-vlad-
Jun 3 2005, 10:19 PM
Eu unul cred ca in Romania nu se folosesc scouterii pentru ca nu se doreste performanta. Jucatorii sunt adusi prin impresari, sunt alesi datorita imaginii, uneori false pe care o au in presa si ajung de multe ori sa sfarseasca in a fi deceptii.In strainatate scouterii sunt indispensabili, iar acestia sunt de obicei alesi dintre fostile glorii ale clubului.Atita timp cit acestia sunt platiti cu salarii mult mai mici decit antrenorii, cit munca pe care o fac este doar in folosul clubului, deci al suporterilor si al performantei, intreb, e nevoie de scouteri in Romania? E nevoie de scouter la Dinamo?
fanik
Mar 2 2006, 11:39 AM
normal ca dinamo are nevoie de scouts. in romania nu se da destula atentie juniorilor. k am avut jucatori mari pana acum s-a datorat unor antrenori kre, desi n-au avut aceasta functie in contract, au urmarit dezvoltarea unor anumiti jucatori. hagi a platit sau inca plateste antrenorului kre l-a descoperit, nu? daca federatiei nu-i pasa de viitor, sa facem sa le pese cluburilor!! dinamo poate fi singura echipa cu un viitor in romania, fara sa depinda de sansa. eu zic ca dinamo are nevoie de scouts. il recomand pe liviu ciobotariu, are o experienta uriasa cu jucatorii tineri. judecati&voi& dati-mi in cap dak n-am dreptate!
afterd
Mar 3 2006, 05:19 AM
Nush ... macar de pe la football manager 2006 sa se mai inspire si ei daca de scouts nu le arde .. :D.Ca exemplu cat de greu credeti ca ar fi fost sa il iei pe Dalibor Stevanovic de la Domzale din Slovenia ?E bine ... noi astia de aproape nu l-am luat ... in schimb l-a luat Sciedad(mi se pare) , sau in orice caz o echipa din Primera ...e clar ca lumina zilei k avem nevoie de scouts ... macar pe la noi prin zona .. k sa nu ma intind cu Scandinavia , Africa sau Oceania , zone de unde se pot achizitiona jucatori de perspectiva la preturi de 2 lei (vechi) :)
POOL
Mar 3 2006, 10:47 AM
Sunt perfekt de acord cu afterd....

Makar in zona asta am putea baga niste scouts k si aici sunt jucatori buni.
afterd
Mar 3 2006, 10:59 AM
btw .. pt. cine nu l-a remarcat Stevanovic e ala care a intrat in ultimele 25 de min la sloveni si a dinamizat faza ofensiva,tipul cu nr. 14 care executa toate fazele fixe pe sfarsitul meciului si a creat niste ocazii bunicele pt. Slovenia ...ma rog ,cu riscul sa ma repet .. noi ne cantonam in ideea ca avem 7 mai buni ca Bucur,sau ca Stevanovic,sau ca dreaq si Socidead il ia sa il joace titular ... or fi aia prosti si noi destepti ? hmmm .. nu cred
Cai Lun
Mar 3 2006, 12:52 PM
Cum n-are Dinamo scouts? Voi n-ati auzit de Gigi Netoiu?
afterd
Mar 3 2006, 06:30 PM
Cai Lun ..esti jucator de Football Manager sau ai zis la plezneala ? k acolo e trecut Netoiu ca scout .. :D
f_rares
Mar 3 2006, 06:39 PM
Sigur avem nevoie!!!!!!!!!Chiar e netzoiu??tare faza
trebuie sa avem pentru a gasi noi jucatori...e mai simplu sa punem ochii pe ei de mai devreme...
zicu7
Mar 3 2006, 06:46 PM
cine joaca ma football manager de aici are tot respectu meu...e cel mai tare joc posibil....
reddogforever84
May 28 2006, 02:22 PM
Eu l-am votat pe Lupescu , dar mai mult pt ca e unul din simbolurile dinamoviste . Dinamo , ca de altfel orice club care se respecta, are nevoie de scouteri . La noi problema e ca scouterii urmaresc doar tinerii de la nationalele de juniori sau de tineret de la noi din tara. De scouteri care sa se duca si peste hotare sa urmareasca jucatori nu se pune problema . Daca nu ma insel nici macar Fc National , care au lansat cei mai multi straini in campionatul romanesc nu au scouteri ci se bazeaza doar pe impresari care le aduc jucatori in probe.
RED75
May 28 2006, 02:33 PM
Eu l-am votat pe Prunea. Pentru ca a jucat la mai multe cluburi prin tara cunoaste mai bine teritoriul.
Lui Lupescu mai cred ca ar trebui sa i se acorde o sansa ca antrenor. Este calculat, are cultura necesara, nu cred ca si-a spus ultimul cuvant in acest domeniu
juve28
May 28 2006, 02:44 PM
este nevoie ca vedeti ca tot ce sa adus de afara au fost varza.intradevar tare jocul
Red_Dog
May 28 2006, 02:59 PM
eu zic ca raducioiu este cel mai potrivit! este un simbol al lui Dinamo, este tanar si totodata eu spun ca este cel mai potrivit pentru juniori, deoarece are rabdare!!! Forza Florin!
Cai Lun
May 28 2006, 09:22 PM
Souter-ul [era sa zic scooter...

