COSMIN C
Nov 10 2008, 01:34 PM
Eu zic sa nu va faceti iluzii, ca sa n-aveti deziluzii.
In articolul ala se spune ca se asteapta semnatura ministrului David. Azi e 10 nov. Peste 20 de zile sunt alegeri. Ii mai arde lui David de semnat hartii privind stadionul Dinamo? Doar daca nu e o chestie cu iz electoral.
Cai Lun
Nov 10 2008, 02:40 PM
Și chiar dacă semnează... dacă fac ăștia stadion de Ligă până la vară eu îmi fac sepuku în fața statuii lui Patzaichin.
Morpheuss
Nov 10 2008, 03:14 PM
O veste buna. Sper sa faca astia stadionul mult promis.
Click to view attachment
COSMIN C
Nov 10 2008, 03:39 PM
"Am avut câteva runde de întâlniri cu domnul ministru. Am decis împreună cu ceilalți acționari si acum se lucrează la un studiu de fezabilitate, un proiect și un program pe care le vom prezenta la sfârșitul lunii noiembrie. Proprietarul stadionului îl va analiza și va decide ce e de făcut. Proiectul este amplu și nu ar putea fi pus în practică imediat, nu poți să faci un stadion peste noapte. Dacă luăm titlul, om găsi noi în România asta un stadion pe care să jucăm în Ligă, exclus Ghencea! Noi trebuie să jucăm bine, să ieșim campioni și vom vedea atunci unde vom juca.", a spus Turcu
Om gasi noi unde sa jucam.....$%^&^#$^^%*&%*(*(&*(&$#
Leaveyou
Nov 10 2008, 04:01 PM
Bine că n-a folosit OI vedea ...
ARIANUL
Nov 10 2008, 04:26 PM
Nu stiu de ce toata lumea vrea sa fie demolat stadionul actual !!!!
Eu in el mi-am petrecut copilaria si adolescenta , am o sumedenie de amintiri pe acest stadion in ultimii 30 de ani.
Decat sa demolam , nu ar fi mai bine sa construim altul pe locul celorlalte doua terenuri de antrenament ?
Am avea un stadion nou , am rezolva si problema pistei de atletism si am avea si un teren de antrenament cu tribune .
Ne-am pastra si amintirile ........de fapt asta ar fi trebuit sa fie cel mai important !!!
Ma enerveaza foarte tare cand citesc ca unii dinamovistii asi reneaga stadionul , ar fi o mare greseala demolarea lui .
Cand singur stergi istoria , nu ai cum sa ai viitor !!!
RED75
Nov 10 2008, 05:25 PM
Discutiile nici nu prea isi mai au rostul. Muc cel Mic si Borcea au anuntat deja ca, daca ne calificam in grupele C.L vom juca la Piatra Neamt pe stadionul Ceahlaului ca ei n-au alta solutie.
Destul de nasol tinand cont ca meciurile din CL sunt marti sau miercuri noapte iar lumea mai are si servici... Dar oricum sunt vorbe in vant ca ne amenita deja de aproape 10 ani cu pregatirea pentru Champions League
bigbobo
Nov 10 2008, 07:14 PM
Sa ajungem noi mai intai in CL... Sigur ne asteapta 17 etape de brichete, valize si 11 m inventate in retur din partea lu' jiji...
cane loco
Nov 10 2008, 09:34 PM
Acum ca s-a terminat treaba cu concesionarea bazei sportive ramane de vazut ce miscari urmeaza sa faca adunatura de bijnitari, cred ca le stau niste proiecte imobiliare pentru o mare parte din baza, probabil de aceea au fost de acord si aia de la minister cu concesionarea, mai iau si ei un banut.
De stadion nou nu cred ca poate fi vorba la bijnitarii astia, sigur asteapta sa se termine noul stadion National, ca sa poata sa joace acolo meciuri de cupe europene si poate dupa aia cu banii luati din smecheriile imobiliare sa initieze lucrarile de construire a unui stadion nou pe locul celui vechi, dar pana la urma cine stie daca de fapt nu au de gand decat sa dea cu trafaletul(ca tot e muc asa activ) pe la ziduri, sa mai monteze doua trei scaune si sa mai faca vreo copertina d-aia jenanta, si in rest ei sa scoata banu' gros cu imobiliarele.
Avea dreptate Mihnea liderul de galerie cand spunea la comentariile stirii cu concesionarea de pe prima pagina a DM ca noi suporterii trebuie sa fim foarte atenti la miscarile viitoare ale bijnitarilor, sa nu ne trezim ca fac baza sportiva praf din cauza intereselor lor meschine.
COSMIN C
Nov 10 2008, 10:13 PM
Pai nu prea s-a terminat. Cu concesionarea, zic.
redmania
Nov 10 2008, 10:45 PM
@ARIANUL
Pai daca se va construi un nou stadion EXACT pe locul celui actual inseamna ca nu pierdem si nu stergem nimic. Pur si simplu respiram acelasi aer, pasim pe aceleasi locuri dragi.
