Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Formula 1
Comunitatea virtualã a suporterilor dinamoviºti > DinamoMania :: Extra > Alte sporturi
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
iulian_reddog
glock si trulli au fost cei mai lentii in ultimul tur...cam 1:44 de secunde fata de 1:26 timpul lui hamilton.....oricum, hamilton a fost penibil ieri.

vettel a mers si ieri excelent. imi place mult de tot de el. sper ca la anu sa mearga tot asa.
cosmin targoviste
Penibil , dar campion...Bravo Lewis !
Amn_Googly87
ia uite aici, articol de pe un site extrem de reputat :

en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/081103102604.shtml

va redau un paragraf:

"Had Toyota's Timo Glock not posted a lap time 20 seconds slower than his previous tour of the Interlagos circuit and ceded a place to the Briton, Lewis Hamilton would not have clinched the world championship."

Deci Timo Glock a fost in ultimul tur cu 20 de secunde mai lent decat in penultimul tur. Faptul ca era pe pneuri de uscat l-a facut sa piarda timp dar hai sa fim seriosi ... conditiile nu s-au schimbat dramatic in ultimele 2 tururi deci cele 20 de secunde diferenta intre timpii aceluiasi Glock pe ultimele 2 tururi NU SE JUSTIFICA.

In fine ... timpul o sa decida daca a meritat hamilton titlul, dar in opinia mea n-are fata ... alt pilot cu masina lui lua campionatul lejer, nu la limita, nu cu bulan sau japca...
Raikkonen
Amn, esti prea critic la adresa lui Hamilton...

OK. Sunt de acord ca avand in vedere cursa pe care a facuto in Brazilia "poti" spune ca nu merita titlul dar te rog, campionatul are 18 etape!
Sunt de acord ca daca il pierdea, il pierdea pe mana lui pentru ca oricat se poate scuza, era datoria lui sa abordeze cursa intr-un mod corect, fara mari retineri, adica sa nu riste prosteste dar nici sa fie la limita intre a lua sau a nu lua titlul!
Massa merge din pole position fara nicio problema la el acasa, nu ii se poate reprosa nimic, dar nici n-a facut vreo chestie iesita din comun...asa putem spune de cursa din Anglia care daca era ultima si situatia era inversata in clasament Massa nu merita titlul pentru ca de 2 ori pe tura iesea in decor pe ploaie.
Chestia cu Glock e o exagerare oricum, e clar ca sa mergi cu groove-uri pe pista uda, noi il judecam dupa 1:44 in ultimul tur, era destul sa faca o greseala pe parcurs si sa piarda timp iar ultimul viraj e unul destul de greu in conditiile astea, dupa o coborare brusca pe un viraj larg urmeaza o franare brusca si un viraj destul de inchis.
Si oricum, sa nu uitam de ce a pierdut tot acolo Hamilton cu 2 ture in urma locul 5, cu 2 viraje inainte Kubica ( evident ofticat de faptul ca atunci cand era in spatele lui Hamilton dar cu un tur in urma si era mai rapid nu ia facut loc cum era normal ) l-a blocat si ia dat un avantaj lui Vettel iar Hamilton a fost anuntat de situatia lui Glock si stia bine ca erau sanse mari sa treaca de acesta in urmatoarele 2 tururi.
Amn_Googly87
Hai frate, stia acum Hamilton ca o sa recupereze 25 de secunde fata de Glock pe ultimele 2 tururi ... nu putea fi sigur de asta decat daca a fost intr-adevar blat :)

In fine ... sunt de acord ca un campionat are 18 etape ... dar baiatul asta nu m-a impresionat cu nimic - personal. Am mai spus-o - nu rezista la presiune, face greseli copilaresti si profita de faptul ca are cea mai buna masina, dar tot se chinuie.

Mi se pare incredibil ca McLaren nu a castigat campionatul la constructori anul acesta. Au fost peste Ferrari si numai cea mai slaba pereche de piloti din ultimii 20 de ani a facut sa se intample ce s-a intamplat ...