] nu trebuie pbligatoriu sa fie un fost jucator de renume al clubului, asa cum din jucatorii mari rareori ies si antrenori pe masura, la fel cred eu ca se intampla si in acest domeniu. Eu unul sunt absolut convins ca majoritatea celor propusi in lista de vot nu se pricep la asa ceva. Zicea cineva mai sus de Raducioiu.. cum sa fie Radu bun la asa ceva, cand el nici propriul talent nu si-l cunostea?! Cautatorii de talente trebuie sa aibe un ochi format, nu sa se duca si sa li se spuna ce si cum... mie personal, din cate l-am auzit vorbind, Dumitrache mi s-a parut bun de treaba asta... tre' sa tinem cont ca la Dinamo nici nu pot fi adusi orice fel de fotbalisti. Sunt unii care au facut carera pe la alte cluburi, dar care vreau sa cred ca nu aveau cum sa ajunga la noi in veci! In fine... Ideea e ca, atunc icand te gandesti la souter, eu unul mi-l imaginez cu par alb in cap, toba de fotbal la toate nivelurile...
RED75
May 28 2006, 09:33 PM
Cai Lun, vezi tu, fotbalul a progresat mult de pe vremea celor cu par alb in cap. Tataia Puiu Iordanescu e cel mai bun exemplu in acest sens.
Pentru meseria asta e potrivit cineva care sa cunoasca si fotbalul care se joaca azi si sa inteleaga si "mentalitatea" jucatorilor tineri, astfel incat sa evite looserii gen Lutu. Cred ca trebuie un om care sa poata vedea nu doar talentele ci si caracterele. Iar batrinii sunt prea conservatori in aceasta privinta !
De aceea mi se pare mai potrivit Prunea (desi nu cred ca ar fi injteresat de postul asta)
Cai Lun
May 29 2006, 10:59 AM
Pai tocmai asta e.. tre' sa iti si placa.. si mai greu scouter la 40 de ani... Din cate stiu eu, la toate cluburile serioase scouterii sunt mai in varsta.. e vorba de experienta, se prea poate ca unul ca Dumitrache sa nu mai inteleaga exact prezentul, dar el ti-l descopera si tu il slefuiesti cum vrei. Scouterul pentru mine descopera pusti de pana in 14 ani maxim, nu cai batrani... In fine..
RED75
May 29 2006, 11:23 AM
Ai si tu dreptate Cai Lun, dar totusi, avem in prezent pe cineva cu acest job la Dinamo? (nu vreau sa aud ca pe Netoiu)
radu
May 29 2006, 11:33 AM
Nu avem scouteri la club desi este o conditie necesara pentru a deveni un Dinamo cu D mare...Nu stiu daca alte echipe romanesti au dar nici nu ma intereseaza.
Cai Lun
May 29 2006, 11:35 AM
Pai eu cred ca faptul ca Dinamo 2 retrogradeaza spune totul... desi, daca ma gandesc ca si Rapid 2 va pati la fel.. incep sa cred ca e o manarie...
Eu cred ca la Dinamo echipa a doua ar trebui sa fie formata din jucatori de maxim 22 de ani, care sa formeze un grup inca de pe la varsta de 16 - 17 ani, sa fie antrenati de acelasi om pe toata aceasta durata si, in momentul in care se ajunge in situatii de genul celor in care este Dinamo azi, toti dinozaurii sa fie dati la o paarte si sa intre acea echipa.. sa fie cicluri.. exact ca la Ajax. Dar asta inseamna in primul rand investitie si abia mai tarziu profit, prin urmare nu vreau sa mai vorbesc de "lucruri sfinte"
RED75
May 29 2006, 12:11 PM