Oricum cert este ca avem nevoie de un stadion NUMAI pt fotbal, FARA PISTA de atletism. Nu stiu cum se va solutiona asta, se va face un alt stadion in Parcul Sportiv sau se va contrui pe locul actualei arene...Nu stiu cum e mai bine sa se rezolve dar cert este ca deocamdata nu avem avantajul unui stadion cu tribunele aproape de gazon (vezi CFR, rapid, stiaua). Va dati seama ce atmosfera am face pe tot stadionul ? Imaginati-va "Lia Manoliu" de la meciul cu Lazio dar fara pista aceea...
COSMIN C
Nov 10 2008, 10:53 PM
"In scurt timp va aparea o hotarare de Guvern pentru organizarea unei licitatii de concesionare a lucrarilor la stadionul Dinamo. După ce se aprobă Hotărârea de Guvern apare un alt pas care trebuie făcut. Va fi nevoie de o licitație pentru concesionare în termen de 50 de zile. Nu se concesionează imediat. Deci va fi publicată o Hotărâre de Guvern în care se specifică faptul că un anumit perimetru din parcul sportiv se concesionează pentru lucrări de consolidare și modernizare. Nu e vorba de schimbarea proprietarului, ci doar de o concesiune pentru a fi terminate lucrările. Va fi vorba de o concesiune pe o perioadă de 49 de ani. La licitație poate participa și altcineva în afară de societatea care administrează clubul de fotbal. Așa e legea. Eu m-am uitat pe Monitorul Oficial, dar deocamdată nu a apărut Hotărârea de Guvern. Există însă discuții. Ne-ar ușura și nouă munca dacă s-ar concesiona stadionul, fără pista de atletism, care ar urma să rămână în concesiunea noastră. Se vor da însă niște termene de finalizare a construcțiilor respective, iar 20 sau 25 de procente din câștig ar urma să revină clubului sportiv. Există astfel de discuții, dar ce facem dacă va câștiga alticineva. Teoretic se poate întâmpla asta. Trebuie să parcurgem niște pași. E vorba de concesionare a unor lucrări, care trebuie finalizate și apoi acele porțiuni din parcul sportiv să fie folosite în anumite condiții", a spus Marcel Popescu.
Intelegeti voi din declaratia asta ca se vorbeste de alt stadion? Lucrari de consolidare si modernizare = stadion nou?
Adica nu inteleg de ce discutam despre ceva ce in viitorul apropiat nu avem nici o sansa sa se intample.
redmania
Nov 10 2008, 11:03 PM
Cosmin
daca tot am batut apa in piua atatia ani cu stadionul iar acum s-a facut un pas IMPORTANT nu ar fi bine sa le dam de inteles ce ar trebui sa faca mai departe ?
Daca mai pune Purcu 5 randuri la tribuna a 2-a nu am facut nimic...
COSMIN C
Nov 10 2008, 11:20 PM
Stiu ce zici, dar concesionarea asta mutl discutata ai vazut in ce conditii se face. Nu cred ca Popescu bate campii. Asa stau lucrurile. Si daca mai citesti si declaratiile lui Muc intelegi ca de fapt nu au nici un stres. "Om gasi noi unde sa jucam"... Ce vrei mai mult?
redmania
Nov 10 2008, 11:41 PM
Poate prin declaratia asta pun presiune sa-i lase sa construiasca un stadion fara pista (stiu ca Porcimea nu e in stare de strategii si investitii...dar imi tocesc si eu tastatura ca e ieftina).
Oricum cand va fi gata stadionul National cred ca se va merge acolo...asa gandeste Porcimea. Si decat actualul stadion carpit cu inca 3 randuri la tribuna a doua mai bine il lasa asa cum e...Oricum stadion nou nu pupam noi, nu cu actualii "actionari". Pai astia se gandesc cum sa ia 600.000 pe Moti, 500.000 pe Tamas ca sa ii dea drumul in iarna asta si vreo 2 milioane pe Lobont ca sa scape de el ca are salar mare si e criza financiara...
Cu astia vrem stadion si club de fotbal adevarat ?
Pana si echipele din liga a 3-a engleza au stadioane mai frumoase decat al nostru...
COSMIN C
Nov 11 2008, 11:14 AM
Poate ca ar trebui sa punem presiune pentru ca Parcul Sportiv Dinamo sa nu se transforme in altceva.
Vezi, si tu spui ca atunci cand va fi gata stadionul National, sau cum s-o numi el, vom juca acolo. Mie mi se pare ca ei, actionarii nostri adica, sunt mai mult decat linistiti in privinta asta. Sa presupunem ca vom castiga titlul si vom intra in grupele LC. Asa, si? Cu toata concesionarea de care se vorbeste, stadion pana in toamna, care sa intruneasca toate conditiile impuse de UEFA nu vom avea. Ai auzit ce au spus. Jucam la Piatra Neamt.
Apoi, presupund ca obtin stadionul Dinamo, in alte conditii decat cele despre care vorbeste Popescu, ii lasa sa-l darame adica, sa faca ei cel mai cel stadion, te intreb, ce interes au? Mai repede decat noul National nu are cum sa fie gata. Deci si pana prin 2012 tot pe ici pe colo o sa jucam. Asa, mai dam o mana de var astuia, mai inlocuim niste scaune, mai punem o copertina...un meci prin tururile Cupei UEFA ne lasa astia sa jucam si in Groapa.
