Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cel mai bun portar dinamovist
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste
Pages: 1, 2
Haita
Am incercat sa pun ca variante portarii ce au avut o anumita continuitate in poarta lui Dinamo de cel putin 2-3 sezoane la rand. Nu i-am pus aici pe un Ivan(primul portar a lui Dinamo) deoarece nici eu nu-mi aduc aminte de el. Portarii mai noi gen Cristi Munteanu cred ca mai au inca de demonstrat pana sa ajunga pe lista. Argumentati punctul dvs de vedere.
Haita
Eu l-am ales pe Datcu ca portarul meu preferat fiindca a tinut poarta lui Dinamo meciuri la rand, in perioada in care imi este mie cea mai draga a anilor 60.

Pe locul doi ar fi Tete Moraru, care cred ca este portarul cel mai longeviv de la Dinamo. El avea o rautate in joc mai rar intalnita pentru un portar. Se batea practic cu atacantii adversi. Pentru cei care nu stiu Tete si-a facut debutul la Steaua, chiar intr-un meci contra lui Dinamo, pe care Dinamo la castigat cu 2-0. A fost transferat la Dinamo, deoarece Steaua il avea si pe Iordache in lot. Cum a ajuns la Dinamo, Tete l-a scos pe Eftimescu din poarta si pentru un deceniu a fost portarul lui Dinamo!

Locul 3 ar fi ocupat de Bogdan Stelea. Crescut de Dinamo, a ajuns la nationala de la Dinamo si a fost portarul roman cel mai apreciat pe plan international din istorie.
dinametuu
mie mi-a placut prunea...pe multi nu i-am prins in activitate, dar baiatu` asta era si este in continuare un dinamovist adevarat si un mare caracter! imi place ca are personalitate!
ca portar a fost f bun...unul de reflex mai mult si de plasament, fizicul nu l-a ajutat asa de mult!
ramanea in istoria fotbalului romanesc intr-o pozitie k_lumea dc nu faceagafa cu suedia...
Fuji4Dinamo
prunea si cristi munteanu
Shamann
Clar Prunea!!!!!un mare dinamovist...pacat ca a fost indepartat!!!!!
iuliu
Pe Stelea si Prunea i-am vazut doar la echipa nationala si pe Tene nu l-am vazut de loc , deci nu ma voi referi la ei.
Dintre ceilalti pe primul loc pentru mine este DATCU , portarul lui Dinamo si al nationalei din anii 60 , avand in palmares 4 campionate si 2 cupe . A jucat cu generatia fratilor Nunweiller si Parcalab . Desi avea reflexe excelente Datcu nu s-a bazat pe ele ci in primul rand pe plasament si anticipare a fazelor care l-au adus aproape mereu in locul unde ajungea si mingia. Cred ca in toata lunga sa cariera a gresit o data sau de doua ori !!
Pe locul doi MORARU. De fapt ca valoare este egal cu Datcu dar l-am "pedepsit" pentru ca are o pata neagra la dosar , a jucat la Steaua. Tete este portarul echipei care a ajuns in semifinala CCE si asta spune totul.
Al treilea este CONSTANTINESCU , portarul anilor 70 cu trei campionate castigate. A jucat cu generatia Dinu Dumitrache Lucescu Dudu si Satmareanu
Cateva cuvinte despre ceilalti. BIRTASU a fost un portar bun , a aparat in primul titlu de campion cucerit de Dinamo. La nationala nu a prea jucat fiind eclipsat de doi valorosi portari stelisti.
UTU a fost titular pana la venirea lui Datcu. Si-ar fi putut continua cariera la alta echipa dar a preferat sa fie al doilea portar la Dinamo , fiind mereu gata sa intre in poarta in situatii neprevazute (exemplu accidentarea lui Datcu in finala cupei din 1964) Chiar daca Utu a ratat o cariera de mare portar noi ne-am simtit foarte siguri stiindu-l pe el pe banca de rezerve.
STEFAN a fost un mare talent , dar s-a ocupat mai mult de studii universitare decat de fotbal.
EFTIMESCU nu prea isi are loc pe lista. Nu a fost niciodata titular , a castigat cu Dinamo 4 campionate dar contributia lui a fost minora. Cred ca cea mai frumoasa perioada a carierei lui a fost ca titular la echipa de old-boys !
In locul lui l-as trece pe CAVAI care se anunta ca un mare talent dar si-a fracturat o mana si nu a mai revenit.
P.S. Contrar a ceea ce pare HAITA si IULIU nu sunt aceeasi persoana.Sunt doua persoane diferite , de aceeasi varsta , care au tocit bancile stadioanelor cam prin aceeasi perioada si la aceleasi meciuri si au probabil conceptii asemanatoare despre fotbal
COSMIN C
Am votat cu Moraru. Pe Datcu nu l-am prins, am auzit doar povesti despre el , de la cei de-o varsta cu Iuliu si Haita . :icon_razz: Dupa Moraru... nu stiu , cateva locuri libere si apoi Prunea.
Haita
QUOTE(iuliu @ 28 Jun 2005, 05:10 PM)
Pe Stelea si Prunea i-am vazut doar la echipa nationala si pe Tene nu l-am vazut de loc , deci nu ma voi referi la ei.
Dintre ceilalti pe primul loc pentru mine este DATCU , portarul lui Dinamo si al nationalei din anii 60 , avand in palmares 4 campionate si 2 cupe . A jucat cu generatia fratilor Nunweiller si Parcalab . Desi avea reflexe excelente Datcu nu s-a bazat pe ele ci in primul rand pe plasament si anticipare a fazelor care l-au adus aproape mereu in locul unde ajungea si mingia. Cred ca in toata lunga sa cariera a gresit o data sau de doua ori !!
Pe locul doi MORARU. De fapt ca valoare este egal cu Datcu dar  l-am "pedepsit" pentru ca are o pata neagra la dosar , a jucat la Steaua. Tete este portarul echipei care a ajuns in semifinala CCE si asta spune totul.
Al treilea este CONSTANTINESCU , portarul anilor 70 cu trei campionate castigate. A jucat cu generatia Dinu Dumitrache Lucescu Dudu si Satmareanu
Cateva cuvinte despre ceilalti. BIRTASU a fost un portar bun , a aparat in primul titlu de campion cucerit de Dinamo. La nationala nu a prea jucat fiind eclipsat de doi valorosi portari stelisti.
UTU a fost titular pana la venirea lui Datcu. Si-ar fi putut continua cariera la alta echipa dar a preferat sa fie al doilea portar la Dinamo , fiind mereu gata sa intre in poarta in situatii neprevazute (exemplu accidentarea lui Datcu in finala cupei din 1964) Chiar daca Utu a ratat o cariera de mare portar noi ne-am simtit foarte siguri stiindu-l pe el pe banca de rezerve.
STEFAN a fost un mare talent , dar s-a ocupat mai mult de studii universitare decat de fotbal.
EFTIMESCU nu prea isi are loc pe lista. Nu a fost niciodata titular , a castigat cu Dinamo 4 campionate dar contributia lui a fost minora. Cred ca cea mai frumoasa perioada a carierei lui a fost ca titular la echipa de old-boys !
In locul lui l-as trece pe CAVAI care se anunta ca un mare talent dar si-a fracturat o mana si nu a mai revenit.
P.S.  Contrar a ceea ce pare HAITA si IULIU nu sunt aceeasi persoana.Sunt doua persoane diferite , de aceeasi varsta , care au tocit bancile stadioanelor cam prin aceeasi perioada si la aceleasi meciuri si au probabil conceptii asemanatoare despre fotbal
*