Oricum ma bucur ca a castigat si Ferrari ceva pentru ca tin cu ei atata timp dar cum am mai zis, acolo trebuie facuta ordine pentru ca Massa are tot dreptul sa fie dezamagit si poate invoca anumite greseli impardonabile ale echipei in acest sezon.
Raikkonen
Oricum, titlu la constructori e mai mult de bla bla, se iau bani dar cam atat si oricum aia care castiga au deja bani. Titlul la piloti este cu adevarat valoros pentru toti oamenii din echipa iar McLaren asta au urmarit, Kovalainen si-a facut treaba, nu ia pus absolut nicio problema lui Hamilton, defapt, dovada ca nu s-a zis mai nimic despre faptul ca Ferrari a luat la constructori.
Ferrari au facut "greseala" lui McLaren de anul trecut ca au lasat 2 piloti sa se bata la titlu in loc sa fie 1 prioritar si celalalt tinut undeva in spate.

Era destul de clar ca Glock, pe groove-uri fiind, ar pierde atata timp in conditiile in care ploaia continua, era evident riscant dar nu la fel de riscant ca un atac asupra lui Vettel.
Oricum, mie imi pare rau de Massa ca s-a intamplat asa, cred ca o sa il aiba pe constinta pe Hamilton toata viata pentru asta.
dudu1961
Nu titlu la piloti e cel mai tare , asta una , a doua acet complaining.gif Glock e o mare lepra ordinara , nu va luati dupa ce zic "unii" din presa , s-a vazut clar cum s-a dat laoparte , acolo pista era uscata , alta , mister Hamilton nu a fortat deloc stiind cas e pe locul 6 fiind depasit de Vettel , era prea calm si prea sigur pe el , totul s-a petrecut atit de repede ca cxei de la Ferrari habar nu aveau de ce li se pregateste !
Nu am nimic cu Hamilton , il cred un pilot de viitor , Massa nu-mi place nici cit negru sub unghie , niciunul (a zis bine cineva ) nu se compara cu un Prost, Senna sau Schumacher sa nu uit pe Hakinen ,vom vedea ce ne rezerrva anul viitor ___scuze l-am uitat pe Alonso care a crescut de la an la an si care este intradevar CEL MAIBUN PILOT din F1 in acest moment !
stef 22
Este rusinos felul in care Hamilton a reusit sa isi adjudece titlul de campion al F1.
Acum cativa ani, cand Schumacher avea nevoie disperata de victorie iar colegul sau Barrichello s-a lasat depasit ca neamtul sa castige, cei din conducerea F1 s-au autosesizat si i-au depunctat pe ambii piloti Ferrari.
Ceea ce s-a intamplat in week end este la fel de grav (daca nu chiar mai rau, avand in vedere ca Glock si Hamilton nici macar nu sunt din aceeasi echipa) si ar trebui luate aceleasi masuri ca si in "cazul Schumacher & Barrichello"!
Rusine Glock!! Rusine Hamilton!! Nu asa se castiga un titlu...
Raikkonen
De unde ai scoso pe asta pe asta cu depunctarea lui Schumacher si Barrichello? 010.gif
Nu au depunctat absolut pe nimeni, nici vorba de asa ceva si nici nu avea nevoie disperata de victorie, avea deja atunci un avans clar in campionat si doar un miracol putea sa readuca McLaren sau Williams la nivelul masinilor Ferrari :).

@dudu1961: Nu cel de la piloti este cel mai valoros? Poate imi spui si mie de un stiai asta :D.

Cat despre Timo, ai jucat vreodata pe calculator macar sa vezi cum e sa pilotezi o masina de F1 e ploaie avand cauciucuri de uscat? Daca nu, incearca si dupa aia iti dai seama ce vinovat e Glock.
stef 22
Se pare ca ai dreptate cu depunctarea icon_redface.gif , insa dupa cursa aia (Marele Premiu al Austriei din 2002) Ferrari, Barrichello si Schumacher au fost amendati iar FIA a introdus reguli noi cu privirea la asa-numitele reguli de echipa, care afecteaza direct clasamentul unei curse.
dudu1961
@Rakonene -las-o tata asa cum a cazut blahblah1.gif cu balivernele tale , ti-am zis foarte clar , daca citesti in spate EU TIN CU PILOTUL nu cu masina (firma ) deci (spun si mai sus acest lucru ) daca ai chef de cearta cearta-te cu altcineva nu cu mine ! argument.gif Cu pilotii mai intereseazate !
Da am pilotata Karturi -care-i problema , ti-am zis si se si vede ACOLO ERA USCAT , asa ca .....mai vizioneaza !
Amn_Googly87
@Raikkonen stii unde gresesti?