Din Parcul Sportiv Dinamo ce-a mai ramas? Oricat de drag ne-ar fi tot trebuie sa recunoastem ca se degradeaza pe zi ce trece. Si tare ma tem ca nimic nu e intamplator. Iar performantele din ultimii ani nici macr nu-s in masura sa sustina necesitatea unor investitii serioase acolo. La jocurile sportive suntem varza, rugby-ul ce mai misca, dar au unde juca, nu e nevoie de stadion in Stefan cel Mare. Handbalul, baschetul, voleiul sunt la pamant si oricum nu avem sala nici acum, deci, cum s-au descurcat, se vor descurca si in viitor. Se va gasi si pentru echipa de polo un bazin si o sala sa se antrenze cei de la gimnastica, lupte, haltere si ce mai avem pe acolo. Marile performante realizate de cei/cele de la caiac, canotaj, au nevoie de un lac, si asa nu avem, deci aici chiar ca nu e nici o problema. Prin urmare, nu e pacat de asa o locatie sa nu fie ea pusa in valoare de baietii destepti ?
Probabil ti se pare ca aberez, dar zau, nimic nu ma mai mira si graba lui David de a rezolva el acum, pe ultima suta, problema stadionului, o problema veche, pe care o putea rezolva de 10 ori pana acum, ma pune pe ganduri. Nu-mi place deloc.
cane loco
Nov 11 2008, 01:35 PM
@COSMIN C
Probabil ca asta a fost intentia lor de la bun inceput, sa lase parcul sportiv in voia sortii pana venea momentul concesionarii, de facut o intelegere cu aia din minister asta e sigur 100%, ca sa mai suplimenteze si aia pusculita nitel.La fel de sigur o parte a parcului va fi bagat in imobiliare, toti stim prea bine ca bijnitarilor nu le pasa de sport, asa ca oricum toate sporturile ca handbalul, voleiul, baschetul de la noi vor avea de suferit, de fapt si fotbalul.
Nu ar fi mai bine sa se faca o intalnire a suporterilor, a galeriei cu bijnitarii ca sa se discute toate actiunile viitoare legate de stadion, in primul rand, unde sa fie fortati sa dea un raspuns clar, fara ambiguitati si smecherii ascunse.Asa cred ca ar fi cel mai bine sa se faca pentru inceput, poate chiar si o cheta a tuturor suporterilor din tara si din strainatate ar fi buna pentru fondurile construirii unui nou stadion.
redmania
Nov 11 2008, 04:25 PM
@cane loco
decat sa incepem cu o intalnire cu bijnitarii nu incepem mai bine cu o alergatura dupa ei... si asa avem pista aia de atletism macar sa o folosim la ceva :))
@Cosmin
Pai mie mi se pare evidenta solutia cu Stadionul National... E cea mai ieftina solutie pt "actionari" si IEFTINEALA se potriveste de minune Porcimii. De asta zic ca acel stadion va fi preferat de ai nostri...
Spui ca stadionul nostru nu ar fi gata mai repede de 2012, dar al CFR-ului cum a fost terminat in doar cateva luni ?! Ca nu trebuie sa rivalizeze nici al nostru cu Nou Camp... Poa' sa fie un stadion de 25.000 de locuri si poate fi construit pe bucati : peluzele, tribuna a doua, tribuna intai ... in orice ordine. Si rapizii vad ca fac cate ceva, au inchis acea zona de stadion, din 19.000 capacitate folosesc doar vreo 8.000 acum...Asa si noi putem face, treptat, nu tot stadionul deodata.
bigbobo
Nov 11 2008, 07:14 PM
Numai avizele si actele necesare o sa ia mai mult de 6 luni si aici ma gandesc la studiu de fezabilitate, aviz de mediu etc
Urmeaza apoi o licitatie care se poate intinde pe foarte multe luni in functie de complexitatea lucrarii si de interesele care sunt puse in joc
As prefera varianta unei incredintari directe catre actuala conducere pentru constructia sau modernizarea actualului stadion cu impartirea eventualelor venituri in perioada de concesionare intre Minister si FC Dinamo... Apoi urmeaza organizarea de santier, minim o luna pentru o lucrare de anvergura, iar in final constructia, reconstructia, modernizarea sau consolidarea arenei care nu are cum sa dureze mai putin de 2 ani... Minim 2 ani jumate ar trebui sa treaca pentru realizarea unui vis si stergerea imaginii de 2 lei pe care ne-o lasa actuala arena din Stefan cel Mare...
Nu trebuie sa ne uitam in curtea celor de la CFR si la performanta aducerii arenei din Gruia la standarde de CL in 2 ani, pentru ca acolo s-a urmarit performanta, iar cei din conducere au avut un plan perfect de management din clipa in care au inceput sa apara rezulatatele in liga lu mitica, investind cu cap de la A la Z, in vreme ce la Dinamo conducerea a ruinat acest club in mod repetat si obsesiv...
