo cat si la nationala DUDU a fost un luptator , omul de gol , un permanent pericol in fata portii. A fost de prea multe ori tinta jocului brutal , dar nu s-a ferit de lupta , nu s-a menajat si .... aparitia lui pe lista UEFA spune totul
Paradoxal , golul care mi-a ramas in memorie e un gol nemarcat de DUDU. IN 1981, dupa 1-1 pe San Siro , Dinamo a jucat meciul revansa cu marea Internationale Milano , un meci de "atac de cord" . In ultimele minute ale prelungirilor la 2-2 care insemna calificarea lui Inter, DUDU (care marcase deja un gol in meci) a primit mingea pe partea dreapta , a trecut printre cativa italieni , a scapat singur spre poarta lui Bordon intrun unghi aproape imposibil si cand toti asteptam un sut disperat in poarta sau in portar , a saltat mingea peste portar direct in capul lui Orac....gol , 3-2 si calificarea. Ce poate fi mai frumos pentru un golgheter decat un gol marcat de altul ?
Acesta a fost DUDU , iar alegerea lui pe lista UEFA e o cinste pentru el , pentru Dinamo si pentru fotbalul Romanesc
PS1 - Nu sant sigur , dar cred ca ca meciul cu Danemarca de care e vorba in film (pe care eu nu reusesc sa-l deschid) s-a incheiat cu 6-1 (pe atunci nu ne arbitrau tot felul de URSI)
PS2 - Tot respectul SITE-ului ONLINE pentru cinstea acordata marilor foste vedete. Pana acum SITE-ul oficial al clubului nu a publicat inca stirea , considerand mai importanta o cearta prosteasca cu un mujic de pe langa Don.
Anonymous
ce vremuri.... cand o sa mai avem un Dudu? Probabil ca niciodata de aceea trebuie sa-l pretuim cat il mai avem.

Frumos scris.
dinamobuc2002
N-am mai vazut in viata mea, in toata lumea asta o lovitura de cap cum avea Dudu...Stie cineva unde traieste ,citi ani are ,si cu ce se ocupa in prezent? :roll:
Grecu 1
Dudu locuieste aici, in canada si antreneaza o grupa de copii.
Ciciocle
nu ar fi rau daca ar aparea pe acet site si cate un filmulet cu meciuri mai vechi ale lui DINAMO, pentru ca eu, de exemplu, nu i-am vazut niciodata jucand pe Dudu Georgescu, Dinu, Dumitrache, sau chiar jucatori mai noi, ca Raducioiu,Camataru , Mateut. poate cineva are vreo inregistrare mai veche...
Anonymous
Domnul Grecu,

Ne puteti oferi mai multe detalii despre Dudu? Ne-ar interesa ce mai face si daca putem lua legatura cu el pentru un interviu pe care sa-l public pe site.
A fost un mare jucator si cel mai mare marcator al Romaniei. Trebui sa-i cinstim memoria cum se cuvine si sa-l facem cunoscut si mai tinerilor suporteri dinamovisti.
Asadar, daca ne puteti fii de folos va rugam sa ne contactati.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.