Ok, pe ploaie e extrem de dificil sa conduci cu pneuri de uscat. Da mai citeste inca o data ce am scris pe pagina anterioara ... al 2-lea post al meu despre cursa din Brazilia. (urmareste linkul daca nu ma crezi)

Glock a fost cu 20 de secunde mai lent in ultimul tur fata de penultimul lui tur!!!! Si in penultimul tur ploua ... si conditiile nu s-au schimbat dramatic intre cele 2 tururi finale. Logica spune ca numai o problema mecanica putea sa-l faca sa fie cu 20 de secunde mai lent in 2 tururi consecutive cu conditii similare de cursa.

Si cum am aflat ca nu a fost vorba de o problema mecanica, mai ramane o singura varianta... hai ca e clar ce sa mai discutam - jenant ce s-a intamplat da asta e.
Raikkonen
QUOTE(dudu1961 @ 5 Nov 2008, 20:37) *
@Rakonene -las-o tata asa cum a cazut blahblah1.gif cu balivernele tale , ti-am zis foarte clar , daca citesti in spate EU TIN CU PILOTUL nu cu masina (firma ) deci (spun si mai sus acest lucru ) daca ai chef de cearta cearta-te cu altcineva nu cu mine ! argument.gif Cu pilotii mai intereseazate !
Da am pilotata Karturi -care-i problema , ti-am zis si se si vede ACOLO ERA USCAT , asa ca .....mai vizioneaza !

Whatever, cearta-te cu cat vrei, eu doar te-am intrebat de unde sti evillaugh1.gif

@Amn: Am zis, poate a mers el mai bine in penultimul tur si n-a gresit iar in ultimul poate a dat-on bara, Trulli cat a scos in ultimul tur?

Oricum cred ca ai observat si tu ca putea fi un moment simbolic. De ce? La anul se introduc slick-urile care nu vor mai avea santurile, acest lucru face mult mai grea evolutia pe ploaie cu pneurile de uscat, ele fiind 100% flat vor aluneca in timp ce groove-urile ajuta oarecum la mersul pe ploaie, daca Glock rezista in ultimul viraj, ceea ce era imposibil cu slick-uri practic era un adio frumos de la groove-uri.
Amn_Googly87
Socul socurilor in Formula 1. Echipa Honda F1 si-a anuntat retragerea din campionat datorita crizei financiare care a dus la scaderea vanzarilor masinilor Honda cu peste 30% in SUA ...

Asa ca Jenson Button & co. raman cu speranta ca cineva va cumpara echipa - daca nu ... pe tusa ...

Nasol, mai ales ca Jenson Button e unul dintre pilotii mei preferati - e posibil sa-mi scada si mai mult interesul pentru F1 acum.

Pacat.
dudu1961
F1 , ramine formula UNU , indiferent de schimbari si crize economice , asa cum si trambulina de schi sau coborirea sau "super g" ramine si fara Mayer sau Kuss !
Sa fim seriosi voi "copii' mai aveti mult de invatat !
Asa cum nu renunti de a mai tine cu DINAMO indiferent de rezultate tot asa nu poti renunta la un sport ,pe care il iubesti !!!!!!!!!!
Amn_Googly87
pai nu e acelasi lucru... Dinamo nu e un sport, e un club. Cu Schumacher o sa tin toata viata, la fel si Button care mi-a placut foarte mult dar n-a avut niciodata o masina calumea.

Daca imi scade interesul pentru Formula 1 este datorita faptului ca oamenii pe care ii simpatizam nu mai sunt. Daca Dinamo s-ar retrage din fotbal mi-ar scadea interesul pentru fotbal nu?

Si n-am zis ca renunt la F1 ... dar nu am cum sa o privesc ca inainte, daca sincer nu tin cu niciunul din actualii piloti. O sa urmaresc cursele, dar repet, nu cu acelasi interes, din pacate.