Astea ar fi cateva aspecte care ar trebui luate in seama in cazul unei situatii de normalitate, dar cum in cazul lu Dinamo aceasta normalitate este aproape efemera, nu-mi fac iluzii desarte, pentru ca raspunsurile noastre se afla in toti acesti ani in care parca am cersit sa avem o arena europeana doar pentru interesele noastre...
Ar fi putut avea de castigat enorm aceste viespii din fruntea lu Dinamo daca ar fi incercat macar sa ridice o noua arena... Si ca sa ma exemplific: un stadion ar fi fost locatia perfecta pentru organizarea de concerte gandidu-ma la multitudinea de vedete care ne-au calcat tara in ultimii ani, s-ar fi putut dezvolta un centru comercial cu magazine si restaurante din care s-ar fi putut strange venituri frumusele in urma inchirierii, s-ar fi putut organiza meciuri internationala sau amicale pentru nationala Romaniei etc... S-a preferat chiciul, carpeala, nepasarea, nesimtirea, jafu permanent in locul unor investitii cu cap aducatoare de venituri si imagine pentru club, minister si actionari (in orice ordine prefarati voi)... N-ai cu cine si ceea ce ne desparte pe noi romanii de cei din afara este adevaratul spirit de comerciant care presupune inaintea unor castuguri frumusele investitii pe masura si cu bun gust... Nu stiam sa ne vindem marfa dar cel mai important este ca nu stim sa investim in crearea unui brand de succes, ca sa-l citez pe muc cel mic...
cane loco
Nov 11 2008, 07:54 PM
@Redmania
Ai dreptate in mod normal bijnitarii ar trebui sa dispara urgent de la Dinamo, vorba ta, alergati de noi, dar cum toata treaba asta a fost facuta de ei si pentru ei, noi suporterii trebuie sa nu lasam ca lucrurile sa degenereze rau de tot, ele oricum vor degenera, ca deh bijnitarii au acum ,,planuri mari''.
La fel si Bigbobo are dreptate, chiar daca ar fi toti de acord si sa procedeze profesionist, occidental ca aia de la cfr, toate operatiunile vor lua ani de zile pana sa ne putem bucura de noul stadion, dar intradevar niste bijnitari nu vor fi niciodata capabili sa gandeasca proiecte mari, de amploare, ei gandesc tot ca niste mici infractori ce sunt, asta e natura lor, de aceea numai noi suporterii putem sta in calea mizeriilor pe care vor cu siguranta sa le faca in continuare, ce mai incolo si incoace trebuie macar la inceput discutat, cu frumosul cum se spune, si daca nu, trecut la boicot, proteste, plangeri, orice gen de actiune pasnica, in limitele legilor, iar daca situatia e nasoala facem atletism cu ei pe pista cum zici tu.Sincer acum , doar nu vrem sa ajungem si noi din cauza bijnitarilor la fel cum sunt acum ciorile de la crapid, care sunt in pragul colapsului, al falimentului, avem mai mult stil si distinctie fata de burtangutani, sa vada si bijnitarii pana la urma ca Dinamo e un simbol etern si vor suporta consecintele daca vor sa ne duca in ruina.
COSMIN C
Nov 11 2008, 08:56 PM
Redmania, daca optimismul tau in cazul lui Rednic

avea oarece baza, optimismul in ceea ce priveste construirea unui stadion nou in Stefan cel Mare in mai putin de 3-4 ani mi se pare absolut nefondat. Vorbim de Badea, Borcea, Turcu, de Savulescu si Walter nici nu mai amintesc, aia par a nu sti pe ce lume traiesc, sunt niste papusi manevrate de unul sau altul dintre ceilalti 3. Pai tu de la BBT astepti stadion nou intr-un an? Pai nici daca maine le pune David in brate actele pentru stadionul Dinamo si le zice, gata, la treaba, nu-l fac asa de repede. Astia se vor certa de la primul cancioc. Stau si am intreb daca nu cumva tot scandalul din ultimele luni se datoreaza tocmai povestii asteia cu stadionul. Cine sa apuce bucata cea mai mare din afacerea asta.
dudu1961
Nov 11 2008, 09:19 PM
Ce afacere , cine le da lor stadionul li-l concesioneaza pe ceva ani si atit , vezi tu militia sa dea ceva de pomana -m-ai lasa-ma si cu nemincatii astia de militieni !
COSMIN C
Nov 11 2008, 09:47 PM
Nu inteleg. Am dat impresia ca tin cu militienii? Si cum vrei sa le dea pe degeaba? Ca nici asta nu pricep. Eu stiu ca e vorba de ceva ce e in proprietatea statului. Si as prefera sa stiu ca se respecta legea chiar daca e vorba de Dinamo. Tu nu? Si nu e o afacere concesionarea terenului ala pe vreo 49 de ani????
In alta ordine de idei, lui Muc nici daca ar oferi luna de pe cer pentru stadionul Dinamo nu i l-as da.