Iuliu, perfect de acord cu tine. VEzi ca n-ai votat. AR fi frumos ca DAtcu sa aiba doua voturi. bananasmile.gif

Certific si eu cele spuse de Iuliu in privinta asemanarilor opiniilor noastre. De altfel, el se afla intr-un continent eu in altul. Ne uneste Dinamo si amintirile despre Dinamo...

PS Daca ajung anul asta in Grupele UEFA, vi la un meci sa-l vedem impreuna? Promit daca ajungem in Grupe ca fac un drum pana-n tara special sa vad un meci al cainilor. thumb.gif
Haita
Interesant ca lumea optiunile pana acum sunt doar pentru Datcu, Prunea si Tzetze. Chiar gandim toti la fel?
Dumi-DC
Speriatu icon_eek.gif shocked.gif si cu Gaev Ultimul pt ca desi nimeni nu l-a placut(conducere, antrenoi, suporteri) a luptat si a ajuns titular desi se afla in competitie cu experimentatul Stelea si cu iubitul Munteanu Si PT CA NU MERITA SA AJUNGA IN AZERBAIDJAN
La Speriatu,numele e tare si faptul ca se lupta cu atacantul Turbatu de la Rapid in special cand era la Arges
DiliBili
QUOTE(Shamann @ 27 Jun 2005, 03:17 PM)
Clar Prunea!!!!!un mare dinamovist...pacat ca a fost indepartat!!!!!
*