... desi inca mai sper ca Button sa prinda un volan.
dudu1961
De acord ,nici eu nu am prea multi piloti preferati din F1 ii numar pe degeetele de la o mina si nici alea toate dar acum imi place Kimi si Alonso (intre noi fie vorba pina acum doi ani il uram de moarte pe Alonso , dar mi-a dovedit ca-i un pilot adevarat ) !
Amn_Googly87
Idem in legatura cu Alonso, este pilot, probabil cel mai bun in momentul acesta.
tudor_spartanu
si ce parere aveti de startul noului sezon?vor face ceva cei de la brawn mercedes sau vor fi o simpla scanteie...?sunt curios de asemenea ce se va intampla si cu monopostul lor..cica au facut cateva echipe reclamatii si pe 5 aprilie se va judeca...
rew
Unde ai mai vazut tu simpla scinteie cind cineva domina in halu asta pe circuit ? Daca spurkaciunea de hamilton a reusit sa iasa campion anu trecut, Button are toate sansele anu asta.
Raikkonen
Foc de paie nu e, fi tu sigur. Cand Brawn spunea in 2008 ca in 2009 vor avea masina de victorie a stiut ce zicea, de ce crezi ca si-a luat inima in dinti sa cumpere echipa? Stia el ce stia. Button nu scoatea niciun punct si termina pe ultimele locuri dar tot vesel era anul trecut.
El e omul de care ai nevoie in echipa, el a facut masinile lui Schumacher la Benetton in 1994 si 1995 ca apoi in 1997 sa mearga la Ferrari si din primul an a adus echipa in lupta pentru titlu din primul sau an acolo.
In orice caz, vom putea spune deabia dupa 4-5 curse cum va sta sezonul asta, deocamdata ii vad pe Brawn dominand si peste o saptamana la Sepang.
Button e un pilot care daca avea acelasi destin ca si Hamilton cand venea in Formula 1 cu siguranta reusea cel putin cat a reusit Hamilton, singurul pacat e ca atunci cand tu stai ani buni la echipe mediocre iti cam irosesti timpul cu tot felul de probleme de care altii nu dau.
Masina McLaren s-a prezentat bine in ciuda zvonurilor ca o sa fie praf lipit, a avut viteza buna, a putut face depasiri Hamilton probabil ca mai incolo o sa intre si el in lupta pentru titlu, sa vedem cat si de fiabila e masina.
Deocamdata Red Bull cu Vettel s-au prezentat ok, masina a mers, pilotul super...a gresit dar e Formula 1 si mai cedezi, si Kubica l-a cam blocat de tot, vina impartita zic eu, e pacat intr-un fel pentru ca tocmai ce-i trei ( Button, Vettel, Kubica ) pot fi primii contracandidati la titlu.
Apropo de KERS, la BMW doar Heidfeld a folosit, nu pare a fi un avantaj asa de mare avand in vedere greutatea suplimentara.
dudu1961
icon_evil.gif Nici o parere .....PROASTA !!!!!!!!!!
Masinile arata ca in epoca de piatra , nici cele din F3 nu arata asa , cit despre ce se va intimpla Tudor ,nu se va intimpla nimic ca ceea ce au facut cele 4 masini e perfect valabil e vorba de un filtru de spate , pentru aer sau asa ceva , il vor pune si ceilalti dar probabil nu acum ca-i prea scurt timpul pina duminica ,vom vedea duminica , la inceputul cursei credeam ca insfirsit vad o cursa animata dupa 10 tururi deja ma plictisisem .
Raikkonen
Si ce daca arata ca in anii 90? Cu atat mai frumos, nu mai avem jmenarii aerodinamice si depasirile sunt la ele acase chiar si pe un circuit semi-stradal.
Am vazut cum Hamilton a inceput de pe 18 si a terminat pe 3 sau cate depasiri sau fost pe parcursul cursei...deci ce ma doare ca arata mai old style masinile? Mie sincer imi plac mai mult asa. Cum de exemplu imi place in McLaren F1, F40 mult peste un Veyron sau Enzo care au aparut la mai bine de un deceniu distanta.
Raikkonen
Clasament cursa din Malaezia:

Race
Pos. Driver Team Tyres Time
1 J. Button Brawn GP 1:10:59.092
2 N. Heidfeld BMW + 22.722
3 T. Glock Toyota + 23.513
4 J. Trulli Toyota + 46.173
5 R. Barrichello Brawn GP + 47.360
6 M. Webber Red Bull + 52.333
7 L. Hamilton McLaren + 1:00.733
8 N. Rosberg Williams + 1:11.576
9 F. Massa Ferrari + 1:16.931
10 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1:42.164
11 F. Alonso Renault + 1 laps
12 K. Nakajima Williams + 1 laps
13 N. Piquet jr. Renault + 1 laps
14 K. Räikkönen Ferrari + 1 laps
15 S. Vettel Red Bull + 1 laps
16 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 1 laps
17 A. Sutil Force India F1 + 1 laps
18 G. Fisichella Force India F1 + 2 laps
Did not finish
19 R. Kubica BMW + 30 laps
20 H. Kovalainen McLaren + 31 laps