Morpheuss
Nov 11 2008, 10:26 PM
Off-topic:
QUOTE(COSMIN C @ 11 Nov 2008, 21:47)

Si as prefera sa stiu ca se respecta legea chiar daca e vorba de Dinamo.
Sper ca aici ai zis la misto. Ca daca ai zis-o cu un ton serios, inseamna ca ne-am dus dracu'.
antisteaua
Nov 11 2008, 10:42 PM
Ba nu cred eu ca fac astia stadion nici daca il darama pe asta. Sa nu-mi spuneti mie ca hienele pot construi ceva. Pai astia au venit la Dinamo sa fure, cum dracu sa bage bani? E ca si cand hotii ar sparge o banca si in loc sa ia banii si sa plece cu ei, i-ar lasa acolo ba mai mult ar mai lasa si ceva de la ei. Sincer imi este teama ca nu cumva sa-si bage picioarele in el de fotbal si in locul stadionului sa construiasca vreun marchet, vreun strand sau dracu stie mai ce.
redmania
Nov 11 2008, 11:23 PM
QUOTE(COSMIN C @ 11 Nov 2008, 20:56)

Redmania, daca optimismul tau in cazul lui Rednic

avea oarece baza, optimismul in ceea ce priveste construirea unui stadion nou in Stefan cel Mare in mai putin de 3-4 ani mi se pare absolut nefondat. Vorbim de Badea, Borcea, Turcu, de Savulescu si Walter nici nu mai amintesc, aia par a nu sti pe ce lume traiesc, sunt niste papusi manevrate de unul sau altul dintre ceilalti 3. Pai tu de la BBT astepti stadion nou intr-un an?
Unde am zis eu ca-i vad capabili pe astia sa faca stadion ?!
Nu vom avea stadion DE FOTBAL pentru ca :
- CS-ul nu vrea sa piarda pista de aterizare (stii tu ceva despre parerea mea in legatura cu CS-ul dar nu stii totul

)
- Porcimea nu baga bani din buzunar la Dinamo ci administreaza veniturile clubului si acopera gaurile cu vanzari de jucatori, ba mai si castiga niste bani. De unde sa dea 20-40 milioane pentru un nou stadion ? Banii ar veni din 2-3 participari de UCL dar nu vezi ca nu sunt in stare sa faca o echipa ca sa ajungem macar acolo ???
- Din momentul in care Stadionul National va fi gata, problema stadionului nu-i va mai apasa.
Dar totusi nu-l inteleg pe Badea, cum naiba de nici asta nu realizeaza ce ar putea iesi dintr-un stadion nou ?! Cum au zis si altii inaintea mea, in stadion poti sa faci niste restaurante, un complex comercial, un minihotel (ca sa nu mai apelez eu la prieteni cand vin in Bucuresti la meciuri...prefer sa dau niste bani clubului), etc
Dar cum sa-i duca pe ei mintea atat ?
PS L-am vazut pe Purcu la Timisoara chinuindu-se sa-l tina de dupa gat pe Tamas

ii explica Purcu cum trebuie sa joace, cum sa intre... ce imagine de desene animate
cane loco
Nov 11 2008, 11:49 PM
cum adica muculete tinandu-l de gat pe Tamas? pai o luam pe urmele stanei cu fecalianul care da indicatii jucatorilor, vai de noi.
Pe badea nu il intereseaza stadionul tot din cauza banetului care va iesi din afacerile imobiliare, si in primul rand bijnitarii IMPRUMUTA clubul, nu au investit in el, normal ca atunci cand scot un sclav de jucator la vanzare ei ies in castig, de 10-11 ani de cand stau capusele astea la club asta au facut, nu cred ca au iesit ei asa tare in pierdere, sa fim seriosi.Si mie imi este frica de treaba cu pista aia, in mod normal nici nu ar mai trebui luata in discutie, e total inutila, dar ce sa mai zici ca si la stadionul ala National se discuta sa il faca tot cu pista, lucru care inseamna ca degeaba fac stadion nou daca iar ii fac aia.
Mirunik
Nov 12 2008, 11:00 AM
QUOTE(dudu1961 @ 11 Nov 2008, 21:19)

Ce afacere , cine le da lor stadionul li-l concesioneaza pe ceva ani si atit , vezi tu militia
sa dea ceva de pomana -m-ai lasa-ma si cu nemincatii astia de militieni !

De pomana nu zice nimeni, doar nu crezi ca nu is unsi de numa`-numa`! Ce parere aveti de "stirea" din prosport?
