Nu stiu daca , cu tot ajutorul nostru , DUDU va intra printre primii 50 si nu cred ca are importanta. Aparitia lui printre primii 250 "idoli sacrii" e deajuns. Ganditi-va ce nume de legenda vor fi pe lista : Di Stefano , Puskas , Bobby Charlton , Bobby Moore , Iasin , Eusebio , Beckenbauer , Cruiff , Platini, Muller si.....DUDU.
Primul nostru contact cu DUDU n-a fost prea fericit , din cauza lui era sa pierdem un campionat dramatic in 1973 , dupa un 1-4 la Resita in care DUDU a marcat 3 goluri.(Dinamo a castigat campionatul in ultimele minute ale ultimei etape, la egalitate cu craiovenii si cu doua goluri in plus la golaveraj)
In toamna lui 1973 DUDU era deja la Dinamo , facand cuplu cu un alt "monstru sacru" al fotbalului , Dumitrache. Contrar tuturor asteptarilor , cei doi au gasit modalitatea unei colaborari perfecte si chiar daca nici unul nu a fost golgheterul campionatului (a fost un clujean) , DUDU a marcat 21 goluri si Dumitrache 19. Din campionatul urmator , DUDU a ramas singur ca om de gol , atat la Dinamo cat si la echipa nationala. A jucat la Dinamo pana in 1983 , a luat 4 campionate (1975,77,1982,83)si o cupa(1982 cu doua goluri in finala 3-2 cu Baia-Mare) A fost de 4 ori golgheterul campionatului si de doua ori (1975 si 1977) GHEATA DE AUR A EUROPEI. Cifra de 47 goluri in 1977 este un record pe care nu stiu daca cineva l-a mai depasit in Europa.
Atat la Dinamo cat si la nationala DUDU a fost un luptator , omul de gol , un permanent pericol in fata portii. A fost de prea multe ori tinta jocului brutal , dar nu s-a ferit de lupta , nu s-a menajat si .... aparitia lui pe lista UEFA spune totul
Paradoxal , golul care mi-a ramas in memorie e un gol nemarcat de DUDU. IN 1981, dupa 1-1 pe San Siro , Dinamo a jucat meciul revansa cu marea Internationale Milano , un meci de "atac de cord" . In ultimele minute ale prelungirilor la 2-2 care insemna calificarea lui Inter, DUDU (care marcase deja un gol in meci) a primit mingea pe partea dreapta , a trecut printre cativa italieni , a scapat singur spre poarta lui Bordon intrun unghi aproape imposibil si cand toti asteptam un sut disperat in poarta sau in portar , a saltat mingea peste portar direct in capul lui Orac....gol , 3-2 si calificarea. Ce poate fi mai frumos pentru un golgheter decat un gol marcat de altul ?
Acesta a fost DUDU , iar alegerea lui pe lista UEFA e o cinste pentru el , pentru Dinamo si pentru fotbalul Romanesc
PS1 - Nu sant sigur , dar cred ca ca meciul cu Danemarca de care e vorba in film (pe care eu nu reusesc sa-l deschid) s-a incheiat cu 6-1 (pe atunci nu ne arbitrau tot felul de URSI)
PS2 - Tot respectul SITE-ului ONLINE pentru cinstea acordata marilor foste vedete. Pana acum SITE-ul oficial al clubului nu a publicat inca stirea , considerand mai importanta o cearta prosteasca cu un mujic de pe langa Don.