Alta victorie pentru Button, de data asta 50% de victorie pentru ca s-au luat 50% din puncte. O cursa ce parea promitatoare datorita unei ploi ce se anunta de la inceput s-a terminat datorita faptului ca El Bernie a tinut ca aceste curse din orient sa se tina la ore tarzii pentru ei sa fie mai "prime time" in Europa ceea ce IMO e cam tampit, in Australia se plangeau ca nu vad bine pilotii, in a doua n-au mai continuat ca deja la ora 6 locala se intuneca si se aprindeau felinarele.
Ferrari vraijte se vede ca nu mai e un Ross Brawn sa-i invete tactica, i-au dat lu' Raikko full wet-uri cand pista era inca uscata si a stat vreo 3 ture cu ele iar cand a inceput ploaia erau tocite daca-i puneau intermediare mai intelegeam. Felipe Baby, cand l-au vazut iara cum piloteaza pa ploaie Massa l-au luat si ai lui la misto. 010.gif si astaaaaa......trebuia sa fie campion mondial? gunshot.gif
Adevarul e ca pe ploaia nu se putea merge dar daca s-ar fi alergat la ora normala mai aveam sanse sa vedem din cursa.
Raikkonen a fost un fel de Villeneuve dupa 1998 dar cu masina RELATIV ok. A stat ture intregi in spatele lui Alonso care avea si masina mai slaba si vreo 20 de kile de benzina in plus si s-a facut dita mai coada in spate. Cand se astepta un verdict cu cursa, Raikkonen era in pantaloni scurti si halea o inghetata pe bat in timp ce restul stateau in ploaie. Dupa ce ca piloteaza anemic il mai doare si undeva.
bigbobo
N-am vazut nicio cursa pana acum decat calificarile din Australia... N-am nici cea mai vaga idee ce fac baietasii de la Ferrari...

@Dudule pentru noi Duminica incepe MotoGP-ul cu prima cursa in Qatar care va fi si in nocturna...
dudu1961
Da , Bogdane ,poate imi spui si mie cine televizeaza cursele ca Eurosporul a lasat si moto , in afra de tenis vad ca nu maida nimic , ma mir ca mai da si snooker .Stai linistit nu ai avut ce pierde SINTEM VARZA ! 149.gif au niste masini de tot c***** , dar sti ceva, ma bucur pentru Button si pentru Ross Brawun , bravo lui oricum s-a vazut de cind a plecat elsi Todd dela ferrari ,aia nu sint buni de nimic ! Nu uita daca afli ceva de moto-GP spune-mi si mie unde ii vedem pe baieti . Super-baycul vad ca il da restul , dumnezeu cu mila !
bigbobo
@Dudule... MotoGP=ul va fi in continuare transmis de Eurosport... Am impresia ca, contractul este semnat pe inca cativa ani de acum inainte...

http://yahoo.eurosport.co.uk/tvschedule_clng2_day5.shtml
dudu1961
Multam fain Bogdane !
Inseamna ca au fost proteste pe siteurile lor , ca nu mai era bagat in grila !!
Raikkonen
Ati putea deschide un topic separat pentru Moto GP totusi gunshot.gif
bigbobo
Da... Chiar ma gandeam sa deschid unu' de curling... Te deranjeaza atat de mult ca mai posteaza lumea aici si de alte sporturi cu motoare?... Din moment ce nu ni s-a atras atentia la inceput, cand ne puteau spune moderatorii si/sau administratorii o alta solutie, gandesc ca nu mai avea rost sa deschidem un alt topic dedicat motociclismului...
Raikkonen
Domle, parca ai ocupa latimea de banda a site-ului...sau ce? Discutam despre meciul Dinamo-Farul ( rugby ) in topicul lui Dinamo-Farul ( fotbal )?

Voi vorbiti acum numai de Moto gepe, poate ca pe voi va intereseaza cum va intereseaza si F1, dar pe altii ca mine sincer nu ma intereseaza deloc de motoare. Sunt 2 subiecte diferite.

@Amn: Ti-ai dat demisia de cand a triumfat glorios cel mai mare pilot din istorie Formulei 1 anul trecut la Sao Paolo in loc sa te bucuri acum de amarul prin care trece echipa aia? 010.gif
bigbobo
Poti sa te uiti maine la prima cursa... Poate o sa-ti placa si tie stimabile...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.