<
E oficial: Săftica a fost adjudecată!Șefii dinamoviști au reușit o achiziție de ultim moment. Nu este vorba de vreun jucător pentru echipa lui Mircea Rednic, ci de baza de la Săftica. Nici suma pentru care acționarii au efectuat această tranzacție nu este una mică. Șefii au făcut un efort financiar, iar în schimbul unui milion și jumătate de euro afacerea a fost parafată. Terenul pe care se află cantonamentul câinilor și fostul loc în care se antrena echipa națională era revendicat de mai mulți ani de către două persoane din Snagov. În cele din urmă, după luni de negocieri, s-a ajuns la o înțelegere cu oamenii care aveau acte pe pământul cu pricina. Cele două părți au bătut palma, au semnat actele urmând ca dinamoviștii să plătească acești bani în mai multe rate. De altfel, o parte din sumă a și ajuns în conturile celor care au vândut. Proprietarul de drept al bazei, Clubul Sportiv Dinamo, nu are nicio pretenție în această tranzacție, motivând faptul că a cedat Săftica echipei de fotbal. > Bogdan Savin, Catalin Muresanu
Dupa ce s-a judecat pentru terenul asta citiva ani cu fostii proprietari, CS-ul cedeaza fara "nici o pretenție" baza sportiva Clubului de Fotbal! Suspect cum incep dintr-o data sa se aranjeze lucrurile pentru Dinamo. Hmmm
cane loco
Nov 12 2008, 05:41 PM
Poate au vreun interes imobiliar si cu Saftica, toate schemele scarboase sunt posibile cu bijnitarii astia, sa vedem ce soarta va avea si baza aia.
red_dog_rahova
Nov 12 2008, 08:57 PM
presimt ca va iesi nasol cu cedarile astea....
RED75
Nov 13 2008, 12:13 AM
Mda... La cata incredere am in Borcea si in Turcu ii vad in stare sa faca ceva specula pe piata imobiliara daca vor vrea la un moment dat sa renunte la acționariat. Parca-i aud: Vindem echipa dar fara baza de la Saftica pe care o demolam sa faca firmele lui Muc cel Mic niste viloaie. Si o sa pozeze si in victime ca si-au dat toata averea la Dinamo si trebuie sa se scoata si ei cumva
Sa dea Domnu' sa nu ne trezim ca fac blocuri de birouri in Stefan cel Mare si muta stadionul prin Popesti Leordeni .
Raikkonen
Nov 13 2008, 01:04 PM
Acum daca se concesioneaza stadionul din Stefan Cel Mare probabil nu o sa construiasca blocuri de birouri/locuinta. Sa nu uitam de cat timp ne plangem ca fara concesionarea lui nu avem nicio speranta la imbunatatiri.
Oricum mult mai trebuie sa se traga de stat sa le dea stadionul, statul care ce a facut pentru acest stadion vechi de juma de secol? Inafara de scaunele puse pentru europenele de tineret au facut altceva? Pista de altetism bla bla bla. La spurcati le-au facut acoperis, scaune, nocturna...etc
OK, e mai greu sa iei in mana un stadion plasat central la 10 minute pe jos de Romana sau Victoriei si la un colt de Dorobanti decat unul aflat pe lanul de ovaz dar totusi parca am trai in comunism fara nicio speranta ca intr-o zi vom avea un stadion de fotbal.
Insa trebuie sa si constientizam ca practic acest stadion nu apartine S.A. FC Dinamo 1948 adica noi evoluam central, ca si Espanyol in Barcelona, dar acest stadion nu apartine clubului. Asa si Espanyol se va muta pe un stadion nou mai la periferie. Insa urmarind cursul firesc a trecerii de la comunism la capitalism ar fi trebuit ca de mult statul sa cedeze stadionul societatii pentru ca in Spania oricum Montjuic este probabil singurul stadion mare cu pista de atletism care poate organiza orice legat de atletism in timp ce stadionul Dinamo cu toate ca are o pista groasa si tribune construite in stil comunist nu prea indeplineste nici asa toate criteriile. Tot in Spania vedem cum Atletico isi va pierde stadionul pentru a se construi o autostrada dar se vor muta pe stadionul olimpic ultra-modern care trebuia sa gazduiasca Olimpiada in 2012 daca ar fi castigat Madrid-ul. Un stadion in acelasi timp Olimpic si in acelasi timp dedicat 100% fotbalului pentru ca la fel ca Stade de France va exista un mecanism de miscare a tribunelor dar de data aceasta le vor apropia 100% de gazon.
Eu speram ca Dinamo sa-si faca un stadion de fotbal iar noul Lia Manoliu sa indeplineasca cele mai pretentioase cerinte atat la UEFA cat si pentru eventuale intreceri atletice pentru ca oricum un stadion modern chiar si cu pista olimpica poate oferi o vedere buna. Daca va fi vreodata un miracol sa se demoleze stadionul asta vechi si sa se construiasca altul vom putea juca pe Cotroceni sau pe noul Lia cat timp se va construi asta nou dar sunt aproape sigur ca nu voi trai sa vad asa ceva in Stefan cel Mare, poate sanse cat de cat cum zicea Red75 sa fie undeva prin Popesti-Leordeni sau sa preluam modelul Milan-Inter/Roma-Lazio cu toate ca se pare ca ultimele doua vor fi fortate sa-si construiasca propriul stadion pentru ca cei din Roma vor sa preia modelul englezesc si sa dedice Olimpico numai nationalei.
dudu1961
Nov 13 2008, 09:45 PM
Oameni buni , niciodata MI nu va da terenul aflat in posesia lor , din punctul asta de vedere sati linistiti , concesionarea se da , se fac acte (semnate , parafate ) asta nu-i un loc viran in care tu poti face ce vrei; ei daca concesioneaza terenul de fotbal , tot teren de fotbal fac , nu au voie sa faca altceva , problema e la bani , eu nu l-e iau aprarea dar au si ei dreptate : bun eu iau terenul il moderrnizez il fac la standarde , dar vreau ca bani pe bilete pe sponzorizari sa fie ai mei nu stiu 10-20 de ani , bun iti dau si tie CS Dinamo sa zic 1% dar restul sint ai mei , nu eu bag bani si tu vrei jumate jumate cu mine .
de tot acel teren nu va fi dat pentru ca-i al statului(sau Mi)
Dupa ce se termina concesionarea totul revine la CS Dinamo .