Apropo de Ajax, imi amintesc ca acum un an sau doi a fost campania aia promovata la TV, se facea selectie printre juniori si aia buni si norocosi erau luati de Ajax (a fost o campanie desfasurata de ProTv parca). Si totul era prezentat intr-o lumina de parca cine stie ce serviciu se aducea sportului Romanesc !
Pur si simplu trebuia sa ne bucuram ca veneau aia si luau copii talentati fara ca acestia sa joace macar un meci la o echipa romaneasca
radu
May 29 2006, 12:41 PM
Nu e de condamnat ci de laudat. Noi nu suntem in stare de asemenea lucruri. Pilele isi spun cuvantul. Cati copii si juniori buni nu sunt luati in seama daca sunt saraci la propriu.
RED75
May 29 2006, 12:56 PM
Da Radu, este de laudat clubul Ajax care este recunoscut prin politica de a-si creste jucatori si prin scoala de fotbal.
Dar daca noi ne bucuram ca vin astia si fac reclama la ProTV ca vin sa ia juniori inseamna ca ne complacem in statutul de tara bananiera a fotbalului. In modul asta vom ajunge ca unele echipe sa fie satelitii si pepinierele unor cluburi din Vest si atunci Adio performanta !
Chiar si faptul ca Dinamo, unul dintre cluburile de traditie din Romania, a adoptat politica de a rula jucatori imprumutati pentru a-i lasa sa joace cand nu au loc la echipele lor spune multe... Si performantele s-au vazut !
Cai Lun
May 29 2006, 02:17 PM
E pacat ca ne bucuram pentru altii! Eu cred ca o astfel de campanie derulata chiar si de un club ca de exemplu... FCM Bacau ar starni interes! Adica oricand un club din Romania ar putea face asa ceva daca ar vrea. Aduceti-va aminte ca se faceau asemenea lucruri! Prin urmare nu am nici un dubiu ca Dinamo nu ar putea face asa ceva! Cine nu si-ar dori sa joace la Dinamo?? Dar cand la noi se desfinteaza grupele de copii is juniori.. ce si cui sa ceri?
Dincolo de motivul in sine [castigatorul ajunge la Dinamo] aceste proiecte contribuie si la imaginea clubului, atrag simpatie, denota seriozitate... dar cand la noi in domeniul PR sef este Tampafoi.. ce pretentii sa mai avem?? Ne multumim cu faptul ca existam...
Aceasta este o dovada ca nu doar scouterii clasici sunt solutia. Astfel de turnee, de stagii, de concursuri sunt si ele o solutie, dar iarasi ajungem la "lucruri sfinte"...
radu
May 29 2006, 02:21 PM
Sunt perfect de acord cu tine..dar eu tocmai asta doream sa scot in evidenta ca se pot face multe lucruri cu bunavointa..dar la noi fotbalul e privit ca o mina de aur din care scoti si nu bagi nimic.
Cai Lun
May 29 2006, 02:30 PM
Mai mult decat atat! Am ocnvingerea ca si existand voina nu am fi capabili! Tre' sa ii mai si duca capul la asa ceva... si cand ne referin la Turcu, Tampafoi.. Becali... chiar si Borcea...
radu
May 29 2006, 02:45 PM
Daca aveau vointa angajau un om de Marketing si PR, un Manager General si se facea treaba....eu stau si ma intreb cum de le merg lor afacerile? (e retorica intrebarea)
reddogforever84
May 29 2006, 04:35 PM
Daca nu ma insel pe vremea regimului comunist se facea acea "Dinamoviada" prin orasele tarii , pt descoperirea talentelor.
RED75
May 29 2006, 07:47 PM
QUOTE(radu @ 29 May 2006, 15:45)

