Cum am promis , am revenit . Cu o stire preluata de pe Mediafax din anul 2003 .
CS Dinamo ar putea desfiinta sectia de hochei pe gheatã
BUCURESTI, 11 Nov (MEDIAFAX) - Clubul Sportiv Dinamo ar putea desfiinta sectia de hochei pe gheatã, în urma sanctiunilor primite, luni, pentru incidentele petrecute la meciul dintre formatia dinamovistã si SC Miercurea Ciuc, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele grupãrii bucurestene, Marcel Popescu.
"Este posibil sã ne retragem din campionat si sã renuntãm din nou la sectia de hochei, ca sã le facem pe plac celor care ne-au sanctionat", a spus Marcel Popescu, care a adãugat cã incidentele petrecute, sîmbãtã, la Patinoarul Mihai Flamaropol reprezintã "un act în afara ghetii, în care nu este implicatã echipa Dinamo".
Oficialul dinamovist a precizat cã echipa Dinamo a fost sanctionatã foarte drastic, desi nu a avut nici o vinã în producerea incidentelor de la meciul de sîmbãtã. "Noi am plãtit jandarmii, pompierii si salvarea, deci, din punct de vedere organizatoric, noi ne-am fãcut datoria. Nu înteleg de ce trebuie sã plãtim noi pentru faptul cã jandarmii prezenti la patinoar nu si-au fãcut meseria", a mentionat Popescu.
Totusi, presedintele CS Dinamo a admis cã gruparea bucuresteanã va plãti amenda dictatã de Biroul Federal al FRHG, însã a precizat cã nu stie pe ce patinoar va juca echipa dinamovistã pe perioada suspendãrii. "Nu stiu unde am putea juca, deoarece nu avem prea multe solutii. Poate la Galati, dacã patinoarul de acolo va putea fi folosit. O decizie finalã vom lua dupã ce politia va finaliza ancheta asupra incidentelor de la meciul de sîmbãtã, pentru a vedea si noi cine este vinovat de cele petrecute", a adãugat Popescu.
În opinia oficialului dinamovist, incidentele de la meciul cu SC Miercurea Ciuc au fost provocate de maniera de arbitraj. Popescu a mentionat cã autorii agresiunii asupra celor doi hocheisti ciucani nu sînt suporteri dinamovisti. O altã cauzã în desfãsurarea ulterioarã a evenimentelor o constituie, potrivit presedintelui CS Dinamo, accidentarea hocheistului dinamovist Ion Stãnici. "Stãnici a fost lovit cu crosa si cãlcat cu patina de jucãtorii ciucani, dupã cum se poate vedea si pe înregistrarea video. Jucãtorul nostru a fost dus la spital dupã loviturile primite si este posibil ca unii dintre prietenii lui Stãnici sã fi încercat sã-l rãzbune lovindu-i pe cei doi hocheisti de la Miercurea Ciuc", a adãugat Marcel Popescu.
Si eu sunt sigur ca acei suporteri nu erau dinamovisti , pt ca dinamovistii de atunci care veneau la patinoar erau sustinatori si ai celor din M.Ciuc
In acel an Dinamo a reusit cateva rezultate foarte bune : sa nu uitam un loc 3 in Cupa Romaniei si marile rezultate impotriva stelei : 5-4 si 7-1 ( cele 7 goluri marcate intr-o repriza ) si o victorie impotriva harghitenilor .
Din echipa de atunci amintesc pe marele portar Radu Viorel , pe Jozsef Adorjan , Atilla Tanko , Atilla Kallo , Nagy Atilla , Zoltan Keresztes , Danut Popovici si Andrei Nutu ( principalii jucatori ai echipei ) . De aici cei de oriigine harghiteana au plecat spre Miercurea Ciuc , iar ceilalti spre Galati .
Anul urmator nu a mai fost atat de bun pt Dinamo .... rezultate umilitoare mai ales contra rivalilor de-o viata , steaua . Dupa a urmat acea finala pt locul 3 urmat de incidentul descris de mine aseara .
Sezonul urmator a insemnat fuziunea echipei cu cea din Galati .
Istoria clubului Dinamo in hochei pune in valoare si cateva titluri castigate :
1967/68: Dinamo București
1970/71: Dinamo București
1971/72: Dinamo București
1972/73: Dinamo București
1975/76: Dinamo București
1978/79: Dinamo București
1980/81: Dinamo București