Eu am mai spus si repet eu personal nu as investi bani in ceva fara sa fiu sigur ca am si eu un profit , daca voi ati face-o e treaba voastra va priveste !
daca muncesti pentru bani astia nenorociti nu ii arunci in vint ii arunci sa-i inmultesti nu sa-i pierzi . Asa gindesc eu , imi cer scuze daca gresesc fata de cum gindit voi !
cane loco
Nov 14 2008, 04:11 PM
Am vazut ca a iesit porcea pe sticla sa declare ca pana la urma bijnitarii se bazeaza pe construirea noului stadion National, ca sa joace meciurile de acasa si de cupe, dar pana atunci cand se va finaliza constructia(2-3 ani dupa estimarile optimiste, chiar daca a venit Platini in inspectie) vom juca meciurile de UCL la piatra neamt sau Cluj, dupa cum a zis bijnitarul vanzator de butelii, deci si prin urmare bijnitarii nu au de gand sa initieze ceva, cineva spunea ca si criza financiara mondiala care deja afecteaza Romania sa nu permita oricum proiecte de anvergura de genul reconstruiri stadionului vechi, lucru adevarat, bijnitarii si asa vor iesi in pierdere, imi e teama ca in afara de Lobont sa nu inceapa sa vanda si mai multi jucatori ca sa isi scoata lichelele banii, si daca apucam sa castigam campionatul si sa jucam preliminarii UCL sa esuam iar lamentabil cum am facut cu cocalarii de la lazio.
@dudu1961
E imposibil ca la un moment dat sa nu inceapa bijnitarii un proiect imobiliar pe una din parcelele bazei sportive din Stefan cel Mare sau de la Saftica, interesele sunt prea mari si secaturile vor bani intens, poate criza financiara sa le mai taie avantul la asa ceva dar e inevitabil ca pana la urma sa nu incepa astia ceva, ar face si wc-uri publice cu taxa variabila la treaba mica si treaba mare, daca ministerul are interes(si sigur are) si daca pot iesi bani atat cat va tine criza, si se estimeaza ca va dura un an sau doi.
Raikkonen
Nov 14 2008, 06:05 PM
cane_loco: Cu stadionul asta n-ai ce face, daca se intampla sa se califice Dinamo in U.C.L. pot sa faca ce vor, sa bage cati bani dar tot intre Cluj si Piatra Neamt trebuie sa aleaga. Nu au cum pana in August sa-l aduca la standarde ( 3 stele ).
cane loco
Nov 15 2008, 06:41 PM
@Raikkonen
Stiu ca asa o sa fie cum spui tu, dar mie si atator alti dinamovisti nu ne convine sa ne ducem la moldoveni sau la bozgorii aia de la cfr daca va fi sa jucam pentru Liga, pana acum bijnitarii puteau cu toti banii cumulati din furaciunile lor de la transferuri sa faca un stadion nou in locul celui vechi care sa aiba pe putin 20.000 de locuri, dar asta e, am mai spus ar trebui sa ne adunam odata cu toti si sa protestam sau sa ii luam tare la ,,critici'' ca sa plece odata, pentru ca e clar ca nu vom reusi iarasi sa facem ceva in Liga Campionilor. Ce sentiment sa ai cand joci un meci de UCL in mijlocul moldovenilor sau al bozgorilor, cand sti ca pot veni la meci si tarani care sa iti injure echipa sau sa strige pentru spurcati si sa faca precum bozgorii cfr sa ne ia la injurat.Si cata lume crezi ca va avea posibilitatea tinand cont si de distanta si timp(servici s.a.m.d.) sa vina sa vada meciuri de UCL acolo?
Raikkonen
Nov 15 2008, 08:14 PM
Asta e, intai sa ne calificam in U.C.L. si dupa aia sa vedem unde jucam, deocamdata e o cauza pierduta, pe Dinamo nu vom juca, macar sa-l tina la standardele Europa League.