eu stau si ma intreb cum de le merg lor afacerile? (e retorica intrebarea)
Prin manareli, spagi, pile, furtisaguri... Cum merg mi toate afacerile prin Romania nu?
Cai Lun
May 29 2006, 08:52 PM
QUOTE(reddogforever84 @ 29 May 2006, 17:35)

Daca nu ma insel pe vremea regimului comunist se facea acea "Dinamoviada" prin orasele tarii , pt descoperirea talentelor.
Exact, iar la juniori erau cate 4 echipe pentru fiecare grupa devarsta; adica una care participa in campionatul respectiva, una a nepotilor, fiilor si alte rude de toate gradele si inca doua de simpli juniori, de unde se triau in permanenta cei capabili sa faca fata la Dinamo...
rainman70
May 30 2006, 01:25 PM
orice club mare se bazeaza pe un departament de scouteri
DUMMY
Jun 15 2006, 11:19 PM
nimeni !
alecsa_rd
Jun 16 2006, 11:23 AM
are Dinamo nevoie de Scouter?
raspunsul meu e ca NU...este de ajuns " cine sare este caine" pentru a trezi spiritul dinamovisti!!!!!!!
reddogforever84
Jun 16 2006, 11:28 AM
Barcauan si Alexa cred ca regreta ca au "sarit" returul asta

si la ce jucatori ni se pregatesc cred ca avem nevoie de scouteri.
red_dog 4 ever
Jun 16 2006, 11:41 AM
@Alecsa_rd
Scouter=cautator de talente

nu formatia Scooter
Diabolik_kidd
Jun 16 2006, 11:16 PM
DA are mare nevoie deoarece sunt multe talente ne descoperite care chiar merita
POOL
Jun 16 2006, 11:25 PM
O sa mai treaca ceva vreme pana cand si Dinamo o sa isi ia niste scouteri.

sau pana sa angajeze.
PS: si eu cand am citit prima data titlul topicului (cand eram un pic

) am citit scooter si ma pregateam sa "desfiinetez" topicul, noroc ca am citit mesajele anterioare.
radu
Jun 19 2006, 08:15 AM
daca ar merge si linkul ar fi o treaba...
radu
Jun 19 2006, 09:22 AM
OK thx..eu il vazusem numai ca acum dand pe link aparea o pagina goala..
Sezran
Jun 19 2006, 09:39 AM
iar legatura cu topicul asta este ... ?
POOL
Jun 19 2006, 09:52 AM
Invatatura povestei este ca: Milan are scouteri... si inca si in Romania.
FarfelkugeL
Mar 3 2010, 11:51 AM
Dinamo are scouteri? Desi sincer, asta e cam o intrebare retorica, la ce petarde vin la noi...
Vasluiul ala pe cine are scouter(?) ca vin (aproape) numai jucatori foarte buni si cateodata la preturi bune (mai sunt si cazuri in care ajung la Vs pe cate 1 milion dar jucatorul ala in maxim 1 an valoreaza cel putin dublu!).
Cred ca Porcica e scouter la noi, el ii urmareste pe dvd uri si ii gaseste numai la preturi excelente (Miranda 1,2 mil $ = petarda petardelor).
Cai Lun
Mar 3 2010, 02:29 PM
Ce ironie... de cand vorbim de scouteri si nu se intampla nimic, numele propuse au inceput sa dispara dintre cei vii...
nWbbix
Mar 3 2010, 11:02 PM
Ar trebui sa-i reaminteasca cineva lui Porcea ca scouter-ul nu e cel care da cu matura la tribuna in care el se lafaie pe scaun.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.