Prunea inainte de a fi un mare dinamovist este un mare fan Universitatea Craiova...cu care a castigat cupa si campionatul... cu Dinamo ce a castigat.... amintiti-va meciurile cu Craiova in care facea balet si de multe ori se dadea accidentat, chiar era sa ma iau cu el la bataie dupa meciul cu Craiova din cupa Romaniei de la Pitesti (scor 3-1 pt Craiova, an 1995 ) sau alt meci tot din acea perioada jucat pe Lia Manoliu in care golurile primite au fost din vina lui
DiliBili
Moraru cel mai bun portar dinamovist .... chiar daca a jucat pana sa vina la noi si la stiaua
2guns.gif blacksheep.gif
antirednic
Eu cred ca Prunea a fost portarul lui Dinamo ai anilor '90!
reddog17
Prunea a fost unu dintre cei mai buni portari de la Dinamo ..da k fiecare a facut si el mari greseli .. care neau costat puncte de care aveam mare nevoie.. da, cu siguranta..toti portarii care au fost la Dinamo au incercat sa dea tot ce au putut pe teren ptr a-si ajuta ekipa...fiecare cu meritu lui.. ball.gif
lory_dinamo
Cristi Munteanu si Prunea
sivi@dinamomania.net
Toti au fost mari portari, dar cel mai bun a fost MORARU.
alexyutza
Toti au fost mari portarii cu exceptia lui Stelea.
lightning.gif Dupa parerea mea nici macar nu merita sa fie nominalizat
Halal sezon a avuta anul trecut ... mai mult cu gandul la telenovele decat la Dinamo !
caine_28
moraru era varza, nu stia sa iasa. prunea nu mai zic - ce a facut cu suedia e emblematic pt el. nu l am prins pe datcu dar am auzit ca era bun
chimaira
VOVA GAEV PT DARUIRE SI PT FAPTUL CA LA PROBE A APARAT CU UN DEGET IN GIPS.
IAR EL TRAGEDE EL, DESI NIMENI NU IL SUSTINE!!!!
SA NE GANDIM CUM AR REACTIONA UN "ROMANAS" DE-AL NOSTRU IN ASEMENEA SITUATIE....

ASA CA MAI GANDITI-VA PUTIN....SI POATE IL PUNETI SI PE VOVA GAEV IN POLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mad_dog_luk
din cei p care i-am avut l-as alege p prunea ...

din cei p care ii avem l-as alege p guso ...

din cei p care i-am putea avea l-as alege p buffon ... bananasmile.gif
Shamann
CRISTI MUNTEANU!!!!!
gaev este cel mai prost portar pe care l-am avut!!!!!!
Antispring
Da' de ce ma Shamnne e Gaev atat de prost? Eu zic ca are 2 clase peste Munteanu. Si nu are nici impresiile de titular incontestabil ale lui Babicu. Daca se simtea bazat nu trebuia sa plece pt ca e rezerva.
paddy
Gaev....... e varza....am avut noroc aseara. verystrange.gif
Dust
oricum..cel mai in forma de acu e Gaev..iar la valoare..nush..da si guso cre k stie ceva
LAZIO
Da' de ce ma Shamnne e Gaev atat de prost? Eu zic ca are 2 clase peste Munteanu. Si nu are nici impresiile de titular incontestabil ale lui Babicu. Daca se simtea bazat nu trebuia sa plece pt ca e rezerva.

corect!shamnne are dreptate!!!!!!!!! beerchug.gif
alexyutza
Nu prea inteleg de ce ii Gaev asa de criticat ."Cu reflexe sau fara reflexe de mare portar " tot timpul ne scoate cu fata curata .Noroc sau nu , intuitie sau certitudine si datorita lui avem golaveraj bun .
Mai uitati-va la meciurile cu stiaua , rapid sau altele de la inceputul sezonului si mai vedeti odata de cate ori puteam lua gol din pozitii din care e greu de aparat si dupa aia mai vorbiti . Ce conteaza cum iese la minge daca nu luam gol ?
Asta ii norocul lui.
Mitzi
Nu am avut niciodata noroc de portari buni...eu l-am votat pe cel care mi se pare a fi cu adevarat caine:Prunea(respect!)
Sunt de acord cu Alexyutza in ceea ce priveste norocul la portari dar si experientza este importanta...tu ai vazut fata cum iese Gaev la centrari? 010.gif
Haita
Cu tot respectul pentru Gaev si Cristi Munteanu care inca isi mai pot scrie gloria pe teren, acest topic este despre gloriile dinamoviste care de obicei sunt jucatori care nu mai sunt in activitate.
Rossi
prunea ...mare portar ...da marii portari iau si goluri mari
Max
e greu sa aleg intre doi mari portari ...Moraru si Stelea se pot lupta pentru acest titlu onorific....poate si Prunea...
caine_berceni
Votul meu merge spre Datcu