Cai Lun
Nov 16 2008, 02:35 AM
Treaba asta cu jucatul in Liga e cu dus is intors. Eu unul, in primul rand, nu imi doresc sa jucam direct in Liga. Vreau mai intai sa trecem macar de un tur preliminar, odata pentru a vedea daca suntem pregatiti si al doilea pentru ca nu vrea sa primim ceva de-a moaca si sa ne arate spurkktii cu degetul ca "uite unde am ajuns pe spinarea lor"... Dar lasand asta la o parte, treaba cu jucatul la Piatra Neamt sau Cluj e din nou cu dus si intors. In primul rand, daca chiar vrei, poti FARA NICI O PROBLEMA sa aduci stadionul Dinamo la standardele cerute de UEFA. Nu trebuie sa contruiesti tribune, sau sa pui nocturna sau mai stiu eu ce treburi de durata... trebuie doar sa te ocupi de parcari, vestiare, wc-uri si alte mizilicuri din astea... care, desi costisitoare, se pot rezolva intr-o jumatate de an, dovada CFR. Dar daca se va juca in provincie, pe langa faptul ca biletele de Liga sunt scumpe, se vor adauga in pret si costurile deplasarii, precum chiria stadionului, plata utilitatilor si mai stiu eu ce alte treburi. Cu toate astea e mai ieftin pentru actionari sa te duci la PN decat sa bag bani in Dinamo (dovada ca prefera sa joace acolo) - logica ar fi, probabil "bagam bani in stadion si in liga nu facem nimic - deci investim bani de pomana, cand putem avea profit mai mult jucand in alta parte".
Asadar: stadion la peste 300 km de Bucuresti + nu ne vom simti ca acasa + bilete foarte scumpe + sansa porcului de Craciun de a castiga puncte + intrarea nemeritata in Liga + Mucu + Borcea = TV.
BoYkA
Nov 19 2008, 09:23 AM
hai gata ca ne-am saturat de minciunile astea....
acum o jumatate de an se zvonea ca ne face stadion pe undeva pe la Casa Poporului. Asa e "si marmota invelea ciocolata in staniol".
In cel mai bun caz o sa jucam pe noul Lia Manoliu care nu o sa fie gata la timp pt. ca nu s-a facut nimic la el, e doar o groapa imensa.
Leaveyou
Nov 19 2008, 10:13 AM
Da' ce te face să crezi că noi ajungem în CL până să se facă stadionul ? Manoliu.
Raikkonen
Nov 26 2008, 08:56 PM
@Cai Lun: Tot nu au timp pana in August sa il duca la standarde. Tribunele pot fi si la 1 km de gazon dar trebuie sa fie mai multe

. Deci tot trebuie sa construiasca ceva.
CFR si-a construit stadionul de la 0, acolo e altceva, nu cred ca o sa vezi astfel de investitii de la Borcea & Co.
reddog88
Nov 29 2008, 11:13 AM
La ce te poti astepta de la niste imbecili si indolenti??? Raspunsul ela nu prea multe! daca ar investii in stadion,si-ar amortiza investitia in cativa ani.Ma mir ca nu le e rusine sa se mai numeasca in presa si la tv actionari / finantatori.Rezultatele muncii lor asidue se observa : un stadion mic,urat care arata la fel de pe vremea lu' Nea Nicu si o echipa de pluton care abia se mentine pe linia de plutire,niste jucatori indolenti care prefera declaratile spumoase si manelele in loc sa-si faca treaba....FELICITARI BORCEA AND CO. Va sugerez sa va luati de mana si sa va aruncati in in lac cu o caramida legata de gat.
reddog_sv
Jan 22 2009, 08:13 PM
"Am vorbit cu Rednic acum două zile, mă cunosc cu el de foarte mult timp și o să-l ajut la construirea unui stadion de Liga Campionilor pentru Dinamo", a zis Ministrul de Interne.
red_dogvitan
Jan 22 2009, 10:20 PM
Vorbe,vorbe si iar vorbe......
Cai Lun
Jan 22 2009, 10:54 PM
Au revenit baronii. Bine ca nu l-au pus pe Mischie ministru, am fi avut stadion in forma de sticla..
COSMIN C
Jan 22 2009, 11:13 PM
QUOTE(reddog_sv @ 22 Jan 2009, 20:13)

"Am vorbit cu Rednic acum două zile, mă cunosc cu el de foarte mult timp și o să-l ajut la construirea unui stadion de Liga Campionilor pentru Dinamo", a zis Ministrul de Interne.
Haidi bre, ne crezi prosti? Sau tigani de la Buzescu. Canta la alta masa.
Raikkonen
Jan 25 2009, 01:39 AM
Parca am scris acum 2-3 zile un mesaj care nu a aparut ca daca ar fi sa existe un plan pentru un stadion nou...in legislatura asta ar fi cazul. Dar cert e ca treaba cu MAI e doar de fatada si ca nu asta e motivul pentru ca nu o sa avem un stadion nou aici...
Cai Lun
Jan 25 2009, 02:45 AM
Eu cred ca subiectul stadionului deja nu mai impresioneaza pe nimeni. Suntem resemnati cu nesimtirea lor. Problema va fi la vara, cand daca vom ajunge sa jucam acolo unde nu meritam, o sa trebuiasca sa mergem in deplasare in ambele meciuri..
Nexus
Jan 25 2009, 12:46 PM
QUOTE(reddog_sv @ 22 Jan 2009, 18:13)

Al catelea stadion e asta?? Ma intreb unde va fi aleasa locatia...
Mister
Jan 25 2009, 01:30 PM
Niste jigodii cei care promit si niste prosti noi daca am crede