Oare cine merita titlul de cel mai mare gafeor Stelea sau Prunea ???
RED75
Am votat Prunea pentru ca il consider un adevarat dinamovist care a prins si vreme buna si vreme rea la Dinamo
marcher
Moraru, desi a pascut si el nitel prin ghena... 010.gif 010.gif
red_dogvitan
PRUNEA CRED CA A FOST UNUL DINTRE CEL MAI BUN PORTAR PACAT CA ACUM NU MAI JOACA!!!
doggy8
Prunea a fost "ala bunu`" , a fost si in lotul national al Romaniei `98 si cred ca la variante ar trebui pusi si Stelea cu Lobont, ca si ei au fost pe la Dinamo
fl0r1nel
Cred ca Lobont a fost cel mai bun portar de la Dinamo.
Dinamo
In afara de Prunea,cel mai bun portar a fost Lobont si cred ca acest Moss i va intrece pe toti,este un talent
COSMIN C
Offfff....Topicul asta e la sectiunea Glorii dinamoviste,,,, Ce treaba are Moss cu asta? diablo.gif
RED75
Cred ca din punct de vedere al portarilor, cea mai buna perioada pentru Dinamo a fost cand il aveam titular pe Stelea si rezerve Prunea si Tene. Atunci nu aveam nici o emotie ca putem ramane descoperiti.
Nu-mi mai amintesc cine era rezerva in perioada in care era Moraru titular...
Mythok
QUOTE(Shamann @ 30 Sep 2005, 11:31) *
gaev este cel mai prost portar pe care l-am avut!!!!!!

Gaev cred ca a fost unul dintre cei mai buni portari de multi ani incoace!!!!
Munteanu a fost mult sub Gaev!!!!
Mai mult gura si declaratiile au fost de Munteanu decat partidele reusite!!
Dar asta este,opinii si opinii!
catzelus_berceni
am votat cu prunea..chiar daca mai scartaia el..!un alt portar pe care eu l-am apreciat ;la un moment dat a fost preda,care a avut si el perioada lui de glorie!
marcher
QUOTE(RED75 @ 22 Jul 2006, 23:10) *
Nu-mi mai amintesc cine era rezerva in perioada in care era Moraru titular...

Eftimescu...Toma...Prunea
POOL
PE gaev de ce nu l-ati bagat in sondaj??? rofl.gif rofl.gif
hunter
QUOTE(Mythok @ 23 Jul 2006, 11:48) *
Gaev cred ca a fost unul dintre cei mai buni portari de multi ani incoace!!!!

mai tu gandesti cand il bagi pe Gaev in aceeasi oala cu Moraru,Datcu sau Prunea? Pe Gaev nu l-ar fi primit nici pe post de copil de mingi verystrange.gif
Capirossi
L-am preferat pe Stefan subiectiv fiind. Asta pt. ca Stefan apara poarta dinamovista atunci cand am pus ochii pe Dinamo pt. intaia oara. Retin si acum amanuntul ca , meci de meci apara cu o sepcuta pe cap. Nu stiu cat e de adevarat, dar am auzit si ca tabela actuala e facuta ( proiectata ) de el.
Cat despre Gaev... multumim, drum bun si multa bafta.
biancap78
Si Datcu si Prunea si Stelea au aparat bine nu stiu ce sa aleg...Au fost portari mari care ne-au ajutat. Si Gaev acuma sa nu facem caz pe treaba asta. Cat a fost si-a facut treaba destul de bine si ar trebui sa-i fim recunoscatori pentru ca s-a dovedit un portar norocos si cu norocul lui si-a facut treaba destul de bine.
Kity_reddog
e greu de facut o nominalizare obiectiva si atunci consider ca cel mai indicat ar fi sa ne luam dupa perioadele cele mai glorioase din istoria noastra si atunci implicit vorbim de stefan,moraru si stelea.

parerea mea... drunk.gif
MosIonRoata
Eu cred ca Stefan a fost cel mai bun portar Dinamovist.

De votat insa eu nu votez pentru ca votatul nu poate stabili nici un fel de adevar.
Uite, spre exemplu, noi putem vota aici in unanimitate, democratic, deschis, cu acceptul reprezentantilor
societatii civile si in spiritul drepturilor omului ca Anutei a fost cel mai bun portar Dinamovist.
Inseamna asta ca Anutei a fost cel mai bun portar Dinamovist? Nicidecum!

Sanatate!
the dog
Lipseste Delwarte din sondaj crazysanta.gif Sarbatori fericite tuturor dinamovistilor.Forzza Dinamo!!! HAITA_DINAMO.gif
tiby_reddog
Foarte greu de spus...Totusi inclin sa cred ca Prunea a fost ,daca nu cel mai bun,printre cei mai buni .....

HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.